×
اقتصادی
شناسه خبر : 266460
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 18:49
وزیر ارتباطات: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است

وزیر ارتباطات: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است

وزیر ارتباطات با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره در شرایط تحریمی گفت: توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است. او همچنین از تدوین طرح «زیست‌بوم دولت هوشمند» و سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد تومانی برای توسعه فیبر و پوشش روستایی خبر داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پرتاب همزمان سه ماهواره توسط مجموعه‌هایی از دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها تاکید کرد که این اقدام در شرایط تحریمی ساده نبود، اما با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی انجام شد و «توسعه صنعت فضایی حاصل هم‌افزایی ملی است».

 سید ستار هاشمی عصر پنجشنبه در نشست با فعالان و نخبگان حوزه فاوا گفت: پرتاب همزمان سه ماهواره در شرایط تحریمی کار ساده‌ای نبود، اما با اتکا به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی، این مهم محقق شد.

صنعت فضایی؛ میدان نقش‌آفرینی علوم مختلف

هاشمی با اشاره به اینکه در شکل‌گیری ماهواره و صنعت فضایی حوزه‌های علمی متعددی نقش دارند، افزود: استفاده مؤثر از ظرفیت صنعت فضایی نیازمند همدلی و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف است و این موضوع می‌تواند گره‌گشای بسیاری از چالش‌ها باشد.

تحول دیجیتال با همکاری شرکت‌های بزرگ

وزیر ارتباطات با اشاره به نقش شرکت‌های موفق ملی و بین‌المللی اظهار کرد شرکت‌هایی که امروز در عرصه‌های مختلف به بلوغ رسیده‌اند، برای تحقق تحول و توسعه نیازمند یکپارچه شدن در حوزه دیجیتال هستند و تجربه نشان داده توسعه پایدار معمولاً در تعامل و همکاری با شرکت‌های بزرگ رقم می‌خورد.

او تاکید کرد هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود و حرکت هماهنگ در مسیر تحول دیجیتال، آینده روشنی را برای صنعت فاوا و فناوری‌های نوین کشور رقم می‌زند و تقویت ارتباط میان حوزه‌های علمی، فناوری و اجرایی می‌تواند اثر مستقیم ملی داشته باشد.

پایداری سرویس‌ها و مثال «جاجیگا و دیجی‌کالا»

هاشمی با اشاره به پایداری فعالیت برخی پلتفرم‌های خصوصی گفت: اینکه چرا پلتفرم‌هایی مانند جاجیگا و دیجی‌کالا دچار اختلال یا قطعی نمی‌شوند، به این دلیل است که زمان برای آن‌ها معادل ریال و حتی بالاتر از دلار ارزش دارد.

او افزود بخش خصوصی برای حفظ سرویس‌دهی خود راهکارهای لازم را پیدا می‌کند، چون هر لحظه اختلال هزینه اقتصادی بالایی دارد و به همین دلیل با سرعت بالا برای جلوگیری از قطعی اقدام می‌کنند.

طرح «زیست‌بوم دولت هوشمند» برای ارتقای خدمات

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های دولت خاطرنشان کرد: در همین راستا، طرحی با عنوان «زیست‌بوم دولت هوشمند» طراحی و تدوین شده است تا خدمات دولتی نیز با همان منطق پایداری، سرعت و کارآمدی به مردم ارائه شود. او هدف این طرح را استفاده از تجربه‌های موفق بخش خصوصی و پیاده‌سازی آن در ساختار خدمات دولتی برای ارتقای کیفیت، کاهش اختلال‌ها و افزایش رضایت عمومی عنوان کرد.

نقش بخش خصوصی و استان‌ها در توسعه زیرساخت‌ها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت استان‌ها و بخش خصوصی گفت از فعالان و شرکت‌های خصوصی دعوت شده در طراحی و پیاده‌سازی خدمات هوشمند مشارکت کنند و تجربه‌های خود را در اختیار دولت قرار دهند. او همچنین بر ضرورت سرمایه‌گذاری و کار مداوم در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی و منابع آموزش‌داده‌شده، از جمله زبان‌های انگلیسی و فرانسه، می‌تواند ابزار مهمی برای توسعه خدمات باشد.

سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه فیبر و پوشش روستایی

هاشمی در بخش دیگری از سخنانش از سرمایه‌گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از هفته دولت تاکنون خبر داد و گفت هدف اصلی، تسهیل خدمات ارتباطی برای مردم است و دولت تلاش می‌کند بدون ورود مستقیم به تصدی‌گری، زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم کند تا کیفیت خدمات ارتقا یابد و دسترسی مناطق محروم و روستایی به اینترنت پرسرعت بهتر شود.

اقدامات در گیلان و نظارت بر اپراتورها

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات اخیر در حوزه پوشش شبکه اپراتورها در استان گیلان گفت طی یک ماه گذشته، ارزیابی گسترده‌ای از پوشش استان انجام شد و مشکلات نقطه اتصال کاربران شناسایی شده است. او افزود با توافقات انجام‌شده با اپراتورها، اصلاح پوشش‌ها و ایجاد امکان اتصال کاربران به شبکه‌های فیبر نوری در دستور کار قرار گرفته و به زودی اجرایی می‌شود.

هاشمی همچنین تاکید کرد اپراتورهای مختلف به جز مخابرات نیز تحت نظارت قرار دارند و با همکاری شهرداری‌ها و نهادهای استانی، امکان سنجش کیفیت خدمات و بهبود مستمر آن فراهم شده است. او گفت این اقدامات به افزایش کیفیت خدمات، کاهش هزینه‌ها و ارتقای دسترسی کاربران کمک می‌کند و در کنار آن، امکان بهره‌گیری از خدمات تصاویر ماهواره‌ای و فناوری‌های نوین نیز فراهم خواهد شد.

تاکید بر امنیت سایبری

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان با تاکید بر اهمیت امنیت سایبری گفت امنیت سایبری یکی از دغدغه‌های جدی کشور است و برای حفاظت از اطلاعات و زیرساخت‌های دیجیتال، باید همه ظرفیت‌های موجود به کار گرفته شود.


نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات