×
بین الملل
شناسه خبر : 265651
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/07 ساعت 18:18
چین ظرفیت تولید کلاهک هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد

واشنگتن‌پست:

چین ظرفیت تولید کلاهک هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد

«تصاویر ماهواره‌ای نشان داده‌اند چین به سرعت در حال گسترش ظرفیت خود برای تولید کلاهک‌های هسته‌ای و تشدید تدارکات برای تلافی‌جویی سریع‌تر حملات هسته‌ای است.»

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «واشنگتن پست» نوشته است: «تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد چین به سرعت در حال ارتقا و نوسازی شبکه‌ای از تاسیسات مخفی تولید اجزای کلاهک های هسته‌ای خود بوده و زرادخانه هسته‌ای خود را سریع‌تر از هر کشور دیگری گسترش می‌دهد. ارزیابی‌های کارشناسان از نشریات رسمی نشان داده‌اند این تغییرات در حالی رخ داده‌اند که پکن تلاش‌های خود را برای توانایی یک حمله اتمی تشدید کرده و به طرز چشمگیری احتمال بروز یک بن‌بست هسته‌ای را افزایش داده است.»

روزنامه آمریکایی مدعی است بررسی‌های کارشناسی انجام‌شده توسط مراکز تحقیقاتی «شبکه هسته‌ای باز»(ONN) و «مرکز اطلاع‌رسانی، آموزش و پژوهش‌های راستی‌آزمایی» (VERTIC) پیرامون افزایش چشمگیر ظرفیت تولید کلاهک هسته‌ای در چین تصریح داشته سایت‌های کلیدی در استان سیچوان (مانند پینگتونگ برای تولید گودال پلوتونیومی و زیتونگ برای مواد منفجره پیش‌رانه) به طور وسیع گسترش یافته‌اند. ساخت‌وسازهای جدیدی که چین در این سایت‌ها داشته شامل افزایش مساحت محوطه‌های امنیتی، تأسیسات مخصوص آزمایش‌های انفجاری و سایت‌های مونتاژ و ذخیره‌سازی است.

«رنی بابیارز»، سرپرست تحلیل چندین تاسیسات اتمی مهم چین برای یک پروژه مراکز ONN و VERTIC اظهار کرد: «سطح تغییراتی که در این تاسیسات مشاهده کرده‌ایم از ۲۰۱۹ به این سو گسترده‌تر از هر زمان بوده است.»

ادعای واشنگتن پست درباره برنامه چین برای توسعه سریع تاسیسات تولید تسلیحات هسته‌ای‌اش بعد از آن منتشر می‌شود که پنتاگون چند روز پیش در گزارشی اعلام کرد تولید کلاهک‌های هسته‌ای چین از سال ۲۰۲۴ به بعد کُندتر شده و مجموع کلاهک‌های هسته‌ای این کشور بر طبق برآوردها کمی بیش از ۶۰۰ تا است اما قصد دارد تا پایان دهه جاری این تعداد را به بالای ۱۰۰۰ برساند.

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده نیز اخیرا در صحبت‌هایش درباره برنامه‌های واشنگتن برای ازسرگیری آزمایشات تسلیحات هسته‌ای خود  مدعی شد چین ممکن است در عرض ۵ سال آینده در زمینه توانمندی‌های هسته‌ای با آمریکا برابری کند.

طبق ادعای پنتاگون چین سریع‌تر از هر کشور دیگری در حال افزایش ذخیره کلاهک‌های هسته‌ای خود بوده اما بعید است بتواند به زودی تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را به تعداد کلاهک‌های زرادخانه آمریکا (حدود ۳۷۰۰ کلاهک) برساند اما روند رشد و مدرنیزاسیون برنامه هسته‌ای چین چشمگیر بوده است.

سایت مونتاژ موشک مستقر در نانجینگ ساختمان‌های جدیدی به تازگی اضافه شده‌اند و موشک‌ها در خارج از یک گاراژ ۲۰ واحدی نوساز انبار شده‌اند واشنگتن پست در ادامه این گزارش عنوان کرده تغییرات چشمگیری که پکن در تقریبا تمامی بخش‌های برنامه تسلیحات هسته‌ای خود اعمال کرده این پیام را می‌فرستد که ارتش چین برای یک رقابت تسلیحاتی تمام عیار آماده می‌شود در حالی که خود این ارتش تاکید کرده که خواهان چنین رقابتی نیست.

به ادعای روزنامه واشنگتن پست تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل‌های کارشناسی اختصاصی دو مرکز ONN/VERTIC  که در اختیار این روزنامه آمریکایی به طور انحصاری قرار گرفتند نشان داده‌اند پکن فعالیت‌ها در تاسیسات مهم برنامه تولید کلاهک هسته‌ای خود را به شدت تسریع کرده است و این یک رشد انفجاری در این برنامه از سال ۲۰۲۱ تا کنون محسوب می‌شود که می‌تواند بلندپروازی‌های هسته‌ای چین را تقویت کند.

ساخت‌وساز های پکن برای رشد این برنامه شامل ارتقاهای عمده در تاسیسات ویژه طراحی و تولید «گودال‌های پلوتونیومی» (قلب کلاهک هسته‌ای) و نیز کارخانه‌های تولید مواد منفجره قدرتمندی است که برای آغاز واکنش‌های هسته‌ای استفاده می‌شوند.

کتب درسی نظامی چین، نشریات داخلی و مقالات منتشرشده توسط محققان وابسته به ارتش این کشور همچنین حاکی از آن است که تیپ‌های هسته‌ای این ارتش در سطوح آماده‌باش بالاتری قرار گرفته‌اند و ممکن است به سمت وضعیت «پرتاب به محض دریافت هشدار» بروند به این معنی که چین آماده خواهد بود به محض شناسایی یک حمله موشکی آن را تلافی کند. تحلیلگران می‌گویند این رویکرد، انحراف مهمی از استراتژی سابق پکن است که به توانایی تلافی پس از یک حمله اولویت می داد. منابع نظامی چین  بر ضرورت داشتن سامانه‌های هشدار سریع برای بازدارندگی تأکید کرده‌اند.

به نوشته واشنگتن پست در مجموع، این تغییرات نشان می‌دهند پکن چگونه در حال توسعه مهمات و تاکتیک‌های چند منظوره‌تری است برای آنکه گزینه‌های بیشتری برای تهدید آمریکا و متحدانش به دست بیاورد حتی اگر نتواند زرادخانه خود را از نظر اندازه به زرادخانه هسته‌ای آمریکا برساند. طبق این گزارش چین زیرساخت‌های لازم مانند ماهواره‌های هشدار اولیه، رادارها و شبکه‌های ارتباطی سریع خود را تقویت کرده است.

همچنین به ادعای این گزارش چین در راستای افزایش سطح آماده‌باش نیروهای هسته‌ای خود به نظر می‌رسد کلاهک‌های هسته‌ای بیشتری در زمان صلح روی موشک‌ها نصب  کرده است(برخلاف گذشته که آنها را جداگانه ذخیره میکرد). این تغییر آرایش، علاوه بر آنکه آماده‌باش عملیاتی نیروهای هسته‌ای را افزایش می‌دهد اما در عین حال احتمال خطرات ناخواسته را نیز بیشتر می‌کند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شب تجاوز آمریکا به جنوب ایران/ انفجار در راه آهن بندرعباس و فرودگاه ایرانشهر
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی