×
اجتماعی
شناسه خبر : 267834
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 13:46
ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی، شایعه احتساب «2 سال خدمت با یک سال سابقه» برای بیمه اصحاب فرهنگ و رسانه را تکذیب کرد و جزئیات کامل پوشش‌ها، نرخ‌ها و شرایط این بیمه را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بشیر عمرانی روز پنج‌شنبه با تاکید بر اینکه تعهد بازنشستگی در تمامی نرخ‌ های بیمه اصحاب فرهنگ و هنر لحاظ می شود افزود: موضوع پوشش بیمه‌ای اصحاب فرهنگ و هنر با ماهیت بیمه اختیاری است و شامل سه نوع پرداخت حق بیمه می‌شود.

وی در توضیح نوع اول پرداخت حق بیمه گفت: در این نوع حق بیمه که با نرخ ۱۶ درصد است شامل ۴ درصد سهم بیمه‌شده است و ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد سهم دولت می‌شود و حمایت‌های فوت و بازنشستگی را دربر می‌گیرد.

مدیر کل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی در مورد نوع دوم پرداخت حق بیمه اظهار کرد: نوع دیگر حق بیمه با نرخ ۲۰ درصد است که نرخ این حق بیمه شامل ۸ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد کمک دولت می‌شود و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی است.

وی افزود: در سومین نوع پرداخت حق بیمه، حق بیمه با نرخ ۲۷ درصد توافقی است که نرخ این حق بیمه شامل ۱۷ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۳ درصد کمک دولت است و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی می‌شود، همچنین در این نوع از حمایت های کوتاه مدت شامل کمک هزینه ازدواج، پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن و کمک هزینه سفر بیمار و همراه نیز برخوردار می شوند.

چه افرادی مشمول بیمه اصحاب رسانه شدند؟

عمرانی در پاسخ به این سوال که بیمه اصحاب رسانه از چه سالی برقرار شده و شامل چه رسانه هایی بوده است، گفت: در اجرای قانون اصلاح بند «ب» و تبصره ۳ ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۶۵/۰۶/۳۰ مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی مربوط مصوب ۲۹/۰۷/۶۶ هیات وزیران از سال ۱۱/۰۹/۱۳۸۱ گروه‌های مختلفی از اصحاب رسانه از جمله نویسندگان، روزنامه نگاران، خبرنگاران و هنرمندان تحت پوشش مقررات مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

وی اعلام کرد: نویسندگان و خبرنگاران از جمله گروه‌های هستند که از تاریخ ۲۹/۰۶/۶۹ در زمره مشمولان بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درخصوص همکاری وزارت ارشاد در این زمینه تصریح کرد: براساس توافقنامه شماره ۸۲۰۱۱/۵۰۰۰ مورخ ۱۱/۰۹/۸۱ بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق اعتباری هنر و سازمان تأمین اجتماعی، نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب از تاریخ ۱۱/۰۹/۸۱ در قالب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد مطابق مفاد موافقت نامه، حسب معرفی مرجع مربوطه نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه شده‌اند.

وی ادامه داد: با الحاقیه شماره ۷۷۲۸۶/۵۰۰۰ مورخ ۲۰/۰۸/۸۲ نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران و عکاسان حرف ها نیز تحت پوشش و مشمول استفاده از مزایای مقرر در توافقنامه قرار گرفته‌ اند.

صندوق اعتباری هنر متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر است

وی افزود: از سال ۱۳۸۵ به بعد صندوق اعتباری هنر به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر تعیین شده است.

با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود؟

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درمورد اینکه با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود، گفت: تعهدات قابل ارائه به بیمه ‌شدگان اصحاب فرهنگ و هنر برحسب نرخ موضوع قرارداد شامل بازنشستگی، فوت، از کارافتادگی و حمایت درمان است.

وی افزود: مطابق توافقنامه، صندوق اعتباری هنر متعهد شده است به میزان ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را به عنوان کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت حق‌بیمه هریک از متقاضیان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند.

بیمه سینماگران و دیگر اهالی هنر چگونه است؟

عمرانی خاطرنشان کرد: صندوق اعتباری هنر ( به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) می ‌تواند نسبت به معرفی گروه ‌های مختلفی از جمله هنرمندان رشته ‌های سینمایی، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی شامل نقاشی، طراحی، گرافیست، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه‌سازی و تذهیب و همچنین نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران، عکاسان حرفه‌ای، نویسندگان کتاب، مؤلفین، مترجمین، مورخین و شاعران به سازمان تامین اجتماعی به منظور انعقاد قرارداد بیمه‌های توافقی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (اصحاب فرهنگ و هنر) و بهره ‌مندی از کمک مربوطه اقدام کنند.

برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است.

وی افزود: شرط سنی پذیرش تقاضا برای برخورداری از پوشش بیمه‌ای مربوطه حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال تمام است.

عمرانی گفت: چنانچه شخصی در تاریخ ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حق‌بیمه در سازمان تامین‌اجتماعی داشته باشد، به این نحو که اگر شخصی در تاریخ تقاضای بیمه ۵۳ سال سن داشته باشد، چنانچه از قبل دارای ۳ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه در تامین‌اجتماعی باشد، تقاضای او قابل قبول خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین اگر متقاضی حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است. به این ترتیب، افرادی که ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی داشته باشند در هر سنی حتی در سنین میانسالی و کهنسالی نیز می‌توانند از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بهره‌مند شوند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی گفت: تعیین دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه در بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بستگی سن متقاضی و میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه افراد در زمان انعقاد قرارداد دارد، بر همین اساس متقاضی می تواند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب با رعایت شرایط مقرر (جدول تعیین دستمزد) انتخاب کند.


نظرات

آخرین اخبار
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران