×
بین الملل
شناسه خبر : 266031
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 14:50
صلح به روایت بمب و تحریم

نیوز دیدار ترامپ و نتانیاهو را بررسی می‌کند،

صلح به روایت بمب و تحریم

دیدار ترامپ و نتانیاهو نه نقطه آغاز صلح، بلکه بازتولید پروژه‌ای خطرناک برای مدیریت بحران از مسیر تهدید، اشغال و فریب بود؛ پروژه‌ای که با پوشش آتش‌بس، حقوق بشر و مذاکره، امنیت منطقه و وحدت ملت‌ها را هدف گرفته و بیداری راهبردی را به ضرورتی فوری بدل می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بررسی دقیق مواضع اعلامی و رفتار عملی آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان می‌دهد که ادعای حرکت به‌سوی مرحله دوم آتش‌بس غزه، بیش از آنکه نشانه تغییر راهبرد باشد، بخشی از عملیات فریب برای تثبیت اشغالگری است. سخنان ترامپ درباره خلع سلاح حماس، تحمیل شروط امنیتی بر مدیریت آینده غزه و همزمانی آن با قرارداد ۸.۶ میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های اف-۱۵ به اسرائیل، گواهی روشن بر تداوم منطق نظامی‌سازی بحران است. در این چارچوب، آتش‌بس نه ابزاری برای پایان کشتار، بلکه فرصتی برای بازآرایی صحنه اشغال تلقی می‌شود. سکوت معنادار آمریکا نسبت به فاجعه انسانی غزه، به‌ویژه در شرایط بحرانی زمستان، و تمرکز صرف بر ملاحظات امنیتی اسرائیل، نشان می‌دهد که نسل‌کشی همچنان در محاسبات راهبردی واشینگتن و تل‌آویو جایگاه محوری دارد.

خاورمیانه جدید؛ پروژه قدیمی با ادبیات تازه

ترامپ اگرچه در ظاهر از کاهش تمرکز آمریکا بر غرب آسیا سخن می‌گوید، اما رفتار میدانی و مواضع سیاسی او حاکی از اصرار بر اجرای نسخه‌ای به‌روزشده از پروژه «خاورمیانه جدید» است؛ پروژه‌ای که بر کوچک‌سازی کشورها، خلع سلاح مقاومت و تحمیل سازش یک‌طرفه استوار است. تهدید لبنان با محور خلع سلاح حزب‌الله، فشار بر سوریه برای حرکت به‌سوی سازش با اسرائیل و تداوم سیاست «زمین در برابر صلح» همگی مؤید آن است که آمریکا نه‌تنها قصد مهار تجاوزگری اسرائیل را ندارد، بلکه آن را ستون نظم مطلوب خود می‌داند. دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان داد که این پروژه همچنان با قدرت پیگیری می‌شود و هدف نهایی آن، تثبیت هژمونی صهیونیستی در منطقه است.

ایران؛ از فریب مذاکره تا تهدید عریان

ایران یکی از محورهای اصلی این دیدار بود؛ محوری که با لایه‌ای از ادبیات فریبکارانه درباره مذاکره پوشانده شد، اما در عمل به تهدید صریح نظامی انجامید. اظهارات ترامپ درباره حمایت از حمله به ایران در صورت توسعه برنامه موشکی یا هسته‌ای، و تأکید مکرر او بر واکنش «سریع»، نشان‌دهنده ماهیت واقعی رویکرد واشینگتن است. همزمان، فضاسازی رسانه‌ای غرب برای القای عدم تمایل آمریکا به تغییر نظام یا تجزیه ایران، در برابر این مواضع عریان فرو می‌ریزد. این رفتارها در کنار تلاش برای بهره‌برداری از فشارهای اقتصادی و اجتماعی، نشان می‌دهد که پروژه تسلیم‌سازی و حتی تجزیه ایران همچنان روی میز است؛ پروژه‌ای که در قالب جنگ ادراکی و مداخله‌جویانه دنبال می‌شود.

تنها گزینه؛ بازدارندگی فعال و همگرایی منطقه‌ای

جمع‌بندی دیدار ترامپ و نتانیاهو یک پیام روشن دارد: تصور صلح‌جویی آمریکا سرابی بیش نیست. واشینگتن همچنان با تکیه بر رژیم صهیونیستی، به‌دنبال مدیریت بحران از مسیر ناامن‌سازی است؛ مسیری که همه کشورهای منطقه را در بر می‌گیرد. در چنین شرایطی، سکوت و انفعال تنها به افزایش اعتمادبه‌نفس کاذب طراحان بحران می‌انجامد. تجربه جنگ ۱۲روزه نشان داد که در دکترین دفاعی ایران، پاسخ به تجاوز نه یک احتمال، بلکه یک قاعده است. توان موشکی و دفاعی ایران نه قابل مهار است و نه نیازمند اجازه؛ و هر تجاوزی با پاسخی سخت، فوری و فراتر از محاسبات طراحان مواجه خواهد شد. همگرایی منطقه‌ای و مسئولیت‌پذیری جمعی، تنها مسیر مهار این چرخه خطرناک است.
 


نظرات

آخرین اخبار
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد