×
بین الملل
شناسه خبر : 266074
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 17:54
جدایی‌طلبان یمنی: اعلام کشور جنوب یمن نزدیک است

جدایی‌طلبان یمنی: اعلام کشور جنوب یمن نزدیک است

نایب‌رئیس شورای انتقالی جنوب یمن در سخنانی شدید اللحن اعلام کرد: «دوره صلاحیت سیاسی رئیس شورای ریاستی یمن به پایان رسیده و اعلام کشور جنوب از هر زمان دیگری نزدیک‌تر است.»

نورنیوز-گروه بین الملل: «احمد بن‌بریک»، نایب‌رئیس شورای انتقالی جنوب یمن که نهادی تحت حمایت امارات بوده و به دنبال تجزیه یمن است، اعلام کرد   در حالی که تنش‌های سیاسی و امنیتی در جنوب یمن رو به افزایش است، «احمد بن‌بریک»، نایب‌رئیس شورای انتقالی جنوب یمن در سخنانی شدید اللحن اعلام کرد: «دوره صلاحیت سیاسی رئیس شورای ریاستی یمن به پایان رسیده و اعلام کشور جنوب از هر زمان دیگری نزدیک‌تر است.»

به نقل از المیادین، وی در واکنش به حمله اخیر عربستان به تجهیزات ارسالی امارات برای جدایی طلبان جنوب یمن در شهر المکلا افزود: «این حمله با هیچ معیار ملی یا اخلاقی نمی‌تواند دستاوردی تلقی شود؛ بلکه تنها سبب ناامنی و تضعیف وحدت اجتماعی است.»

بن‌بریک با اشاره به ضرورت انسجام نیروهای جنوب تصریح کرد: «گردآمدن پیرامون رهبری شورای انتقالی جنوبی به ریاست عیدروس الزبیدی یک ضرورت ملی برای حفاظت از جنوب است. مرحله کنونی نیازمند تصمیم‌هایی شجاعانه و مسئولانه است، از جمله بازنگری در هرگونه شراکت سیاسی که ناکارآمد یا سست بوده است.»

وی افزود: «هر شراکتی که نتواند از مردم حفاظت کند، حاکمیت را پاس دارد و یا با کودتا به‌صورت شفاف مقابله نماید، از یک فرصت سیاسی به باری بر دوش ملت تبدیل می‌شود.»

بن‌بریک با اشاره به در اختیار داشتن اسناد و ابزارهای فشار گفت: «شورای انتقالی دارای اسناد و داده‌هایی سنگینی است که تاکنون به دلیل مصالح عمومی از آن‌ها استفاده نکرده‌ایم. این اسناد حقایق بسیاری را برملا کرده و شبکه‌های فساد و نیروهای بهره‌بردار از آشوب و طولانی شدن بحران را رسوا خواهد کرد.»

او در بخش دیگری از سخنان خود هشدار داد: «نیروهای مسلح و امنیتی جنوب با گفتار و رفتار خود ثابت کرده‌اند که امنیت حضرموت و جنوب خط قرمز است و هرگونه تلاش برای خدشه به آن با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد.»

بن‌بریک در پایان تأکید کرد: «جنوب یمن با ثبات و اطمینان در مسیر بازگرداندن کشور مستقل خود پیش می‌رود و هیچ‌گونه فشار، بیانیه یا مانع سیاسی نمی‌تواند این روند را متوقف سازد. حضرموت تصمیم خود را گرفته و جنوب، راه خود را انتخاب کرده است.»

در همین حال، ائتلاف قبایل حضرموت نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مسئولیت هرگونه پیامد یا تهدید علیه جان مردم یا امنیت اجتماعی، به‌ویژه در حضرموت، بر عهده شورای انتقالی جنوب و حامیان آن است.»

تنش‌های اخیر بین دولت مرکزی در عدن (تحت حمایت عربستان) و شورای انتقالی، (تحت حمایت امارات) نشانه‌ای از تشدید رقابت سیاسی در جنوب یمن است؛ موضوعی که می‌تواند آینده وحدت ملی این کشور را در سایه اعلام قریب‌الوقوع کشور جدید جنوبی با چالش جدی روبه‌رو کند.


نظرات

آخرین اخبار
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم