×
بین الملل
شناسه خبر : 266087
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 19:30
بیانیه امارات: باقی نیروهای خود را از یمن خارج می‌کنیم

بیانیه امارات: باقی نیروهای خود را از یمن خارج می‌کنیم

خبرگزاری رویترز گزارش داد امارات متحده عربی پس از «ماموریت داوطبانه» در «مبارزه با تروریسم» در یمن، به مأموریت خود پایان می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت دفاع امارات در بیانیه‌ای پایان حضور نظامی خود در یمن را پس از تهدیدات سعودی اعلام کرد.

 وزارت دفاع امارات امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد حضور نظامی خود در یمن اعلام می‌کند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد امارات متحده عربی پس از «ماموریت داوطبانه» در «مبارزه با تروریسم» در یمن، به مأموریت خود پایان می‌دهد.

در این بیانیه آمده است: نیروهای مسلح امارات در سال ۲۰۱۹ و پس از انجام مأموریت‌های تعیین‌شده در چارچوب‌های رسمی توافق‌شده، به حضور نظامی خود در جمهوری یمن پایان داده‌اند و در ادامه، حضور این کشور صرفاً به استقرار تیم‌های محدود و تخصصی در حوزه مبارزه با تروریسم، آن هم با هماهنگی شرکای بین‌المللی مربوط، محدود شده است.

وزارت دفاع امارات همچنین اعلام کرد که تصمیم به پایان دادن به فعالیت باقی‌مانده برخی تیم‌های مبارزه با تروریسم در یمن اتخاذ شده و این اقدام با هدف حفظ امنیت و سلامت نیروها و در هماهنگی کامل با شرکای ذی‌ربط انجام می‌شود.

این ادعای امارات در حالی است که عربستان سعودی در پی پیشروی نیروهای مسلح «شورای انتقالی جنوب یمن» تحت حمایت امارات به خصوص در مناطق جنوبی یمن، رسما امارات را تهدید کرد نیروهایش را از یمن خارج کند.

پیش از این همزمان با تشدید درگیری‌ها در یمن و نقش آفرینی امارات در حمایت از شورشیان جنوب این کشور، وزارت خارجه عربستان، اقدامات اخیر امارات در یمن را بسیار «خطرناک» توصیف و تأکید کرد که این اقدامات با اصول ائتلاف سعودی حامی دولت عدن (دولت مستعفی یمن) همخوانی ندارد.

در این بیانیه همچنین آمده است که عربستان سعودی از اعمال فشار امارات بر شورای انتقالی جنوب برای انجام عملیات در استان‌های حضرموت و المهرة ابراز تأسف می‌کند.

وزارت خارجه عربستان تأکید کرد که این کشور به امنیت، ثبات و حاکمیت یمن متعهد است و از رئیس شورای رهبری ریاست این کشور به طور کامل حمایت می‌کند.

این وزارتخانه هرگونه تعرض یا تهدید علیه امنیت ملی خود را خط قرمز دانست و اعلام کرد که در برابر آن، بدون تردید اقدامات لازم را اتخاد خواهد کرد.

«رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاستی یمن ضمن حمایت از اقدام امروز عربستان در حمله هوایی و هدف قرار دادن پشتیبانی نظامی خارجی در بندر المکلا در استان «حضر موت» واقع در جنوب یمن، ۹۰ روز وضعیت اضطراری در این کشور اعلام کرد و گفت که تمامی نیروهای اماراتی باید ظرف ۲۴ ساعت از  خاک یمن خارج شوند.

شورای انتقالی جنوب یمن که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده است، کنترل چندین استان در جنوب یمن را در اختیار دارد و خواستار جدایی جنوب از شمال یمن است.

پیشروی گسترده شورای انتقالی جنوب یمن مورد حمایت امارات، بار دیگر چهره عرصه سیاسی و میدانی جنوب این کشور را تغییر داده و پس از سیطره کامل بر استان حضرموت، استان المهره نیز با اعلام وفاداری نهادهای رسمی خود، عملاً به نفوذ این شورا پیوسته است.

این تحولات شتاب‌زده، مطابق ارزیابی تحلیلگران، موجب انتقال مرکز ثقل سیاسی و نظامی به جنوب شرقی یمن شده و بازتاب‌دهنده تحولاتی بزرگ‌تر در رابطه عربستان سعودی و امارات در داخل یمن است.


اخبار مرتبط
وزیر خارجه عمان به عربستان رفت/جزئیات خروج نیروهای اماراتی از یمن
چهارشنبه 1404/10/10 ساعت 20:24
چند خبر از تحولات یمن؛
وزیر خارجه عمان به عربستان رفت/جزئیات خروج نیروهای اماراتی از یمن
«بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان روز چهارشنبه با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود، در مورد آخرین تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای ثبات منطقه، در چارچوب کاهش تنش‌ها بین عربستان و امارات بر سر جنوب یمن، رایزنی کرد.
رایزنی ایران و بحرین درباره یمن
چهارشنبه 1404/10/10 ساعت 17:26
رایزنی ایران و بحرین درباره یمن
وزیران خارجه ایران و بحرین درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ به‌ویژه یمن گفت‌وگو کردند.
جدایی‌طلبان یمنی: اعلام کشور جنوب یمن نزدیک است
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 17:54
جدایی‌طلبان یمنی: اعلام کشور جنوب یمن نزدیک است
نایب‌رئیس شورای انتقالی جنوب یمن در سخنانی شدید اللحن اعلام کرد: «دوره صلاحیت سیاسی رئیس شورای ریاستی یمن به پایان رسیده و اعلام کشور جنوب از هر زمان دیگری نزدیک‌تر است.»
احتمال گرایش عربستان به ائتلاف با انصارالله برای جلوگیری از تشکیل یمن جنوبی
یکشنبه 1404/10/07 ساعت 23:42
احتمال گرایش عربستان به ائتلاف با انصارالله برای جلوگیری از تشکیل یمن جنوبی
تحلیلگران سیاسی احتمال می‌دهند که عربستان سعودی ممکن است برای مقابله با طرح تشکیل یمن جنوبی، به سمت ائتلاف با جنبش انصارالله حرکت کند و حتی گزینه جنگ زمینی را نیز بررسی کند. این تحولات می‌تواند تحرکات نظامی و سیاسی منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.
نظرات

آخرین اخبار
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد
بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شوراهای اسلامی روستا افزایش یافت
مقام آمریکایی: مذاکرات با ایران طبق انتظار پیش رفت