×
بین الملل
شناسه خبر : 266451
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 18:01
ورود آمریکا برای مهار تنش عربستان و امارات در یمن

ورود آمریکا برای مهار تنش عربستان و امارات در یمن

با بالا گرفتن تنش میان عربستان و امارات در یمن، مارکو روبیو با وزرای خارجه دو کشور تلفنی گفتگو کرد. واشنگتن بر حفظ «جبهه واحد علیه انصارالله» تاکید دارد و تلاش می‌کند مانع تشدید شکاف میان متحدانش در منطقه شود.

نورنیوز-گروه بین الملل:همزمان با افزایش تنش میان عربستان و امارات در یمن و صدور بیانیه‌های کم‌سابقه میان ریاض و ابوظبی، وزیر خارجه آمریکا با همتایان سعودی و اماراتی تلفنی گفتگو کرد. محور این رایزنی‌ها، جلوگیری از تشدید اختلافات و تاکید بر حفظ انسجام در پرونده یمن عنوان شده است.

تماس‌های مارکو روبیو با ریاض و ابوظبی

 مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی جداگانه با فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی و عبدالله بن زاید وزیر خارجه امارات گفتگو کرد. هرچند خبرگزاری رسمی سعودی در پوشش این تماس اشاره‌ای به یمن نکرد و صرفاً از گفتگو درباره مسائل منطقه‌ای خبر داد، اما بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، روبیو در مکالمه با بن فرحان درباره تحولات یمن صحبت کرده است.

در سوی دیگر، رسانه‌های اماراتی با صراحت بیشتری به محوریت یمن پرداختند. خبرگزاری وام در این زمینه اعلام کرد وزرای خارجه دو کشور درباره طیفی از مسائل راهبردی از غزه تا یمن رایزنی کردند.

تاکید واشنگتن بر تمرکز بر انصارالله

هرچند در گزارش‌ها به جزئیات دقیق خواست آمریکا از متحدانش در ارتباط با یمن اشاره نشده، اما پیش از این استیو فاگین سفیر آمریکا در اظهاراتی بر ضرورت تمرکز طرف‌ها بر مقابله با انصارالله تاکید کرده بود. او در دیدار با مقام‌های یمنی از جمله رئیس شورای ریاستیِ مورد حمایت سعودی، تصریح کرده بود که طرفین باید بر مقابله با انصارالله تمرکز داشته باشند و حفظ انسجام در این مسیر اهمیت دارد؛ موضوعی که نشان می‌دهد واشنگتن از تقابل جاری در جنوب یمن خرسند نیست.

از «جوجه ترسو» تا تقابل نظامی

با وجود این موضع‌گیری‌ها، گزارش‌ها حاکی است عربستان و امارات در بازی «جوجه ترسو» به هشدارهای سیاسی توجه نکردند و در نهایت تنش به تقابل نظامی کشیده شد. طبق این گزارش، عربستان طی هفته اخیر علاوه بر بمباران مواضع شورای انتقالی در حضرموت، کشتی حامل کمک‌های نظامی امارات در بندر مکلا را نیز هدف قرار داد.

همزمان، ریاض با بیانیه‌هایی کم‌سابقه از سیاست امارات در حمایت از شورای انتقالی و جریان‌های جدایی‌طلب در یمن انتقاد کرد و خواستار خروج نیروهای مورد حمایت ابوظبی از برخی مواضع شد. در مقابل، وزارت خارجه امارات نیز در بیانیه‌ای رسمی از اقدامات عربستان انتقاد کرد و وزارت دفاع این کشور نیز در بیانیه‌ای بر پایان همکاری نظامی در زمینه تروریسم در یمن با سعودی تصریح کرد.

عقب‌نشینی در جنوب یمن و نشانه‌های تغییر میدان

به نوشته این گزارش، پس از انتشار اخباری درباره عقب‌نشینی نیروهای شورای انتقالی از مناطقی که در ابتدای ماه گذشته در کنترل نیروهای مورد حمایت سعودی بود، این برداشت تقویت شده که امارات عقب کشیده است.

پیامدهای شکاف ریاض-ابوظبی برای راهبرد آمریکا

در ادامه گزارش آمده است این وضعیتِ کم‌سابقه در روابط عربستان و امارات، از زمان تشکیل شورای همکاری خلیج فارس بی‌سابقه بوده است؛ شورایی که اساساً برای مقابله با ایران شکل گرفت. از نگاه تحلیل ارائه‌شده، شکاف در این شورا و اختلاف میان دو متحد کلیدی آمریکا می‌تواند خلل در راهبرد واشنگتن ایجاد کند؛ به همین دلیل آمریکا از لحاظ سیاسی وارد شده تا مانع تشدید شکاف میان متحدانش شود.

همچنین تاکید شده طی سال‌های اخیر محور سعودی و اماراتی موتور محرک اجرای سیاست‌های آمریکایی و اسرائیلی در جهان عرب با محوریت مقابله با جبهه مقاومت بوده است و اکنون اختلافات بر سر تقسیم حوزه نفوذ در یمن و سودان و دیگر کانون‌های بحران، به تهدیدی برای منافع راهبردی آمریکا تبدیل شده است.


اخبار مرتبط
موضع بغداد درباره بحران یمن؛ صلح یا تنش؟
جمعه 1404/10/12 ساعت 10:33
موضع بغداد درباره بحران یمن؛ صلح یا تنش؟
وزارت خارجه عراق اعلام کرد که تحولات سیاسی و امنیتی یمن را با دقت زیر نظر دارد و بر لزوم مذاکرات سازنده میان طرف‌های یمنی تاکید کرد. بغداد خواهان حفظ ثبات، فرصت‌های آتش بس و یافتن راهکارهای پایدار برای ملت یمن است.
نخستین کاروان نظامی آمریکا از عین‌الاسد خارج شد
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 23:35
در سال 2026؛
نخستین کاروان نظامی آمریکا از عین‌الاسد خارج شد
یک منبع آگاه از خروج نخستین کاروان نظامی آمریکا در سال 2026 از پایگاه «عین‌الاسد» در استان الانبار خبر داد؛ رخدادی که برخی آن را نشانه‌ای از آغاز عقب‌نشینی تدریجی نیروهای آمریکایی از عراق می‌دانند.
تعلیق پروازهای فرودگاه بین‌المللی عدن به درخواست عربستان
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 20:12
تعلیق پروازهای فرودگاه بین‌المللی عدن به درخواست عربستان
شورای انتقالی جنوب یمن اعلام کرد عربستان همه پروازهای داخلی و بین‌المللی فرودگاه عدن را تعلیق کرده است. منابع هوانوردی می‌گویند این تعلیق شامل همه پروازها به جز مسیرهای ریاض و جده می‌شود و به درخواست عربستان برای بازگرداندن مکانیزم بازرسی انجام شده است.
مارکو روبیو: آمریکا فقط به کسانی پول می‌دهد که منافع این کشور را تأمین کنند
شنبه 1403/11/13 ساعت 19:10
مارکو روبیو: آمریکا فقط به کسانی پول می‌دهد که منافع این کشور را تأمین کنند
وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص حمایت مالی دولت این کشور از برخی افراد و گروه‌ها افشاگری کرد.
نظرات

آخرین اخبار
اختلاف وزیر جنگ و وزیر ارتش آمریکا علنی شد
آیا آتش‌بس منطقه‌ای در آستانه فروپاشی قرار دارد؟
سخنگوی دولت: زنجیره تأمین امنیت غذایی کشور پایدار است
ملی پوشان در کمپ تیم ملی فوتبال حاضر شدند
تعطیلی واحد دانشگاه آزاد در امارات/تعیین تکلیف دانشجویان در دستور کار
طرح عجیب ای اف سی برای اعطای سهمیه لیگ نخبگان آسیا
عضو پارلمان لبنان: خط زرد اسرائیل را در هم می کوبیم
مخالفت مسکو با تکرار اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران و لبنان
تاکسیدرمی و آنتیک از دوم اردیبهشت روی پرده سینماها می‌رود
ضرغامی: رهبر انقلاب سلامت هستند
عون از تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ آتش‌بس در لبنان خبر داد
کرملین: وضعیت تنگه هرمز غیرقابل پیش‌بینی است
رئیس شورای اروپا: بازگشایی کامل تنگه هرمز در اولویت اتحادیه اروپاست
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و پاکستان
روند جدید در سیاست خارجی آمریکا؛ از عملیات مخفی تا حمایت آشکار
فرودگاه امام(ره) و مهرآباد به روی مسافران باز شد/10 فرودگاه دیگر بزودی فعال می شوند
استراتژیست آمریکایی: جنگ با ایران می‌تواند به بحرانی بزرگ‌تر از عراق و ویتنام تبدیل شود
معرفی 2 نفر با اتهام افساد فی الارض به دادگاه /پرونده 9 متهم روی میز
هلند برای مهار اثر گرانی سوخت دست به کار شد
رشد 6 درصدی تولید فولاد ایران در سایه جنگ‌ها
تغییر مسیر صنعتی آلمان از خودروسازی به تولیدات نظامی
مهلت ثبت‌نام وام بنگاه‌های اقتصادی تمدید شد
واریز حقوق فروردین بازنشستگان کشوری با احکام جدید آغاز شد
حداقل مزد 1405 ابلاغ شد ؛ جزئیات کامل حقوق 1405+ مبلغ بن کارگری تا حق تأهل
تأکید پاکستان بر راه‌حل دیپلماتیک در دیدار با سفیر ایران
وزیر خارجه روسیه: تبعات تنش خلیج فارس به سراسر منطقه گسترش می‌یابد
دستور فوری پزشکیان برای احیای میراث و حمایت از صنایع‌دستی
جلالی: روسیه در جنگ اخیر حمایت نظامی به ایران نمی‌دهد
نورنما | ارسال بسته مشکوک از جانب ایران برای ترامپ
افزایش 53 درصدی ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی
کاهش نسبی دمای هوا در پایتخت تا روز چهارشنبه
لوکاشنکو به آمریکا هشدار داد: جهان اسلام را خشمگین کرده‌اید
فرمانده ارتش پاکستان محاصره دریایی آمریکا را مانع مذاکرات دانست
دستور پادشاه بحرین برای برخورد با حامیان ایران
تصمیم تعویق انتخابات به تأیید شورای عالی امنیت ملی رسید
گاردین: تناقض‌گویی ترامپ تنگه هرمز را به اهرم راهبردی ایران تبدیل کرد
ستاره کم‌فروغ استقلال امید اول هائیتی در جام جهانی 2026
رئیس‌کل گمرک: تمامی کالاهای اساسی با سریع‌ترین زمان ممکن ترخیص شدند
حمایت مجدد چین از آتش‌بس میان ایران و آمریکا
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصمیم دولت
تیم ملی 22 اردیبهشت راهی ترکیه می‌شود؛ برنامه ریزی برای پنج بازی تدارکاتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 فروردین
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 31 فروردین 1405+ نگاه بازار طلا به مذاکرات اسلام‌آباد
چند واحد مسکونی تهران در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت روایتگری منسجم در جنگ رمضان
اعلام آمار نهایی شهدا در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا: اقدام لازم علیه ارتش آمریکا انجام می‌شود
نشانه‌های مهم کمبود ویتامین B12 را بشناسید
اقدام کم‌نظیر یک پرستار؛ اهدای 30 میلیارد تومان برای بازسازی بیمارستان روزبه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز دوشنبه 31 فروردین 1405