×
سیاسی
شناسه خبر : 265966
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 10:24
نامه پزشکیان درباره اصلاحات پنج‌گانه در  بودجه/تعویق بررسی کلیات لایحه بودجه 1405

نامه پزشکیان درباره اصلاحات پنج‌گانه در بودجه/تعویق بررسی کلیات لایحه بودجه 1405

بر اساس نامه مسعود پزشکیان رئیس جمهور به مجلس ، بررسی و رأی‌گیری درباره کلیات لایحه بودجه 1405 که قرار بود امروز سه‌شنبه در صحن مجلس انجام شود، به تعویق افتاد و طی امروز دولت اصلاحات مورد نظر را با هماهنگی کمیسیون تلفیق مجلس در لایحه اعمال خواهد کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: بررسی کلیات لایحه بودجه 1405 در دستور است

بر اساس نامه مسعود پزشکیان رئیس جمهور به مجلس ، بررسی و رأی‌گیری درباره کلیات لایحه بودجه 1405 که قرار بود امروز سه‌شنبه در صحن مجلس انجام شود، به تعویق افتاد و طی امروز دولت اصلاحات مورد نظر را با هماهنگی کمیسیون تلفیق مجلس در لایحه اعمال خواهد کرد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در جلسه علنی امروز پس از قرائت گزارش کمیسیون تلفیق بودجه 1405 و کمیسیون برنامه و بودجه درباره لایحه بودجه سال آینده گفت:  بودجه دولت در کمیسیون تلفیق رد شد زیرا اشکالات جدی داشت که دو مورد آن را آقای سلیمی اشاره کردند و در گزارشی که کمیسیون هم ارائه کرد مشخص بود.

وی افزود: روز گذشته که در وزارت کشور صحبت کردم، گفتم که بودجه 1405 در این شرایط اقتصادی کشور، آزمون بزرگی برای مجلس و دولت است ما حتماً باید در بودجه 1405، هم به مردم، هم به بازار و هم به تولید توجه کنیم. گزارش کمیسیون تلفیق که امروز ارائه شده، کاملاً موشکافانه، دقیق، به‌دور از رفتاری که کوچک‌ترین شائبه سیاسی داشته باشد، بود.

رئیس مجلس عنوان کرد: طی 6 سالی که در مجلس هستم رد کلیات بودجه با بیش از دوسوم رأی سابقه نداشته بنابراین معلوم است مجلس این موضوع را دقیق بررسی کرده است. زمانی که این موضوع اعلام شد، آقای رئیس‌جمهور با من صحبت کردند، به ایشان عرض کردم کار مجلس کاملاً دقیق و کارشناسی بوده است ایشان پس از این توضیحات نامه‌ای ارسال کردند.

بر اساس این گزارش، در پی رد کلیات لایحه بودجه 1405 کل کشور در  جلسه شب گذشته کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، پزشکیان ضمن پذیرش ضرورت اصلاح بودجه به نفع معیشت مردم و حقوق و مزایای کارمندان، کارگران و بازنشستگان در نامه‌ای رسمی به مجلس اعلام کرد دولت آمادگی کامل دارد اصلاحات لازم را در زمینه موضوعات مربوط به معیشت، کالابرگ، مالیات  و حقوق  ومزایا در لایحه بودجه 1405 اعمال کند.

بر اساس این نامه، بررسی و رأی‌گیری درباره کلیات لایحه بودجه 1405 که قرار بود امروز سه‌شنبه در صحن مجلس انجام شود، به تعویق افتاد و دولت طی امروز اصلاحات مورد نظر را با هماهنگی کمیسیون تلفیق مجلس در لایحه اعمال خواهد کرد.

رئیس‌جمهور در این نامه ضمن موافقت با هرگونه اصلاح بودجه در حوزه های معیشتی و اقتصادی در کمیسیون تلفیق با رعایت ملاحظات تورمی، تأکید کرده است که دولت آماده انجام اصلاحات در چند محور اصلی است؛ از جمله اصلاحاتی که منجر به افزایش متناسب حقوق و مزایای کارکنان دولت و بازنشستگان شود، بازنگری در نرخ‌های مؤثر مالیاتی با هدف بهبود فضای کسب‌وکار، و اصلاح سقف و نرخ معافیت‌های مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت حمایت از حقوق‌بگیران در سطوح درآمدی پایین.

فرصت 24 ساعته

دولت از مجلس خواسته است تا 24 ساعت فرصت بیشتری برای اعمال اصلاحات و بهبود وضعیت معیشتی مردم و کارکنان به کمیسیون تلفیق داده شود.

عباس پاپی زاده، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که جلسه غیرعلنی امروز (سه‌شنبه ۹ دی) برای رسیدگی به درخواست دولت در مورد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ برگزار شده است. وی افزود که در این نشست، بررسی درخواست دولت برای اختصاص زمان بیشتر به کمیسیون تلفیق مجلس در دستور کار قرار دارد.

پاپی زاده با اشاره به رد کلیات لایحه بودجه توسط کمیسیون تلفیق در روز گذشته، اظهار کرد که بسیاری از نمایندگان مجلس نیز مخالف کلیات لایحه بودند و به همین دلیل جلسه مشورتی برای بررسی درخواست دولت تشکیل شده است.

دولت در درخواست خود خواسته است که ۲۴ ساعت فرصت اضافی برای اعمال اصلاحات در بودجه به کمیسیون تلفیق داده شود تا این اصلاحات در راستای بهبود وضعیت معیشتی مردم و کارکنان صورت گیرد. دولت همچنین آمادگی خود را برای حضور در مجلس و ارائه توضیحات لازم اعلام کرده است تا پس از انجام اصلاحات، کلیات بودجه مجدداً در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته شود.

در حال حاضر، مجلس در حال مشورت درباره درخواست دولت است تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.

گزارش کمیسیون برنامه درباره کلیات بودجه ۱۴۰۵

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ را قرائت کرد.

  عباس قدرتی سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز ضمن قرائت گزارش این کمیسیون درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ گفت: حرکت تدریجی به سمت اصلاح ساختار بودجه، کاهش وابستگی مستقیم منابع عمومی به نفت، تقویت درآمدهای مالیاتی، ارتقای عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی، کنترل نسبی رشد هزینه‌های جاری، محدودسازی افزایش حقوق و مزایا، تمرکز بر تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام و افزایش اثربخشی اعتبارات عمرانی از جمله نقاط قوت لایحه بودجه است.

وی برآورد خوش‌بینانه تحقق منابع، ریسک عدم تحقق درآمدهای مالیاتی و نفتی، تداوم ناترازی تراز عملیاتی، وابستگی به منابع ناپایدار برای پوشش هزینه‌های جاری، سهم بالای هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر، کاهش انعطاف‌پذیری سیاست‌گذاری مالی دولت، افزایش بدهی دولت و تعهدات آتی، فشار بر بودجه سال‌های آینده ناشی از بازپرداخت اوراق، ریسک‌های تورمی، افزایش هزینه‌ها بدون رشد متناسب بهره‌وری، عدم پیش‌بینی افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان متناسب با نرخ تورم را از جمله نقاط ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۵ عنوان کرد.

نامه پزشکیان به مجلس درباره اصلاحات پنج‌گانه در بودجه

عضو هیات رئیسه مجلس، نامه رئیس جمهور به مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۵ را قرائت کرد.

  روح‌الله متفکرآزاد عضو هیات رئیسه مجلس، نامه مسعود پزشکیان رئیس جمهور درباره اعمال اصلاحات در لایحه بودجه ۱۴۰۵ را به شرح زیر قرائت کرد.

«جناب آقای دکتر قالیباف رییس محترم مجلس شورای اسلامی

باسلام و احترام

پیرو مذاکرات به عمل آمده و با توجه به جلسات و گفتگوهای صورت گرفته در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۵ و از آنجا که نمایندگان محترم نظرات و پیشنهادات و دغدغه هایی را مطرح نمودند که دولت با بسیاری از این پیشنهادات و نظرات موافق می باشد، بدین وسیله مراتب موافقت خود را با تعامل و انجام اصلاحات با رعایت ملاحظات تورمی و سقف بودجه بشرح اعلام می گردد:

۱. اصلاحاتی که منجر به افزایش حقوق و مزایای کارکنان دولت و بازنشستگان عزیز شود.

۲. اصلاح و اعمال نرخ موثر مالیاتی بطوری که منجر به بهبود فضای کسب و کار شود.

۳. اصلاح در نرخ معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی با در نظر داشتن لزوم تقویت معافیت های حقوق بگیران دولت که در سطوح درآمدی پایین هستند.

۴. انجام اصلاحات در افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده بطوری که این منابع به سمت تامین کالابرگ برای اقشار آسیب پذیر جامعه سوق داده شود.

۵. هرگونه اصلاحاتی که منجر به افزایش یارانه برای تامین کالابرگ و تقویت معیشت مردم شود.

