×
بین الملل
شناسه خبر : 266453
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 19:07
استقرار نیروهای «سپر وطن» عربستان در حضرموت و المهره یمن

استقرار نیروهای «سپر وطن» عربستان در حضرموت و المهره یمن

شورای انتقالی جنوب یمن اعلام کرد نیروهای «سپر وطن» وابسته به شورای ریاستی مورد حمایت عربستان در بخش‌هایی از حضرموت و المهره مستقر شده‌اند. این تحول همزمان با درخواست «رشاد العلیمی» برای خروج سریع نیروهای شورای انتقالی از این استان‌ها رخ داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: شورای انتقالی جنوب یمن اعلام کرد نیروهای «سپر وطن» وابسته به شورای ریاستی مورد حمایت عربستان سعودی، در مناطقی از استان‌های حضرموت و المهره در شرق یمن مستقر شده‌اند.

 شورای انتقالی جنوب یمن در بیانیه‌ای درباره این اقدام، هدف آن را «اهتمام به تعامل با تلاش‌های ارزشمند ائتلاف» علیه انصارالله به رهبری عربستان در یمن عنوان کرده است.

استقرار مجدد تیپ اول در ثمود و برنامه برای رماه

در این بیانیه با اشاره به استقرار مجدد تیپ اول نیروهای «سپر وطن» در منطقه ثمود آمده است که اقدامات مشابهی برای یگان‌های دیگر این نیرو در منطقه رماه و سایر مناطق استان‌های حضرموت و المهره نیز انجام خواهد شد.

درخواست «رشاد العلیمی» از شورای انتقالی جنوب

این در حالی است که «رشاد العلیمی»، رئیس شورای ریاست‌جمهوری یمن، روز سه‌شنبه از شورای انتقالی جنوب خواست تا «بدون هیچ قید و شرطی» روند خروج نیروهای خود از استان‌های حضرموت و المهره را تسریع کند.

العلیمی همچنین تاکید کرده است که تداوم اقدامات تنش‌زای شورای انتقالی جنوب «منجر به از بین رفتن دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و توسعه‌ای شده و رنج و مشقت مردم را تشدید کرده است».

«حمله هوایی محدود» در بندر المکلا

روز سه‌شنبه، ائتلاف حمایت از رشاد العلیمی به ریاست عربستان اعلام کرد یک «حمله هوایی محدود» را علیه «حمایت نظامی خارجی از نیروهای شورای انتقالی جنوب» در بندر المکلا واقع در استان حضرموت انجام داده است. ائتلاف تاکید کرد در جریان این عملیات، هیچ‌گونه تلفات انسانی یا آسیبی به زیرساخت‌های بندر گزارش نشده است.

وضعیت فوق‌العاده ۹۰ روزه و محدودیت‌های ۷۲ ساعته

العلیمی از روز سه‌شنبه گذشته وضعیت فوق‌العاده را به مدت ۹۰ روز در سراسر خاک یمن اعلام کرد. این وضعیت فوق‌العاده قابل تمدید، شامل اعمال ممنوعیت‌های هوایی، دریایی و زمینی بر تمامی بنادر و گذرگاه‌ها به مدت ۷۲ ساعت می‌شود؛ مگر در مواردی که با مجوز و دستور رسمی از سوی فرماندهی ائتلاف حمایت از دولت مورد حمایت عربستان در یمن صادر شده باشد.

العلیمی بر اساس تصمیم صادرشده و به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح، تاکید کرده است: «تمامی نیروها و یگان‌های نظامی در استان‌های حضرموت و المهره باید به‌طور کامل با فرماندهی ائتلاف حمایت از مشروعیت به نمایندگی از عربستان سعودی هماهنگ باشند و فوراً بدون درگیری به مواضع و پادگان‌های اصلی خود بازگردند و تمامی مواضع را به نیروهای سپر وطن تحویل دهند».

نیروهای «سپر وطن» و نقش رو به افزایش در شرق و جنوب یمن

نیروهای «سپر وطن» از یگان‌های نظامی تازه‌تأسیس در ساختار شورای رهبری ریاست‌جمهوری یمن به شمار می‌روند که نقش آن‌ها در تحولات میدانی شرق و جنوب این کشور رو به افزایش گزارش شده است.


اخبار مرتبط
از ورود هیات عربستان به عدن جلوگیری شد
جمعه 1404/10/12 ساعت 11:58
از ورود هیات عربستان به عدن جلوگیری شد
شورای انتقالی جنوب یمن از فرود هواپیمای هیات عربستان سعودی در فرودگاه عدن جلوگیری کرد. سفیر عربستان اعلام کرد این تصمیم «عیدروس الزبیدی» رئیس شورا، برخلاف تعهدات وی در شورای ریاستی است و تلاش‌های ریاض برای کاهش تنش‌ها را مختل کرده است.
موضع بغداد درباره بحران یمن؛ صلح یا تنش؟
جمعه 1404/10/12 ساعت 10:33
موضع بغداد درباره بحران یمن؛ صلح یا تنش؟
وزارت خارجه عراق اعلام کرد که تحولات سیاسی و امنیتی یمن را با دقت زیر نظر دارد و بر لزوم مذاکرات سازنده میان طرف‌های یمنی تاکید کرد. بغداد خواهان حفظ ثبات، فرصت‌های آتش بس و یافتن راهکارهای پایدار برای ملت یمن است.
شبکه سعودی: «پرونده امارات در یمن بسته شد»
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 21:10
شبکه سعودی: «پرونده امارات در یمن بسته شد»
شبکه الاخباریه عربستان در پیامی جنجالی در ایکس نوشت: «یک روز مانده به پایان سال، ائتلاف حامی مشروعیت، پرونده امارات در یمن را بست». این پیام همزمان با تشدید تنش ریاض و ابوظبی در یمن، واکنش‌های گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای برانگیخت.
تعلیق پروازهای فرودگاه بین‌المللی عدن به درخواست عربستان
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 20:12
تعلیق پروازهای فرودگاه بین‌المللی عدن به درخواست عربستان
شورای انتقالی جنوب یمن اعلام کرد عربستان همه پروازهای داخلی و بین‌المللی فرودگاه عدن را تعلیق کرده است. منابع هوانوردی می‌گویند این تعلیق شامل همه پروازها به جز مسیرهای ریاض و جده می‌شود و به درخواست عربستان برای بازگرداندن مکانیزم بازرسی انجام شده است.
درگیری‌ها میان مزدوران امارات و عربستان در حضرموت شدت گرفت
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 08:34
درگیری‌ها میان مزدوران امارات و عربستان در حضرموت شدت گرفت
حمله هوایی ائتلاف سعودی به بندر المکلا در استان حضرموت یمن باعث ترس و فرار تعدادی از افسران اماراتی شد. این حمله به انبارهای سلاح‌های سنگین در بندر هدف قرار داده و تنش‌ها میان نیروهای تحت حمایت امارات و عربستان را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟
فرانکو بارزی زنده است؛ میلان به شایعات درباره اسطوره فوتبال ایتالیا پایان داد
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری
تردد زائران از مرز مهران به اوج رسید
اعطای مجوز تولید موشک‌های پاتریوت به اوکراین در هاله ابهام
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
هجوم هزاران مهاجر از مرز مراکش؛ اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شورای صلح: حماس با خلع سلاح موافقت کرد
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد