×
اقتصادی
شناسه خبر : 266460
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 18:49
وزیر ارتباطات: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است

وزیر ارتباطات: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است

وزیر ارتباطات با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره در شرایط تحریمی گفت: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است. او همچنین از تدوین طرح «زیست‌بوم دولت هوشمند» و سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد تومانی برای توسعه فیبر و پوشش روستایی خبر داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره توسط مجموعه‌هایی از دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها تاکید کرد که این اقدام در شرایط تحریمی ساده نبود، اما با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی انجام شد و «توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است».

 سید ستار هاشمی عصر پنجشنبه در نشست با فعالان و نخبگان حوزه فاوا گفت: پرتاب همزمان سه ماهواره در شرایط تحریمی کار ساده‌ای نبود، اما با اتکا به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی، این مهم محقق شد.

صنعت فضایی؛ میدان نقش‌آفرینی علوم مختلف

هاشمی با اشاره به اینکه در شکل‌گیری ماهواره و صنعت فضایی حوزه‌های علمی متعددی نقش دارند، افزود: استفاده مؤثر از ظرفیت صنعت فضایی نیازمند همدلی و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف است و این موضوع می‌تواند گره‌گشای بسیاری از چالش‌ها باشد.

تحول دیجیتال با همکاری شرکت‌های بزرگ

وزیر ارتباطات با اشاره به نقش شرکت‌های موفق ملی و بین‌المللی اظهار کرد شرکت‌هایی که امروز در عرصه‌های مختلف به بلوغ رسیده‌اند، برای تحقق تحول و توسعه نیازمند یکپارچه شدن در حوزه دیجیتال هستند و تجربه نشان داده توسعه پایدار معمولاً در تعامل و همکاری با شرکت‌های بزرگ رقم می‌خورد.

او تاکید کرد هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود و حرکت هماهنگ در مسیر تحول دیجیتال، آینده روشنی را برای صنعت فاوا و فناوری‌های نوین کشور رقم می‌زند و تقویت ارتباط میان حوزه‌های علمی، فناوری و اجرایی می‌تواند اثر مستقیم ملی داشته باشد.

پایداری سرویس‌ها و مثال «جاجیگا و دیجی‌کالا»

هاشمی با اشاره به پایداری فعالیت برخی پلتفرم‌های خصوصی گفت: اینکه چرا پلتفرم‌هایی مانند جاجیگا و دیجی‌کالا دچار اختلال یا قطعی نمی‌شوند، به این دلیل است که زمان برای آن‌ها معادل ریال و حتی بالاتر از دلار ارزش دارد.

او افزود بخش خصوصی برای حفظ سرویس‌دهی خود راهکارهای لازم را پیدا می‌کند، چون هر لحظه اختلال هزینه اقتصادی بالایی دارد و به همین دلیل با سرعت بالا برای جلوگیری از قطعی اقدام می‌کنند.

طرح «زیست‌بوم دولت هوشمند» برای ارتقای خدمات

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های دولت خاطرنشان کرد: در همین راستا، طرحی با عنوان «زیست‌بوم دولت هوشمند» طراحی و تدوین شده است تا خدمات دولتی نیز با همان منطق پایداری، سرعت و کارآمدی به مردم ارائه شود. او هدف این طرح را استفاده از تجربه‌های موفق بخش خصوصی و پیاده‌سازی آن در ساختار خدمات دولتی برای ارتقای کیفیت، کاهش اختلال‌ها و افزایش رضایت عمومی عنوان کرد.

نقش بخش خصوصی و استان‌ها در توسعه زیرساخت‌ها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت استان‌ها و بخش خصوصی گفت از فعالان و شرکت‌های خصوصی دعوت شده در طراحی و پیاده‌سازی خدمات هوشمند مشارکت کنند و تجربه‌های خود را در اختیار دولت قرار دهند. او همچنین بر ضرورت سرمایه‌گذاری و کار مداوم در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی و منابع آموزش‌داده‌شده، از جمله زبان‌های انگلیسی و فرانسه، می‌تواند ابزار مهمی برای توسعه خدمات باشد.

سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه فیبر و پوشش روستایی

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش از سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از هفته دولت تاکنون خبر داد و گفت هدف اصلی، تسهیل خدمات ارتباطی برای مردم است و دولت تلاش می‌کند بدون ورود مستقیم به تصدی‌گری، زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم کند تا کیفیت خدمات ارتقا یابد و دسترسی مناطق محروم و روستایی به اینترنت پرسرعت بهتر شود.

اقدامات در گیلان و نظارت بر اپراتورها

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات اخیر در حوزه پوشش شبکه اپراتورها در استان گیلان گفت طی یک ماه گذشته، ارزیابی گسترده‌ای از پوشش استان انجام شد و مشکلات نقطه اتصال کاربران شناسایی شده است. او افزود با توافقات انجام‌شده با اپراتورها، اصلاح پوشش‌ها و ایجاد امکان اتصال کاربران به شبکه‌های فیبر نوری در دستور کار قرار گرفته و به زودی اجرایی می‌شود.

هاشمی همچنین تاکید کرد اپراتورهای مختلف به جز مخابرات نیز تحت نظارت قرار دارند و با همکاری شهرداری‌ها و نهادهای استانی، امکان سنجش کیفیت خدمات و بهبود مستمر آن فراهم شده است. او گفت این اقدامات به افزایش کیفیت خدمات، کاهش هزینه‌ها و ارتقای دسترسی کاربران کمک می‌کند و در کنار آن، امکان بهره‌گیری از خدمات تصاویر ماهواره‌ای و فناوری‌های نوین نیز فراهم خواهد شد.

تاکید بر امنیت سایبری

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان با تاکید بر اهمیت امنیت سایبری گفت امنیت سایبری یکی از دغدغه‌های جدی کشور است و برای حفاظت از اطلاعات و زیرساخت‌های دیجیتال، باید همه ظرفیت‌های موجود به کار گرفته شود.


نظرات

آخرین اخبار
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا