×
بین الملل
شناسه خبر : 267791
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 10:59
معامله تسلیحاتی پاکستان با عربستان

معامله تسلیحاتی پاکستان با عربستان

پاکستان در حال مذاکره با عربستان برای تبدیل بخشی از وام دو میلیارد دلاری به معامله جنگنده‌های جی‌اف-17 است. این قرارداد چهار میلیارد دلاری، همکاری‌های دفاعی دو کشور را تقویت کرده و به پاکستان امکان استفاده از درآمد برای تسویه بدهی‌ها را می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: فرمانده نیروی هوایی پاکستان در ادامه رفت و آمد هیات‌های بلندپایه نظامی با عربستان، به ریاض سفر کرده و با همتای سعودی خود دیدار کرده است.

بازدید ایر مارشال ظهیر احمد بابر از ریاض تنها کمتر از سه هفته بعد از سفر رسمی فیلد مارشال سید عاصم منیر فرمانده ارتش و رئیس نیروهای دفاعی پاکستان به عربستان سعودی انجام‌ می شود.

روابط ریاض و اسلام‌آباد پس از امضای پیمان مشترک راهبردی دفاعی در شهریور امسال وارد مرحله جدیدی شده است. عربستان و پاکستان در این توافقنامه تاکید کردند که تجاوز به هرکدام از آنها، تجاوز به هر دو کشور به شمار می‌رود.

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع پاکستانی گزارش داد: پاکستان و عربستان سعودی در حال مذاکره برای تبدیل حدود ۲ میلیارد دلار وام دریافتی از ریاض به معامله جت‌های جنگنده‌های جی. اف-۱۷ هستند و این امر، همکاری‌های نظامی آنان را پس از امضای پیمان دفاعی مشترک دو کشور در اواسط سال گذشته (میلادی)، تعمیق می‌بخشد.

در این گزارش آمده است: این مذاکرات نشان می‌دهد که چگونه این دو متحد در حال حرکت به سمت عملیاتی کردن همکاری‌های دفاعی در زمانی هستند که یکی تحت فشار مالی شدید قرار دارد و دیگری یعنی عربستان در حال تغییر شکل مشارکت‌های امنیتی خود برای جلوگیری از تاثیرات ناشی از کاهش تعهدات (امنیتی) ایالات متحده در خاورمیانه است.

یکی از منابع آگاه گفت که مذاکرات فعلی با ریاض محدود به تأمین جت‌های جنگنده جی. اف-۱۷ تندر، هواپیمای جنگی سبک که به طور مشترک توسط پاکستان و چین توسعه یافته و در پاکستان تولید می‌شود، بوده است در حالی که منبع دوم گفت: این جت‌ها گزینه اصلی در میان سایر گزینه‌های مورد بحث بوده‌اند.

منابع آگاه درباره ارزش قرارداد نظامی با عربستان نیز گفتند که کل قرارداد چهار میلیارد دلار ارزش دارد و ۲ میلیارد دلار دیگر نیز علاوه بر تبدیل وام، برای تجهیزات هزینه خواهد شد.

پیش زمینه مراودات نظامی و مالی پاکستان با عربستان

پاکستان مدت‌هاست که با عربستان سعودی در حوزه‌های دفاعی، آموزش و اعزام مستشار و تقویت توانمندی‌های ضد تروریسم حمایت نظامی می‌کند و در مقابل عربستان نیز بارها در دوره‌های فشار اقتصادی برای حمایت مالی از پاکستان وارد عمل شده است.

ریاض در سال ۲۰۱۸ از یک بسته حمایتی ۶ میلیارد دلاری برای پاکستان شامل سه میلیارد دلار سپرده در بانک مرکزی این کشور و فروش سه میلیارد دلار نفت با پرداخت بلند مدت خبر داد.

عربستان سعودی از آن زمان تاکنون چندین بار سپرده‌های خود را تمدید کرده است، از جمله تمدید ۱.۲ میلیارد دلار در سال گذشته که به اسلام‌آباد کمک می‌کند تا ذخایر ارزی خود را در بحبوحه فشارهای مزمن تراز پرداخت‌ها تثبیت کند.

دیپلماسی نظامی و تبلیغات برای فروش جنگنده

پاکستان در ماه‌های اخیر با تلاش برای گسترش صادرات اسلحه و کسب درآمد از صنعت داخلی خود، تبلیغات دفاعی را افزایش داده است.

مقامات پاکستانی ماه گذشته گفتند که اسلام‌آباد یک قرارداد تسلیحاتی به ارزش بیش از چهار میلیارد دلار را با ارتش شرقی لیبی نهایی کرد که یکی از بزرگترین فروش‌های تسلیحاتی آن کشور شامل تامین جت‌های جنگنده جی. اف-۱۷ و هواپیماهای آموزشی محسوب می‌شود.

پاکستان همچنین مذاکراتی را با بنگلادش در مورد فروش احتمالی همین جنگنده‌ها انجام داده است. ‌ سه‌شنبه گذشته ارتش پاکستان از سفر فرمانده نیروی هوایی بنگلادش به اسلام‌آباد و دیدار با همتای پاکستانی خود خبر داد.

پیش تر خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان نیز اعلام کرد: موفقیت صنایع تسلیحاتی این کشور می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی پاکستان را متحول کند.

وی گفت: هواپیماهای ما آزمایش خود را پس داده‌اند و سفارش‌های متعددی دریافت کرده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که پاکستان ممکن است ظرف شش ماه آینده نیازی به صندوق بین‌المللی پول نداشته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
اعتراف ترامپ به ارتکاب یک جنایت جنگی دیگر
حملات موشکی سهمگین به تل‌آویو و حیفا
ایران از حقوق خود درخصوص خسارات زیست‌محیطی جنگ کوتاه نمی‌آید
پاسخگویی به 18 هزار تماس در ستاد خسارت‌دیدگان از ابتدای جنگ
فیفا سپاهان و آلوز را نقره‌داغ کرد
واکنش رییس‌جمهور به حمله به بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی
رسانه‌های عراقی به منصوریان لقب نوستراداموس دادند
ادارات منابع طبیعی آماده واگذاری نهال به شهروندان
ترامپ دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
نورویدیو | جهانی سازی جنگ ، خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
واکنش های جهانی به ادعای ترامپ درخصوص به«عصر حجر» کشاندن ایران
از ابتدای جنگ چند واحد غیر نظامی آسیب دیدند؟
موسیمانه، سرمربی تیم ملی غنا می شود
تردید کرملین نسبت به ادعای ترامپ درباره پایان سریع جنگ علیه ایران
سروده عبدالکریم سروش در ستایش ایران
آیا سنگ قبرهایتان را آماده کرده‌اید؟
واکنش سخنگوی دولت به حمله نظامی به پل کرج و انستیتو پاستور
ممنوعیت تردد خودرو در آزاد راه تهران شمال
بن‌بست ترامپ در جنگ ایران؛ شکستی که طنین پیروزی می‌دهد
اعلام آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ کدام محورها درگیر ترافیک است؟
کاشت نهال در سفارت ایران در عراق
رایزنی وزیر خارجه قطر با همتای آلمانی درباره شرایط منطقه
پیوستن فرماندهان پلیس به پویش «جانفدا برای ایران»
پرده‌برداری قالیباف از فشار سرمایه‌گذاران و بانکداران یهودی به ترامپ
دیگر دوران امنیت جزیره‌ای گذشته است
اعلام نحوه فعالیت بانک‌های کشور از شنبه
وزارت خارجه: تهدید آشکار به «بمباران ایران تا عصر حجر»، مصداق جنایت جنگی است
چالوس یک‌طرفه شد
ادامه واکنش هنرمندان موسیقی به تجاوز دشمن
خاموش کردن هر چراغ، کمک به تقویت توان کشور در برابر دشمن
جهان برای اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل مجبور به پرداخت هزینه است
نیت خوانی ترامپ از سخنرانی اخیر
آیا حملات پهپادی ایران عملیات خشم حماسی را به زانو درآورده است؟
اعلام نحوه فعالیت اتاق اصناف تهران از 15 فروردین
جامعه جهانی به پیامدهای انسانی جنگ توجه کند
بحران نیروی انسانی در شرکت‌های فناوری اسرائیل
گوترش خواستار توقف حملات به ایران شد
واکنش نواده واقف انیستیتو پاستور به تخریب آن
پزشکیان: با عزم راسخ و همه ظرفیت‌ها از ایران دفاع می‌کنیم
آملی لاریجانی: شرایط تنگه هرمز و جهان به قبل جنگ بازنمی‌گردد
«سوگ‌نامه میناب؛ شکوفه‌های شکسته» برگزار می‌شود
اجرای مرحله سوم موج 90وعده صادق 4/هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده‌ها دراردن
واکنش سفارت ایران به سخنان وزیر جنگ آمریکا
منطقه با وجود دشمن اسرائیلی رنگ ثبات به خود نمی بیند
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حملهٔ مجدد دشمن به پل B1 در کرج
پیامدهای اقتصادی جنگ برای تمام جهان سنگین است
باشه‌آهنگر: گلزار شهدای آبادان نورباران خواهد شد
سفیر ایران در مسکو: تمایلی به گسترش دامنه درگیری‌ها نداریم
سخنان ترامپ قیمت نفت را صعودی کرد
ارائه بسته جامع حمایتی برای ایرانیان مقیم امارات