ضمنا با توجه به اینکه کمیسیون محترم تلفیق خواهان تطبیق لایحه بودجه با احکام قانون برنامه و همچنین اطلاعات کافی در مورد منابع و مصارف نفتی شده بود، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نفت گزارشات مورد نیاز مجلس محترم را تدوین و تقدیم خواهند کرد.»

نامه

قالیباف در واکنش به نمایندگان: مجلس فردا برقرار است  

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالات نمایندگان درباره جلسه فردای قوه مقننه گفت: مجلس فردا برقرار است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در جریان جلسه علنی امروز قوه مقننه اظهار کرد: فردا به‌خاطر برودت هوا تهران تعطیل شده است. دوستان درخصوص مجلس از ما سوال می‌کنند، خدمت دوستان عرض می‌کنم که فردا مجلس برقرار است.

رئیس مجلس در ادامه خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق بودجه سال 1405 اظهار کرد: اعضای کمیسیون تلفیق از این لحظه به بعد می‌توانند در نشست کمیسیون حضور پیدا کرده و جلسات کمیسیون دو تا سه شیفت برگزار خواهد شد.

 روز گذشته کمیسیون تلفیق کلیات لایحه را رد کرد اما بر اساس نامه رئیس جمهور به مجلس درباره بودجه ، مقرر شد که کمیسیون تلفیق از امروز جلسات خود را با حضور مسئولان دولتی درباره بودجه ادامه دهد.


اخبار مرتبط
بررسی بودجه از هفته سوم بهمن در صحن مجلس آغاز می‌شود
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 12:44
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس:
بررسی بودجه از هفته سوم بهمن در صحن مجلس آغاز می‌شود
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز بررسی بودجه از هفته سوم بهمن ماه در صحن مجلس گفت: ملاک اصلی مجلس کمک به معیشت مردم و اقتصاد خانوار، حفظ قدرت خرید خانوار است و در کنار دولت تلاش می‌کند ایرادات به این لایحه را برطرف کند.
فزایش حقوق در بودجه 1405 به‌طور متوسط 30 درصد خواهد بود
چهارشنبه 1404/10/10 ساعت 13:43
سخنگوی کمیسیون تلفیق:
فزایش حقوق در بودجه 1405 به‌طور متوسط 30 درصد خواهد بود
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1405 گفت افزایش حقوق به‌طور متوسط حدود 30 درصد خواهد بود و ممکن است بیشتر هم شود. او از بررسی جدول 14 (یارانه‌ها) و پیش‌بینی 8.8 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی خبر داد.
افزایش حقوق‌ها متناسب با عدالت در پرداخت‌ها می‌شود
سه‌شنبه 1404/10/09 ساعت 15:40
تاجگردون:
افزایش حقوق‌ها متناسب با عدالت در پرداخت‌ها می‌شود
در بودجه سال 1405، کمیسیون تلفیق بر این تأکید دارد که افزایش حقوق‌ها به‌صورت عادلانه انجام شود و اقشار ضعیف‌تر از رشد حقوق بیشتری نسبت به افراد با درآمدهای بالاتر برخوردار شوند.
نظرات

آخرین اخبار
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
توییت جدید ترامپ درباره ایران/ برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیا!
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل
واکنش نوری المالکی به تهدید ترامپ
کالاس: اروپا دیگر محور اصلی تمرکز آمریکا نیست
سپاهان- گل گهر ؛ سپاهان در نقش‌جهان به‌دنبال بازگشت به قله
وضعیت اینترنت چه زمانی به مسیر عادی بازمی‌گردد؟
اسلامی خطاب به گروسی: اگر سایت‌ها نابود شده‌اند، دنبال چه می‌گردید؟
شاخص کل بورس به کانال 3.9 میلیون واحد عقب‌نشینی کرد
هواپیمای حامل رهبر حزب کنگره ملی هند سقوط کرد
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+ مبلغ عیدی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 بهمن 1404+ جدول
پادکست | چرا نباید مزخرف بگوییم ؟
تاجیکستان: با اقدام نظامی علیه ایران مخالفیم
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 8 بهمن 1404+ جدول
بررسی بودجه از هفته سوم بهمن در صحن مجلس آغاز می‌شود
مکاتبه فوری با مسئولان برای برقراری اینترنت اساتید
جهش قیمت خودرو رئیس‌جمهور را دست به قلم کرد!
شاهسواری: جشنواره فیلم فجر باید به رویداد همبستگی ملی تبدیل شود