×
بین الملل
شناسه خبر : 266981
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/14 ساعت 17:48
واکنش تند دانمارک به یک پست تحریک‌آمیز درباره گرینلند

گاردین:

واکنش تند دانمارک به یک پست تحریک‌آمیز درباره گرینلند

حمله نظامی اخیر آمریکا به ونزوئلا و بازداشت رئیس‌جمهور این کشور، نگرانی‌ها در اروپا درباره احتمال تلاش واشنگتن برای تصرف گرینلند را افزایش داده و واکنش‌های تند دیپلماتیک در دانمارک به‌دنبال داشته است.

  نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه انگلیسی گزارش داده است که حمله نظامی اخیر آمریکا به ونزوئلا و بازداشت «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور، بار دیگر نگرانی‌ها در اروپا درباره احتمال تلاش آمریکا برای تصرف گرینلند را زنده کرده است.

روزنامه «گاردین» در این مطلب می‌نویسد که این نگرانی‌ها پس از آن شدت گرفت که چهره‌هایی نزدیک به جریان «ماگا» به رهبری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، به‌وضوح از عملیات ونزوئلا استقبال کردند و نگاه خود را به سوی قلمرو دانمارکی گرینلند معطوف ساختند.

به گزارش گاردین، اندکی پس از عملیات آمریکا در ونزوئلا، «کتی میلر» پادکستر راست‌گرای آمریکایی، تصویری تحریک‌آمیز از نقشه گرینلند منتشر کرد که با پرچم ایالات متحده پوشیده شده و در توضیحات پست خود نوشت : «به‌زودی». کتی میلر همسر «استیون میلر» است؛ فردی که به‌عنوان معاون قدرتمند رئیس دفتر ترامپ در امور سیاست‌گذاری توصیف شده است. به گزارش گاردین، این اقدام واکنش‌های تند و فوری در دانمارک را به‌دنبال داشت و نگرانی‌های موجود درباره نقشه‌های ترامپ برای گرینلند را تشدید کرد.

توییت کتی میلر دانمارک در سطح دیپلماتیک به‌سرعت واکنش نشان داد. «یسپر مولر سورنسن» سفیر دانمارک در آمریکا، با یادآوری روابط دفاعی نزدیک میان ۲ کشور، تأکید کرد که ایالات متحده، دانمارک و گرینلند به‌عنوان اعضای ناتو، منافع امنیتی مشترکی دارند، به‌ویژه در منطقه قطب شمال. گاردین می‌نویسد سورنسن همچنین به افزایش بودجه دفاعی دانمارک در سال ۲۰۲۵ اشاره کرد و گفت کپنهاگ ۱۳.۷ میلیارد دلار برای امنیت در قطب شمال و اقیانوس اطلس شمالی اختصاص داده است و در عین حال بر لزوم احترام کامل به تمامیت ارضی دانمارک تأکید کرد.

این مقاله می‌افزاید ترامپ اقدام‌هایی عملی انجام داده که بر شدت این نگرانی‌ها افزوده است. او اخیراً «جف لندری» فرماندار ایالت لوئیزیانا را به‌عنوان فرستاده ویژه آمریکا در امور گرینلند منصوب کرده است. به نوشته گاردین، لندری از این انتصاب قدردانی کرد و آن را افتخاری دانست برای خدمت در مسیری که هدف آن «تبدیل گرینلند به بخشی از ایالات متحده» عنوان شده است. گاردین همچنین یادآور می‌شود که لندری از برکناری مادورو با زور استقبال کرده و آن را در چارچوب جنگ آمریکا علیه مواد مخدر توجیه کرده است.

گاردین گزارش می‌دهد که لحن و مواضع ترامپ درباره گرینلند از زمان بازگشت او به قدرت، متحدان اروپایی را نگران کرده است. گرینلند از منظر راهبردی، هم به‌دلیل ملاحظات دفاعی و هم به‌عنوان منبع بالقوه ثروت‌های معدنی، اهمیت ویژه‌ای دارد. این مقاله اشاره می‌کند که گرینلند میزبان شمالی‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در «پیتوفیک» است؛ پایگاهی که در ماه مارس میزبان «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا بوده است. به نوشته گاردین، ترامپ بارها از رد صریح استفاده از نیروی نظامی برای به‌دست گرفتن کنترل این منطقه خودداری کرده است؛ آن هم در شرایطی که رقابت میان آمریکا، چین و روسیه در قطب شمال تشدید شده است.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا در پایگاه این کشور در گرینلند بر اساس این گزارش، ترامپ در مصاحبه‌ای در ماه مه اعلام کرده بود که احتمال اقدام نظامی را منتفی نمی‌داند و گفته بود آمریکا «به‌شدت به گرینلند نیاز دارد» تا امنیت بین‌المللی خود را تضمین کند. گاردین می‌نویسد چنین اظهاراتی نه‌تنها در دانمارک، بلکه در داخل گرینلند نیز نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است. سازمان اطلاعات دفاعی دانمارک حتی آمریکا را یک «خطر امنیتی» توصیف کرده است؛ اقدامی که نشانه تغییری چشمگیر در روابط فراآتلانتیکی محسوب می‌شود.

این مقاله همچنین به واکنش مقام‌های ارشد دانمارک و گرینلند اشاره می‌کند. «مته فردریکسن» نخست‌وزیر دانمارک و «ینس-فردریک نیلسن» نخست‌وزیر گرینلند، در بیانیه‌ای مشترک هرگونه ایده الحاق را رد کرده و تأکید کرده‌اند که مرزهای ملی و حاکمیت کشورها بر پایه حقوق بین‌الملل استوار است.

در پایان، گاردین به افکار عمومی در گرینلند می‌پردازد. به نوشته این روزنامه، اگرچه اکثریت جمعیت حدود ۵۷ هزار نفری گرینلند خواهان استقلال از دانمارک هستند، اما نظرسنجی انجام‌شده در ماه ژانویه نشان می‌دهد آن‌ها هیچ تمایلی به پیوستن به ایالات متحده ندارند. مقاله در نهایت با نقل قولی از «جنیفر کاوانا» از اندیشکده «دیفنس پرایوریتیز» هشدار می‌دهد که پس از تحولات اخیر، دیگر نمی‌توان احتمال اقدام نظامی آمریکا علیه گرینلند را به‌سادگی نادیده گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
خواهش سناتور آمریکایی از ایران:با خلبان ما بشردوستانه رفتار کنید
نشست شورای امنیت درباره قطعنامه تنگه هرمز باز هم به تعویق افتاد
افزایش بی‌سابقه قیمت بلیط‌های جام جهانی
سی‌ بی‌ اس: سرنشینان بالگرد آمریکایی در علمیات نجات جنگنده اف- 15ای زخمی شدند
پزشکیان: ملت‌های دوست و برادر در هنگامه سختی‌ها و تنگناها یکدیگر را باز می‌یابند
طوفان سهمگین شهر گوئیانگ در جنوب غربی چین را درنوردید
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4/ وحشت صهیونیست‌ها با حملات سنگین موشکی ایران
سفارت ایران: انگلیس در سمت درست تاریخ بایستد
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: ترامپ نمی‌داند چگونه به جنگ علیه ایران پایان دهد
جنگ طولانی در خلیج فارس حتمال بروز قحطی در جهان را به دنبال دارد
مقام روس: جنگ با ایران یک اشتباه ژئوپلیتیک جدی از سوی ایالات متحده و اسرائیل است
گزارش جدید نیویورک تایمز از وضعیت ذخایر موشکی ایران
زلزله 3.3 عسلویه را لرزاند
سناتور روس نسبت به عواقب تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه هشدار داد
شکاف در اردوگاه ترامپ بر سر برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا
نیروی دریایی سپاه: وقت برکناری فرمانده نیروی هوایی آمریکا رسیده
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید
ایران با خلبانان امریکایی به شیوه عصر حجر برخورد کند یا متمدنانه!
پرسش معنادار قالیباف دربارهٔ سهم تنگهٔ باب المندب در تجارت جهانی
نگرانی سناتور آمریکایی از تداوم جنگ با ایران
نظامیان صهیونیستی زیر ضربات مقاومت لبنان
3 دلیل تراکتور برای نرفتن به عربستان در نامه به AFC
نشریه آمریکایی از تلاش پنتاگون برای پنهان‌سازی تلفات جنگ با ایران پرده برداشت
واکنش پزشکیان به ادعای مذاکره آمریکایی‌ها
آیت الله فاضل لنکرانی به پویش «جانفدا برای ایران» پیوست
تشریح جزئیات روز سی و پنجم عملیات وعده‌ صادق 4
حساب جدید سردار سیدمجید موسوی در شبکه اجتماعی ایکس
تاسیسات گازی ابوظبی دچار خسارت جدی شد
روز سیاه نیروی هوایی آمریکا و رژیم صهیونیستی در آسمان ایران
سفر ملونی به خاورمیانه با هدف تامین انرژی مورد نیاز ایتالیا
سردار محبی مسئول جدید روابط عمومی سپاه شد
خلبان مفقودشده همچنان پیدا نشده است/ ادامه عملیات جستجو در کهگیلویه و بویراحمد
سازمان جهانی بهداشت خواستار حمایت فوری از ایران و کشورهای جنگ‌زده منطقه شد
فرید زکریا: جنگ آمریکا علیه ایران یک گل به خودی راهبردی است
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/درگیری متفاوت پدافند هوایی در تهران با جنگنده ها
گفت و گوی تلفنی وزیران خارجه ایران و ترکیه
پدافند ایران 2 بالگرد آمریکایی را حین عملیات نجات هدف گرفت
واکنش ترامپ به سقوط جنگنده‌های آمریکایی
قدردانی ویژه عباس جمشیدی‌فر از هلال احمر، آتش‌نشانی و کادر درمان
داودمیرباقری: ملت ایران از یورش دشمن سرافراز بیرون می‌آید
حمله اسرائیل به مناطق مرزی قنیطره سوریه