×
اقتصادی
شناسه خبر : 267746
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 23:05
نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد

نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: فلسفه طرح کالابرگ این است که مردم همان قیمتی را که قبل از اجرای طرح پرداخت می‌کردند، بپردازند و مابه‌التفاوت افزایش قیمت، که ناشی از اصلاح ساختار یارانه نهاده‌هاست، توسط دولت در قالب کالابرگ پرداخت شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دغدغه‌ها درباره افزایش قیمت‌ها، گفت: در اجرای این طرح با افزایش قیمت مواد اولیه و انتقال یارانه ارز دولتی از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره، قیمت محصولات و نهاده‌ها افزایش پیدا می‌کند. فلسفه طرح کالابرگ این است که مردم همان قیمتی را که قبل از اجرای طرح پرداخت می‌کردند، بپردازند و مابه‌التفاوت افزایش قیمت، که ناشی از اصلاح ساختار یارانه نهاده‌هاست، توسط دولت در قالب کالابرگ پرداخت شود. بنابراین اگر قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا کرده و قیمت محصول بالا رفته، در بازار باید سقف قیمتی باشد و دولت موظف است مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: علیرغم اینکه اصطلاحاً می‌گوییم آزادسازی اتفاق افتاده، اما در حوزه معیشت و غذای مردم چیزی به‌نام آزادسازی نداریم. برای نهاده‌ها و محصولات کشاورزی سقف قیمتی مشخص شده و تولیدکنندگان می‌توانند زیر نرخ تعیین شده با یکدیگر رقابت کنند، اما هرکس از سقف قیمت عبور کند، قطعاً با موانع نظارتی، تعزیراتی و برخوردهای قانونی مواجه خواهد شد و بازار نیز به‌صورت جدی کنترل می‌شود.

نوری با رد هرگونه کمبود کالا در بازار گفت: هیچ کمبودی در محصولات نداریم، آمادگی‌ها برای تأمین و تدارک کالاها صورت گرفته و موجودی کالا در انبارهای کشور به حد کافی است. در مبادی ورودی کشور نیز بیش از 6 میلیون تن کالا در حال ورود یا موجود است.

وی درباره وضعیت روغن در بازار نیز گفت: ذخایر روغن هم در اختیار دولت و هم در اختیار بخش خصوصی به میزان کافی وجود دارد. به محض اعلام قیمت‌های جدید که از دیروز اجرایی شده، فرآیند بسته‌بندی و توزیع با سرعت بیشتری آغاز شده و برخی محصولات نیز که آماده بودند، قیمت‌های آن‌ها اصلاح شد. از ظهر دیروز توزیع روغن با قیمت‌های جدید شروع شده و ظرف امروز و فردا قفسه‌های فروشگاه تکمیل خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به حمایت از تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: یکی از نکات مهم، حمایت از بهره‌برداران ابتدای زنجیره، به‌ویژه دامداران و مرغداران به‌خصوص واحدهای کوچک و روستایی است که نیاز به سرمایه در گردش آن‌ها به‌صورت ناگهانی افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا 50 هزار میلیارد تومان خط اعتباری از بانک مرکزی برای بانک کشاورزی اختصاص داده شده و 70 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بانک کشاورزی نیز پیش‌بینی شده است.

نوری ادامه داد: استفاده از ظرفیت سامانه بازارگاه، خرید و فروش اعتباری نهاده‌ها از واردکنندگان به تولیدکنندگان و سایر ابزارهای حمایتی در دستورکار قرار دارد و در صورت نیاز این حمایت‌ها افزایش خواهد یافت. ما همواره شنونده نقدها، پیشنهادات و تذکرات نمایندگان هستیم و معتقدیم دقیق‌ترین اطلاعات از متن جامعه از طریق نمایندگان به دولت منتقل می‌شود و با اشتیاق آن‌ها را می‌پذیریم.

وزیر جهادکشاورزی در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان اینکه این طرح طی دو مرحله در کشور اجرا شده و ما نقاط قوت و ضعف این دو مورد را مرور کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در گذشته برای رفع مشکلات به‌وجود آمده در اجرای طرح اصلاح تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی باید 10 الی 15 روز منتظر تشکیل شورای اقتصادی و یا هیات دولت می‌شدند. برای جلوگیری از تکرار مشکلات گذشته، کمیته‌ای با اختیارات هیئت دولت و پس از تأیید رئیس‌جمهور تشکیل شده که به‌صورت روزانه در بانک مرکزی جلسات تصمیم‌گیری داریم تا اگر ایراد یا اشکالی در اجرا به‌وجود آمد، در لحظه برای آن تصمیم‌گیری شود.

نوری در پایان گفت: با تمام قوا و با جدیت این طرح را پیش می‌بریم و مطمئن هستیم اجرای آن در نهایت به گشایش‌های اقتصادی، افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت تولید، رونق صادرات محصولات کشاورزی و استفاده بهتر از ظرفیت‌های خالی صنایع کشور منجر خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
جریمه 7 میلیون روبلی تلگرام در مسکو
سفیر ایران در آلمان: ایران حق دفاع مشروع خود را موضوع معامله قرار نخواهد داد
زینی‌وند: استانداردهای فعالیت حزبی ارتقاء می‌یابد
کشته شدن 34 تروریست در مرز پاکستان - افغانستان
چند زن در اسارت رژیم صهیونیستی است؟
هشدار ایتالیا درباره جنگ تجاری اروپا با آمریکا
کاری که نوشیدن الکل با مغز انسان می‌کند
شناسایی یک هواپیمای جاسوسی وابسته به ناتو بر فراز دریای سیاه
واکنش عجیب اینفانتینو به حوادث خشونت‌بار در مکزیک
مودی: در این شرایط در کنار اسرائیل می‌ایستیم!
حجت‌الاسلام مهدی امام‌جمارانی درگذشت/اعلام زمان تشییع/او که بود؟
ماجرای طرح ترکیه مبنی بر اشغال بخش‌هایی از خاک ایران چه بود؟
افشای اطلاعات شخصی صهیونیست‌ها با نفوذ سایبری
پسکوف: دیدار سه جانبه پوتین، ترامپ و زلنسکی منطقی است
حمله کوبا به قایق تندروی آمریکایی و کشته شدن 4 نفر
حجم نقدینگی کشور به 135 هزار هزار میلیارد ریال رسید
بازداشت یک دانشجوی اسرائیلی به اتهام پیشنهاد ترور نتانیاهو
اوزجان بیزاتی مربی مدنظر استقلال، وارد ایران شد
وزرای خارجه ایران و عمان امشب در ژنو رایزنی می‌کنند
بیانیه 353 کنشگر سیاسی و مدنی علیه جنگ و تجاوز به ایران
یونس امامی قهرمان تورنمنت رنکینگ آلبانی شد
صادرات گاز ایران به عراق از سر گرفته شد
عراقچی برای شرکت در دور سوم مذاکرات هسته‌ای، وارد ژنو شد
ادعای تازه ویتکاف درباره توافق با ایران
البرادعی: جنگ با ایران هزینه‌های وحشتناکی خواهد داشت
نورنما | نمایی از تخت جمشید و کاخ تچر
حادثه برای هواپیمای نظامی آمریکا
خروج بسته تازه تحریم‌های روسیه از دستور کار اتحادیه اروپا
شکایت تراکتور از فدراسیون فوتبال به فیفا
روسیه به قطعنامه سازمان ملل درباره اوکراین واکنش نشان داد
سفر به انگلیس سخت می‌شود
فراهم شدن امکان ثبت‌نام برای جاماندگان آزمون دستیاری
ادامه انتصابات حدادی در باشگاه پرسپولیس
اطلاعیه خانه تئاتر درباره آخرین وضعیت هنرمندان بازداشتی
سوال کمیسیون آموزش مجلس از سیمایی‌صراف درباره وقایع برخی از دانشگاه‌ها
آلمان: ایران به صورت سازنده در مذاکرات هسته‌ای شرکت کند
قالیباف: ریشه مشکلات کشور قوه چهارم است
دادستان کل کشور: قاطعانه مانع افزایش قیمت خودرو شدیم
سقف توان آمریکا برای حمله شدید به ایران 5 روز است
خبر خوب برای پرستاران؛ بخشی از مطالبات بزودی پرداخت می‌شود
عراقچی: برای هر دو گزینه جنگ و صلح آماده‌ایم
هشدار چین به آمریکا درباره اعمال تعرفه های جدید
معاون رییس جمهور آمریکا: امیدوارم ایرانی‌ها مذاکرات روز پنج‌شنبه را جدی بگیرند
در صورت آمدن ایران به پای میز مذاکره، امکان دستیابی به توافق وجود دارد
ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان تکمیل ظرفیت کارشناسی دانشگاه پیام نور از 9 اسفند
تحریم‌های ضدایرانی جدید آمریکا
سازمان هواپیمایی خطاب به ایرلاین‌ها؛ گران‌فروشی مساوی با ابطال مجوز
تشکیل کمیته ویژه اطلاعات خانوار برای ساماندهی کالابرگ
خبر اژه‌ای از آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده عناصر اغتشاشات
جدایی دستیار شمسایی از تیم ملی فوتسال/واکنش کمیته فوتسال به جدایی