×
بین الملل
شناسه خبر : 266031
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 14:50
صلح به روایت بمب و تحریم

نیوز دیدار ترامپ و نتانیاهو را بررسی می‌کند،

صلح به روایت بمب و تحریم

دیدار ترامپ و نتانیاهو نه نقطه آغاز صلح، بلکه بازتولید پروژه‌ای خطرناک برای مدیریت بحران از مسیر تهدید، اشغال و فریب بود؛ پروژه‌ای که با پوشش آتش‌بس، حقوق بشر و مذاکره، امنیت منطقه و وحدت ملت‌ها را هدف گرفته و بیداری راهبردی را به ضرورتی فوری بدل می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بررسی دقیق مواضع اعلامی و رفتار عملی آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان می‌دهد که ادعای حرکت به‌سوی مرحله دوم آتش‌بس غزه، بیش از آنکه نشانه تغییر راهبرد باشد، بخشی از عملیات فریب برای تثبیت اشغالگری است. سخنان ترامپ درباره خلع سلاح حماس، تحمیل شروط امنیتی بر مدیریت آینده غزه و همزمانی آن با قرارداد ۸.۶ میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های اف-۱۵ به اسرائیل، گواهی روشن بر تداوم منطق نظامی‌سازی بحران است. در این چارچوب، آتش‌بس نه ابزاری برای پایان کشتار، بلکه فرصتی برای بازآرایی صحنه اشغال تلقی می‌شود. سکوت معنادار آمریکا نسبت به فاجعه انسانی غزه، به‌ویژه در شرایط بحرانی زمستان، و تمرکز صرف بر ملاحظات امنیتی اسرائیل، نشان می‌دهد که نسل‌کشی همچنان در محاسبات راهبردی واشینگتن و تل‌آویو جایگاه محوری دارد.

خاورمیانه جدید؛ پروژه قدیمی با ادبیات تازه

ترامپ اگرچه در ظاهر از کاهش تمرکز آمریکا بر غرب آسیا سخن می‌گوید، اما رفتار میدانی و مواضع سیاسی او حاکی از اصرار بر اجرای نسخه‌ای به‌روزشده از پروژه «خاورمیانه جدید» است؛ پروژه‌ای که بر کوچک‌سازی کشورها، خلع سلاح مقاومت و تحمیل سازش یک‌طرفه استوار است. تهدید لبنان با محور خلع سلاح حزب‌الله، فشار بر سوریه برای حرکت به‌سوی سازش با اسرائیل و تداوم سیاست «زمین در برابر صلح» همگی مؤید آن است که آمریکا نه‌تنها قصد مهار تجاوزگری اسرائیل را ندارد، بلکه آن را ستون نظم مطلوب خود می‌داند. دیدار ترامپ و نتانیاهو نشان داد که این پروژه همچنان با قدرت پیگیری می‌شود و هدف نهایی آن، تثبیت هژمونی صهیونیستی در منطقه است.

ایران؛ از فریب مذاکره تا تهدید عریان

ایران یکی از محورهای اصلی این دیدار بود؛ محوری که با لایه‌ای از ادبیات فریبکارانه درباره مذاکره پوشانده شد، اما در عمل به تهدید صریح نظامی انجامید. اظهارات ترامپ درباره حمایت از حمله به ایران در صورت توسعه برنامه موشکی یا هسته‌ای، و تأکید مکرر او بر واکنش «سریع»، نشان‌دهنده ماهیت واقعی رویکرد واشینگتن است. همزمان، فضاسازی رسانه‌ای غرب برای القای عدم تمایل آمریکا به تغییر نظام یا تجزیه ایران، در برابر این مواضع عریان فرو می‌ریزد. این رفتارها در کنار تلاش برای بهره‌برداری از فشارهای اقتصادی و اجتماعی، نشان می‌دهد که پروژه تسلیم‌سازی و حتی تجزیه ایران همچنان روی میز است؛ پروژه‌ای که در قالب جنگ ادراکی و مداخله‌جویانه دنبال می‌شود.

تنها گزینه؛ بازدارندگی فعال و همگرایی منطقه‌ای

جمع‌بندی دیدار ترامپ و نتانیاهو یک پیام روشن دارد: تصور صلح‌جویی آمریکا سرابی بیش نیست. واشینگتن همچنان با تکیه بر رژیم صهیونیستی، به‌دنبال مدیریت بحران از مسیر ناامن‌سازی است؛ مسیری که همه کشورهای منطقه را در بر می‌گیرد. در چنین شرایطی، سکوت و انفعال تنها به افزایش اعتمادبه‌نفس کاذب طراحان بحران می‌انجامد. تجربه جنگ ۱۲روزه نشان داد که در دکترین دفاعی ایران، پاسخ به تجاوز نه یک احتمال، بلکه یک قاعده است. توان موشکی و دفاعی ایران نه قابل مهار است و نه نیازمند اجازه؛ و هر تجاوزی با پاسخی سخت، فوری و فراتر از محاسبات طراحان مواجه خواهد شد. همگرایی منطقه‌ای و مسئولیت‌پذیری جمعی، تنها مسیر مهار این چرخه خطرناک است.
 


نظرات

آخرین اخبار
فعالیت سامانه بارشی در استان تهران
بیروت: دستی که به تهدید علیه صلح داخلی دراز شود، قطع خواهد شد
افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟
اعلام جدیدترین آمار شهدا؛ چند خانم تاکنون شهید شده‌اند؟
چه خبر از مرحله چهارم کالابرگ؟
کرملین: کمک به کوبا را وظیفه خود می‌دانیم
پاک‌نژاد: مردم نگران تأمین سوخت نباشند
ایران در حال اعمال حق غیرقابل انکار خود در زمینه دفاع مشروع است
هدف‌گیری آواکس، ضربه‌ راهبردی و جدی ایران علیه واشنگتن
جاده چالوس یکطرفه شد
موضع گیری روسیه در خصوص درگیری ها در منطقه
حماس از کشتار روزانه مردم غزه با وجود آتش‌بس خبر داد
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه به 48.3 درصد رسید
فرازِ سرخِ این شاهنامه، با این کوچ‌ها رنگ نمی‌بازد
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان