×
بین الملل
شناسه خبر : 266787
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/13 ساعت 18:20
بحران سیاسی اسرائیل و سایه انتخابات زودهنگام

نورنیوز بررسی می کند؛

بحران سیاسی اسرائیل و سایه انتخابات زودهنگام

نظرسنجی تازه اسرائیل نشان می‌دهد بن‌بست سیاسی ادامه دارد و نه ائتلاف نتانیاهو و نه مخالفان توان تشکیل دولت را ندارند، تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نظرسنجی جدید مؤسسه «لازار» در اسرائیل تصویر روشنی از بن‌بست سیاسی جاری ارائه می‌دهد. نتایج منتشر شده توسط روزنامه معاریو نشان می‌دهد که در صورت برگزاری انتخابات اکنون، نه ائتلاف حاکم به رهبری بنیامین نتانیاهو و نه اردوگاه مخالفان قادر به تشکیل دولت اکثریت نیستند، وضعیتی که ثبات سیاسی این رژیم را به شدت تهدید می‌کند.

بر اساس این نظرسنجی، ائتلاف نتانیاهو تنها ۵۲ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را در اختیار دارد، در حالی که حد نصاب برای تشکیل دولت ۶۱ کرسی است. از سوی دیگر، اردوگاه مخالفان با ۵۸ کرسی و مشارکت نمایندگان عرب با مجموع ۱۰ کرسی نیز توان عبور از این حد نصاب را ندارد. این توازن شکننده میان احزاب، بحران سیاسی را تشدید کرده و به احتمال بالای انتخابات زودهنگام دامن می‌زند.

دیدار اخیر نتانیاهو با دونالد ترامپ اندکی محبوبیت حزب لیکود را افزایش داده، اما این افزایش به بهای کاهش آرای حزب نفتالی بنت در اردوگاه مخالفان تمام شده است. به علاوه، حزب راست افراطی «صهیونیسم دینی» به رهبری بتسلئیل اسموتریچ و حزب میانه «آبی و سفید» به ریاست بنی گانتس موفق به عبور از حد نصاب لازم برای ورود به کنست نشده‌اند، وضعیتی که امکان ائتلاف پایدار را دشوار کرده است.

افزایش مقطعی محبوبیت نتانیاهو پس از دیدار با رؤسای جمهور آمریکا، اگرچه رسانه‌ای و مقطعی است، اما تأثیری واقعی بر حل بحران سیاسی ندارد. اغلب احزاب مخالف اعلام کرده‌اند حاضر به همکاری با نمایندگان عرب برای تشکیل دولت نیستند، عاملی که عملاً مسیر تشکیل کابینه را مسدود کرده است.

پیامدهای این بحران تنها محدود به داخل اسرائیل نیست. تداوم بن‌بست سیاسی می‌تواند بر سیاست‌های منطقه‌ای و روابط بین‌المللی اسرائیل تأثیر مستقیم داشته باشد. در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، تغییرات احتمالی در کابینه یا تداوم حکومت ناکارآمد ممکن است به افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و تضعیف ظرفیت دیپلماسی این رژیم منجر شود.

تجربه انتخابات ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که ائتلاف‌های پیچیده با حمایت بیرونی احزاب عربی، راهکار موقت برای عبور از بحران بودند؛ اما این مدل نیز محدودیت‌های خود را دارد و تداوم آن، بی‌ثباتی داخلی و فشار سیاسی بر دولت‌های آینده را تشدید می‌کند.

رسماً انتخابات سراسری بعدی اسرائیل در اواخر اکتبر ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است؛ اما بن‌بست سیاسی کنونی می‌تواند جدول زمان‌بندی رسمی را دستخوش تغییر کند. کارشناسان هشدار می‌دهند که در چنین شرایطی، اسرائیل با دوره‌ای از بی‌ثباتی داخلی و چالش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای روبه‌رو خواهد شد.

بنابراین، صحنه سیاسی اسرائیل در وضعیت کنونی به نقطه‌ای بحرانی رسیده است که بدون ائتلاف‌های چندجانبه یا انتخابات زودهنگام، هیچ راهکاری برای تضمین ثبات داخلی و مدیریت سیاست خارجی قابل اجرا نخواهد بود.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت
انتخاب [آیت‌الله] مجتبی، طرح ترامپ را خراب کرد
فردا تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی