×
بین الملل
شناسه خبر : 267756
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 08:30
فرمان جنجالی ترامپ؛ پایان همکاری با ده‌ها نهاد بین‌المللی

فرمان جنجالی ترامپ؛ پایان همکاری با ده‌ها نهاد بین‌المللی

دونالد ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، حمایت آمریکا از 66 سازمان و نهاد بین‌المللی را متوقف کرد؛ اقدامی بی‌سابقه که می‌تواند نظم همکاری‌های جهانی، از محیط زیست تا حقوق بشر، را با چالش جدی روبه‌رو کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی، حمایت آمریکا از 66 سازمان، آژانس و کمیسیون بین‌المللی را متوقف کرد. این اقدام، آمریکا را از همکاری با بسیاری از نهادهای جهانی منع می‌کند. بر اساس این فرمان، آمریکا از 35 سازمان غیروابسته به سازمان ملل متحد و 31 نهاد وابسته به آن خارج می‌شود.

به نوشته سی ان ان، این فرمان پس از بررسی مشارکت و کمک‌های مالی آمریکا به سازمان‌های بین‌المللی صادر شده است. مقامات آمریکایی می‌گویند این سازمان‌ها غیرضروری، ناکارآمد یا مخالف منافع آمریکا هستند. بیشتر این نهادها به مسائل آب و هوایی، کارگری و موضوعاتی مربوط می‌شوند که دولت ترامپ آن‌ها را غیرمهم یا زیان‌بار می‌داند.

از جمله سازمان‌های مهم که آمریکا از آن‌ها خارج می‌شود، می‌توان به آژانس جمعیت سازمان ملل و کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوایی اشاره کرد. این کنوانسیون، پایه مذاکرات جهانی درباره آب و هوا است.

دولت ترامپ این سازمان‌ها را به سوءمدیریت، هدر دادن بودجه و پیشبرد سیاست‌هایی که با منافع آمریکا سازگار نیست، متهم کرده است. ترامپ پیشتر هم تغییرات آب و هوایی را جدی نگرفته و آمریکا را از توافق پاریس خارج کرده بود. مقامات آمریکایی تأکید دارند که پول مالیات‌دهندگان باید صرف نهادهایی شود که مستقیماً به نفع آمریکا باشند، مانند سازمان‌هایی که با چین رقابت دارند.

این تصمیم تأثیر زیادی بر تلاش‌های جهانی خواهد داشت. کارشناسان می‌گویند بدون همکاری آمریکا – که یکی از بزرگ‌ترین اقتصادها و منتشرکنندگان گازهای گلخانه‌ای است – پیشرفت در مسائل مشترک مانند تغییرات آب و هوایی سخت‌تر می‌شود. سازمان ملل هم ممکن است با کاهش بودجه، برنامه‌های خود را کوچک‌تر کند.

سی ان ان نوشت که این اقدام، ادامه سیاست ترامپ برای تمرکز بیشتر روی منافع داخلی آمریکاست. پیشتر هم آمریکا از نهادهایی مانند سازمان بهداشت جهانی، آژانس امدادرسانی به پناهندگان فلسطینی، شورای حقوق بشر سازمان ملل و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خارج شده بود.

طبق این گزارش، کارشناسان معتقدند این عقب‌نشینی می‌تواند به کشورهای دیگر مانند چین فرصت دهد تا نقش بزرگ‌تری در سازمان‌های جهانی بازی کنند. این فرمان، نشانه‌ای از تغییر در سیاست خارجی آمریکا است و ممکن است روابط با دیگر کشورها را برای مدت طولانی تحت تأثیر قرار دهد.


اخبار مرتبط
ترامپ بودجه نظامی آمریکا را 500 میلیارد دلار افزایش داد
پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 10:05
ترامپ بودجه نظامی آمریکا را 500 میلیارد دلار افزایش داد
دونالد ترامپ اعلام کرد بودجه نظامی آمریکا برای سال 2027 باید 1.5 تریلیون دلار باشد و فقط یک تریلیون دلار نباشد. او همچنین درباره توافقات نفتی با ونزوئلا، هماهنگی با رئیس‌جمهور کلمبیا و بازبینی حمایت واشنگتن از سازمان‌های بین‌المللی سخن گفت.
رویای نفت 50 دلاری ترامپ
پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 08:26
رویای نفت 50 دلاری ترامپ
گزارش تازه وال‌استریت ژورنال از برنامه‌ای جنجالی پرده برداشته که به گفته ترامپ می‌تواند قیمت نفت را تا 50 دلار کاهش دهد؛ طرحی که نام ونزوئلا و کنترل بلندمدت صنعت نفت آن را در کانون توجه قرار داده است.
ترامپ: دستیابی به گرینلند اولویت امنیت ملی آمریکاست
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 23:35
ترامپ: دستیابی به گرینلند اولویت امنیت ملی آمریکاست
سخنگوی کاخ سفید گفت: رئیس جمهور ترامپ و دولت گزینه های مختلفی را برای بدست آوردن کنترل گرینلند از جمله با کمک نیروهای نظامی، مورد بررسی قرار می دهند. رئیس‌جمهور ترامپ بارها تأکید کرده که دستیابی به گرینلند اولویت امنیت ملی ایالات متحده است و برای بازدارندگی رقبا در منطقه شمالگان حیاتی است.
ترامپ دلیل دیگری برای حمله آمریکا به ونزوئلا اعلام کرد
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 21:56
ترامپ دلیل دیگری برای حمله آمریکا به ونزوئلا اعلام کرد
رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور خصوصی به متحدان و مقام‌های ارشد دولت خود گفته است که خواهان خروج ایران، روسیه و چین از نیم‌کره غربی است و فشار بر ونزوئلا برای قطع همکاری با این کشورها نخستین و مهم‌ترین گام در این مسیر محسوب می‌شود.
ترامپ:  من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 19:58
ترامپ: من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
رئیس‌جمهور آمریکا با حمله به ناتو گفت: من به تنهایی به 8 جنگ پایان دادم. نروژ، عضو ناتو، احمقانه تصمیم گرفت جایزه صلح نوبل را به من ندهد. اما این مهم نیست! مهم این است که من میلیون‌ها نفر را نجات دادم.
نظرات

آخرین اخبار
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
حمله پهپادی حزب‌الله به الجلیل غربی
رکوردشکنی دوباره قیمت بنزین در آمریکا
چه عواملی باعث نوسان قیمت کالاهای اساسی شده است؟
اقدامات فوری پس از آسیب به دندان‌های شیری و دائمی کودکان
دمای گیلان تا اواسط هفته آینده 8 درجه گرم تر می شود
چرا پنتاگون صورت حساب نجومی جنگ را پنهان می کند؟
عارف : امنیت خلیج فارس خط قرمز و غیرقابل معامله ایران است
ترکیه: توقیف کشتی‌های حامل کمک به غزه دزدی دریایی است
پزشکیان: مسئولیت ناامنی در خلیج فارس با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
انتقاد سناتور دموکرات از اولویت‌های مالی آمریکا
چرا دوباره طلا در بازار صعودی شد؟
اهانت سفیر اسرائیل در سازمان ملل به کاروان کمک‌رسانی به غزه
سناریوی عجیب دو موتورسوار برای سرقت موبایل
اندیشکده آمریکایی: جنگ ایران محدودیت قدرت نظامی آمریکا را آشکار کرد
محاکمه سریع و عادلانه عوامل دخیل در ناآرامی‌ها با جدیت ادامه دارد
برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال 1405
فارن افرز: حمله آمریکا و اسرائیل به تقویت انسجام داخلی ایران انجامید
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 اردیبهشت 1405 + جدول
توزیع 91 همت سود سهام عدالت در سال 1404
پیروزی بزرگ النصر برابر الاهلی؛ یک قدم تا قهرمانی لیگ عربستان
21 کشتی ناوگان «الصمود» در مسیر غزه توقیف شدند
مورینیو بازهم به رئال مادرید پاسخ منفی داد
قالیباف درگذشت عبدالحمید نقره‌کار را تسلیت گفت
دستور پزشکیان به چهار استاندار برای تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده
ترافیک نیمه‌سنگین تا سنگین در محور کندوان
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه پردیس - تهران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 10 اردیبهشت1405+جدول پخش
برگی در نکوداشت مرد تدبیر و وفا؛ بنده خدا شهید علی لاریجانی
رونمایی نزدیک از توانمندی جدید دریایی
سطح چهارم جنگ
ادای احترام وزیر فرهنگ به شهدای خلیج فارس در هرمزگان
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت 1405
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت
53 حمله اسرائیل به لبنان در 24 ساعت گذشتنه
فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی تغییر کرد + جزئیات اصلاحیه
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 10 اردیبهشت 1405+ جدول
چرا سالمندان صبح‌ها خیلی زود بیدار می‌شوند؟
4 چالش اسرائیل در «جنوب لبنان»
هشدار پاریس درباره فشار دو جنگ بر معیشت مردم فرانسه
آشفتگی بازار طلا در خاورمیانه ؛ لهستان بزرگترین خریدار طلا
تساوی آرسنال و اتلتیکومادرید در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت1405 +جدول
رمز گشایی از کلیدواژه ای که وزیر جنگ آمریکا را به مرز انفجار رساند!
حمایت مجلس خبرگان رهبری از تیم مذاکره‌کننده
انتخاب ایران در هیات رئیسه کنفرانس بازنگری در NPT
هوشمندسازی کنتورهای برق مشترکان خانگی به کجا رسید؟