×
اجتماعی
شناسه خبر : 267834
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 13:46
ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی، شایعه احتساب «2 سال خدمت با یک سال سابقه» برای بیمه اصحاب فرهنگ و رسانه را تکذیب کرد و جزئیات کامل پوشش‌ها، نرخ‌ها و شرایط این بیمه را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بشیر عمرانی روز پنج‌شنبه با تاکید بر اینکه تعهد بازنشستگی در تمامی نرخ‌ های بیمه اصحاب فرهنگ و هنر لحاظ می شود افزود: موضوع پوشش بیمه‌ای اصحاب فرهنگ و هنر با ماهیت بیمه اختیاری است و شامل سه نوع پرداخت حق بیمه می‌شود.

وی در توضیح نوع اول پرداخت حق بیمه گفت: در این نوع حق بیمه که با نرخ ۱۶ درصد است شامل ۴ درصد سهم بیمه‌شده است و ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد سهم دولت می‌شود و حمایت‌های فوت و بازنشستگی را دربر می‌گیرد.

مدیر کل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی در مورد نوع دوم پرداخت حق بیمه اظهار کرد: نوع دیگر حق بیمه با نرخ ۲۰ درصد است که نرخ این حق بیمه شامل ۸ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد کمک دولت می‌شود و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی است.

وی افزود: در سومین نوع پرداخت حق بیمه، حق بیمه با نرخ ۲۷ درصد توافقی است که نرخ این حق بیمه شامل ۱۷ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۳ درصد کمک دولت است و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی می‌شود، همچنین در این نوع از حمایت های کوتاه مدت شامل کمک هزینه ازدواج، پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن و کمک هزینه سفر بیمار و همراه نیز برخوردار می شوند.

چه افرادی مشمول بیمه اصحاب رسانه شدند؟

عمرانی در پاسخ به این سوال که بیمه اصحاب رسانه از چه سالی برقرار شده و شامل چه رسانه هایی بوده است، گفت: در اجرای قانون اصلاح بند «ب» و تبصره ۳ ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۶۵/۰۶/۳۰ مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی مربوط مصوب ۲۹/۰۷/۶۶ هیات وزیران از سال ۱۱/۰۹/۱۳۸۱ گروه‌های مختلفی از اصحاب رسانه از جمله نویسندگان، روزنامه نگاران، خبرنگاران و هنرمندان تحت پوشش مقررات مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

وی اعلام کرد: نویسندگان و خبرنگاران از جمله گروه‌های هستند که از تاریخ ۲۹/۰۶/۶۹ در زمره مشمولان بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درخصوص همکاری وزارت ارشاد در این زمینه تصریح کرد: براساس توافقنامه شماره ۸۲۰۱۱/۵۰۰۰ مورخ ۱۱/۰۹/۸۱ بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق اعتباری هنر و سازمان تأمین اجتماعی، نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب از تاریخ ۱۱/۰۹/۸۱ در قالب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد مطابق مفاد موافقت نامه، حسب معرفی مرجع مربوطه نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه شده‌اند.

وی ادامه داد: با الحاقیه شماره ۷۷۲۸۶/۵۰۰۰ مورخ ۲۰/۰۸/۸۲ نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران و عکاسان حرف ها نیز تحت پوشش و مشمول استفاده از مزایای مقرر در توافقنامه قرار گرفته‌ اند.

صندوق اعتباری هنر متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر است

وی افزود: از سال ۱۳۸۵ به بعد صندوق اعتباری هنر به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر تعیین شده است.

با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود؟

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درمورد اینکه با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود، گفت: تعهدات قابل ارائه به بیمه ‌شدگان اصحاب فرهنگ و هنر برحسب نرخ موضوع قرارداد شامل بازنشستگی، فوت، از کارافتادگی و حمایت درمان است.

وی افزود: مطابق توافقنامه، صندوق اعتباری هنر متعهد شده است به میزان ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را به عنوان کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت حق‌بیمه هریک از متقاضیان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند.

بیمه سینماگران و دیگر اهالی هنر چگونه است؟

عمرانی خاطرنشان کرد: صندوق اعتباری هنر ( به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) می ‌تواند نسبت به معرفی گروه ‌های مختلفی از جمله هنرمندان رشته ‌های سینمایی، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی شامل نقاشی، طراحی، گرافیست، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه‌سازی و تذهیب و همچنین نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران، عکاسان حرفه‌ای، نویسندگان کتاب، مؤلفین، مترجمین، مورخین و شاعران به سازمان تامین اجتماعی به منظور انعقاد قرارداد بیمه‌های توافقی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (اصحاب فرهنگ و هنر) و بهره ‌مندی از کمک مربوطه اقدام کنند.

برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است.

وی افزود: شرط سنی پذیرش تقاضا برای برخورداری از پوشش بیمه‌ای مربوطه حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال تمام است.

عمرانی گفت: چنانچه شخصی در تاریخ ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حق‌بیمه در سازمان تامین‌اجتماعی داشته باشد، به این نحو که اگر شخصی در تاریخ تقاضای بیمه ۵۳ سال سن داشته باشد، چنانچه از قبل دارای ۳ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه در تامین‌اجتماعی باشد، تقاضای او قابل قبول خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین اگر متقاضی حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است. به این ترتیب، افرادی که ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی داشته باشند در هر سنی حتی در سنین میانسالی و کهنسالی نیز می‌توانند از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بهره‌مند شوند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی گفت: تعیین دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه در بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بستگی سن متقاضی و میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه افراد در زمان انعقاد قرارداد دارد، بر همین اساس متقاضی می تواند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب با رعایت شرایط مقرر (جدول تعیین دستمزد) انتخاب کند.


نظرات

آخرین اخبار
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
نصیرزاده: محرومیت بیرانوند ربطی به جام جهانی ندارد
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
وضعیت قرمز هوای تهران
عارف در سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستور کار دولت قرار دارد
ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو