×
اقتصادی
شناسه خبر : 266908
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/14 ساعت 13:00
بارش‌ها نتواسته‌اند خشکسالی‌های چندساله را جبران کنند

بارش‌ها نتواسته‌اند خشکسالی‌های چندساله را جبران کنند

با وجود افزایش 11 درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت و 76 درصدی نسبت به سال گذشته، منابع آبی کشور همچنان در شرایط بحرانی قرار دارند. میزان پرشدگی مخازن سدها تنها 35 درصد است و 19 استان کشور وضعیت زیر نرمال دارند.

نورنیوز-گروه اقتصادی:مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اشاره به افزایش ۱۱ درصدی بارش‌ها نسبت به متوسط بلندمدت و ۷۶ درصدی نسبت به سال گذشته، تأکید کرد که بارش‌های اخیر اثرات کوتاه‌مدت دارند و همچنان به دلیل خشکسالی‌های مداوم، منابع آب کشور در وضعیتی شکننده باقی‌مانده‌اند. ۱۹ استان کشور در وضعیت زیر نرمال قرار دارند و میزان پرشدگی مخازن سدها به حدود ۳۵ درصد رسیده است.

فیروز قاسم‌زاده، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور در گفت‌وگو با شبکه خبری آب ایران، آخرین وضعیت بارش‌ها در سال آبی جاری را بررسی کرده و افزود: با وجود سامانه‌های بارشی اخیر و نرمال شدن نسبی وضعیت بارش‌ها، منابع آب کشور همچنان در وضعیت ناپایدار باقی‌مانده است. از نظر آماری، بارش‌ها در مقایسه با دوره بلندمدت ۲۲ از ۵۸ سال اخیر قرار دارد.

وی توضیح داد: بارش‌های اخیر تنها تأثیر موقتی دارند و نمی‌توانند کمبودهای انباشته‌شده ناشی از خشکسالی‌های طولانی‌مدت را جبران کنند. نسبت به سال گذشته، بارش‌ها افزایش ۷۶ درصدی داشته، اما ۱۹ استان کشور همچنان زیر نرمال قرار دارند.

در همین راستا، استان‌های هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و فارس، به ترتیب با ثبت بارش‌هایی بیش از ۵۰ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت، وضعیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها داشته‌اند. در مقابل، استان‌های تهران و البرز با کاهش شدید بارش‌ها مواجه شده‌اند.

قاسم‌زاده با اشاره به تداوم خشکسالی، تأکید کرد که بر اساس شاخص SPI، خشکسالی‌های اخیر باعث کاهش چشمگیر در آورد رودخانه‌ها و ورودی سدها شده است. با وجود بارش‌ها، میزان ورودی سدها در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور همچنین اعلام کرد که میزان پرشدگی سدها به طور متوسط ۳۵ درصد است که نسبت به سال گذشته کاهش ۲۱ درصدی را نشان می‌دهد. این وضعیت نشانگر شرایط نامطلوب منابع آبی کشور است.

وی در پایان اشاره کرد که مدیریت مصرف آب در کشور همچنان یک ضرورت جدی است، به‌ویژه برای تأمین آب شرب در شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان و مشهد که به مخازن سدهای نامطلوب وابسته هستند.

پیش‌بینی بارش‌ها: بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، در هفته جاری بارش‌ها عمدتاً در نواحی شمالی و بخش‌هایی از دامنه‌های جنوبی البرز رخ خواهد داد و در هفته دوم به‌صورت پراکنده در غرب و شمال‌غرب کشور ادامه می‌یابد.

قاسم‌زاده همچنین از اقدامات اجرایی برای مدیریت تنش آبی در بخش آب شرب خبر داد و افزود: طرح‌های اضطراری برای مقابله با تنش آبی در تمامی شهرهای کشور در حال پیگیری است تا در صورت تأمین منابع مالی، از محدودیت‌های آب شرب جلوگیری شود.


نظرات

آخرین اخبار
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