×
سیاسی
شناسه خبر : 266584
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/12 ساعت 13:57
ماجراجویی جدید ترامپ؛ بازی با جان سربازان آمریکایی

نور نیوز تبعات خطرناک اظهارات مداخله جویانه ترامپ درامور داخلی ایران را بررسی می کند؛

ماجراجویی جدید ترامپ؛ بازی با جان سربازان آمریکایی

هم‌زمانی تهدیدهای مداخله‌جویانه ترامپ با سفر نتانیاهو به واشنگتن، بار دیگر الگوی خطرناک بی‌ثبات‌سازی منطقه را فعال کرده است؛ الگویی که این‌بار با پاسخ صریح مقامات ایرانی، با هشدار جدی درباره تبعات امنیتی و منطقه‌ای مواجه شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: ماجراجویی سیاسی دونالد ترامپ بار دیگر با ادبیاتی تهدیدآمیز و مداخله‌جویانه به صحنه تحولات منطقه بازگشته است؛ ادبیاتی که نه‌تنها تجربه‌ای شکست‌خورده در کارنامه سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود، بلکه به‌طور مستقیم امنیت شکننده غرب آسیا را در معرض مخاطرات تازه قرار می‌دهد. اظهارات اخیر ترامپ درباره تحولات داخلی ایران و تهدید به «ورود برای نجات معترضان» دقیقاً در همان چارچوبی قابل فهم است که پیش‌تر عراق، افغانستان، لیبی و حتی غزه را به میدان بحران‌های مزمن تبدیل کرد؛ نسخه‌ای تکراری با پیامدهایی ویرانگر.

این موضع‌گیری‌ها را نمی‌توان جدا از تحرکات هم‌زمان رژیم صهیونیستی تحلیل کرد. سفر اخیر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن و هم‌صدایی آشکار مقامات اسرائیلی و آمریکایی بلافاصله پس از وقوع برخی اعتراضات صنفی محدود در ایران، پرده از یک هماهنگی سیاسی ـ امنیتی برمی‌دارد که هدف آن نه حمایت از مطالبات اجتماعی، بلکه بهره‌برداری ابزاری از مسائل داخلی برای فشار حداکثری و بی‌ثبات‌سازی منطقه است. تجربه نشان داده است که هرگاه تل‌آویو و واشنگتن در چنین فضایی هم‌نوا شده‌اند، نتیجه چیزی جز تشدید ناامنی و گسترش دامنه بحران نبوده است.

در این چارچوب، پاسخ صریح و هشدارآمیز علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، واجد اهمیت راهبردی است. لاریجانی با تفکیک روشن میان مطالبات صنفی و اقتصادی شهروندان و اقدامات جریان‌های سازمان‌یافته تخریب‌گر، عملاً یکی از کلیدی‌ترین بهانه‌های مداخله خارجی را خنثی کرد. این تفکیک نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران، برخلاف روایت‌سازی رسانه‌ای غرب، مسائل اجتماعی را درون‌زا می‌داند و اجازه نمی‌دهد بازیگران خارجی از آن به‌عنوان اهرم فشار امنیتی استفاده کنند.

هشدار مستقیم لاریجانی به ترامپ مبنی بر اینکه هرگونه دخالت آمریکا به معنای برهم‌ریختگی کل منطقه و ضربه به منافع ایالات متحده خواهد بود، صرفاً یک موضع‌گیری احساسی یا رسانه‌ای نیست، بلکه بازتاب یک محاسبه دقیق امنیتی است. حضور گسترده نیروهای آمریکایی در پایگاه‌های منطقه‌ای، وابستگی امنیت انرژی به ثبات خلیج فارس و شکنندگی معادلات میدانی در عراق، سوریه و یمن، همگی نشان می‌دهند که کوچک‌ترین خطای محاسباتی می‌تواند زنجیره‌ای از واکنش‌ها را فعال کند که مهار آن از توان واشنگتن خارج باشد.
در همین راستا، هشدار صریح دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری به عنوان یکی از مقامات عالی دفاعی کشور نیز باید در چارچوب یک پاسخ نظامی جدی ارزیابی شود.

تأکید او بر تجربه تاریخی ملت ایران از «نجات‌دادن» آمریکایی‌ها و یادآوری سرنوشت مداخلات آمریکا از عراق و افغانستان تا غزه، به‌روشنی نشان می‌دهد که ادبیات تهدید، نه تنها مشروعیت نمی‌آفریند، بلکه حافظه جمعی منطقه را علیه مداخله‌گران فعال می‌کند. عبارت «دست مداخله‌گر قبل از رسیدن قطع می‌شود» بیش از آنکه شعار باشد، بیان یک دکترین امنیتی مبتنی بر پیشگیری فعال و دفاع پیش‌دستانه است.

نکته کلیدی آن است که ماجراجویی ترامپ، به‌ویژه در مقطع کنونی، بیش از هر چیز بیانگر تلاش برای جبران شکست‌های سیاسی و بین‌المللی اوست؛ تلاشی که هزینه آن نه از جیب تصمیم‌گیران در واشنگتن، بلکه از امنیت مردم منطقه پرداخت می‌شود. پیوند زدن اعتراضات صنفی محدود به سناریوهای مداخله نظامی، خطرناک‌ترین شکل سوءاستفاده سیاسی از مطالبات اجتماعی است و می‌تواند مسیر هرگونه اصلاح و گفت‌وگوی داخلی را نیز مخدوش کند.

در مجموع، هم‌زمانی تهدیدات ترامپ، حمایت‌های آشکار مقامات اسرائیلی و تحرکات دیپلماتیک نتانیاهو در واشنگتن، نشانه بازگشت به الگوی قدیمی فشار و تهدید است؛ الگویی که بارها شکست خورده و این‌بار نیز جز افزایش تنش، بی‌ثباتی و ناامنی برای منطقه و حتی منافع آمریکا دستاوردی نخواهد داشت. پیام ایران در این میان روشن است: امنیت ملی خط قرمز است و منطقه، تاب یک ماجراجویی تازه را ندارد.


اخبار مرتبط
کشته شدن 14 هزار و 600 نفر با اسلحه در سال خونین آمریکا
جمعه 1404/10/12 ساعت 18:12
کشته شدن 14 هزار و 600 نفر با اسلحه در سال خونین آمریکا
آمارهای «آرشیو خشونت با اسلحه» نشان می‌دهد در سال 2025 در آمریکا بیش از 14 هزار و 600 نفر با شلیک گلوله جان باخته‌اند و بیش از 26 هزار و 100 نفر زخمی شده‌اند؛ همزمان شمار تیراندازی‌های جمعی نیز به 407 مورد رسیده است.
فراخوان ترامپ!
جمعه 1404/10/12 ساعت 17:27
صابر گل عنبری:
فراخوان ترامپ!
دونالد ترامپ در واکنش به اعتراضات ایران تهدید کرده است که اگر حکومت به معترضان شلیک کند و آنها را بکشد، آمریکا نیز «به نجات آنها خواهد آمد». ترامپ سپس می‌گوید «ما آماده‌ایم».
جامعه‌شناس ایرانی: ترامپ از شرم خبری ندارد
جمعه 1404/10/12 ساعت 15:21
جامعه‌شناس ایرانی: ترامپ از شرم خبری ندارد
حمیدرضا جلائی‌پور، جامعه‌شناس، در واکنش به اظهارات ترامپ درباره ایران نوشت: چه کسی فکر می‌کرد کسی که حامی نسل‌کشی و آزارگران جنسی است، بخواهد درباره جان و حقوق مردم دیگران موعظه کند. او این رفتار را «مضحکه» خواند.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به مداخله ترامپ در امور ایران
جمعه 1404/10/12 ساعت 15:11
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به مداخله ترامپ در امور ایران
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سابقه طولانی دخالت‌های آمریکا در ایران، از کودتای 28 مرداد تا حمله به زیرساخت‌های خرداد 1404، تأکید کرد که ایرانیان در حل مشکلات خود اجازه هیچ‌گونه مداخله خارجی را نخواهند داد. واکنش رسمی به اظهارات ترامپ منتشر شد.
هشدار صریح شمخانی به ترامپ : دست مداخله‌گر قبل از رسیدن قطع می‌شود
جمعه 1404/10/12 ساعت 13:14
هشدار صریح شمخانی به ترامپ : دست مداخله‌گر قبل از رسیدن قطع می‌شود
مردم ایران تجربه «نجات‌دادن» آمریکایی‌ها را خوب می‌شناسند؛ از عراق و افغانستان تا غزه. هر دست مداخله‌گری که با بهانه جویی به امنیت ایران نزدیک شود، پیش از رسیدن با پاسخ پشیمان‌کننده، قطع خواهد شد.امنیت ملی ایران خط قرمز است، نه سوژه توییت‌های ماجراجویانه.
پاسخ تند لاریجانی به تهدید ترامپ: مراقب سربازانت باش!
جمعه 1404/10/12 ساعت 12:59
پاسخ تند لاریجانی به تهدید ترامپ: مراقب سربازانت باش!
در پی اظهارات مداخله‌جویانه دونالد ترامپ درباره تحولات داخلی ایران، علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با لحنی صریح و هشدارآمیز به این موضع‌گیری واکنش نشان داد.
نظرات

آخرین اخبار
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر