×
بین الملل
شناسه خبر : 267791
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 10:59
معامله تسلیحاتی پاکستان با عربستان

معامله تسلیحاتی پاکستان با عربستان

پاکستان در حال مذاکره با عربستان برای تبدیل بخشی از وام دو میلیارد دلاری به معامله جنگنده‌های جی‌اف-17 است. این قرارداد چهار میلیارد دلاری، همکاری‌های دفاعی دو کشور را تقویت کرده و به پاکستان امکان استفاده از درآمد برای تسویه بدهی‌ها را می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: فرمانده نیروی هوایی پاکستان در ادامه رفت و آمد هیات‌های بلندپایه نظامی با عربستان، به ریاض سفر کرده و با همتای سعودی خود دیدار کرده است.

بازدید ایر مارشال ظهیر احمد بابر از ریاض تنها کمتر از سه هفته بعد از سفر رسمی فیلد مارشال سید عاصم منیر فرمانده ارتش و رئیس نیروهای دفاعی پاکستان به عربستان سعودی انجام‌ می شود.

روابط ریاض و اسلام‌آباد پس از امضای پیمان مشترک راهبردی دفاعی در شهریور امسال وارد مرحله جدیدی شده است. عربستان و پاکستان در این توافقنامه تاکید کردند که تجاوز به هرکدام از آنها، تجاوز به هر دو کشور به شمار می‌رود.

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع پاکستانی گزارش داد: پاکستان و عربستان سعودی در حال مذاکره برای تبدیل حدود ۲ میلیارد دلار وام دریافتی از ریاض به معامله جت‌های جنگنده‌های جی. اف-۱۷ هستند و این امر، همکاری‌های نظامی آنان را پس از امضای پیمان دفاعی مشترک دو کشور در اواسط سال گذشته (میلادی)، تعمیق می‌بخشد.

در این گزارش آمده است: این مذاکرات نشان می‌دهد که چگونه این دو متحد در حال حرکت به سمت عملیاتی کردن همکاری‌های دفاعی در زمانی هستند که یکی تحت فشار مالی شدید قرار دارد و دیگری یعنی عربستان در حال تغییر شکل مشارکت‌های امنیتی خود برای جلوگیری از تاثیرات ناشی از کاهش تعهدات (امنیتی) ایالات متحده در خاورمیانه است.

یکی از منابع آگاه گفت که مذاکرات فعلی با ریاض محدود به تأمین جت‌های جنگنده جی. اف-۱۷ تندر، هواپیمای جنگی سبک که به طور مشترک توسط پاکستان و چین توسعه یافته و در پاکستان تولید می‌شود، بوده است در حالی که منبع دوم گفت: این جت‌ها گزینه اصلی در میان سایر گزینه‌های مورد بحث بوده‌اند.

منابع آگاه درباره ارزش قرارداد نظامی با عربستان نیز گفتند که کل قرارداد چهار میلیارد دلار ارزش دارد و ۲ میلیارد دلار دیگر نیز علاوه بر تبدیل وام، برای تجهیزات هزینه خواهد شد.

پیش زمینه مراودات نظامی و مالی پاکستان با عربستان

پاکستان مدت‌هاست که با عربستان سعودی در حوزه‌های دفاعی، آموزش و اعزام مستشار و تقویت توانمندی‌های ضد تروریسم حمایت نظامی می‌کند و در مقابل عربستان نیز بارها در دوره‌های فشار اقتصادی برای حمایت مالی از پاکستان وارد عمل شده است.

ریاض در سال ۲۰۱۸ از یک بسته حمایتی ۶ میلیارد دلاری برای پاکستان شامل سه میلیارد دلار سپرده در بانک مرکزی این کشور و فروش سه میلیارد دلار نفت با پرداخت بلند مدت خبر داد.

عربستان سعودی از آن زمان تاکنون چندین بار سپرده‌های خود را تمدید کرده است، از جمله تمدید ۱.۲ میلیارد دلار در سال گذشته که به اسلام‌آباد کمک می‌کند تا ذخایر ارزی خود را در بحبوحه فشارهای مزمن تراز پرداخت‌ها تثبیت کند.

دیپلماسی نظامی و تبلیغات برای فروش جنگنده

پاکستان در ماه‌های اخیر با تلاش برای گسترش صادرات اسلحه و کسب درآمد از صنعت داخلی خود، تبلیغات دفاعی را افزایش داده است.

مقامات پاکستانی ماه گذشته گفتند که اسلام‌آباد یک قرارداد تسلیحاتی به ارزش بیش از چهار میلیارد دلار را با ارتش شرقی لیبی نهایی کرد که یکی از بزرگترین فروش‌های تسلیحاتی آن کشور شامل تامین جت‌های جنگنده جی. اف-۱۷ و هواپیماهای آموزشی محسوب می‌شود.

پاکستان همچنین مذاکراتی را با بنگلادش در مورد فروش احتمالی همین جنگنده‌ها انجام داده است. ‌ سه‌شنبه گذشته ارتش پاکستان از سفر فرمانده نیروی هوایی بنگلادش به اسلام‌آباد و دیدار با همتای پاکستانی خود خبر داد.

پیش تر خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان نیز اعلام کرد: موفقیت صنایع تسلیحاتی این کشور می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی پاکستان را متحول کند.

وی گفت: هواپیماهای ما آزمایش خود را پس داده‌اند و سفارش‌های متعددی دریافت کرده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که پاکستان ممکن است ظرف شش ماه آینده نیازی به صندوق بین‌المللی پول نداشته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی
دیدار رئیس‌جمهور با ولیعهد ابوظبی در چه شرایطی برگزار شد؟
حملات هوایی عربستان به 7 استان یمن؛ 129 حمله در 48 ساعت
تحولاتی در مسیر یک تحول!
زلنسکی: اوکراین با کمبود موشک پاتریوت روبه‌روست
ترافیک 7 کیلومتری در خروجی مرزن‌آباد
جدول برنامه خاموشی فارس فردا 22 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
73 کشتی در 2 روز از باب‌المندب عبور کردند
فراخوان جشن پیروزی انصارالله در تهران
تازه‌ترین رایزنی ایران و عمان درباره تحولات منطقه
تعیین تکلیف 4 پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری
رئیس‌جمهور ایرلند خطاب به ترامپ: عادی‌سازی جنگ و نسل‌کشی قابل‌قبول نیست
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
قطر خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات شد
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