×
سیاسی
شناسه خبر : 266969
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/14 ساعت 16:45
پزشکیان: پراکندگی منابع عمرانی پایان می‌یابد

در جلسه بررسی و ارزیابی پیشرفت پروژه‌های حمل‌ونقلی؛

پزشکیان: پراکندگی منابع عمرانی پایان می‌یابد

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم اصلاح رویکردهای گذشته در اجرای طرح‌های عمرانی کشور، اعلام کرد: پراکندگی منابع در پروژه‌های متعدد و کم‌اثر پایان یافته و دولت چهاردهم تمرکز خود را بر تکمیل پروژه‌های ریلی اولویت‌دار، به‌ویژه کریدورهای شرق–غرب، شمال–جنوب و رینگ ریلی تهران و مناطق حومه معطوف کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی:  پیرو تاکید مسعود پزشکیان بر اولویت بخشیدن به تسریع تکمیل کریدورهای شرق-غرب و شمال-جنوب و نیز توسعه حمل و نقل عمومی استان تهران و مناطق حومه با تکیه بر مسیرهای ریلی، یکی دیگر از نشست‌های بررسی اقدامات وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌های مسئول در این زمینه و ارزیابی میزان پیشبرد و اجرای تصمیمات جلسات قبل، پیش از ظهر امروز - یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ - برگزار شد.

بررسی پیشبرد اجرای پروژه توسعه رینگ ریلی استان تهران و مناطق حومه -شامل تقسیم جغرافیایی بخش‌های مختلف پروژه، تعیین وظایف و انتخاب مسئول و مجری هر بخش و مشخص شدن چگونگی اجرای پروژه در هر بخش- و بررسی راهکارهای تامین مالی پروژه‌های اولویت‌دار ریلی کشور شامل مسیرهای کریدوری شرق-غرب و شمال-جنوب و رینگ ریلی استان تهران ۲ دستور مطرح در این جلسه بودند.

بخش عمده زمان این جلسه به طرح دیدگاه‌ها، مشکلات و مطالبات فعالان و سرمایه‌گذاران بخش‌های زیرساختی حمل و نقل، پیمانکاران اجرای پروژه‌های ریلی و جاده‌ای، تولیدکنندگان تجهیزات حمل و نقل ریلی و تعدادی از اعضای پژوهشکده حمل و نقل دانشگاه صنعتی شریف حاضر در جلسه اختصاص داشت.

رئیس جمهور در این نشست با تاکید بر اینکه اولویت دولت در بخش حمل و نقل و حتی نسبت به دیگر بخش‌های عمرانی و زیرساختی، تکمیل هر چه سریع‌تر مسیرهای کریدوری شرق-غرب و شمال-جنوب به اضافه رینگ ریلی تهران و حومه است، اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی نیز موظف شده تمرکز تخصیص منابع را (با منشا داخلی یا خارجی و ارزی یا ریالی) به سوی این طرح‌ها هدایت کند تا هر چه سریع‌تر تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

پزشکیان افزود: دولت چهاردهم به دنبال آن است تا یکسری تابوهای ایجاد شده در عرصه‌های اجرایی و عمرانی را برطرف کند و یکی از مهمترین آنها رفع هر مانعی در مسیر تسهیل و تسریع تکمیل این پروژه‌ها است.

رئیس جمهور با بیان اینکه وارث انبوهی از ناترازی‌های متراکم در عرصه‌های مختلف هستیم که دیگر امکان تداوم آنها به هیچ شکلی وجود ندارد و باید رفع شوند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های شدید مالی، به جای پراکندن منابع میان طرح‌های متعددی که این حجم منابع کفاف تکمیل آنها را هم نمی‌دهد، تلاش داریم طرح‌های دارای توجیه در اولویت تخصیص منابع قرار گرفته و سریع‌تر به بهره‌برداری برسند.

پزشکیان همچنین در واکنش به طرح دیدگاه‌ها و مطالبات نمایندگان بخش‌های مختلف حاضر در نشست، از ایشان خواست که مطالبات خود را تا جلسه بعد، در قالب پیشنهادات مشخص اجرایی تدوین و ارائه کنند تا قابلیت بررسی و تصویب داشته باشد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از حضور اعضای پژوهشکده حمل و نقل دانشگاه صنعتی شریف در جلسه و با اشاره به اظهارات نماینده ایشان مبنی بر اینکه در طول ۴۰ سال گذشته مطالعات جامعی در خصوص مشکلات حوزه حمل و نقل و راهکارهای آن داشته‌اند، بر ضرورت تعامل دستگاه‌های اجرایی به ویژه بخش‌های مختلف وزارت راه و شهرسازی و نیز فعالان بخش خصوصی با ایشان تاکید و خاطرنشان کرد: پروژه‌های حمل و نقل معمولا جذابیت‌های اقتصادی دارند که شاید در نگاه اول به چشم نیاید، اما بخش‌هایی مثل این پژوهشکده با توجه به مطالعات و تجربیات داخلی و خارجی که دارند، می‌توانند به تبدیل این جذابیت‌های اقتصادی به منابع مالی برای اجرای پروژه‌های کمک شایانی کنند. همچنین دانش و تجربیات شما می‌تواند در زمینه ارتقای کارآمدی و بهره‌وری سیستم حمل و نقل ریلی به ما کمک موثری کند.

پزشکیان همچنین خواستار تعامل بخش‌های دانشگاهی، اجرایی و فعالان بخش خصوصی حاضر در اجرای پروژه تکمیل رینگ ریلی استان تهران و مناطق حومه، برای تدوین شبکه‌ای جامع از مسیرهای ریلی و جاده‌ای و پوشش حداکثری همه کانون‌های جمعیتی و اقتصادی منطقه شد و گفت: اولویت بخشیدن به استفاده از تجهیزات برقی در این شبکه، می‌تواند به شکل قابل توجهی به رفع مشکل آلودگی هوا نیز کمک کند.

رئیس جمهور اظهار داشت: اجرای موفق شبکه حمل و نقل ریلی استان تهران و حومه، می‌تواند پیشران و الگوی موفق دیگر مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ کشور باشد.

پزشکیان همچنین تاکید کرد که با توجه به گسترش ظرفیت‌های حمل و نقل جاده‌ای در سال‌های گذشته، تغییر اولویت به توسعه حمل و نقل ریلی باید به شکلی عملیاتی شود که اقتضائات و ملاحظات بخش جاده‌ای نیز در آن مورد توجه قرار گیرد.

در این جلسه مقرر شد که برای جلسه آتی گزارشی دقیق و حاوی جزئیات از پیشرفت‌های صورت گرفته در هر دو بخش شبکه ریلی استان تهران و حومه و نیز مسیرهای کریدوری اصلی کشور تهیه و ارائه شود.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ آتش سوزی و عقب نشینی کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد