×
اجتماعی
شناسه خبر : 267722
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/18 ساعت 04:01
یک روش ساده برای کاهش ابتلا به آلزایمر

یک روش ساده برای کاهش ابتلا به آلزایمر

پژوهشگران کالج بوستون دریافتند، ثابت نگه‌داشتن سطح قند خون ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: پژوهشگران از شاخصی به نام آزمایش HbA۱c استفاده کردند، معیاری که میانگین قند خون فرد را طی دو تا سه ماه گذشته نشان می‌دهد و پزشکان معمولا از آن برای ارزیابی میزان موفقیت در کنترل دیابت استفاده می‌کنند.

دانشمندان بررسی کردند که سطح HbA۱c هر فرد تا چه اندازه در «محدوده هدف شخصی» وی می‌ماند، مفهومی که با عنوان «مدت زمان قند در محدوده نرمال» (TIR) شناخته می‌شود.

پژوهشگران کالج بوستون به سرپرستی پاتریشیا سی. آندروود، داده‌های بیش از ۳۷۴ هزار سالمند مبتلا به دیابت را بررسی کردند. این افراد با استفاده از اطلاعات مراقبت‌های بهداشتی بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴، به مدت حداکثر ۱۰ سال پیگیری شدند.

نتایج نشان داد، افرادی که قند خونشان برای مدت بیشتری در محدوده هدف می‌ماند، کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر یا زوال عقل مرتبط قرار دارند. در مقابل، هرچه زمان قند خون در محدوده هدف، کاهش یابد، خطر بروز زوال عقل افزایش می‌یابد.

به‌طور مشخص، افرادی که سطح HbA۱c آنان در کمتر از ۲۰ درصد مواقع در محدوده هدف بود، در مقایسه با کسانی که این شاخص در ۸۰ درصد یا بیشتر مواقع در محدوده هدف ماند، حدود ۱۹ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار داشتند.

پژوهشگران همچنین بررسی کردند که آیا بالا یا پایین بودن بیش‌ از حد سطح قند خون نقش متفاوتی دارد یا خیر. یافته‌ها نشان داد، گذراندن زمان بیشتر با قند خون پایین‌تر از محدوده هدف، با خطر حتی بالاتر زوال عقل همراه است. این ارتباط حتی پس از کنار گذاشتن افرادی که داروهای کاهنده قند خون مانند انسولین و سولفونیل‌اوره مصرف می‌کردند نیز همچنان برقرار بود.

این نتایج از این دیدگاه پشتیبانی می‌کند که ثبات قند خون و نه صرفا پایین نگه داشتن آن برای سلامت مغز اهمیت دارد. برای سالمندان مبتلا به دیابت، جلوگیری از نوسان‌های شدید قند خون، چه افزایش ناگهانی و چه افت ناگهانی، می‌تواند ایمن‌تر و سودمندتر باشد.

پژوهشگران توصیه کردند، پزشکان با در نظر گرفتن سن، شرایط سلامتی و امید به زندگی بیماران، اهداف شخصی HbA۱c را تعیین کنند و تمرکز درمان را بر حفظ قند خون در محدوده هدف بگذارند. به گفته آنان، این رویکرد می‌تواند به کاهش خطر زوال عقل در سالمندان دیابتی کمک کند.

سایت ساینس گزارش کرد، در مجموع، این پژوهش شواهد محکمی ارائه کرد که نشان می‌دهد، مدیریت دقیق و متعادل دیابت می‌تواند مزایای مهمی برای سلامت مغز در سال‌های پایانی زندگی داشته باشد و بر لزوم پرهیز از قند خون بالا و پایین برای محافظت از حافظه و توانایی‌های شناختی تاکید می‌کند.

نتایج این پژوهش در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.


اخبار مرتبط
هفت عادت ساده برای پیشگیری از آلزایمر
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 05:02
هفت عادت ساده برای پیشگیری از آلزایمر
هفت عادت ساده و موثر که می‌توانند به‌طور طبیعی به بهبود عملکرد شناختی، کاهش سرعت نزول توانایی‌های ذهنی و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک کنند شامل خواب کافی،تحرکت روزانه،تغذیه متعادل،دادن کار جدید به مغز،ارتباط و تعامل اجتماعی،مدیریت استرس طولانی‌مدت و سلامت قلب، سلامت مغز می باشد.
فناوری جوانسازی مغز و خداحافظی با آلزایمر در سالمندان
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 03:03
فناوری جوانسازی مغز و خداحافظی با آلزایمر در سالمندان
سال 2025 دستاوردهای جدید و امیدبخشی برای تقویت تاب‌آوری مغز در برابر پیری گشوده‌اند. دستاوردهایی که با موجی از تحقیقات انقلابی برای حفظ سلامت مغز در سالمندی همراه بود؛ از برنامه‌های برخطی که می‌توانند حدود 10 سال پیری مغز را معکوس کنند تا کشف ارتباط غیرمنتظره واکسن زونا با کاهش خطر زوال عقل.
عرق بدن، کلید تشخیص آلزایمر و پارکینسون
چهارشنبه 1404/09/12 ساعت 01:00
عرق بدن، کلید تشخیص آلزایمر و پارکینسون
محققان با توسعه فناوری نوینی قادر شده‌اند نشانگرهای زیستی مرتبط با بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را در عرق بدن شناسایی کنند؛ این روش غیرتهاجمی می‌تواند تشخیص زودهنگام و پیگیری روند درمان بیماران را تسهیل کند
نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت