×
سیاسی
شناسه خبر : 267128
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/15 ساعت 11:39
دادستان کل کشور: «امنیت مردم خط قرمز ماست»

دادستان کل کشور: «امنیت مردم خط قرمز ماست»

دادستان کل کشور تأکید کرد: «امنیت مردم و آسایش جامعه خط قرمز ماست» و قوه قضاییه با تمام توان از امنیت ملی و کاهش آسیب‌های اجتماعی حمایت می‌کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: در بیست و دومین جلسه شورای معاونین دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی، دادستان کل کشور، بر اهمیت حفظ امنیت مردم تأکید کرد و گفت: «عده‌ای فریب‌خورده در حوادث اخیر تلاش کردند با تحریک اقشار کم‌برخوردار، امنیت روانی و اجتماعی جامعه را هدف قرار دهند. امنیت مردم و آسایش جامعه خط قرمز ماست و قوه قضاییه با تمام توان از امنیت ملت دفاع خواهد کرد.»

دادستان کل کشور استان سیستان و بلوچستان را از استان‌های راهبردی کشور خواند و افزود دشمنان با سوءاستفاده از مفاهیمی مانند تبعیض و نابرابری، همواره تلاش کرده‌اند علیه نظام فضاسازی کنند، اما این توطئه‌ها تاکنون ناکام مانده و در آینده نیز ناکام خواهند ماند. وی آگاه‌سازی و فعالیت‌های فرهنگی را مهم‌ترین ابزار پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانست و بر نقش مسئولان فرهنگی در خط مقدم تأکید کرد.

حجت‌الاسلام موحدی همچنین بر ضرورت رعایت عدالت در تعیین تکلیف اموال مردم، جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرقانونی، استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها تأکید کرد و افزود: «قاضی باید با تشخیص صحیح و رعایت مصلحت جامعه، خانواده و محکوم، احکامی صادر کند که به اصلاح فرد و حفظ منافع عمومی منجر شود.»

وی به قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: «با لازم‌الاجرا شدن این قانون، قوه قضاییه مأموریت‌های مشخصی در راستای صیانت از حقوق هم‌وطنان مقیم خارج بر عهده دارد» و افزود که ایجاد سامانه قضائی برای ثبت و پیگیری دعاوی و درخواست‌های عفو و تخفیف مجازات در دستور کار قرار گرفته است.

دادستان کل کشور تأکید کرد: «حمایت از حقوق اتباع ایرانی آسیب‌دیده در خارج از کشور، به‌ویژه در حوزه اموال، منافع، مالکیت فکری، حقوق زنان، کودکان و زندانیان و نیز تضمین امنیت مراسلات قضائی، از اولویت‌های قوه قضائیه است.»

در این جلسه، مهدی شمس‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان، گزارشی جامع از وضعیت امنیتی و قضایی استان ارائه داد و بر نقش همدلی مردم و هماهنگی دستگاه‌های مسئول در حفظ امنیت پایدار تأکید کرد. وی با اشاره به اقدامات مقابله با عوامل ناامن‌کننده افزود برخورد قاطع با باندهای سازمان‌یافته، به‌ویژه در حوزه قاچاق مواد مخدر، از اولویت‌های دادستانی استان است.

شمس‌آبادی در ادامه، نگرانی خود را از جمعیت بیش از ظرفیت زندان‌ها بیان کرد و خواستار لحاظ شرایط اقلیمی استان در تصمیم‌گیری‌های مربوط به انتقال زندانیان شد. وی همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری تأکید کرد و گفت: «بهره‌گیری از مجازات‌های جایگزین حبس، پیگیری عفو محکومان واجد شرایط و اتخاذ تدابیر قضایی اصلاح‌محور، منجر به آزادی تعداد قابل توجهی از زندانیان شده است.»

احمدزاده، معاون حقوق عامه دادستان سیستان و بلوچستان، گزارشی از اقدامات قضایی در حوزه صیانت از حقوق عامه ارائه کرد و از رفع ۲۰ نقطه حادثه‌خیز از مجموع ۲۲ نقطه شناسایی‌شده خبر داد. وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۵۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و ۲۲ هکتار از بستر رودخانه‌ها آزادسازی شده است. همچنین ۷۸۰ هکتار از اراضی تصرف‌شده به بیت‌المال اعاده و در پرونده‌های منتهی به صدور حکم، ۱۶۴ هکتار از اراضی تعیین تکلیف شده است.

در مجموع طی ۷ تا ۹ ماه گذشته، ۱۰۸۰ فقره اقدام قضایی برای رفع تصرفات و صیانت از اراضی ملی و دولتی انجام شده که نشان‌دهنده جدیت دستگاه قضایی استان در حمایت از حقوق عمومی و مقابله با تخلفات است. در پایان، معاونان دادستان کل کشور ضمن بررسی اقدامات انجام‌شده، از عملکرد دادستانی سیستان و بلوچستان تقدیر کردند.


نظرات

آخرین اخبار
آغاز بازگشت رایگان زائران اربعین از مهران به تهران با 150 اتوبوس
نوراینفو | 12 آسیب پنهان تلفن همراه و فضای مجازی بر مغز کودکان
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 14 مرداد/پنجره استقلال هنوز بسته است
پزشکیان خسته نخواهد شد
سفر قریب‌الوقوع نخست‌وزیر عراق به ریاض؛ مذاکره برای کاهش تنش‌ها
وضعیت هوای تهران امروز چهارشنبه 14 مرداد ؛ هوا قابل قبول شد
برنامه قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 14 مرداد
آخرین وضعیت آتش‌سوزی آشوراده؛ کنترل حریق در چهار مرحله عملیات هوایی
دیپلماسی پیشدستانه مکمل دفاع پیشدستانه
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 + جدول کامل بازار و کارخانه
انفجار در جبل‌علی دبی؛ بازداشت دو نفر به اتهام تصویربرداری
قیمت دلار توافقی امروز چهار‌شنبه 14 مرداد 1405؛ افزایش نرخ دلار
تناقض تحریم‌ها
آیا مقاومت فلسطین خلع‌سلاح می‌شود؟
اقتصادنگار | سفره چند درصد از مردم به اینترنت گره خورده؟
تیم جدید محمد صلاح مشخص شد؛ ترکیه مقصد جدید فرعون مصر
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 14 مرداد +جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405؛ اونس اوج گرفت
گزارش پلیس راه از ترافیک امروز؛ وضعیت محورهای شمال و مسیرهای اربعین اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 14 مرداد 1405/ ریزش 40 میلیونی پژو 207 / جدول قیمت ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405 + جدول پخش
توافق موقت هرمز و چالش بزرگ ترامپ در برابر ایران
کالابرگ سه گروه فردا شارژ می‌شود؛ واریز اعتبار برای کدهای ملی 0 تا 2
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 14 مرداد 1405+ وضعیت استانها
واریز سود 3 میلیونی سهام عدالت؛ ماجرا چیست؟
گام بلند ربات‌های انسان‌نما؛ فیگور 3 از نردبام بالا رفت
رونمایی از حلقه هوشمند سنجش هم‌زمان قند، کتون و الکل
ماهی گورخری، کلید تازه درمان سرطان خون
شیر مادر خطر ابتلا به دیابت، سرطان و ام‌اس را کاهش می‌دهد
امید تازه برای تشخیص زودهنگام اوتیسم با کشف یک مسیر زیستی
شرط ادامه دریافت یارانه نقدی و کالابرگ اعلام شد+ نحوه استعلام
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها امروز 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
انفجار شدید در جنوب لبنان
سفر وزیر خارجه پاکستان به امان
آخرین اخبار حکایت از افزایش تحرکات نظامی حکومت جولانی در مرز عراق دارد
هشدار سازمان ملل: غزه همچنان برای غیرنظامیان ناامن است
جزئیات عملیات ویژه پلیس در خراسان رضوی؛ کشف محموله سنگین مواد مخدر
پرترددترین مرز اربعینی؛ تردد 2.6 میلیونی زائران از مرز مهران
عربستان با ادامه محاصره یمن با پاسخ دردناک روبه‌رو می‌شود
نشست اضطراری وزرای اتحادیه اروپا برای کاهش تنش با اسپانیا
آخرین هماهنگی های روسیه و برزیل در همکاری‌های راهبردی
تل‌آویو، پیش‌نویس آمریکا درباره غزه را پس زد
حمله پهپادی یمن به دارایی حساس عربستان در نجران
جزئیات گفت وگوی ترامپ و امیر قطر با محوریت تنگه هرمز و مذاکرات ایران
برنامه قطعی برق گلستان فردا چهارشنبه 14 مرداد+ لینک
افشای ساخت پایگاه‌های نظامی صهیونیستی در جنوب لبنان!
جزئیات حادثه خروج قطار از ریل در ایستگاه فکوری مشهد
کشف جسد در رودخانه ازارک رامسر؛ بررسی علت حادثه توسط مراجع قضایی
محرمانه رم با رنگ و لعاب توافق چارچوب
تنش سیاسی در لبنان؛ انتقاد نماینده حزب‌الله از مواضع نواف سلام