×
بین الملل
شناسه خبر : 267064
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/14 ساعت 23:14
ترامپ دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا را تهدید کرد

ترامپ دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا را تهدید کرد

رئیس‌جمهور آمریکا در تهدیدی خطاب به رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا گفت: اگر با خواسته‌های ایالات متحده همراهی نکند، با سرنوشتی بدتر از مادورو روبه‌رو خواهد شد.

نورنیوز- گروه بین الملل: دونالد ترامپ در یک مصاحبه تلفنی به طور نه‌چندان پنهانی دلسی رودریگز را تهدید کرد و گفت: «اگر کار درست را انجام ندهد، بهای بسیار بزرگی خواهد پرداخت، احتمالا بزرگ‌تر از مادورو.»

ترامپ تصریح کرد که آنچه که او «مخالفت سرسختانه رودریگز با مداخله مسلحانه آمریکا» می‌خواند - مداخله‌ای که به دستگیری «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا انجامید - را تحمل نخواهد کرد.

ترامپ در جریان این تماس تلفنی که تازه به باشگاه گلف خود در وست پام بیچ رسیده بود، تاکید کرد که ونزوئلا ممکن است آخرین کشوری نباشد که هدف مداخله آمریکا قرار می‌گیرد.

ترامپ گفت که «ما قطعا به گرینلند نیاز داریم» و این جزیره  - که بخشی از دانمارک، یکی از متحدان ناتو، است - را «محاصره‌شده توسط کشتی‌های روسی و چینی» توصیف کرد. وی همچنین در رابطه با آینده ونزوئلا نشانه‌هایی واضح از فاصله گرفتن از مخالفت پیشین خود با تغییر رژیم را نشان داد. ترامپ گفت: «می‌دانید، بازسازی آنجا و تغییر رژیم - هر اسمی که بخواهید رویش بگذارید - از وضع فعلی بهتر است. بدتر از این نمی‌شود.»

لحن تند او در قبال رودریگز در تضاد با ستایشی بود که روز گذشته، ساعاتی پس از حمله نیروهای نظامی آمریکا به کاراکاس و دستگیری مادورو و همسرش، از او کرده بود. ترامپ در یک کنفرانس خبری پس از این حمله گفت که رودریگز به‌طور خصوصی آمادگی خود را برای همکاری با ایالات متحده نشان داده است. ترامپ اعلام کرده بود که آمریکا به‌طور موقت کشور او را «اداره» خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز گفته بود: «او اساسا حاضر است آنچه که ما برای باعظمت کردن دوباره ونزوئلا ضروری می‌دانیم، انجام دهد.»

رودریگز لحظاتی بعد این ادعا را رد کرد و اعلام داشت که کشور «آماده دفاع از منابع طبیعی خود است» و اینکه دستگاه دفاعی کشور همچنان آماده اجرای سیاست‌های مادورو است. وی گفت: «ما هرگز دوباره مستعمره نخواهیم شد.»

ادامه مقاومت دولت مادورو در برابر آمریکا، خطر یک نبرد طولانی برای کنترل ونزوئلا را افزایش داده است؛ نبردی که مستلزم افزایش حضور نظامی آمریکا و حتی اشغال خواهد بود. ترامپ دیروز آمادگی خود را برای صدور دستور موج دوم اقدامات نظامی در ونزوئلا، در صورت تشخیص ضرورت، اعلام کرد.

وی گفت: «بازسازی در رابطه با ونزوئلا چیز بدی نیست. کشور به جهنم رفته است. این یک کشور شکست‌خورده است. کاملا شکست‌خورده است. کشوری است که از هر نظر یک فاجعه است.»

ترامپ در یک سخنرانی در دسامبر ۲۰۱۶ اعلام کرد که ایالات متحده «دست از مسابقه برای سرنگونی رژیم‌های خارجی که هیچ شناختی از آن‌ها نداریم برخواهد داشت». او در همان سال استدلال می‌کرد که ایالات متحده باید به‌جای تمرکز بر کشورهایی مانند عراق و افغانستان، بر بازسازی در داخل آمریکا تمرکز کند.

وقتی از ترامپ پرسیده شد چرا ملت‌سازی و تغییر رژیم در ونزوئلا با تلاش‌های مشابهی که پیش‌تر در عراق با آن‌ها مخالفت کرده بود متفاوت است، ترامپ پیشنهاد داد که این سوال از «جورج دبلیو بوش» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا پرسیده شود.

ترامپ گفت: «من عراق را انجام ندادم. آن بوش بود. باید این سوال را از بوش بپرسید، چون ما هرگز نباید وارد عراق می‌شدیم. آن کار فاجعه خاورمیانه را آغاز کرد.»

ترامپ با اشاره به نسخه خودش از دکترین قرن نوزدهمی مونرو - که با استعمار اروپایی در نیم‌کره غربی مخالفت می‌کرد -  گفت که معتقد است ایالات متحده باید کنترل نیم‌کره غربی را حفظ کند. با این حال، وی در این مصاحبه گفت که تصمیم به ربودن رئیس‌جمهور ونزوئلا صرفا به‌دلیل مسائل جغرافیایی گرفته نشده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در این تماس تلفنی گفت: «موضوع نیم‌کره نیست. موضوع کشور است. کشورها به‌صورت جداگانه.»

«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا روز گذشته گفته بود که جهان باید پس از عملیات ونزوئلا توجه کند. روبیو گفت: «وقتی او به شما می‌گوید کاری را انجام خواهد داد، وقتی می‌گوید می‌خواهد به مشکلی رسیدگی کند، منظورش جدی است.»

ترامپ بارها گفته بود که به کنترل گرینلند نیاز دارد. رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که «آیا حمله به ونزوئلا می‌تواند نشانه‌ای از آمادگی برای اقدام نظامی به‌منظور تصرف گرینلند باشد؟» عنوان کرد که این به دیگران بستگی دارد که تصمیم بگیرند اقدام نظامی آمریکا در ونزوئلا چه معنایی برای گرینلند دارد.

ترامپ در گفت: «خودشان باید این را تفسیر کنند. واقعا نمی‌دانم. مارکو دیروز خیلی با من سخاوتمند بود.»

وی افزود: «می‌دانید، آن موقع منظورم گرینلند نبود. اما ما قطعا به گرینلند نیاز داریم. برای دفاع به آن نیاز داریم.»


اخبار مرتبط
دلسی رودریگز: حق داریم با چین، روسیه و ایران رابطه داشته باشیم
شنبه 1404/10/27 ساعت 21:50
دلسی رودریگز: حق داریم با چین، روسیه و ایران رابطه داشته باشیم
رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا گفت: این کشور حق دارد با کشور‌هایی نظیر چین، روسیه و ایران ارتباط داشته باشد.
گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با رئیس موقت ونزوئلا
پنج‌شنبه 1404/10/25 ساعت 09:46
گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با رئیس موقت ونزوئلا
رئیس‌جمهور آمریکا از تماس تلفنی با رئیس موقت ونزوئلا خبر داد و آن را «گفت‌وگویی سازنده» خواند.
اتحادیه اروپا: همچنان به تعاملات خود با ونزوئلا ادامه می‌دهیم
سه‌شنبه 1404/10/16 ساعت 23:20
اتحادیه اروپا: همچنان به تعاملات خود با ونزوئلا ادامه می‌دهیم
به گفته سخنگوی کمیسیون اروپا در مسائل امور خارجه با اینکه این اتحادیه رئیس جمهور موقت جدید ونزوئلا را به رسمیت نمی‌شناسد؛ اما جهت حفظ منابع خود به تعاملات محدود با ونزوئلا ادامه می‌دهد.
سرپرست ریاست‌جمهوری ونزوئلا سوگند یاد کرد
دوشنبه 1404/10/15 ساعت 23:14
سرپرست ریاست‌جمهوری ونزوئلا سوگند یاد کرد
«دلسی رودریگز» به‌عنوان سرپرست ریاست‌جمهوری ونزوئلا سوگند یاد کرد.
اروپا سرپرست دولت ونزوئلا را به رسمیت نمی شناسد
دوشنبه 1404/10/15 ساعت 17:37
اروپا سرپرست دولت ونزوئلا را به رسمیت نمی شناسد
خبرها حاکی از این است که اتحادیه اروپا رودریگز، سرپرست دولت ونزوئلا را به رسمیت نشناخت.
ترامپ هند را تهدید کرد
دوشنبه 1404/10/15 ساعت 12:26
ترامپ هند را تهدید کرد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هشدار داد که در صورت عدم محدود کردن خرید نفت روسیه توسط هند، واشنگتن ممکن است تعرفه‌های خود علیه دهلی‌نو را افزایش دهد. این تهدید پس از افزایش صادرات هند به آمریکا و مذاکرات بی‌نتیجه تلفنی میان مودی و ترامپ مطرح شد.
دلسی رودریگز اولین جلسه کابینه ونزوئلا را  برگزار کرد
دوشنبه 1404/10/15 ساعت 11:25
بدون مادورو؛
دلسی رودریگز اولین جلسه کابینه ونزوئلا را برگزار کرد
سرپرست موقت ونزوئلا، دلسی رودریگز، اولین جلسه کابینه را بدون حضور مادورو برگزار کرد و تهدیدات آمریکا را رد کرد. او بر حفظ امنیت، حاکمیت کشور و روابط متعادل با واشنگتن تأکید کرد.
واشنگتن پست: ترامپ از ماریا ماچادو حمایت نمی‌کند
دوشنبه 1404/10/15 ساعت 09:47
واشنگتن پست: ترامپ از ماریا ماچادو حمایت نمی‌کند
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که دونالد ترامپ قصد ندارد از ماریا ماچادو، رئیس جریان معارض ونزوئلا، حمایت کند؛ ترامپ دلیل این تصمیم را عدم حمایت کافی او در افکار عمومی و ندادن جایزه صلح نوبل اعلام کرده است.
حمایت وزیر دفاع ونزوئلا از رئیس‌جمهور موقت
یکشنبه 1404/10/14 ساعت 23:57
حمایت وزیر دفاع ونزوئلا از رئیس‌جمهور موقت
وزیر دفاع ونزوئلا از انتخاب دلسی رودریگز، به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت این کشور حمایت کرد.
ابراز نگرانی 6 کشور اروپایی و آمریکای لاتین در خصوص تحولات ونزوئلا
یکشنبه 1404/10/14 ساعت 22:54
ابراز نگرانی 6 کشور اروپایی و آمریکای لاتین در خصوص تحولات ونزوئلا
دولت‌های برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، اروگوئه و اسپانیا با انتشار بیانیه‌ای مشترک، مخالفت صریح خود را با هرگونه عملیات نظامی که به صورت یک‌جانبه در قلمرو ونزوئلا انجام شود، اعلام کردند.
دلسی رودریگز سرپرست دولت ونزوئلا شد
یکشنبه 1404/10/14 ساعت 09:34
دلسی رودریگز سرپرست دولت ونزوئلا شد
در پی دستگیری نیکولاس مادورو توسط نیروهای آمریکایی، دیوان عالی ونزوئلا حکم داده که دلسی رودریگز، معاون رئیس‌جمهور، به عنوان سرپرست دولت موقت این کشور منصوب شود تا تداوم امور کشور و دفاع از حاکمیت حفظ گردد.
نظرات

آخرین اخبار
اقرار به گناه تنها راه نجات نتانیاهو در پرونده های فساد
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
چرا جلسات علنی مجلس برگزاری نمی شود؟
مشاور سابق پنتاگون: بسته ماندن تنگه هرمز جهان را به سمت قحطی می‌برد
مأموریت جدید پزشکیان به بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت
عراقچی در دیدار با سلطان عمان: حضور نظامی آمریکا موجب ناامنی منطقه است
کشف اموال مسروقه 50 میلیارد ریالی توسط پلیس آگاهی
یک بار دیگر محاصره اقتصادی؛ یک بار دیگر اقتصاد مقاومتی
55 درصد مردم آمریکا موافق استیضاح ترامپ هستند
جهش قیمت خودرو در بازار؛ افزایش 13 درصدی در یک هفته
بازیکن کنگویی پرسپولیس: جنگ را با تمام وجودم حس کردم
تونل توحید امشب از ساعت 24 تا 5 صبح مسدود است
ترامپ چه‌کاره دنیاست که از ایران تحویل اورانیوم می‌خواهد؟
تعویق کنکور قطعی شد؛ زمان جدید هنوز مشخص نیست
باران، رعدوبرق و برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
شایعه آزار زائران ایرانی در عربستان صحت ندارد
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند