×
اجتماعی
شناسه خبر : 266542
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/12 ساعت 11:08
نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان اعلام کرد نشان اهدای عضو از این پس روی گواهی‌نامه‌های رانندگی درج می‌شود، اما اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود. وی تاکید کرد این اقدام، اطلاع‌رسانی سریع خواسته فرد در شرایط بحرانی را تسهیل می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اعلام جزییات درج نشان اهدای عضو بر گواهی نامه های رانندگی، در عین حال تاکید کرد که فرایند اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود.

دکتر کتایون نجفی‌زاده، درباره درج نشان اهدای عضو در گواهی‌نامه‌های رانندگی اظهار کرد: بررسی‌های جدید انجمن اهدای عضو ایرانیان بیانگر این است که بخش قابل‌توجهی از مردم نسبت به ضرورت اهدای عضو آگاه هستند و ضرورت دریافت کارت اهدای عضو را درک کرده‌اند اما سازوکار دریافت کارت اهدای عضو را نمی‌دانند یا زمان کافی برای این کار را ندارند. 

وی با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم مسیر دریافت کارت اهدای عضو را تا حد امکان ساده کنیم، توضیح داد:دریافت کارت اهدای عضو یا درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی به معنای اهدای عضو افراد پس از مرگ مغزی نیست؛ چرا که خانواده افراد مرگ مغزی می‌بایست برای اهدای عضو رضایت دهند. بنابراین، درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی نباید سبب نگرانی افراد شود و اینطور تصور نکنند که درج چنین نشانی سبب رسیدگی کمتر به او در مراکز درمانی در صورت بروز حادثه می‌شود. 

عضو هیات‌مدیره «انجمن بین‌المللی اهدای عضو» درباره روش‌های دریافت کات اهدای عضو در ایران گفت: بدون نیاز به اینترنت و حتی با گوشی‌های غیرهوشمند، کارت اهدای عضو صادر می‌شود؛ هم‌وطنان با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ و پاسخ به چند پرسش می‌توانند نسبت صدور کارت اهدای عضو خود اقدام کنند. همچنین این امکان را فراهم کرده‌ایم که افراد ویدیویی از خود ضبط کنند و آخرین حرف خود را با خانواده‌های خود مطرح کنند. اگر خدایی ناکرده یک فرد دچار مرگ مغزی شد آن ویدیو را به خانواده نشان ‌می‌دهیم که با خواسته عزیزش آشنا شود.

نجفی‌زاده درباره درج نشان اهدای عضو بر گواهی‌نامه‌های رانندگی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته، سال‌ها است که نشان اهدای عضو را روی گواهینامه‌های رانندگی ثبت می‌کنند. انجمن اهدای عضو ایرانیان، موضوع ثبت نشان اهدای عضو بر روی گواهی‌نامه‌های رانندگی را برای ۱۱ سال پیگیری کرد؛ بنابراین، درج نشان اهدای عضو روی گواهینامه رانندگی، نتیجه سال‌ها پیگیری است.

او ادامه داد:آمار بالای صدور گواهی‌نامه در کشور سبب می‌شود افراد با این پرسش «آیا در صورت وقوع مرگ مغزی برای اهدای اعضای بدن‌ خود تمایل دارند؟» مواجه شوند. حوادث ترافیکی، شایع‌ترین علت مرگ مغزی در ایران و بسیاری از کشورها محسوب می‌شود و درج این نشان می‌تواند به تیم درمانی و خانواده‌ها در شرایط بحرانی کمک کند تا سریع‌تر از خواست فرد مطلع شوند و زمان طلایی پیوند از دست نرود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان توضیح داد: پس از مرگ مغزی، سلول‌های مغزی متلاشی شده و سموم وارد جریان خون می‌شود؛ بنابراین، کیفیت اعضای قابل پیوند با گذر زمان و در هر لحظه کاهش می‌یابد. همچنین نگهداری از یک فرد مرگ مغزی بسیار سخت است؛ به طور متوسط، یک فرد مرگ مغزی می‌توان حدود تا دو هفته نگه داشت. بازهم تاکید می‌کنم که نگهداری از چنین افراد بسیار سخت است؛ چرا که فرمانده بدن از بین رفته است. مراقبت از یک فرد مغزی از سایر بیماران ICU بسیار سخت‌تر است و خانواده‌ها فرصت چندانی برای تصمیم‌گیری ندارند. اگر فرد پیش از این تمایل خود را اعلام کرده باشد، فرآیند تصمیم‌گیری بسیار ساده‌تر می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به همکاری پلیس راهور در اجرای این طرح گفت: با دستور سردار حسینی، رئیس پلیس راهور، این امکان در مدت زمان کوتاهی فراهم شد و در کمتر از دو هفته، درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌های جدید عملیاتی شد. اکنون در مراکز ثبت‌نام گواهی‌نامه جدید و مراکز پلیس ۱۰+ این پرسش مطرح می‌شود که آیا فرد تمایل دارند نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌اش درج شود یا خیر. در حال حاضر، این امکان فقط برای افرادی فراهم است که گواهی‌نامه جدید دریافت می‌کنند یا برای تمدید آن اقدام کرده‌اند، اما سایر افراد همچنان می‌توانند از طریق پیامک ۳۴۳۲ یا مراجعه به سایت اهدای عضو ایرانیان نسبت به دریافت کارت اقدام کنند. 

