×
بین الملل
شناسه خبر : 268172
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/21 ساعت 14:17
کاهش قیمت نفت در پی احتمال انتقال نفت ونزوئلا به آمریکا

کاهش قیمت نفت در پی احتمال انتقال نفت ونزوئلا به آمریکا

روند قیمت نفت در هفته گذشته به طور کلی نزولی بوده است. این موضوع به دلیل افزایش مازاد عرضه در بازار نفت به دلیل اظهارات رئیس جمهوری آمریکا و اقدامات اوپک پلاس بوده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در هفته گذشته حدود 60 دلار تا 61 دلار نوسان داشت. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز از 56 دلار تا 58 دلار معامله شد.

با این که پس از جمله نظامی آمریکا به ونزوئلا انتظار می‌رفت که نگرانی بابت اختلال عرضه منجر به افزایش قیمت نفت شود. اما به طور کلی به دلیل کاهش سهم نفت ونزوئلا از بازار نفت جهان، هرگونه اختلال در روند فروش نفت این کشور منجر به افزایش نفت نشده است. به طور کلی عرضه جهانی فراوان نفت، نگرانی‌ها در مورد اختلالات احتمالی عرضه را کنار زد.

تاثیر اظهارات دونالد ترامپ بر قیمت نفت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از ربودن و انتقال نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا به نیویورک، گفت: «واشنگتن کنترل این کشور تولیدکننده نفت را به دست خواهد گرفت و تحریم آمریکا بر نفت ونزوئلا، به طور کامل پابرجاست.»

با توجه به این اظهارات و کاهش نگرانی بابت اختلال در عرضه، تحلیل‌گران می‌گویند با توجه به عرضه فراوان نفت در بازار جهانی، هرگونه اختلال بیشتر در صادرات ونزوئلا، تاثیر فوری کمی بر قیمت‌ها خواهد داشت. درواقع می‌توان گفت در هفته گذشته قیمت نفت پس‌از آن که دونالد ترامپ اعلام کرد ونزوئلا قرار است بین 30 تا 50 میلیون بشکه نفت تحریمی را به آمریکا تحویل دهد کاهش یافت.

اقدامات اوپک پلاس و تاثیر آن بر قیمت نفت

تولیدکنندگان اوپک پلاس در جلسه روز یکشنبه خود، تصمیم گرفتند میزان تولید خود را حفظ کنند. این گروه تصمیم خود را که اولین بار در دوم نوامبر ۲۰۲۵ اعلام کرده بود و از توقف افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده در سه ماهه اول ۲۰۲۶ خبر داده بود، تکرار کرد.

این اقدام اوپک پلاس در کنار احتمال افزایش عرضه نفت ونزوئلا با توجه به اظهارات ترامپ، می‌تواند منجر به افزایش عرضه در بازار نفت شود.

تحلیل‌گران عقیده دارند اگر سناریوی موردنظر ترامپ حتی تا حدی محقق شود، تولید نفت خام ونزوئلا افزایش می‌یابد و فشار بیشتری بر بازاری وارد می‌شود. این موضوع یعنی مازاد عرضه بازار افزایش می‌یابد.

ونزوئلا عضو اوپک است و ذخایری حدود 303 میلیارد بشکه دارد که بزرگ‌ترین ذخایر نفتی جهان ارزیابی می‌شود. با این حال تاکنون این کشور نتوانست سهم بزرگی از بازار نفت داشته باشد و میزان صادرات این کشور حدود یک میلیون بشکه گزارش می‌شد.

تحلیل‌گران بانک سرمایه‌گذاری مورگان استنلی برآورد کرده‌اند بازار نفت در نیمه اول سال جاری میلادی با حدود سه میلیون بشکه در روز مازاد عرضه مواجه می‌شود که نتیجه رشد ضعیف تقاضا در سال گذشته و افزایش عرضه ازسوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک است.

با توجه به اقدامات ترامپ به طور کلی بازار نفت تحت فشار مازاد عرضه بیشتری قرار گرفته است و این موضوع منجر به وارد آوردن فشار بیشتر بر کاهش قیمت نفت می‌شود.

آن‌طور که از شواهد پیداست، اگر اقدام موثری برای افزایش قیمت نفت وجود نداشته باشد، با توجه به روند بازار نفت، مازاد عرضه افزایش می‌یابد و قیمت نفت کماکان به کاهش خود ادامه می‌دهد.


اخبار مرتبط
تنش‌های ژئوپلتیکی؛ قیمت نفت را افزایشی کرد
چهارشنبه 1404/10/24 ساعت 23:20
تنش‌های ژئوپلتیکی؛ قیمت نفت را افزایشی کرد
بنابر گزارش وبسایت تریدینگ اکونومیکس در شرایطی که ریسک‌های ژئوپلتیکی در غرب آسیا بر معاملات بازارهای جهانی سایه افکنده، افزایش قیمت‌ها با نگرانی فزاینده درباره تصمیم احتمالی آمریکا مبنی بر دخالت یا عدم دخالت نظامی، تقویت شد.
پشت پرده حمله ترامپ به کاراکاس از نگاه یک کارشناس روس
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 23:45
پشت پرده حمله ترامپ به کاراکاس از نگاه یک کارشناس روس
به عقیده یک کارشناس روس؛ برخلاف آنچه که ترامپ اعلام کرده، هدف واشنگتن از حمله به کاراکاس نفت این کشور است.
ترامپ برای غارت نفت ونزوئلا حالت فوق‌العاده اعلام کرد
یکشنبه 1404/10/21 ساعت 02:00
ترامپ برای غارت نفت ونزوئلا حالت فوق‌العاده اعلام کرد
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای غارت نفت ونزوئلا پس از عملیات تروریستی که به ربودن مادورو رئیس جمهوری این کشور منجر شد،به زعم خود حالت فوق‌العاده ملی اعلام کرد.
سرقت پنجمین نفتکش ونزوئلا توسط آمریکا
جمعه 1404/10/19 ساعت 22:39
سرقت پنجمین نفتکش ونزوئلا توسط آمریکا
منابع خبری گزارش دادند که آمریکا پنجمین نفتکش ونزوئلا را هم سرقت کرده است.
ادعای ترامپ درباره تحویل نفت ونزوئلا به آمریکا، قیمت طلای سیاه را کاهش داد
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 17:46
رویترز:
ادعای ترامپ درباره تحویل نفت ونزوئلا به آمریکا، قیمت طلای سیاه را کاهش داد
ادعای رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر تحویل بین 30 تا 50 میلیون بشکه نفت خام تحریم‌شده ونزوئلا به واشنگتن، به کاهش قیمت نفت منجر شد؛ در این بین، به گفته رویترز، احتمالا پکن ظرف ماه‌های آتی، به نفت ایران و روسیه روی خواهد آورد.
نظرات

آخرین اخبار
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه
چند پیشنهاد به وزارت خارجه
دوفوریتی | نوروز امسال: میهمانداری در روز، میدان داری در شب