×
بین الملل
شناسه خبر : 265627
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/07 ساعت 16:22
سومالی با کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه مخالفت کرد

سومالی با کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه مخالفت کرد

دولت سومالی با اعلام موضعی رسمی، هرگونه طرح یا اقدام برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه را محکوم کرد و بر حمایت خود از حق مردم فلسطین برای ماندن در سرزمینشان تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «حسن شیخ محمود» رئیس‌جمهور سومالی با تأکید بر مخالفت قاطع کشورش با هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه، اعلام کرد سومالی اجازه نخواهد داد درگیری‌های خاورمیانه به خاک این کشور منتقل شود.

وی در سخنرانی خود در برابر پارلمان فدرال سومالی تصریح کرد: «سومالی هرگز به صحنه‌ای برای تجاوز علیه دیگر کشورها تبدیل نخواهد شد و با انتقال جنگ‌ها به سرزمین خود مخالف است.»

رئیس‌جمهور سومالی همچنین اقدام بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، را «بزرگ‌ترین نقض حاکمیت سومالی» توصیف کرد و گفت این کشور هرگونه تلاش برای کشاندن بحران‌های منطقه‌ای به داخل سومالی را رد می‌کند.

در همین راستا، حمزه عبدی بری، نخست‌وزیر سومالی نیز اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر به‌رسمیت شناختن «سومالی‌لند» به‌عنوان یک «دولت مستقل و دارای حاکمیت» را محکوم کرد و آن را «باطل و فاقد هرگونه اثر حقوقی» دانست.

نخست‌وزیر سومالی تأکید کرد که سومالی کشوری مستقل با مرزهایی شناخته‌شده در سطح بین‌المللی است و هرگونه تعرض به وحدت و تمامیت ارضی آن، نقض آشکار حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود.

وی افزود دولت فدرال و ملت سومالی این اقدام را به‌طور قاطع رد می‌کنند.

بری موضع رژیم صهیونیستی را «شتاب‌زده» خواند و گفت شایسته‌تر بود این رژیم، به‌جای چنین اقدامی، دولت فلسطین را که تحت اشغال و تجاوز قرار دارد، به رسمیت می‌شناخت.

بری همچنین از آغاز تحرکات فوری دیپلماتیک سومالی برای رایزنی با کشورهای دوست و برادر و نیز سازمان‌های بین‌المللی خبر داد و گفت واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قابل توجهی در حمایت از موضع سومالی دریافت شده است.

نخست‌وزیر سومالی هشدار داد که این اقدام رژیم صهیونیستی ممکن است بخشی از تلاش‌ها برای تثبیت نفوذ در منطقه شاخ آفریقا و تسلط بر دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، از جمله از طریق ایجاد پایگاه‌های نظامی باشد؛ اقدامی که به گفته او تهدیدی مستقیم برای امنیت سومالی و کل منطقه محسوب می‌شود.

وی در عین حال تأکید کرد که درهای گفت‌وگو با منطقه «سومالی‌لند» همچنان باز است و دولت سومالی به تماس‌های خود با ایالات متحده ادامه می‌دهد.

او از موضع آمریکا در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی قدردانی کرد و گفت هر کشوری که به حقوق بین‌الملل احترام بگذارد، از اقدام رژیم صهیونیستی پیروی نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، نشستی اضطراری درباره به‌رسمیت شناختن «سومالی‌لند» از سوی رژیم صهیونیستی برگزار کند.

منابع دیپلماتیک اعلام کرده‌اند این نشست به بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی این اقدام و پیامدهای آن برای امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه در شرایط تشدید رقابت‌های بین‌المللی بر سر مسیرهای راهبردی دریایی، خواهد پرداخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در روز جمعه ۲۶ دسامبر (۵ دی ماه) سومالی‌لند را به طور رسمی یک کشور مستقل اعلام کرد.

درپی این اقدام روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم»، در گزارشی فاش کرد که «عبدالرحمن محمد عبدالله»، رئیس جدایی‌طلبان «سومالی‌لند»، در چارچوب مذاکرات محرمانه میان دو طرف، در ماه اکتبر (مهر ماه) به اراضی اشغالی سفر و با «گیدعون سعر»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی دیدار کرده است.

در همین راستا، منابع رسانه‌ای فاش کردند که مقامات سومالی لند و رژیم صهیونیستی توافق کرده‌اند تا در ازای به رسمیت شناخته شدن این منطقه از سوی تل‌آویو، حاضر به پذیرش اهالی نوار غزه شوند که به صورت اجباری از این منطقه کوچانده خواهند شد.


نظرات

آخرین اخبار
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
بدرقه تاریخی مشهد مقدس؛ طواف پیکر رهبر شهید در جوار مضجع امام رضا(ع)
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید
مصباحی‌مقدم: امام شهید، نماد ایستادگی و استقلال ایران بود
مشهد دریای سیاه و سرخ شد
یک انتقال غیرمنتظره برای امید ابراهیمی
هشدار زاخارووا به برلین
هشدار قطع برق ادارات پرمصرف تهران
حضور امدادگران 26استان درمشهد
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه