×
سیاسی
شناسه خبر : 266189
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/10 ساعت 11:20
تاکید دادستان کل کشور بر پیگیری اعتراضات معیشتی از مسیر قانونی

تاکید دادستان کل کشور بر پیگیری اعتراضات معیشتی از مسیر قانونی

دادستان کل کشور گفت اعتراضات معیشتی مسالمت‌آمیز واقعیتی قابل درک است و باید از مسیر قانونی مورد توجه و پاسخ قرار گیرد. محمد موحدی آزاد همچنین تحریم‌های اقتصادی را واجد آثار جدی حقوقی دانست و بر تفکیک حق اعتراض از اقدامات مجرمانه تاکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: دادستان کل کشور با اشاره به پیامدهای فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها، گفت از نگاه دستگاه قضایی، اعتراضات معیشتی مسالمت‌آمیز بخشی از واقعیت‌های اجتماعی و قابل درک است و باید از مسیر قانونی مورد توجه قرار گرفته و پاسخ داده شود.

مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در جمع تعدادی از متخصصین حقوق بین‌الملل تاکید کرد فشارهای اقتصادی علیه برخی جوامع، از جمله ایران، تنها یک اختلاف سیاسی یا دیپلماتیک نیست و از منظر حقوقی می‌تواند بر حقوقی مانند حق زندگی شرافتمندانه، سلامت، توسعه و امنیت اقتصادی مردم اثر بگذارد.

او با اشاره به تحریم‌های اقتصادی یک‌جانبه و فراسرزمینی گفت زمانی که این تحریم‌ها دسترسی مردم به کالاهای اساسی، دارو، خدمات مالی و منابع حیاتی را محدود کند، به‌سختی می‌توان آن را از مفهوم مجازات جمعی جدا دانست؛ مفهومی که در حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر مردود شناخته شده است.

دادستان کل کشور همچنین تاکید کرد اصولی مانند منع مداخله، احترام به حق تعیین سرنوشت ملت‌ها و تعهد دولت‌ها به همکاری برای تحقق حقوق اقتصادی و اجتماعی در اسناد الزام‌آور از جمله میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد تاکید قرار دارد و تحریم‌هایی که مردم عادی را هدف قرار می‌دهد، با چالش‌های جدی حقوقی و اخلاقی مواجه است.

تفکیک «حق اعتراض» از اقدامات مجرمانه

موحدی آزاد گفت فشار اقتصادی می‌تواند به شکل‌گیری اعتراضات و مطالبات اجتماعی منجر شود و در این چارچوب، اعتراضات معیشتی مسالمت‌آمیز باید از مسیر قانونی پیگیری شود. در عین حال، او نسبت به سوءاستفاده ساختاریافته از مطالبات مشروع هشدار داد و گفت گاهی با بهره‌گیری از شبکه‌های رسانه‌ای هدایت‌شده، روایت‌سازی‌های تحریف‌شده و استفاده ابزاری از افراد فریب‌خورده یا عناصر مخل نظم عمومی، تلاش می‌شود این مطالبات به ناامنی تبدیل شود.

او تصریح کرد دستگاه قضایی وظیفه دارد میان حق اعتراض قانونی و اقدامات مجرمانه با پوشش اعتراض مرز روشن ترسیم کند و هرگونه تلاش برای تبدیل اعتراضات اقتصادی به ناامنی، تخریب اموال عمومی یا اجرای سناریوهای بیرونی، با واکنش قانونی، متناسب و قاطع مواجه خواهد شد.

تاکید بر مسئولیت داخلی و ترک فعل

دادستان کل کشور با اشاره به مسئولیت داخلی نیز گفت ترک فعل، اهمال یا سوءمدیریت که به تشدید فشار بر مردم منجر شود، می‌تواند واجد مسئولیت حقوقی و قضایی باشد و مدیران باید از همه ظرفیت‌های قانونی و اجرایی برای تامین نیازهای اساسی و جلوگیری از افزایش بی‌ضابطه قیمت‌ها استفاده کنند.

در پایان، موحدی آزاد تاکید کرد تحریم‌های اقتصادی گسترده چالش جدی برای نظام حقوق بشر بین‌المللی ایجاد کرده و مقابله با آثار آن نیازمند کنش حقوقی فعال است؛ همچنین در داخل، بهترین پاسخ تلفیق حمایت از مطالبات مشروع مردم با حفظ امنیت و نظم حقوقی جامعه است.


اخبار مرتبط
دادستان کل کشور: فعالیت‌های اقتصادی باید شفاف باشد
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 15:26
دادستان کل کشور: فعالیت‌های اقتصادی باید شفاف باشد
دادستان کل کشور بر لزوم شفافیت در فعالیت‌های اقتصادی تأکید و اعلام کرد که دولت نباید از ارائه خدمات شایسته به مردم باز بماند. او همچنین گفت که قوه قضائیه آماده است تا به حل مشکلات فعالان اقتصادی کمک کند.
دستگیری سرشبکه‌های سازمان‌یافته اغتشاشات در همدان
جمعه 1404/10/12 ساعت 22:37
دستگیری سرشبکه‌های سازمان‌یافته اغتشاشات در همدان
دادستان عمومی و انقلاب همدان از شناسایی و دستگیری تعدادی از سرشبکه‌های سازمان‌یافته اغتشاشات اخیر خبر داد و تأکید کرد دستگاه قضایی با عوامل ناامنی برخورد قاطع خواهد کرد و رسیدگی قضایی با رعایت حقوق شهروندی انجام می‌شود.
دستگیری 7 عضو وابسته به گروهک‌های ضد ایرانی در کرمانشاه
پنج‌شنبه 1404/10/11 ساعت 18:37
دستگیری 7 عضو وابسته به گروهک‌های ضد ایرانی در کرمانشاه
به دنبال تجمعات اعتراضی مسالمت‌آمیز درباره وضعیت معیشتی در کرمانشاه، 7 نفر از افرادی که گفته می‌شود با گروهک‌های معاند و اپوزیسیون خارج‌نشین ارتباط داشته‌اند، با همکاری مردم توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
دانشگاه تهران: تمامی دانشجویان بازداشتی آزاد شدند
چهارشنبه 1404/10/10 ساعت 13:03
دانشگاه تهران: تمامی دانشجویان بازداشتی آزاد شدند
معاون اجرایی حوزه ریاست دانشگاه تهران اعلام کرد تمامی دانشجویان بازداشتی تجمع روز گذشته این دانشگاه تا نیمه‌شب گذشته آزاد شدند. محمدرضا تقی‌دخت گفت چهار دانشجو بازداشت شده بودند و اکنون دانشگاه تهران هیچ دانشجوی بازداشتی ندارد.
باید اعتراضات به حق مردم را شنید/برخورد قاطع با توطئه‌کنندگان علیه معیشت مردم
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 16:13
رئیس دیوان عالی کشور:
باید اعتراضات به حق مردم را شنید/برخورد قاطع با توطئه‌کنندگان علیه معیشت مردم
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به برخی اعتراضات اخیر تصریح کرد: باید با هوشیاری عمل کرد و اعتراضات به حق و قانونی مردم را شنید تا فرصت سوءاستفاده از دشمنان و عوامل خودفروخته داخلی سلب شود.
قالیباف: باید اعتراض مردم با مسئولیت‌پذیری کامل پاسخ داده شود
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 09:35
قالیباف: باید اعتراض مردم با مسئولیت‌پذیری کامل پاسخ داده شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود به مناسبت سالروز قیام نهم دی، این روز را روز بصیرت و میثاق امت با ولایت دانست و تأکید کرد که ملت ایران با حضور خود در نهم دی کشور را از آتش فتنه نجات داد.
نظرات

آخرین اخبار
زنان بخوانند؛ همه چیزهایی که باید از کمبود آهن بدانید
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه ایران
واکنش اسلام‌آباد به اظهارات سفیر آمریکا؛ احضار کاردار
پرسپولیس 4 - 1 استقلال خوزستان/ سرخپوشان به صدر نشستند
برنز جهانی برای ایران در کشتی فرنگی جوانان
فارن افرز: نظم جدید در خاورمیانه شکل خواهد گرفت
اصفهان، پایتخت آینده بازی‌سازان ایران می‌شود
دیپلماسی قاهره در مسیر تهران
تاکید مقام‌های قطر و حماس بر اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه
نگاه ویژه فدراسیون به آینده فوتبال بانوان
مدرک جدید در پرونده قتل چارلی کرک؛ گلوله‌ای با پیام سیاسی در صحنه جرم
محکومیت تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی از سوی اسپانیا
پوتین: زیرساخت‌های تجاری روسیه در برابر حملات مقاوم‌اند
دستگیری زن کلاهبردار در مازندران
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 29 مرداد
وزیر صمت: مردم نباید قفسه خالی ببینند
انتخابات نهمین دوره دومای روسیه؛ شمار نامزدها به بیش از 4400 نفر رسید
از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد
نزار آمیدی:تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود
اکثر آمریکایی‌ها ترامپ را متهم به سودجویی کردند
حماس به شورای صلح: در جنایات اسرائیل شریک هستید
بحران آب در آلمان؛ 92 درصد منابع در اختیار صنایع!
تکلیف میزبانی استقلال در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
غاصبان فلسطین دچار سرطان اجتماعی شده‌اند
تسریع عملیات پاکسازی سواحل سوزا از آلودگی نفتی
توافق جنایت ذیل توافق چارچوب!
نارضایتی آمریکا از امتیازدهی بیش از حد عمان به ایران
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره اصلاح شدید سهام فناوری