وی ادامه داد: امیدوارم، امکان ثبت نشان اهدای عضو برای دارندگان گواهینامه‌های رانندگی یعنی کسانی که گواهی‌نامه دارند، فراهم شود. گواهی‌نامه رانندگی در بسیار از کشورها به صورت الکترونیک است و افراد در هر زمانی می‌توانند تمایل خود به اهدای عضو را ثبت یا حذف کنند. به نظر می‌رسد که چنین امکانی نیز در ایران در آینده فراهم شود.

او درباره آثار مثبت ثبت نشان اهدای عضو بر گواهینامه‌های رانندگی توضیح داد: پیش از این، آمار معمول درخواست کارت اهدای عضو در شرایط عادی حدود ۳۰۰ مورد در روز بود، اما پس از آغاز درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها و حتی پیش از شروع کمپین‌های اطلاع‌رسانی، تعداد ثبت‌نام‌ها به حدود ۳۰۰هزار مورد در مدت دو ماه رسید. این موضوع نشان می‌دهد مردم برای دریافت کارت اهدای عضو تمایل دارند اما نسبت به روش‌های دریافت آن آگاه نیستند. 

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: فقط حدود یک درصد از افرادی که فوت می‌کنند، دچار مرگ مغزی می‌شوند؛ فرصتی که می‌تواند باعث باقیات‌الصالحات برای فرد و خانواده‌اش‌ شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان در وزارت جهاد کشاورزی: مسیر خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه دارد
ورود سامانه بارشی به استان تهران
تمدید 2 ساله قرارداد اندونگ با استقلال
اعزام زائران عمره تا دهم فروردین 1405 ادامه دارد
هشدار نارنجی هواشناسی: سیل در مازندران در راه است
چرا قیمت گوشت سر به فلک کشید؟
درگیری مسلحانه در راسک؛ 2 کشته و 2 مصدوم
واکنش دستیار رهبری به سخنان مداخله جویانه ترامپ
پیام تسلیت عراقچی به مناسبت شهادت مرزبان ایران
هشدار ترافیکی در محورهای چالوس، هراز و پردیس
رضا نصری: هشدار درباره «فرمول جنگ داخلی» ترامپ
هشدار 8 کشور اسلامی درباره فاجعه انسانی غزه
بازنشر تصاویر جعلی پلیس با هوش مصنوعی جرم است
10 مجروح در واژگونی اتوبوس در جاده هراز
حمله دوباره عربستان به نیروهای مورد حمایت امارات در یمن
جامعه‌شناس ایرانی: ترامپ از شرم خبری ندارد
باید میان مردم معترض و اغتشاشگران حرفه‌ای تفکیک قائل شد
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به مداخله ترامپ در امور ایران
مذاکرات ایران و اسپانیا برای دیدار تدارکاتی در متروپولیتانو
هشدار قاطع دادستان لرستان: تجمع غیرقانونی جرم است
سردار رادان: سناریوهای آشوب و تجزیه را نقش بر آب می‌کنیم
پادکست | زنان بوتاکسی ، مردان رینو پلاستی !
تاج: قلعه‌نویی صد درصد در جام جهانی سرمربی تیم ملی ایران خواهد بود
موافقت کمیسیون تلفیق با افزایش بیش از 40 درصدی حقوق حداقل‌بگیران
پیام صریح وزیر دفاع: موشک‌ها نه با جنگ از بین می‌روند نه با مذاکره+ فیلم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز جمعه 12 دی 1404 +جدول
65 نفر با کمک آتش‌نشانان از آتش یک مجتمع مسکونی کرج نجات یافتند
تحرکات تازه در جنوب سوریه؛ نظامیان صهیونیست وارد منطقه شدند
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا شنبه 13 دی
ماجراجویی جدید ترامپ؛ بازی با جان سربازان آمریکایی
خبر خوش برای بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ واریزی جدید انجام شد
زمان افتتاح ایستگاه مترو حرم عبدالعظیم مشخص شد
کالابرگ حمایتی جدید مشمول چه کسانی می‌شود؟
پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا شنبه 13 دی
هشدار صریح شمخانی به ترامپ : دست مداخله‌گر قبل از رسیدن قطع می‌شود
ممدانی آغازگر اصلاح یا جرقه یک بحران؟
پیش بینی وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 13 دی
پاسخ تند لاریجانی به تهدید ترامپ: مراقب سربازانت باش!
قیمت خودرو مدیران خودرو امروز جمعه 12 دی 1404+ جدول
آژیرهای هشدار در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
آخرین وضعیت آب و هوا در استان همدان
تسلیت ایران به قربانیان آتش‌سوزی مهیب سوئیس
توضیح ترامپ درباره علت کبودی دستانش
75 درصد سهم مصرف گاز کشور در بخش خانگی ثبت شد
قیمت گوشی و رایانه تا 20 درصد افزایش می‌یابد
از ورود هیات عربستان به عدن جلوگیری شد
چین: رزمایش اطراف تایوان ضروری و موجه است
پهپاد صهیونیستی جنوب لبنان را هدف گرفت
وزیر کشور آغاز انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و شورای اسلامی را اعلام کرد
رئیس شورای شهر تهران: عملکرد شورای شهر را مردم قضاوت کنند
X
آگهی تبلیغاتی