×
بین الملل
شناسه خبر : 267126
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/15 ساعت 11:30
وزیر خارجه کوبا: هر تجاوز به کوبا با خون پاسخ داده می‌شود

وزیر خارجه کوبا: هر تجاوز به کوبا با خون پاسخ داده می‌شود

وزیر امور خارجه کوبا در واکنش به تهدیدهای ترامپ مبنی بر اینکه «کوبا کشور بعدی است»، با نقل قولی از خوزه مارتی اعلام کرد که هرکس بخواهد کوبا را تصاحب کند، تنها «گرد و غبار سرزمینی آغشته به خون» به دست خواهد آورد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در واکنش به تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، وزیر امور خارجه کوبا، برونو رودریگز، عبارتی از خوزه مارتی، رهبر جنبش استقلال کوبا، را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد: «هرکس بخواهد کوبا را تصاحب کند، اگر در نبرد نابود نشود، تنها گرد و غبارِ سرزمینی آغشته به خون را به دست خواهد آورد.»

این واکنش در جریان اجلاس فوق‌العاده ویژه جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) صورت گرفت که روز یکشنبه برای بررسی حمله نظامی آمریکا به ونزوئلا و ربوده شدن رئیس جمهور نیکولاس مادورو و همسرش، سیلیا فلورس، تشکیل شد.

ایوان خیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا، در این اجلاس تأکید کرد که مادورو همچنان رئیس جمهور قانونی ونزوئلا است و به طور کامل از اختیارات خود استفاده می‌کند، با وجود بازداشت غیرقانونی توسط ایالات متحده.

رودریگز همچنین هشدار داد که تلاش واشنگتن برای بازگرداندن سیاست مداخله از طریق زور، خاطرات دوران دیکتاتوری‌های نظامی حمایت‌شده توسط آمریکا را تداعی می‌کند و بر لزوم دفاع جمعی کشورهای آمریکای لاتین از استقلال و حاکمیت منطقه تأکید کرد. او گفت: «آمریکای لاتین سرزمین مورد مناقشه نیست و تنها به حاکمیت مردم آن تعلق دارد.»

وزیر امور خارجه کوبا خواستار استفاده از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک و سیاسی برای احترام به تمامیت ارضی و استقلال ونزوئلا و آزادی فوری مادورو و همسرش شد و افزود: «جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد زور و وحشیگری بر قوانین بین‌المللی غلبه کند.»

نیکاراگوئه نیز ضمن حمایت از ونزوئلا، بر رعایت اصول منشور سازمان ملل، از جمله برابری حاکمیت کشورها، حق مردم برای تعیین سرنوشت و اصل عدم مداخله تأکید کرد.

در این میان، کوبا اعلام کرد که ۳۲ افسر کوبایی در جریان عملیات نظامی آمریکا در ونزوئلا جان خود را از دست داده‌اند. رئیس جمهور کوبا، میگل دیاز-کانل، با ابراز تأسف و خشم، «قهرمانی مبارزان کوبایی» را ستود و اعلام عزای عمومی از صبح پنجم تا نیمه‌شب ششم ژانویه را اعلام کرد.

دیاز-کانل گفت: «مبارزان ما در مواجهه با مهاجمان با لباس امپراتوری جان باختند و وظیفه خود را با عزت و قهرمانی انجام دادند.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، نیز به نقش کوبایی‌ها در حمایت از مادورو اشاره کرد و گفت: «تمام نگهبانان و آژانس‌های امنیتی که مادورو را محافظت می‌کنند، توسط کوبایی‌ها هدایت می‌شوند.»

این تحولات نشان‌دهنده افزایش تنش‌ها در آمریکای لاتین پس از ربوده شدن مادورو و واکنش‌های شدید دیپلماتیک کشورها به سیاست‌های مداخله‌جویانه ایالات متحده است.


نظرات

آخرین اخبار
کاهش شیوع HIV در میان مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر در کشور
خسارت 120 هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد و جامعه
اعتیاد، راهزنی پنهان برای غارت سلامت روان و سرمایه‌های اجتماعی
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است