×
بین الملل
شناسه خبر : 266492
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 22:32
شهردار لندن به حملات ترامپ واکنش نشان داد

شهردار لندن به حملات ترامپ واکنش نشان داد

صادق خان شهردار لندن در واکنش به توهین‌های ترامپ، او را «قلدر» خواند و گفت عقب‌نشینی احترام نمی‌آورد. وی در گفت‌وگو با پولیتیکو، از «نفرت‌پراکنی» و افزایش تهدیدهای اسلام‌هراسانه پس از 2016 نیز سخن گفت.

نورنیوز-گروه بین الملل:«صادق خان» شهردار مسلمان لندن در واکنش به تداوم حملات لفظی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را «قلدر» توصیف کرد و گفت عقب‌نشینی در برابر زورگویی احترام نمی‌آورد. این موضع‌گیری پس از آن مطرح شد که ترامپ او را فردی «شرور و منزجرکننده» خوانده بود.

 شهردار لندن در گفت‌وگویی مفصل با مجله آمریکایی پولیتیکو که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های انگلیس داشته، با اشاره به تجربه‌های شخصی خود تأکید کرد: «بهترین راه برخورد با قلدر، چه در زمین بازی و چه در کاخ سفید، ایستادن در برابر اوست و با عقب‌نشینی و ترس، احترام بیشتری به دست نمی‌آید.»

خان با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ درباره خود و شهر لندن، این رویکرد را نمونه‌ای از «نفرت‌پراکنی» و حمله به ارزش‌ها و سیاست‌های شهری لندن دانست و گفت رئیس‌جمهور آمریکا صرفاً او را هدف قرار نداده، بلکه شهروندان، سیاست‌های مهاجرتی و حتی شیوه انتخابات در انگلیس را نیز زیر سوال برده است.

او با بیان اینکه ترامپ در چندین نوبت بدون مقدمه نامش را در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها مطرح کرده، اظهار داشت: «صادقانه فکر می‌کنم او به من وسواس پیدا کرده است».

سکوت در حاشیه‌سازی‌ها؛ اما نه در برابر حمله به مردم

شهردار لندن گفت در بسیاری از موارد ترجیح داده به «حقیرانه و حاشیه‌سازی‌ها» پاسخ ندهد، اما زمانی که موضوع به حمله به شهر، شهروندان یا پیروان یک دین خاص گره بخورد، سکوت را جایز نمی‌داند.

هشدار درباره پیامدهای اجتماعی و امنیتی

خان در ادامه به تأثیر فضای سیاسی پس از ورود ترامپ به کاخ سفید اشاره کرد و گفت انتخاب او در سال ۲۰۱۶ برخی دیدگاه‌های ناخوشایند را وارد جریان اصلی سیاست کرد و باعث بازگشت ادبیات تحقیرآمیز نژادی و مذهبی در فضای عمومی شد. به گفته او، بررسی‌های مربوط به نفرت‌پراکنی آنلاین نشان می‌دهد هم‌زمان با ریاست‌جمهوری ترامپ، تهدیدها و پیام‌های حاوی اسلام‌هراسی علیه او و دیگر سیاستمداران مسلمان افزایش یافته است.

او همچنین با اشاره به اینکه نخستین شهردار لندن است که به دلیل تهدیدهای امنیتی به طور دائم تحت حفاظت پلیس قرار دارد، هشدار داد این نوع گفتمان می‌تواند توهین و تهدید مجازی را به خشونت فیزیکی تبدیل کند.

تعامل با آمریکا؛ در کنار ایستادگی

شهردار لندن در عین حال تأکید کرد مخالفتش با ترامپ به معنای نفی گفت‌وگو با دولت آمریکا نیست و گفت رهبران شهری گاهی ناچار به همکاری و گاهی مجبور به ایستادگی هستند. او در همین چارچوب دیدار ترامپ با «زهران ممدانی» شهردار جدید نیویورک را «دیپلماسی تاکتیکی» توصیف کرد.

هویت مسلمان و موضع درباره غزه

خان بخشی از مصاحبه را به تجربه شخصی خود به عنوان سیاستمداری مسلمان اختصاص داد و گفت ترجیح داده به عنوان سیاستمداری که مسلمان هم هست شناخته شود. او همچنین با اشاره به جنگ غزه، اقدامات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری را «غیرقابل قبول» خواند و گفت از ابتدا خواستار آتش‌بس و به رسمیت شناختن فلسطین بوده و معتقد است آنچه در غزه رخ می‌دهد مصداق نسل‌کشی است.

در پایان گزارش آمده است که جدال لفظی میان ترامپ و شهردار لندن سابقه‌دار است و به دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ بازمی‌گردد؛ زمانی که خان از منتقدان سیاست‌های ضد مهاجرتی و محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا بود و ترامپ نیز او را «شهردار شکست‌خورده» خوانده بود. خان در این سال‌ها تلاش کرده پیام خود درباره لزوم ایستادگی در برابر «قلدری سیاسی» را برجسته نگه دارد.


نظرات

آخرین اخبار
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی