×
اجتماعی
شناسه خبر : 267743
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 23:42
40 درصد تخت‌های بیمارستانی در اختیار سالمندان

40 درصد تخت‌های بیمارستانی در اختیار سالمندان

معاون وزیر بهدات اعلام کرد که در حال حاضر حدود 12 درصد جمعیت کشور سالمند هستند، اما همین گروه نزدیک به 40 درصد تخت‌های بیمارستانی را به خود اختصاص می‌دهند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: علیرضا رئیسی در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به رویکرد دولت در اجرای برنامه‌های کلان سلامت اظهار کرد: برنامه‌های حوزه بهداشت باید دقیقاً منطبق بر شاخص‌ها و الزامات برنامه هفتم توسعه پیش برود و در این چارچوب، چهار اولویت اصلی برای حوزه بهداشت تعریف شده است.

وی افزود: سابقه و آشنایی رئیس‌جمهور با نظام سلامت، فرصت مهمی برای پیشبرد اصلاحات ساختاری از جمله پزشکی خانواده و نظام ارجاع فراهم کرده و این موضوع می‌تواند به شکل‌گیری زبان مشترک در تصمیم‌گیری‌های سلامت‌محور کمک کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، نخستین اولویت حوزه سلامت را جوانی جمعیت دانست و گفت: روند کاهش تولد و افزایش سالمندی نگران‌کننده است و اگر همه دستگاه‌ها به‌صورت جدی وارد عمل نشوند، کشور در آینده با چالش‌های جدی اجتماعی، اقتصادی و سلامت مواجه خواهد شد. در حال حاضر حدود 12 درصد جمعیت کشور سالمند هستند، اما همین گروه نزدیک به 40 درصد تخت‌های بیمارستانی را به خود اختصاص می‌دهند.

رئیسی تأکید کرد: وزارت بهداشت به‌تنهایی قادر به حل مسئله جمعیت نیست و این موضوع نیازمند مشارکت همه دستگاه‌ها، نهادها و ارکان حاکمیت است.

وی پزشکی خانواده و نظام ارجاع را دومین اولویت حوزه بهداشت برشمرد و افزود: نظام ارائه خدمات سلامت در وضعیت مطلوبی قرار ندارد؛ نه رضایت گیرندگان خدمت کافی است و نه هزینه‌ها قابل‌قبول. ساماندهی این وضعیت بدون تعریف صحیح «شبکه خدمات سلامت» امکان‌پذیر نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با انتقاد از برداشت‌های نادرست از مفهوم شبکه سلامت تصریح کرد: شبکه سلامت فقط به سطح یک یا بهداشت محدود نمی‌شود، بلکه زنجیره‌ای کامل از خدمات سطح یک، دو و سه را شامل می‌شود و اجرای موفق پزشکی خانواده منوط به استقرار کامل این شبکه است.

رئیسی سومین اولویت حوزه بهداشت را عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانست و افزود: مسائلی مانند آلودگی هوا، حوادث جاده‌ای، تغذیه ناسالم، کاهش فعالیت بدنی و بیماری‌های غیرواگیر، بیش از درمان، نیازمند مداخله اجتماعی و پیشگیرانه هستند. در این میان، مدارس نقش کلیدی دارند و تمرکز بر بهداشت مدارس می‌تواند آینده سلامت کشور را تضمین کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه، خودمراقبتی را چهارمین اولویت اصلی حوزه بهداشت عنوان کرد و گفت: امروز تلفن‌های هوشمند به ابزاری در دسترس عموم مردم تبدیل شده‌اند و حتی تعداد آن‌ها از جمعیت کشور فراتر رفته است؛ این موضوع فرصتی بی‌سابقه برای ارتقای سواد سلامت و تقویت خودمراقبتی فراهم کرده است.

وی افزود: با بهره‌گیری هدفمند از تلفن‌های هوشمند و ابزارهای پوشیدنی می‌توان آموزش سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها و پایش شاخص‌های سلامت فردی را متناسب با گروه‌های مختلف سنی توسعه داد و مشارکت مردم در مراقبت از سلامت فردی و اجتماعی را افزایش داد.

رئیسی تأکید کرد: استفاده از تلفن‌های هوشمند در حوزه خودمراقبتی باید مبتنی بر محتوای علمی، ساده و متناسب با نیاز مخاطبان باشد و خودمراقبتی دیجیتال به‌معنای حذف روش‌های سنتی آموزش سلامت نیست، بلکه مکمل آن‌هاست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با قدردانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی، خواستار تبدیل آموزش‌ها به اقدام عملی شد و گفت: انتظار می‌رود دانشگاه‌ها با تعریف مأموریت مشخص برای این چهار محور، گزارش‌های ملموس و قابل ارزیابی از دستاوردهای خود ارائه دهند.


نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی هواشناسی گیلان؛ رگبار و رعدوبرق تا فردا، افزایش دما از پنجشنبه
پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا هفته آینده از سر گرفته می‌شود
گزارش تکان‌دهنده هآرتص از وضعیت ارتش اسرائیل در لبنان
قالیباف : تفاهم اسلام‌آباد سند شکست آمریکا و پیروزی مقاومت ملت ایران است
ترامپ: سناتورها کار مرا در برابر ایران دشوار کردند
وزیر نفت راهی هند شد؛ بریکس در کانون دیپلماسی انرژی ایران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 3 تیر 1405+جدول پخش
ادعاهای مطرح‌شده درباره منشأ اختلالات بانکی مستند نیست
بازسازی سریع قلب انرژی ایران
باج سیاسی نتانیاهو برای ماندن در قدرت
تمرین تیم ملی با یاد شهدای میناب
جنگ شکست خورد، روایت‌سازی آغاز شد؛ دعوای ترامپ و سنا بر سر چیست؟
کره شمالی سرعت توسعه زرادخانه اتمی را افزایش داد
حل مشکلات حقوقی بازنشستگان آنلاین شد
حذف خاموش میوه از سبد خانوار؛ کسی صدای مردم را می‌شنود؟
حضور رئیس‌جمهور در حرم مطهر رضوی
شبی که جهان فوتبال تکان خورد؛ رونالدو رکورد زد، انگلیس گیر افتاد، کلمبیا صعود کرد
آتش‌بس روی کاغذ؛ سازمان ملل از ادامه عملیات اسرائیل خبر داد
حمایت روته از ترامپ خشم اروپا را برانگیخت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026؛ پنجشنبه4 تیر
قیمت طلای جهانی امروز چهار شنبه 3 تیر 1405
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 3 تیر 1405+ جدول
تأکید بغداد بر نقش ایران و همسایگان در ثبات منطقه
نورویدئو | ژنو؛ مذاکره بر سر توافق یا پذیرش واقعیت قدرت ایران!
استارمر رفتنی شد؛ آغاز نبرد جانشینان در لندن
سفینه‌النجاه؛ ایده‌ای که شهر را تکان داد
شهباز شریف: کنار ایران می‌مانیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 3 تیرماه 1405+ جدول پخش
جنگ رمضان معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
توصیه‌های مهم ایمنی برای هیئت‌ها و تکایا در شب‌های محرم
پیام جهانبخش قبل از بازی با مصر؛ هدف ما فقط صعود است
نبرد با سه غول والیبال جهان؛ برنامه کامل بازی‌های ایران در لیگ ملت‌های 2026
اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد
ترامپ: همه از نتانیاهو خسته شدند
راز یک آمار تکان‌دهنده؛ پناهندگان کجا ساکن می‌شوند؟
ترافیک سنگین و انسداد مسیر در محورهای شمالی
قالیباف به باکو رفت
ادای احترام ریوالدو به مسی
بشنوید| اثر جدید محسن چاوشی برای امام حسین (ع)
چرا وقتی دیگری آسیب می‌بیند، ما هم احساس ناراحتی می‌کنیم
اعترافات مردی که می‌گفت جمهوری اسلامی 40 سالگی را نمی‌بیند
نحوه فعالیت مراکز اهدای خون در تاسوعا و عاشورا / ادامه پویش «نذر خون» تا پایان ماه صفر
ارکستر کودکان کار تشکیل می‌شود
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم مطهر امام خمینی(ره)
واکنش رونالدو به دو گل در جام جهانی
سنای آمریکا قطعنامه خروج از جنگ علیه ایران را تصویب کرد
قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای مجازات عاملان حمله به نیروهای حافظ صلح
سخنرانی جنجالی ترامپ؛ اشاره دوباره به بازگشت به انتخابات
هشدار پلیس فتا: ترفند جدید کلاهبرداری با «انتقال پول به حساب دیگر»
پرواز مستقیم آستراخان ـ رشت برقرار شد