×
اجتماعی
شناسه خبر : 266542
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/12 ساعت 11:08
نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان اعلام کرد نشان اهدای عضو از این پس روی گواهی‌نامه‌های رانندگی درج می‌شود، اما اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود. وی تاکید کرد این اقدام، اطلاع‌رسانی سریع خواسته فرد در شرایط بحرانی را تسهیل می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اعلام جزییات درج نشان اهدای عضو بر گواهی نامه های رانندگی، در عین حال تاکید کرد که فرایند اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود.

دکتر کتایون نجفی‌زاده، درباره درج نشان اهدای عضو در گواهی‌نامه‌های رانندگی اظهار کرد: بررسی‌های جدید انجمن اهدای عضو ایرانیان بیانگر این است که بخش قابل‌توجهی از مردم نسبت به ضرورت اهدای عضو آگاه هستند و ضرورت دریافت کارت اهدای عضو را درک کرده‌اند اما سازوکار دریافت کارت اهدای عضو را نمی‌دانند یا زمان کافی برای این کار را ندارند. 

وی با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم مسیر دریافت کارت اهدای عضو را تا حد امکان ساده کنیم، توضیح داد:دریافت کارت اهدای عضو یا درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی به معنای اهدای عضو افراد پس از مرگ مغزی نیست؛ چرا که خانواده افراد مرگ مغزی می‌بایست برای اهدای عضو رضایت دهند. بنابراین، درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی نباید سبب نگرانی افراد شود و اینطور تصور نکنند که درج چنین نشانی سبب رسیدگی کمتر به او در مراکز درمانی در صورت بروز حادثه می‌شود. 

عضو هیات‌مدیره «انجمن بین‌المللی اهدای عضو» درباره روش‌های دریافت کات اهدای عضو در ایران گفت: بدون نیاز به اینترنت و حتی با گوشی‌های غیرهوشمند، کارت اهدای عضو صادر می‌شود؛ هم‌وطنان با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ و پاسخ به چند پرسش می‌توانند نسبت صدور کارت اهدای عضو خود اقدام کنند. همچنین این امکان را فراهم کرده‌ایم که افراد ویدیویی از خود ضبط کنند و آخرین حرف خود را با خانواده‌های خود مطرح کنند. اگر خدایی ناکرده یک فرد دچار مرگ مغزی شد آن ویدیو را به خانواده نشان ‌می‌دهیم که با خواسته عزیزش آشنا شود.

نجفی‌زاده درباره درج نشان اهدای عضو بر گواهی‌نامه‌های رانندگی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته، سال‌ها است که نشان اهدای عضو را روی گواهینامه‌های رانندگی ثبت می‌کنند. انجمن اهدای عضو ایرانیان، موضوع ثبت نشان اهدای عضو بر روی گواهی‌نامه‌های رانندگی را برای ۱۱ سال پیگیری کرد؛ بنابراین، درج نشان اهدای عضو روی گواهینامه رانندگی، نتیجه سال‌ها پیگیری است.

او ادامه داد:آمار بالای صدور گواهی‌نامه در کشور سبب می‌شود افراد با این پرسش «آیا در صورت وقوع مرگ مغزی برای اهدای اعضای بدن‌ خود تمایل دارند؟» مواجه شوند. حوادث ترافیکی، شایع‌ترین علت مرگ مغزی در ایران و بسیاری از کشورها محسوب می‌شود و درج این نشان می‌تواند به تیم درمانی و خانواده‌ها در شرایط بحرانی کمک کند تا سریع‌تر از خواست فرد مطلع شوند و زمان طلایی پیوند از دست نرود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان توضیح داد: پس از مرگ مغزی، سلول‌های مغزی متلاشی شده و سموم وارد جریان خون می‌شود؛ بنابراین، کیفیت اعضای قابل پیوند با گذر زمان و در هر لحظه کاهش می‌یابد. همچنین نگهداری از یک فرد مرگ مغزی بسیار سخت است؛ به طور متوسط، یک فرد مرگ مغزی می‌توان حدود تا دو هفته نگه داشت. بازهم تاکید می‌کنم که نگهداری از چنین افراد بسیار سخت است؛ چرا که فرمانده بدن از بین رفته است. مراقبت از یک فرد مغزی از سایر بیماران ICU بسیار سخت‌تر است و خانواده‌ها فرصت چندانی برای تصمیم‌گیری ندارند. اگر فرد پیش از این تمایل خود را اعلام کرده باشد، فرآیند تصمیم‌گیری بسیار ساده‌تر می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به همکاری پلیس راهور در اجرای این طرح گفت: با دستور سردار حسینی، رئیس پلیس راهور، این امکان در مدت زمان کوتاهی فراهم شد و در کمتر از دو هفته، درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌های جدید عملیاتی شد. اکنون در مراکز ثبت‌نام گواهی‌نامه جدید و مراکز پلیس ۱۰+ این پرسش مطرح می‌شود که آیا فرد تمایل دارند نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌اش درج شود یا خیر. در حال حاضر، این امکان فقط برای افرادی فراهم است که گواهی‌نامه جدید دریافت می‌کنند یا برای تمدید آن اقدام کرده‌اند، اما سایر افراد همچنان می‌توانند از طریق پیامک ۳۴۳۲ یا مراجعه به سایت اهدای عضو ایرانیان نسبت به دریافت کارت اقدام کنند. 

وی ادامه داد: امیدوارم، امکان ثبت نشان اهدای عضو برای دارندگان گواهینامه‌های رانندگی یعنی کسانی که گواهی‌نامه دارند، فراهم شود. گواهی‌نامه رانندگی در بسیار از کشورها به صورت الکترونیک است و افراد در هر زمانی می‌توانند تمایل خود به اهدای عضو را ثبت یا حذف کنند. به نظر می‌رسد که چنین امکانی نیز در ایران در آینده فراهم شود.

او درباره آثار مثبت ثبت نشان اهدای عضو بر گواهینامه‌های رانندگی توضیح داد: پیش از این، آمار معمول درخواست کارت اهدای عضو در شرایط عادی حدود ۳۰۰ مورد در روز بود، اما پس از آغاز درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها و حتی پیش از شروع کمپین‌های اطلاع‌رسانی، تعداد ثبت‌نام‌ها به حدود ۳۰۰هزار مورد در مدت دو ماه رسید. این موضوع نشان می‌دهد مردم برای دریافت کارت اهدای عضو تمایل دارند اما نسبت به روش‌های دریافت آن آگاه نیستند. 

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: فقط حدود یک درصد از افرادی که فوت می‌کنند، دچار مرگ مغزی می‌شوند؛ فرصتی که می‌تواند باعث باقیات‌الصالحات برای فرد و خانواده‌اش‌ شود.


نظرات

آخرین اخبار
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت