×
اجتماعی
شناسه خبر : 266542
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/12 ساعت 11:08
نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها؛ فقط با رضایت خانواده

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان اعلام کرد نشان اهدای عضو از این پس روی گواهی‌نامه‌های رانندگی درج می‌شود، اما اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود. وی تاکید کرد این اقدام، اطلاع‌رسانی سریع خواسته فرد در شرایط بحرانی را تسهیل می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اعلام جزییات درج نشان اهدای عضو بر گواهی نامه های رانندگی، در عین حال تاکید کرد که فرایند اهدای عضو تنها با رضایت خانواده فرد مرگ مغزی انجام می‌شود.

دکتر کتایون نجفی‌زاده، درباره درج نشان اهدای عضو در گواهی‌نامه‌های رانندگی اظهار کرد: بررسی‌های جدید انجمن اهدای عضو ایرانیان بیانگر این است که بخش قابل‌توجهی از مردم نسبت به ضرورت اهدای عضو آگاه هستند و ضرورت دریافت کارت اهدای عضو را درک کرده‌اند اما سازوکار دریافت کارت اهدای عضو را نمی‌دانند یا زمان کافی برای این کار را ندارند. 

وی با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم مسیر دریافت کارت اهدای عضو را تا حد امکان ساده کنیم، توضیح داد:دریافت کارت اهدای عضو یا درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی به معنای اهدای عضو افراد پس از مرگ مغزی نیست؛ چرا که خانواده افراد مرگ مغزی می‌بایست برای اهدای عضو رضایت دهند. بنابراین، درج نشان اهدای عضو بر روی گواهینامه‌های رانندگی نباید سبب نگرانی افراد شود و اینطور تصور نکنند که درج چنین نشانی سبب رسیدگی کمتر به او در مراکز درمانی در صورت بروز حادثه می‌شود. 

عضو هیات‌مدیره «انجمن بین‌المللی اهدای عضو» درباره روش‌های دریافت کات اهدای عضو در ایران گفت: بدون نیاز به اینترنت و حتی با گوشی‌های غیرهوشمند، کارت اهدای عضو صادر می‌شود؛ هم‌وطنان با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ و پاسخ به چند پرسش می‌توانند نسبت صدور کارت اهدای عضو خود اقدام کنند. همچنین این امکان را فراهم کرده‌ایم که افراد ویدیویی از خود ضبط کنند و آخرین حرف خود را با خانواده‌های خود مطرح کنند. اگر خدایی ناکرده یک فرد دچار مرگ مغزی شد آن ویدیو را به خانواده نشان ‌می‌دهیم که با خواسته عزیزش آشنا شود.

نجفی‌زاده درباره درج نشان اهدای عضو بر گواهی‌نامه‌های رانندگی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته، سال‌ها است که نشان اهدای عضو را روی گواهینامه‌های رانندگی ثبت می‌کنند. انجمن اهدای عضو ایرانیان، موضوع ثبت نشان اهدای عضو بر روی گواهی‌نامه‌های رانندگی را برای ۱۱ سال پیگیری کرد؛ بنابراین، درج نشان اهدای عضو روی گواهینامه رانندگی، نتیجه سال‌ها پیگیری است.

او ادامه داد:آمار بالای صدور گواهی‌نامه در کشور سبب می‌شود افراد با این پرسش «آیا در صورت وقوع مرگ مغزی برای اهدای اعضای بدن‌ خود تمایل دارند؟» مواجه شوند. حوادث ترافیکی، شایع‌ترین علت مرگ مغزی در ایران و بسیاری از کشورها محسوب می‌شود و درج این نشان می‌تواند به تیم درمانی و خانواده‌ها در شرایط بحرانی کمک کند تا سریع‌تر از خواست فرد مطلع شوند و زمان طلایی پیوند از دست نرود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان توضیح داد: پس از مرگ مغزی، سلول‌های مغزی متلاشی شده و سموم وارد جریان خون می‌شود؛ بنابراین، کیفیت اعضای قابل پیوند با گذر زمان و در هر لحظه کاهش می‌یابد. همچنین نگهداری از یک فرد مرگ مغزی بسیار سخت است؛ به طور متوسط، یک فرد مرگ مغزی می‌توان حدود تا دو هفته نگه داشت. بازهم تاکید می‌کنم که نگهداری از چنین افراد بسیار سخت است؛ چرا که فرمانده بدن از بین رفته است. مراقبت از یک فرد مغزی از سایر بیماران ICU بسیار سخت‌تر است و خانواده‌ها فرصت چندانی برای تصمیم‌گیری ندارند. اگر فرد پیش از این تمایل خود را اعلام کرده باشد، فرآیند تصمیم‌گیری بسیار ساده‌تر می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به همکاری پلیس راهور در اجرای این طرح گفت: با دستور سردار حسینی، رئیس پلیس راهور، این امکان در مدت زمان کوتاهی فراهم شد و در کمتر از دو هفته، درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌های جدید عملیاتی شد. اکنون در مراکز ثبت‌نام گواهی‌نامه جدید و مراکز پلیس ۱۰+ این پرسش مطرح می‌شود که آیا فرد تمایل دارند نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌اش درج شود یا خیر. در حال حاضر، این امکان فقط برای افرادی فراهم است که گواهی‌نامه جدید دریافت می‌کنند یا برای تمدید آن اقدام کرده‌اند، اما سایر افراد همچنان می‌توانند از طریق پیامک ۳۴۳۲ یا مراجعه به سایت اهدای عضو ایرانیان نسبت به دریافت کارت اقدام کنند. 

وی ادامه داد: امیدوارم، امکان ثبت نشان اهدای عضو برای دارندگان گواهینامه‌های رانندگی یعنی کسانی که گواهی‌نامه دارند، فراهم شود. گواهی‌نامه رانندگی در بسیار از کشورها به صورت الکترونیک است و افراد در هر زمانی می‌توانند تمایل خود به اهدای عضو را ثبت یا حذف کنند. به نظر می‌رسد که چنین امکانی نیز در ایران در آینده فراهم شود.

او درباره آثار مثبت ثبت نشان اهدای عضو بر گواهینامه‌های رانندگی توضیح داد: پیش از این، آمار معمول درخواست کارت اهدای عضو در شرایط عادی حدود ۳۰۰ مورد در روز بود، اما پس از آغاز درج نشان اهدای عضو روی گواهی‌نامه‌ها و حتی پیش از شروع کمپین‌های اطلاع‌رسانی، تعداد ثبت‌نام‌ها به حدود ۳۰۰هزار مورد در مدت دو ماه رسید. این موضوع نشان می‌دهد مردم برای دریافت کارت اهدای عضو تمایل دارند اما نسبت به روش‌های دریافت آن آگاه نیستند. 

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: فقط حدود یک درصد از افرادی که فوت می‌کنند، دچار مرگ مغزی می‌شوند؛ فرصتی که می‌تواند باعث باقیات‌الصالحات برای فرد و خانواده‌اش‌ شود.


نظرات

آخرین اخبار
پیام معنا دار جهان برای ترامپ و آمریکا
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 28 تیر 1405
پشت پرده حمله به حلقه پنهان قدرت هوایی آمریکا در اردن
امام جمعه بغداد: تشییع میلیونی آقای شهید ایران ، نشانه مخالفت با وابستگی به بیگانگان بود
شرایط و نحوه دریافت وام اقساطی دانشجویی برای اربعین حسینی
آخرین شب جام جهانی 2026؛ ساعت فینال بزرگ اسپانیا و آرژانتین و حاشیه های این مسابقه
از تهران تا نجف؛ 40 میلیون نفر در مراسم تشییع «آقای شهید ایران»
نورنما | کارتون چیه؟ دفاع از خلیج فارس
اسرائیل به‌دنبال ممنوعیت پرواز پهپادهای شخصی از ترس حملات
اعلام برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید
سفر رئیس‌جمهور لبنان به واشنگتن بدون مراسم رسمی
حقوق تیرماه بازنشستگان چه زمانی واریز می‌شود؟وضعیت معوقات چه شد؟
هشدار نارنجی برای تهران؛ احتمال رخداد طوفان گرد و خاک
ثبت‌نام 880 هزار زائر در سامانه سماح
نصرالله رادش با «مرد سه هزار چهره» برگشت
مسی قبل از فینال جام جهانی چه گفت؟ جمله‌ای که آرژانتینی‌ها را متحد کرد
پیش بینی قیمت طلای جهانی / کاهش تا مرز 4000 دلار
اخبار قطع اینترنت، عملیات روانی علیه اقتصاد دیجیتال است
یامال می‌تواند مسی بعدی باشد؟ 10 تفاوتی که همه‌چیز را تغییر می‌دهد
بیانیه سپاه درباره صفحات جعلی منتسب به این نهاد
پاسخ دولت به حملات جنایتکارانه دشمن؛ مأموریت بازسازی استان‌های جنوبی آغاز شد
پیش‌فروش بلیت قطارهای مرداد از فردا آغاز می‌شود + سایت فروش
هشدار نماینده عراقی درباره نفوذ آمریکا
هشدار هواشناسی در خوزستان؛ ادارات استان روز دوشنبه تعطیل شدند؟
مادر 3 شهید پاکدشتی به فرزندانش پیوست
فرماندار چابهار: انفجار امروز ناشی از انهدام کنترل‌شده مهمات عمل‌نکرده بود
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران؛ دو انفجار در جزیره قشم/صدای انفجارهای مهیب در کویت
جنایت خانوادگی در سیرجان؛ دستان پسری که به خون مادرش آلوده شد
کارت ورود به جلسه آزمون دستیاری 1405 منتشر شد
طحان‌نظیف: مجلس از هفته آینده به کار خود ادامه خواهد داد
امتحانات نهایی در استان‌های درگیر جنگ؛ برگزاری یا تعویق؟
راز قتل خونین در پمپ بنزین خزانه ؛ پایان تلخ پرونده با بخشش اولیای دم
انسداد محور هراز؛ جزئیات زمان بسته شدن و مسیرهای جایگزین
آغاز بررسی سهمیه کنکور برای خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ
شهادت جوان گتوندی در تجاوزات اخیر دشمن آمریکایی
دریافت گذرنامه اربعین خود را به روزهای آخر موکول نکنید
اطلاعیه سپاه اصفهان؛ انفجارهای کنترل شده در کاشان
بازگشت دوبله تله‌تئاتر به آنتن تلویزیون
نیویورک‌تایمز از جزئیات حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن پرده برداشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 28 تیر 1405+ جدول
خطای محاسباتی چگونه رخ می‌دهد؟
تصاعد بحران و سناریوهای آینده
بازدید وزیر راه و شهرسازی از مناطق آسیب‌دیده هرمزگان
نقد آری! تهمت هرگز!
چگونه ایران می‌تواند به سطح دوم امنیت سایبری برسد؟
رویارویی در منطقه خاکستری و خطر گسترش تنش
تصمیم جدید شورای شهر؛ آیا مترو تهران برای همیشه رایگان می‌شود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 28 تیر 1405 + جدول
مدار دیپلماسی | از تفاهم تا جنگ، آیا نتانیاهو ترامپ را در تله انداخت؟
چرا باید درد ناگهانی قفسه سینه را جدی بگیریم؟