×
اجتماعی
شناسه خبر : 267846
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 15:38
کمبود پزشک نداریم، ظرفیت پذیرش به قبل از 1400 بازگردد

کمبود پزشک نداریم، ظرفیت پذیرش به قبل از 1400 بازگردد

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اعلام حضور بیش از 107 هزار پزشک عمومی و 69 هزار پزشک متخصص در کشور، تاکید کرد کمبود پزشک نداریم و ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی باید به روال پیش از سال 1400 بازگردد. همچنین ویزیت پزشکان عمومی برای سال آینده حدود یک میلیون تومان تعیین شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به حضور بیش از ۱۰۷هزار پزشک عمومی در کشور و با تاکید بر اینکه کمبود پزشک نداریم، گفت: سیاست های پذیرش دانشجوی پزشکی باید به قبل از سال ۱۴۰۰ بازگردد.

دکتر محمد رئیس‌زاده در آیین افتتاحیه کنگره سالانه پزشکان عمومی ایران که امروز (۱۸ دی ماه) برگزار شد، اظهار کرد: آخرین آمار و ارقام سازمان نظام پزشکی بیانگر این است حدود ۱۰۷ هزار و ۳۱۰ پزشک عمومی در کشور فعالیت می‌کنند و این عدد برای پزشکان فوت‌شده یا غیرفعال نیست.

او درباره تعداد پزشکان متخصص فعال در ایران توضیح داد: همچنین تعداد پزشکان متخصص و بالاتر نیز حدود ۶۹ هزار و ۳۱۰ نفر است. بنابراین با توجه به تعداد پزشکان عمومی و متخصص کشور می‌توان گفت مجموع جمعیت پزشکان زنده کشور حدود ۱۷۰ هزار نفر است.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه سامانه نظام پزشکی به سامانه ثبت‌احول متصل است، گفت: به دلیل اینکه به سامانه ثبت احوال متصل هستیم، آمار و ارقام را داریم. کمتر از ۵۰ درصد پزشکان عمومی، پروانه مطب دارند و بخش قابل توجهی از این پزشکان در دانشگاه‌ها و سازمان‌ها به‌صورت استخدامی فعالیت می‌کنند یا در حوزه طبابت فعال نیستند.

او با بیان اینکه پزشکان عمومی به عنوان بزرگ‌ترین گروه سازمان نظام پزشکی شناخته می‌شوند، گفت: محور اصلی حرفه پزشکی، رابطه شفابخش و انسانی میان پزشک و بیمار است. اخلاق حرفه‌ای، تعهد و کرامت انسانی از ارکان اساسی جایگاه اجتماعی پزشکان به حساب می‌آید. علم و دانش روز پزشکی در کنار اخلاق حرفه‌ای، عوامل اصلی احترام و اعتماد جامعه به پزشکان به حساب می‌آیند.

او درباره وضعیت شغلی پزشکان عمومی تصریح کرد: مسیر پیشرفت حرفه‌ای پزشکان عمومی پس از دانش‌آموختگی محدود است و عملاً تفاوتی به جز سابقه کاری وجود ندارد. با توجه به این شرایط، احیای کمیته توانمندسازی پزشکان عمومی ضروری است. وزارت بهداشت با ارائه آموزش‌های مهارتی هدفمند و کوتاه‌مدت می‌تواند نقش پزشکان عمومی در حوزه‌هایی مانند دیابت را ارتقا دهد و بخشی از کمبود خدمات تخصصی را جبران کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع مورد تاکید رئیس‌جمهور است، گفت: کشور با کمبود پزشک عمومی مواجه نیست. بررسی‌ها بیانگر این است که پوشش کامل برنامه پزشکی خانواده به حدود ۴۵ هزار تا ۵۰ هزار پزشک عمومی نیاز دارد؛ این در حالی است که تعداد پزشکان عمومی در کشور حدود ۱۰۷ هزار نفر است. کمبود پزشک و راه‌حل افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، یک خطای راهبردی و خطرناک است.

وی با بیان اینکه ادامه سیاست افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد، گفت: کشور از شاخص‌های مورد نظر برنامه‌های توسعه و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با تعداد دانشجویان رشته پزشکی عبور کرده است. پذیرش دانشجو و ظرفیت دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برای رشته پزشکی می‌بایست به پیش از سال ۱۴۰۰ بازگردد. فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و بسیاری از صاحب‌نظران حوزه پزشکی با ادامه روند کنونی جذب دانشجوی پزشکی مخالف هستند.

او با بیان اینکه وضعیت معیشتی پزشکان عمومی از چالش‌های اساسی این گروه از پزشکان است، تصریح کرد: تعرفه‌های غیر واقعی و وضعیت معیشتی از چالش‌های اساسی پزشکان عمومی به حساب می‌آید. سیاست‌های فعلی بیمه‌ها در تعیین ویزیت در دهه‌های گذشته شکست خورده و این موضوع نه تنها به نفع مردم نبوده، جامعه پزشکی را تحت تاثیر قرار داده و سبب مسائلی مانند تعرفه‌های خارج از عرف شده است. من بر این باور هستم که ویزیت پزشکان عمومی برای سال آینده می‌بایست یک میلیون تومان باشد. رسانه‌ها تصور نکنند که تمام مبلغ یک میلیون تومان از آن پزشک است بلکه حدود ۷۰ درصد این مبلغ برای هزینه‌های فنی جاری صرف می‌شود اما سهم پزشک کمتر از ۳۰ درصد است.

رئیس‌زاده با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی در نظر دارد سامانه ملی اعلام قیمت تمام شده خدمات پزشکی را راه اندازی کند، گفت: ایجاد این سامانه سبب ایجاد شفافیت در قیمت تمام شده، می شود و کرامت پزشک و بیمار را نیز حفظ می‌کند.

وی گفت: تمام مولفه‌هایی مانند مانند مسائل اخلاق حرفه‌ای، توانمندسازی آموزشی اقتصاد سلامت می‌بایست به طور همزمان در کانون توجه قرار گیرد. به طور قطع، وزارت بهداشت با حمایت از پزشکان عمومی و اصلاح سیاست‌ها می‌تواند سبب تقویت جایگاه پزشکان عمومی شود.


نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند