×
اقتصادی
شناسه خبر : 267746
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 23:05
نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد

نوری: مابه‌التفاوت افزایش قیمت‌ها را دولت می‌پردازد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: فلسفه طرح کالابرگ این است که مردم همان قیمتی را که قبل از اجرای طرح پرداخت می‌کردند، بپردازند و مابه‌التفاوت افزایش قیمت، که ناشی از اصلاح ساختار یارانه نهاده‌هاست، توسط دولت در قالب کالابرگ پرداخت شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دغدغه‌ها درباره افزایش قیمت‌ها، گفت: در اجرای این طرح با افزایش قیمت مواد اولیه و انتقال یارانه ارز دولتی از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره، قیمت محصولات و نهاده‌ها افزایش پیدا می‌کند. فلسفه طرح کالابرگ این است که مردم همان قیمتی را که قبل از اجرای طرح پرداخت می‌کردند، بپردازند و مابه‌التفاوت افزایش قیمت، که ناشی از اصلاح ساختار یارانه نهاده‌هاست، توسط دولت در قالب کالابرگ پرداخت شود. بنابراین اگر قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا کرده و قیمت محصول بالا رفته، در بازار باید سقف قیمتی باشد و دولت موظف است مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: علیرغم اینکه اصطلاحاً می‌گوییم آزادسازی اتفاق افتاده، اما در حوزه معیشت و غذای مردم چیزی به‌نام آزادسازی نداریم. برای نهاده‌ها و محصولات کشاورزی سقف قیمتی مشخص شده و تولیدکنندگان می‌توانند زیر نرخ تعیین شده با یکدیگر رقابت کنند، اما هرکس از سقف قیمت عبور کند، قطعاً با موانع نظارتی، تعزیراتی و برخوردهای قانونی مواجه خواهد شد و بازار نیز به‌صورت جدی کنترل می‌شود.

نوری با رد هرگونه کمبود کالا در بازار گفت: هیچ کمبودی در محصولات نداریم، آمادگی‌ها برای تأمین و تدارک کالاها صورت گرفته و موجودی کالا در انبارهای کشور به حد کافی است. در مبادی ورودی کشور نیز بیش از 6 میلیون تن کالا در حال ورود یا موجود است.

وی درباره وضعیت روغن در بازار نیز گفت: ذخایر روغن هم در اختیار دولت و هم در اختیار بخش خصوصی به میزان کافی وجود دارد. به محض اعلام قیمت‌های جدید که از دیروز اجرایی شده، فرآیند بسته‌بندی و توزیع با سرعت بیشتری آغاز شده و برخی محصولات نیز که آماده بودند، قیمت‌های آن‌ها اصلاح شد. از ظهر دیروز توزیع روغن با قیمت‌های جدید شروع شده و ظرف امروز و فردا قفسه‌های فروشگاه تکمیل خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به حمایت از تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: یکی از نکات مهم، حمایت از بهره‌برداران ابتدای زنجیره، به‌ویژه دامداران و مرغداران به‌خصوص واحدهای کوچک و روستایی است که نیاز به سرمایه در گردش آن‌ها به‌صورت ناگهانی افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا 50 هزار میلیارد تومان خط اعتباری از بانک مرکزی برای بانک کشاورزی اختصاص داده شده و 70 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بانک کشاورزی نیز پیش‌بینی شده است.

نوری ادامه داد: استفاده از ظرفیت سامانه بازارگاه، خرید و فروش اعتباری نهاده‌ها از واردکنندگان به تولیدکنندگان و سایر ابزارهای حمایتی در دستورکار قرار دارد و در صورت نیاز این حمایت‌ها افزایش خواهد یافت. ما همواره شنونده نقدها، پیشنهادات و تذکرات نمایندگان هستیم و معتقدیم دقیق‌ترین اطلاعات از متن جامعه از طریق نمایندگان به دولت منتقل می‌شود و با اشتیاق آن‌ها را می‌پذیریم.

وزیر جهادکشاورزی در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان اینکه این طرح طی دو مرحله در کشور اجرا شده و ما نقاط قوت و ضعف این دو مورد را مرور کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در گذشته برای رفع مشکلات به‌وجود آمده در اجرای طرح اصلاح تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی باید 10 الی 15 روز منتظر تشکیل شورای اقتصادی و یا هیات دولت می‌شدند. برای جلوگیری از تکرار مشکلات گذشته، کمیته‌ای با اختیارات هیئت دولت و پس از تأیید رئیس‌جمهور تشکیل شده که به‌صورت روزانه در بانک مرکزی جلسات تصمیم‌گیری داریم تا اگر ایراد یا اشکالی در اجرا به‌وجود آمد، در لحظه برای آن تصمیم‌گیری شود.

نوری در پایان گفت: با تمام قوا و با جدیت این طرح را پیش می‌بریم و مطمئن هستیم اجرای آن در نهایت به گشایش‌های اقتصادی، افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت تولید، رونق صادرات محصولات کشاورزی و استفاده بهتر از ظرفیت‌های خالی صنایع کشور منجر خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ به دنبال دیدن کیم جونگ اون است
غریب‌آبادی: ملت ایران در برابر فشار عقب‌نشینی نمی‌کند
آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
پایان افسانه فایده پیاده‌روی برای استخوان‌ها؛ پژوهش‌های جدید چه می‌گوید؟
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه/استقلال 1 - نساجی 0
بازگشت شکوه طلا؛ چرا قیمت طلا دوباره به سمت 4400 دلار حرکت می‌کند؟