×
اقتصادی
شناسه خبر : 266410
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 14:01
پایان نگرانی‌های بازار موبایل: مسدودی گوشی‌ها ظرف چند روز آینده برطرف می‌شود

پایان نگرانی‌های بازار موبایل: مسدودی گوشی‌ها ظرف چند روز آینده برطرف می‌شود

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران از دریافت مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد و گفت:مسیر رفع مسدودی گوشی‌های دارای مشکل عوارض گمرکی را هموار می‌کند؛ فعالان بازار می‌توانند ظرف سه تا چهار روز آینده برای فعال‌سازی مجدد اقدام کنند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران با اشاره به مشکلات اخیر بازار تلفن همراه، از حل‌وفصل پرونده مسدودی گوشی‌ها خبر داد و گفت: با پیگیری‌های انجام‌ شده، حداکثر تا چند روز آینده گوشی‌های مسدودشده فعال خواهند شد.

سید حسین سادات حسینی - رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران - در یک گفت‌وگوی تلویزیونی، با اشاره به مشکلاتی که طی یکی دو ماه اخیر در بازار تلفن همراه ایجاد شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در یکی از مهم‌ترین موارد، یعنی مسدود شدن گوشی‌ها، توانستیم به نتیجه خوبی برسیم.

او افزود: حدود سه ماه پیش، موضوعی در حوزه واردات تلفن همراه مطرح شد که بر اساس آن، تعدادی از شرکت‌های متخلف با استفاده از یک ترفند خاص، عوارض گمرکی تعداد زیادی گوشی را بسیار کمتر از میزان واقعی پرداخت کرده بودند. این مسئله بعد از مدتی توسط سامانه‌های نظارتی شناسایی شد و در نتیجه، تعدادی از گوشی‌های تلفن همراه مردم و حتی گوشی‌هایی که هنوز فعال نشده بودند و در اختیار کسبه قرار داشتند، مسدود شد.

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران با بیان اینکه این موضوع نگرانی گسترده‌ای در بازار ایجاد کرده بود، گفت: به لطف پیگیری‌های انجام‌شده توسط دوستان در هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران، به‌ویژه جناب آقای فراهانی، این موضوع به‌طور جدی دنبال شد. در نهایت، مصوبه‌ای از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دریافت کردیم که مسیر حل مشکل را هموار کرد.

حسینی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، افرادی که این گوشی‌ها در اختیارشان بوده، با مراجعه به اتحادیه‌های صنفی در شهرهای خود و ارائه مدارک، می‌توانند نسبت به رفع مسدودی اقدام کنند. ان‌شاءالله طبق برآورد ما، ظرف سه تا چهار روز آینده، این گوشی‌ها مجدداً فعال خواهند شد و مشکل به‌طور کامل برطرف می‌شود.

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در ادامه، به مشکلات سامانه بهینه نیز اشاره کرد و گفت: سامانه بهینه در حال حاضر به یکی از چالش‌های جدی شرکت‌های فعال در حوزه تلفن همراه تبدیل شده است. واقعاً شرایط بغرنجی ایجاد شده و بسیاری از شرکت‌ها درگیر این موضوع هستند.

او افزود: ما تقاضا داریم خروجی این برنامه‌ها و جلسات به‌صورت یک گزارش جامع و دقیق ارائه شود تا بتوانیم برای صنف موبایل، به‌ویژه در بحث بهینه‌سازی فرآیندها، تغییر نگاه و تغییر سیاست ایجاد کنیم. اگر قرار است بهینه‌سازی انجام شود، باید متناسب با واقعیت‌های بازار تلفن همراه باشد، نه اینکه به مانعی جدید برای فعالان صنف تبدیل شود.

حسینی با اشاره به جلسات اخیر با مسئولان حوزه مالیاتی نیز گفت: در جلسه‌ای که روز گذشته با دوستان در حوزه مالی داشتیم، موضوع ضرایب مالیاتی فعالان صنف موبایل و لوازم جانبی به‌طور جدی مطرح شد. خوشبختانه این نوید را می‌دهیم که در تبصره‌های مربوطه، بازنگری‌هایی انجام خواهد شد.

او افزود: یکی از دستاوردهای مهم جلسه دیروز این بود که قرار شد هزینه‌ها و شرایط واقعی فعالان این صنف در محاسبه ضرایب مالیاتی دیده شود و تخفیف‌ها و اصلاحاتی اعمال شود. این موضوع می‌تواند فشار قابل توجهی را از دوش کسبه و شرکت‌های فعال در این حوزه بردارد که جای قدردانی دارد.


رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو، نسبت به آینده صنف موبایل ابراز نگرانی کرد و گفت: متأسفانه امروز در میان اعضای صنف ما، یک نگرانی جدی وجود دارد. بسیاری از فعالان بازار، به‌ویژه جوانانی که در این حوزه مشغول کار هستند، برای سال آینده هیچ برنامه و چشم‌انداز روشنی نمی‌بینند.

او با اشاره به سابقه همکاری شرکت‌های موبایلی با دولت از سال ۱۳۹۶ تاکنون اظهار کرد: از زمان آغاز تحریم‌ها، شرکت‌های موبایلی نقش مهمی در کنترل قیمت تلفن همراه ایفا کردند. این شرکت‌ها به دولت کمک کردند تا قیمت‌ها افسارگسیخته نشود و در حوزه خدمات پس از فروش نیز تلاش کردند خدمات مناسبی به مردم ارائه دهند.

حسینی افزود: اما در ماه‌های اخیر، به‌ویژه در حوزه خدمات پس از فروش و تخصیص ارز به برخی شرکت‌های خاص، شاهد تصمیماتی هستیم که به نظر می‌رسد عادلانه نیست. مطرح شدن الزاماتی مانند نامه نمایندگی و برخی موارد تخصصی دیگر، عملاً زمینه ایجاد انحصار را فراهم کرده است.


او با تأکید بر پیامدهای منفی انحصار گفت: وقتی انحصار در بازار شکل بگیرد، قطعاً کالا با قیمت واقعی و منصفانه به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد. از طرف دیگر، انگیزه فعالان و جوانانی که در این صنف فعالیت می‌کنند، از بین می‌رود و این موضوع آینده بازار تلفن همراه را با تهدید جدی مواجه می‌کند. 

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در پایان تصریح کرد: امیدواریم از ظرفیت برنامه‌ها و جلسات کارشناسی استفاده شود تا با یک بازنگری جدی در حوزه خدمات پس از فروش، تخصیص ارز و جلوگیری از انحصار، بتوانیم به یک دستاورد مثبت برای صنف موبایل و در نهایت برای مصرف‌کننده برسیم.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
حزب‌الله: رهبر انقلاب پیامی به شیخ نعیم قاسم ارسال کردند
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب