×
فرهنگی
شناسه خبر : 267611
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 14:32
افت 70 درصدی فروش هفتگی سینما

افت 70 درصدی فروش هفتگی سینما

فروش سینمای ایران در هفته گذشته با افت 70 درصدی از 28 میلیارد به 8 میلیارد تومان رسید؛ سخنگوی شورای عالی تهیه‌کنندگان این آمار را نشانه بحران مالی عمیق، کاهش بودجه و افزایش شدید هزینه‌های تولید دانست.

نورنیوز-گروه فرهنگی: فروش گیشه سینمای ایران در هفته گذشته با کاهش کم‌سابقه ۷۰ درصدی روبه‌رو شد و از ۲۸ میلیارد تومان به ۸ میلیارد تومان رسید؛ آماری نگران‌کننده که به گفته سخنگوی شورای عالی تهیه‌کنندگان، نشانه ورود سینما به یک بحران عمیق مالی است.

ابوالحسن داوودی ـ دبیر و سخنگوی شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما ـ در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط اقتصادی و اجتماعی حاکم بر کشور اظهار کرد: «تمامی تولیدگنندگان و تهیه‌کنندگان سینمای ایران، به جز گروه انگشت شماری که درآمد خود را از مسیرهای دیگری کسب می‌کنند و در عرضه تولیداتشان رابطه مستقیم و تأثیرگذاری با مردم ندارند، بقیه در هر مرتبه و جایگاهی که باشند فشار روزافزون گرانی، تورم و جهش‌های روزشمار ارزی را همانند مردم کوچه و بازار مانعی جدی در حق کسب طبیعی و عادلانه و برخورداری از ارتباط مستقیم با مخاطب خود می‌دانند.»

وی افزود: «در تولید و پخش هر اثر سینمایی، ارتباط گسترده‌تر با مخاطب و رونق اقتصادی سینمای ایران بیش از هر امر دیگری به حال عمومی جامعه وابسته است.»

داوودی با اشاره به تغییر رویکرد شورای عالی تهیه‌کنندگان در اطلاع‌رسانی گفت: شورا پیش از این ترجیح می‌داد تصمیمات خود را با سکوت خبری پیش ببرد، اما هیئت‌مدیره تصمیم گرفته است مسائل و مصوبات شورا به شکل منظم‌تر و شفاف‌تر در اختیار اهالی سینما و افکار عمومی قرار گیرد.

سخنگوی شورای عالی تهیه‌کنندگان، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعلی سینما را «انقباض شدید بودجه فرهنگی و به‌ویژه کاهش سهم سینما» عنوان کرد و افزود: «این مسئله در شرایط کنونی تأثیر مستقیمی بر تشدید رکود سینما دارد و در جلسه اخیر شورا، هم موضوع بودجه و هم مشکلات مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت.»

وی تأکید کرد: «به نظر می‌رسد سینما بیش از هر بخش فرهنگی دیگری با بی‌مهری در بودجه‌بندی مواجه شده است. حتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز سهم بودجه سینما نسبت به سال گذشته و میزان تورم فاحش جامعه کاهش محسوسی داشته است.»

داوودی هشدار داد: «چشم‌انداز این روند در سال آینده چیزی جز مهجوریت بیشتر سینما، کسادی تولید و نمایش و تشدید بحران نخواهد بود.»

ریزش شدید مخاطب و فروش

دبیر شورای عالی تهیه‌کنندگان با ارائه آمارهای دقیق گفت: «آخرین آمار فروش آذرماه نشان می‌دهد سینمای ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵۵ درصد ریزش مخاطب داشته است و بعد از اتفاقات اخیر، آمار فروش هفتگی سینما در مقایسه با هفته مشابه ماه قبل بیش از ۷۰ درصد افت کرده و از ۲۸ میلیارد به ۸ میلیارد تومان رسیده است.»

وی پیش‌بینی کرد این روند نزولی تا پایان سال ادامه داشته باشد و افزود: شرایط سخت اقتصادی، کاهش قدرت خرید مردم، یکنواختی تولیدات و افزایش هزینه‌های تولید از عوامل اصلی این وضعیت است.

داوودی با اشاره به افزایش هزینه‌ها در سینما تصریح کرد: «بخش عمده این گرانی به سینما تحمیل شده است.» وی هزینه تولید یک فیلم معمولی و استاندارد را حدود ۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «برای بازگشت سرمایه، این فیلم باید با احتساب هزینه‌های تبلیغات به فروشی بالای ۱۵۰ میلیارد تومان برسد؛ رقمی که در سال گذشته تنها چند فیلم انگشت‌شمار به آن نزدیک شدند.»

سخنگوی شورای عالی تهیه‌کنندگان در پایان تأکید کرد: شورای عالی تهیه‌کنندگان با همکاری خانه سینما و دیگر اصناف سینمایی، در پی ارائه راهکارهای عملی برای عبور از بحران فعلی و جلوگیری از تعمیق مشکلات اقتصادی سینمای ایران است.


نظرات

آخرین اخبار
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران
اهدای نشان فداکاری اعطاییِ فرمانده شهید کل قوا به خانواده شهید امیر سپهبد موسوی