×
بین الملل
شناسه خبر : 265627
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/07 ساعت 16:22
سومالی با کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه مخالفت کرد

سومالی با کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه مخالفت کرد

دولت سومالی با اعلام موضعی رسمی، هرگونه طرح یا اقدام برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه را محکوم کرد و بر حمایت خود از حق مردم فلسطین برای ماندن در سرزمینشان تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «حسن شیخ محمود» رئیس‌جمهور سومالی با تأکید بر مخالفت قاطع کشورش با هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینی‌ها از نوار غزه، اعلام کرد سومالی اجازه نخواهد داد درگیری‌های خاورمیانه به خاک این کشور منتقل شود.

وی در سخنرانی خود در برابر پارلمان فدرال سومالی تصریح کرد: «سومالی هرگز به صحنه‌ای برای تجاوز علیه دیگر کشورها تبدیل نخواهد شد و با انتقال جنگ‌ها به سرزمین خود مخالف است.»

رئیس‌جمهور سومالی همچنین اقدام بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، را «بزرگ‌ترین نقض حاکمیت سومالی» توصیف کرد و گفت این کشور هرگونه تلاش برای کشاندن بحران‌های منطقه‌ای به داخل سومالی را رد می‌کند.

در همین راستا، حمزه عبدی بری، نخست‌وزیر سومالی نیز اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر به‌رسمیت شناختن «سومالی‌لند» به‌عنوان یک «دولت مستقل و دارای حاکمیت» را محکوم کرد و آن را «باطل و فاقد هرگونه اثر حقوقی» دانست.

نخست‌وزیر سومالی تأکید کرد که سومالی کشوری مستقل با مرزهایی شناخته‌شده در سطح بین‌المللی است و هرگونه تعرض به وحدت و تمامیت ارضی آن، نقض آشکار حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود.

وی افزود دولت فدرال و ملت سومالی این اقدام را به‌طور قاطع رد می‌کنند.

بری موضع رژیم صهیونیستی را «شتاب‌زده» خواند و گفت شایسته‌تر بود این رژیم، به‌جای چنین اقدامی، دولت فلسطین را که تحت اشغال و تجاوز قرار دارد، به رسمیت می‌شناخت.

بری همچنین از آغاز تحرکات فوری دیپلماتیک سومالی برای رایزنی با کشورهای دوست و برادر و نیز سازمان‌های بین‌المللی خبر داد و گفت واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قابل توجهی در حمایت از موضع سومالی دریافت شده است.

نخست‌وزیر سومالی هشدار داد که این اقدام رژیم صهیونیستی ممکن است بخشی از تلاش‌ها برای تثبیت نفوذ در منطقه شاخ آفریقا و تسلط بر دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، از جمله از طریق ایجاد پایگاه‌های نظامی باشد؛ اقدامی که به گفته او تهدیدی مستقیم برای امنیت سومالی و کل منطقه محسوب می‌شود.

وی در عین حال تأکید کرد که درهای گفت‌وگو با منطقه «سومالی‌لند» همچنان باز است و دولت سومالی به تماس‌های خود با ایالات متحده ادامه می‌دهد.

او از موضع آمریکا در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی قدردانی کرد و گفت هر کشوری که به حقوق بین‌الملل احترام بگذارد، از اقدام رژیم صهیونیستی پیروی نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، نشستی اضطراری درباره به‌رسمیت شناختن «سومالی‌لند» از سوی رژیم صهیونیستی برگزار کند.

منابع دیپلماتیک اعلام کرده‌اند این نشست به بررسی ابعاد حقوقی و سیاسی این اقدام و پیامدهای آن برای امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه در شرایط تشدید رقابت‌های بین‌المللی بر سر مسیرهای راهبردی دریایی، خواهد پرداخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در روز جمعه ۲۶ دسامبر (۵ دی ماه) سومالی‌لند را به طور رسمی یک کشور مستقل اعلام کرد.

درپی این اقدام روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم»، در گزارشی فاش کرد که «عبدالرحمن محمد عبدالله»، رئیس جدایی‌طلبان «سومالی‌لند»، در چارچوب مذاکرات محرمانه میان دو طرف، در ماه اکتبر (مهر ماه) به اراضی اشغالی سفر و با «گیدعون سعر»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی دیدار کرده است.

در همین راستا، منابع رسانه‌ای فاش کردند که مقامات سومالی لند و رژیم صهیونیستی توافق کرده‌اند تا در ازای به رسمیت شناخته شدن این منطقه از سوی تل‌آویو، حاضر به پذیرش اهالی نوار غزه شوند که به صورت اجباری از این منطقه کوچانده خواهند شد.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ به دنبال دیدن کیم جونگ اون است
غریب‌آبادی: ملت ایران در برابر فشار عقب‌نشینی نمی‌کند
آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
پایان افسانه فایده پیاده‌روی برای استخوان‌ها؛ پژوهش‌های جدید چه می‌گوید؟
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه/استقلال 1 - نساجی 0
بازگشت شکوه طلا؛ چرا قیمت طلا دوباره به سمت 4400 دلار حرکت می‌کند؟