×
بین الملل
شناسه خبر : 266031
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 14:50
صلح به روایت بمب و تحریم

نیوز دیدار ترامپ و نتانیاهو را بررسی می‌کند،

صلح به روایت بمب و تحریم

دیدار ترامپ و نتانیاهو نه نقطه آغاز صلح، بلکه بازتولید پروژه‌ای خطرناک برای مدیریت بحران از مسیر تهدید، اشغال و فریب بود؛ پروژه‌ای که با پوشش آتش‌بس، حقوق بشر و مذاکره، امنیت منطقه و وحدت ملت‌ها را هدف گرفته و بیداری راهبردی را به ضرورتی فوری بدل می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بررسی دقیق مواضع اعلامی و رفتار عملی آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان می‌دهد که ادعای حرکت به‌سوی مرحله دوم آتش‌بس غزه، بیش از آنکه نشانه تغییر راهبرد باشد، بخشی از عملیات فریب برای تثبیت اشغالگری است. سخنان ترامپ درباره خلع سلاح حماس، تحمیل شروط امنیتی بر مدیریت آینده غزه و همزمانی آن با قرارداد ۸.۶ میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های اف-۱۵ به اسرائیل، گواهی روشن بر تداوم منطق نظامی‌سازی بحران است. در این چارچوب، آتش‌بس نه ابزاری برای پایان کشتار، بلکه فرصتی برای بازآرایی صحنه اشغال تلقی می‌شود. سکوت معنادار آمریکا نسبت به فاجعه انسانی غزه، به‌ویژه در شرایط بحرانی زمستان، و تمرکز صرف بر ملاحظات امنیتی اسرائیل، نشان می‌دهد که نسل‌کشی همچنان در محاسبات راهبردی واشینگتن و تل‌آویو جایگاه محوری دارد.

خاورمیانه جدید؛ پروژه قدیمی با ادبیات تازه

ترامپ اگرچه در ظاهر از کاهش تمرکز آمریکا بر غرب آسیا سخن می‌گوید، اما رفتار میدانی و مواضع سیاسی او حاکی از اصرار بر اجرای نسخه‌ای به‌روزشده از پروژه «خاورمیانه جدید» است؛ پروژه‌ای که بر کوچک‌سازی کشورها، خلع سلاح مقاومت و تحمیل سازش یک‌طرفه استوار است. تهدید لبنان با محور خلع سلاح حزب‌الله، فشار بر سوریه برای حرکت به‌سوی سازش با اسرائیل و تداوم سیاست «زمین در برابر صلح» همگی مؤید آن است که آمریکا نه‌تنها قصد مهار تجاوزگری اسرائیل را ندارد، بلکه آن را ستون نظم مطلوب خود می‌داند. دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان داد که این پروژه همچنان با قدرت پیگیری می‌شود و هدف نهایی آن، تثبیت هژمونی صهیونیستی در منطقه است.

ایران؛ از فریب مذاکره تا تهدید عریان

ایران یکی از محورهای اصلی این دیدار بود؛ محوری که با لایه‌ای از ادبیات فریبکارانه درباره مذاکره پوشانده شد، اما در عمل به تهدید صریح نظامی انجامید. اظهارات ترامپ درباره حمایت از حمله به ایران در صورت توسعه برنامه موشکی یا هسته‌ای، و تأکید مکرر او بر واکنش «سریع»، نشان‌دهنده ماهیت واقعی رویکرد واشینگتن است. همزمان، فضاسازی رسانه‌ای غرب برای القای عدم تمایل آمریکا به تغییر نظام یا تجزیه ایران، در برابر این مواضع عریان فرو می‌ریزد. این رفتارها در کنار تلاش برای بهره‌برداری از فشارهای اقتصادی و اجتماعی، نشان می‌دهد که پروژه تسلیم‌سازی و حتی تجزیه ایران همچنان روی میز است؛ پروژه‌ای که در قالب جنگ ادراکی و مداخله‌جویانه دنبال می‌شود.

تنها گزینه؛ بازدارندگی فعال و همگرایی منطقه‌ای

جمع‌بندی دیدار ترامپ و نتانیاهو یک پیام روشن دارد: تصور صلح‌جویی آمریکا سرابی بیش نیست. واشینگتن همچنان با تکیه بر رژیم صهیونیستی، به‌دنبال مدیریت بحران از مسیر ناامن‌سازی است؛ مسیری که همه کشورهای منطقه را در بر می‌گیرد. در چنین شرایطی، سکوت و انفعال تنها به افزایش اعتمادبه‌نفس کاذب طراحان بحران می‌انجامد. تجربه جنگ ۱۲روزه نشان داد که در دکترین دفاعی ایران، پاسخ به تجاوز نه یک احتمال، بلکه یک قاعده است. توان موشکی و دفاعی ایران نه قابل مهار است و نه نیازمند اجازه؛ و هر تجاوزی با پاسخی سخت، فوری و فراتر از محاسبات طراحان مواجه خواهد شد. همگرایی منطقه‌ای و مسئولیت‌پذیری جمعی، تنها مسیر مهار این چرخه خطرناک است.
 


نظرات

آخرین اخبار
نفوذ سایبری به ایمیل رئیس پیشین موساد و افشای اسناد حساس
وال‌ استریت ژورنال از هک 50 دوربین در اسرائیل از ابتدای جنگ خبر داد
گفت‌وگوی تلفنی نخست وزیر پاکستان و رئیس شورای اتحادیه اروپا
بازداشت 48 عامل اصلی و شبکه‌ساز گروه‌های تروریستی
زلنسکی: خواهان آتش بس در حوزه انرژی هستیم
حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو و تجهیزات پزشکی نقض آشکار حقوق بین‌الملل است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به غرب و شرق تهران، بوشهر و اهواز
سی‌ان‌ان: از بین رفتن آواکس، ضربه‌ای جدی به توانایی‌ هوایی آمریکاست
در حمله اسرائیل؛ نظامی لبنانی کشته و 5 نفر زخمی شدند
تشییع پیکر شهید تنگسیری در تهران
بازار سرمایه به صندوق‌های طلا روی خوش نشان نداد
صالحی‌امیری: صیانت از میراث‌فرهنگی، مسئولیتی تمدنی و بین‌نسلی است
پویش خواننده موسیقی برای ساخت خانه‌های تخریب‌شده در جنگ
دیدارهای بن‌سلمان با امیر قطر و پادشاه اردن محور تحولات منطقه
نگرانی وزیر دفاع ایتالیا از پیامدهای جنگ ایران
تاکید دادستان کل کشور بر تشدید نظارت تعزیرات و کنترل قیمت‌ها
بیش از 313 میلیون تردد ثبت شد
روبیو: ناتو چه فایده ای برای آمریکا دارد؟
پهپادهای ارتش، مراکز زیرساختی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند
مهاجرانی: بخش‌های آسیب‌دیده فولاد مبارکه به خط تولید باز می گردد
برق‌رسانی در کشور، شرایط پایدار و مطمئن دارد
آخرین تمرین تیم ملی در ترکیه برگزار شد
مهلت تسویه قراردادها با بورس کالا تمدید شد
تداوم اسکان نوروزى فرهنگیان تا زمان بازگشایى مدارس
اعتراف صهیونیست‌ها به آسیب دیدن تأسیسات نفتی حیفا
درخواست السیسی از رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره پایان جنگ منوط به تامین عزت و امنیت ایران است
عراقچی: اقدام تحریک‌آمیز درباره تنگه هرمز اوضاع پیچیده‌تر خواهد کرد
اینفانتینو: برنامه تغییر نخواهد کرد، ایران در جام جهانی خواهد بود
اروپا تحریم‌ها علیه ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
ایروانی به گوترش نامه نوشت
کمند امیرسلیمانی: امید دارم به روزی که وطنم دوباره نفس بکشد
حمله موشکی حزب الله به پیاده نظام ارتش صهیونیستی
اسپانیا: اجازه استفاده از پایگاه های خود را نمی دهیم
نفوذ هکری گسترده ایران به دوربین‌های مداربسته اسرائیل
سردار قاآنی: به نظم جدید منطقه عادت کنید
دستگیری افراد مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
گدعون ساعر اعتراف کرد: شلیک 5000 هزار پرتابه از لبنان به اراضی اشغالی
تاکنون چند مرکز علمی و دانشگاه در کشور خسارت دیده است؟
واهمه آمریکا از سیستم دریافت عوارض برای تنگه هرمز
ایران بیش از هر زمانی بر تنگه هرمز مسلط است
حمله به خارگ تلفات نیروهای آمریکایی را افزایش می‌دهد
رسانه‌های فرانسوی: ترامپ در تله‌ای استراتژیک گرفتار شده است
«نه» رسای مردم امریکا به پادشاهی که تشنه نفت ایران است
انتقاد جمهوری‌خواهان از میزان جنگ‌طلبی گراهام
عبور 2 کشتی تجاری چین با مجوز ایران از هرمز
مقتدی صدر برای تظاهرات سراسری در عراق فراخوان داد
گزافه‌گویی‌های جدید ترامپ !
بوستان جنگلی سرخه‌حصار تاپایان جنگ تعطیل می‌ماند
ترخیص مواد غذایی فاسدشدنی تسریع شود