×
اقتصادی
شناسه خبر : 266549
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/12 ساعت 12:07
قیمت گوشی و رایانه تا 20 درصد افزایش می‌یابد

قیمت گوشی و رایانه تا 20 درصد افزایش می‌یابد

مصرف‌کنندگان جهانی در سال 2026 با افزایش 5 تا 20 درصدی قیمت گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و لوازم الکترونیکی مواجه خواهند شد. دلیل اصلی، کمبود تراشه‌های حافظه ناشی از افزایش تقاضا برای هوش مصنوعی و ذخیره‌سازی داده‌ها در مراکز داده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مصرف‌کنندگان جهانی در سال ۲۰۲۶، با افزایش حداکثر ۲۰ درصدی قیمت لوازم الکترونیکی مواجه خواهند شد که ناشی از کمبود تراشه‌های حافظه به دلیل افزایش تقاضا برای هوش مصنوعی است.

تحلیلگران و تولیدکنندگان هشدار می‌دهند که مصرف‌کنندگان باید برای افزایش حداکثر ۲۰ درصدی قیمت گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و لوازم خانگی در سال ۲۰۲۶ آماده شوند، زیرا تقاضا برای هوش مصنوعی، هزینه تراشه‌های حافظه مورد استفاده در لوازم الکترونیکی را افزایش می‌دهد.

تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی مصرفی، از جمله دِل، لنوو، رزبری پای و شیائومی، هشدار می‌دهند که کمبود تراشه احتمالا فشارهای هزینه را تشدید کرده و آنها را مجبور به افزایش قیمت می‌کند و تحلیلگران افزایش پنج تا ۲۰ درصدی را پیش‌بینی می‌کنند.

جف کلارک، مدیر ارشد عملیاتی دِل، در جریان یک جلسه توجیهی در نوامبر گفت: این شرکت هرگز چنین سرعت رشد هزینه را ندیده بود و این امر ناگزیر بر مصرف‌کنندگان تاثیر خواهد گذاشت.

وینستون چنگ، مدیر ارشد مالی شرکت رزبری پای، در نوامبر به تلویزیون بلومبرگ گفت: فشارهای هزینه‌ای برای این شرکت سازنده رایانه‌های شخصی بریتانیایی، دردناک بوده و قیمت رایانه‌ها را در دسامبر افزایش داده است، در حالی که لنوو که بزرگترین سازنده رایانه‌های شخصی در جهان است، در حال انبار کردن تراشه‌های حافظه و سایر قطعات مهم است.

تحلیلگران خاطرنشان می‌کنند که گسترش جهانی مراکز داده برای تامین انرژی مدل‌های هوش مصنوعی، به افزایش تقاضا برای تراشه‌های حافظه پیشرفته با سرعت بالا منجر شده و باعث شده است که سازندگان تراشه توجه کمتری به نیمه‌رساناهای ارزان‌تر مورد استفاده در لوازم الکترونیکی مصرفی داشته باشند.

این امر باعث کمبود تراشه‌های حافظه دسترسی تصادفی پویا (DRAM) شده است که در همه محصولات از خودروها گرفته تا رایانه‌ها برای ذخیره موقت داده‌ها استفاده می‌شوند. در نتیجه، شرکت‌ها در حال انبار کردن تراشه‌ها هستند که به افزایش قیمت نیمه‌رساناها منجر می‌شود.

دنیل کیم، تحلیلگر شرکت مک کواری گفت: «ما در حال حاضر شاهد کمبود گسترده عرضه هستیم. بازار دیوانه شده است، خریداران وحشت‌زده شده‌اند و سعی می‌کنند تراشه حافظه کافی را تامین کنند و مهم نیست چقدر حاضر به پرداخت هزینه برای آن باشند.»

سامسونگ و اس کی هاینیکس، دو تولیدکننده بزرگ تراشه حافظه در جهان که ۷۰ درصد از بازار تراشه DRAM را در اختیار دارند، اعلام کردند که سفارشات برای سال ۲۰۲۶ از ظرفیت تولید فراتر رفته است. سامسونگ،  ماه گذشته، قیمت برخی از تراشه‌های حافظه را ۶۰ درصد افزایش داد.

در نهایت، مصرف‌کنندگان ممکن است هزینه آن را بپردازند. کیم از مک‌کواری پیش‌بینی می‌کند که قیمت لوازم الکترونیکی در سال جاری، ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد، در حالی که چانگ چانگ، رئیس تحقیقات سهام آسیا و اقیانوسیه در شرکت نومورا، با توجه به اینکه شرکت‌ها ممکن است به دنبال راه‌هایی برای صرفه‌جویی در سایر زمینه‌ها باشند، انتظار افزایش پنج درصدی را دارد.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، تحلیلگر مک‌کواری هشدار داد که بدترین سناریو شامل اختلالات شدید زنجیره تامین خواهد بود که در طول همه‌گیری کرونا مشاهده شد.

سامسونگ در نوامبر،  اعلام کرد که قصد دارد خط تولید تراشه را در کارخانه خود در کره جنوبی راه‌اندازی کند و اس کی هاینیکس در حال ساخت یک خوشه تولید تراشه ۹۱ میلیارد دلاری است که در سال ۲۰۲۴ اعلام شد.


اخبار مرتبط
افزایش قیمت گوشی در بازار جهانی؛ برندهای چینی پیشتاز گرانی
شنبه 1405/02/05 ساعت 13:53
افزایش قیمت گوشی در بازار جهانی؛ برندهای چینی پیشتاز گرانی
داده‌های بازار نشان می‌دهد قیمت گوشی در جهان افزایش یافته؛ شیائومی بیشترین رشد را تجربه کرده و سامسونگ نیز به‌طور متوسط با افزایش حدود 10 درصدی روبه‌رو شده است.
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 15:09
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 اعلام شد. بازار تلفن همراه در ایران به‌شدت از عواملی مثل نوسانات نرخ ارز، شرایط واردات، قوانین رجیستری و همچنین عرضه جهانی مدل‌های جدید تأثیر می‌پذیرد. به همین دلیل، قیمت گوشی‌ها معمولاً در بازه‌های زمانی کوتاه دستخوش تغییر می‌شود.
قیمت گوشی امروز شنبه 25 بهمن 1404 + جدول
شنبه 1404/11/25 ساعت 15:34
قیمت گوشی امروز شنبه 25 بهمن 1404 + جدول
قیمت گوشی امروز شنبه 25 بهمن 1404 اعلام شد. بازار تلفن همراه در ایران به‌شدت از عواملی مثل نوسانات نرخ ارز، شرایط واردات، قوانین رجیستری و همچنین عرضه جهانی مدل‌های جدید تأثیر می‌پذیرد. به همین دلیل، قیمت گوشی‌ها معمولاً در بازه‌های زمانی کوتاه دستخوش تغییر می‌شود.
پایان نگرانی‌های بازار موبایل: مسدودی گوشی‌ها ظرف چند روز آینده برطرف می‌شود
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 14:01
پایان نگرانی‌های بازار موبایل: مسدودی گوشی‌ها ظرف چند روز آینده برطرف می‌شود
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران از دریافت مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد و گفت:مسیر رفع مسدودی گوشی‌های دارای مشکل عوارض گمرکی را هموار می‌کند؛ فعالان بازار می‌توانند ظرف سه تا چهار روز آینده برای فعال‌سازی مجدد اقدام کنند.
نظرات

آخرین اخبار
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا