×
اجتماعی
شناسه خبر : 267834
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 13:46
ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

ماجرای «2 سال خدمت با یک سال سابقه بیمه فرهنگ و رسانه» چیست؟

مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی، شایعه احتساب «2 سال خدمت با یک سال سابقه» برای بیمه اصحاب فرهنگ و رسانه را تکذیب کرد و جزئیات کامل پوشش‌ها، نرخ‌ها و شرایط این بیمه را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بشیر عمرانی روز پنج‌شنبه با تاکید بر اینکه تعهد بازنشستگی در تمامی نرخ‌ های بیمه اصحاب فرهنگ و هنر لحاظ می شود افزود: موضوع پوشش بیمه‌ای اصحاب فرهنگ و هنر با ماهیت بیمه اختیاری است و شامل سه نوع پرداخت حق بیمه می‌شود.

وی در توضیح نوع اول پرداخت حق بیمه گفت: در این نوع حق بیمه که با نرخ ۱۶ درصد است شامل ۴ درصد سهم بیمه‌شده است و ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد سهم دولت می‌شود و حمایت‌های فوت و بازنشستگی را دربر می‌گیرد.

مدیر کل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی در مورد نوع دوم پرداخت حق بیمه اظهار کرد: نوع دیگر حق بیمه با نرخ ۲۰ درصد است که نرخ این حق بیمه شامل ۸ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۲ درصد کمک دولت می‌شود و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی است.

وی افزود: در سومین نوع پرداخت حق بیمه، حق بیمه با نرخ ۲۷ درصد توافقی است که نرخ این حق بیمه شامل ۱۷ درصد سهم بیمه شده، ۱۰ درصد سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۳ درصد کمک دولت است و این حق بیمه مشمول تعهدات فوت، بازنشستگی و از کارافتادگی می‌شود، همچنین در این نوع از حمایت های کوتاه مدت شامل کمک هزینه ازدواج، پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن و کمک هزینه سفر بیمار و همراه نیز برخوردار می شوند.

چه افرادی مشمول بیمه اصحاب رسانه شدند؟

عمرانی در پاسخ به این سوال که بیمه اصحاب رسانه از چه سالی برقرار شده و شامل چه رسانه هایی بوده است، گفت: در اجرای قانون اصلاح بند «ب» و تبصره ۳ ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۶۵/۰۶/۳۰ مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی مربوط مصوب ۲۹/۰۷/۶۶ هیات وزیران از سال ۱۱/۰۹/۱۳۸۱ گروه‌های مختلفی از اصحاب رسانه از جمله نویسندگان، روزنامه نگاران، خبرنگاران و هنرمندان تحت پوشش مقررات مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

وی اعلام کرد: نویسندگان و خبرنگاران از جمله گروه‌های هستند که از تاریخ ۲۹/۰۶/۶۹ در زمره مشمولان بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گرفته ‌اند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درخصوص همکاری وزارت ارشاد در این زمینه تصریح کرد: براساس توافقنامه شماره ۸۲۰۱۱/۵۰۰۰ مورخ ۱۱/۰۹/۸۱ بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق اعتباری هنر و سازمان تأمین اجتماعی، نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب از تاریخ ۱۱/۰۹/۸۱ در قالب قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد مطابق مفاد موافقت نامه، حسب معرفی مرجع مربوطه نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه شده‌اند.

وی ادامه داد: با الحاقیه شماره ۷۷۲۸۶/۵۰۰۰ مورخ ۲۰/۰۸/۸۲ نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران و عکاسان حرف ها نیز تحت پوشش و مشمول استفاده از مزایای مقرر در توافقنامه قرار گرفته‌ اند.

صندوق اعتباری هنر متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر است

وی افزود: از سال ۱۳۸۵ به بعد صندوق اعتباری هنر به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و متولی بیمه اصحاب فرهنگ و هنر تعیین شده است.

با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود؟

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی درمورد اینکه با این نوع بیمه چه مزایا و خدمتی شامل اصحاب رسانه می شود، گفت: تعهدات قابل ارائه به بیمه ‌شدگان اصحاب فرهنگ و هنر برحسب نرخ موضوع قرارداد شامل بازنشستگی، فوت، از کارافتادگی و حمایت درمان است.

وی افزود: مطابق توافقنامه، صندوق اعتباری هنر متعهد شده است به میزان ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را به عنوان کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت حق‌بیمه هریک از متقاضیان به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند.

بیمه سینماگران و دیگر اهالی هنر چگونه است؟

عمرانی خاطرنشان کرد: صندوق اعتباری هنر ( به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) می ‌تواند نسبت به معرفی گروه ‌های مختلفی از جمله هنرمندان رشته ‌های سینمایی، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی شامل نقاشی، طراحی، گرافیست، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه‌سازی و تذهیب و همچنین نویسندگان مطبوعات، خبرنگاران، عکاسان حرفه‌ای، نویسندگان کتاب، مؤلفین، مترجمین، مورخین و شاعران به سازمان تامین اجتماعی به منظور انعقاد قرارداد بیمه‌های توافقی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (اصحاب فرهنگ و هنر) و بهره ‌مندی از کمک مربوطه اقدام کنند.

برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: برخورداری از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر مانند بسیاری از شرایط بیمه‌های دیگر تابع شرط سنی است.

وی افزود: شرط سنی پذیرش تقاضا برای برخورداری از پوشش بیمه‌ای مربوطه حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال تمام است.

عمرانی گفت: چنانچه شخصی در تاریخ ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حق‌بیمه در سازمان تامین‌اجتماعی داشته باشد، به این نحو که اگر شخصی در تاریخ تقاضای بیمه ۵۳ سال سن داشته باشد، چنانچه از قبل دارای ۳ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه در تامین‌اجتماعی باشد، تقاضای او قابل قبول خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین اگر متقاضی حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است. به این ترتیب، افرادی که ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی داشته باشند در هر سنی حتی در سنین میانسالی و کهنسالی نیز می‌توانند از پوشش بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بهره‌مند شوند.

مدیرکل نام نویسی و حساب‌های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی گفت: تعیین دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه در بیمه اصحاب فرهنگ و هنر بستگی سن متقاضی و میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه افراد در زمان انعقاد قرارداد دارد، بر همین اساس متقاضی می تواند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب با رعایت شرایط مقرر (جدول تعیین دستمزد) انتخاب کند.


نظرات

آخرین اخبار
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه