×
اجتماعی
شناسه خبر : 265494
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 23:22
مرگ 58 هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا

مرگ 58 هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا

گزارش‌ها نشان می‌دهد که آلودگی هوا باعث مرگ سالانه 58 هزار نفر در کشور شده و نیاز به اقدامات جدی کاهش آلاینده‌ها بیش از پیش احساس می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گزارش  خسرو صادق‌نیت، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز در آئین آغاز نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده کشور گفت: در سال‌های گذشته قانونی تصویب شد که بر اساس آن تولید موتورهای کاربراتوری متوقف و حرکت به سمت نوسازی و ارتقای کیفیت موتورها در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: از منظر سلامت، این موضوع دو محور بسیار مهم دارد که نخستین آن بحث آلودگی هواست. بر اساس برآوردهای انجام‌شده، سالانه نزدیک به ۵۸ هزار نفر به دلیل مواجهه با آلاینده‌هایی که از طریق هوا وارد بدن می‌شود جان خود را از دست می‌دهند.

مشاور وزیر بهداشت تصریح کرد: این آلاینده‌ها موجب بروز بیماری‌های متعددی از جمله انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی‌عروقی، ریوی و سایر بیماری‌ها می‌شوند که می‌توانند مردم را با مشکلات جدی و بیماری‌های سختی مواجه کنند؛ بیماری‌هایی که گاه تا مرگ فرد را همراهی می‌کند.

صادق‌نیت ادامه داد: این طرح ارزشمند می‌تواند نقش مهمی در کاهش این عوارض داشته باشد. در مواجهه با آلودگی هوا، برخی پارامترها شاخص‌تر هستند و اثرات آن‌ها بیشتر دیده می‌شود؛ از جمله مونوکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن و به‌ویژه ریزگردها یا PM2.5 که ذرات معلق در هوا هستند و مهم‌ترین شاخص آلودگی و عوارض ناشی از آن محسوب می‌شوند.

موتورهای فرسوده ۲۰ برابر بیشتر از خودروها آلودگی ایجاد می‌کنند

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد موتورسیکلت‌های فرسوده که غالباً کاربراتوری هستند، در برخی موارد بیش از ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از موتورسیکلت‌های انژکتوری و حتی خودروها آلودگی ایجاد می‌کنند و جایگزینی آن‌ها می‌تواند نقش ویژه‌ای در کاهش آلودگی هوا و ارتقای سطح سلامت مردم داشته باشد.

افزایش ۵۰ درصدی مرگ راکبان موتورسیکلت در تصادفات سال ۱۴۰۳

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به دومین محور سلامت این طرح افزود: موضوع دوم، بحث تصادفات است. متأسفانه میزان مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات در کشور ما بسیار بالاست و حتی مهم‌تر از آن، حجم صدماتی است که منجر به بستری شدن، درمان‌های طولانی‌مدت و آسیب‌هایی می‌شود که تا پایان عمر فرد را درگیر می‌کند و خانواده‌ها را با مشکلات جدی مواجه می‌سازد.

وی تصریح کرد: در این میان، موتورسیکلت و تصادفات مربوط به آن نقش ویژه‌ای در آمار مرگ‌ومیر و صدمات دارند و متأسفانه سال گذشته مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات راکبان موتورسیکلت ۵۰ درصد افزایش داشته است که نشان‌دهنده ضرورت توجه ویژه به این موضوع است.

صادق‌نیت گفت: نوسازی موتورسیکلت‌ها می‌تواند در کاهش این آمار نیز نقش مؤثری ایفا کند و ایمنی تردد را به شکل محسوسی افزایش دهد.

وی با ارائه پیشنهادی در این زمینه افزود: استفاده از کلاه ایمنی موضوعی است که پیش از این نیز در مراجع مختلف مطرح شده، اما متأسفانه در کشور ما میزان استفاده از آن نسبت به کشورهای پیشرفته بسیار پایین‌تر از حد مطلوب است.

کاهش ۷۰ درصدی مرگ موتورسواران با استفاده از کلاه ایمنی

مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از روش‌های مؤثر این است که همزمان با نوسازی و جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده، تحویل کلاه ایمنی به عنوان یک امر ضروری در نظر گرفته شود تا زمینه استفاده از این وسیله محافظ فراهم شود.

وی تصریح کرد: کلاه ایمنی می‌تواند مرگ ناشی از تصادفات موتورسیکلت و آسیب‌های شدید را تا ۷۰ درصد کاهش دهد و این اقدام ما را به اهداف این طرح مؤثر و بزرگ نزدیک‌تر می‌کند.

صادق‌نیت گفت: امیدوارم این طرح با موفقیت و استقبال گسترده‌تری اجرا شود و هرچه سریع‌تر منجر به جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده با موتورسیکلت‌های به‌روزتر، ایمن‌تر و کم‌آلاینده‌تر شود تا آلودگی کمتری برای مردم کشورمان ایجاد کند.


خبرگزاری مهر
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | کوچه دو طبقه در کاشان
چگونه پهپادهای ارزان ایران معادلات نبرد را تغییر دادند؟
احداث مسیر جایگزین پل B1 در البرز آغاز شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 16 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 16 خرداد 1405 + جدول قیمت ها
اعتراف وزیر انرژی آمریکا: کاهش قیمت بنزین بدون توافق با ایران ممکن نیست
مقام عراقی: بغداد از پرداخت عوارض تنگه هرمز مستثنی است
موفقیت تاریخی ناسا : جت X-59 دیوار صوتی را شکست
«تهران کنارت» پرمخاطب‌ترین فیلم هفته با 87 هزار مخاطب
تاوان حمایت از تل‌آویو؛ برلین از قطار قدرت جا ماند
بازگشت پرویز ثابتی به سینما؛ فیلم جدید درباره ساواک کلید خورد
چرا پنتاگون ارسال موشک‌های تاماهاک به آلمان را لغو کرد؟
افت شدید محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا در نظرسنجی‌ها
افزایش 21 درصدی کرایه اتوبوس و ناوگان مسافری از امروز
جدول کامل کنسرت‌های تهران و تبریز منتشر شد؛ از علیرضا قربانی تا کینگ رام
آغاز صدور احکام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی + زمان واریز معوقات فروردین و اردیبهشت
مطالبات گندم‌کاران هنوز پرداخت نشده است
شرایط ثبت‌نام و قیمت 5 خودروی وارداتی در طرح جدید فروش اعلام شد
جزئیات وام مسکن 400 میلیونی برای خانواده‌های دارای فرزند اعلام شد
تماس‌های فشرده رئیس پارلمان لبنان با مقامات آمریکایی فاش شد
قرارداد 2 میلیارد دلاری آمریکا برای فروش پدافند ضد پهپاد به کویت
انتقاد تند عضو کنگره آمریکا از نتانیاهو و نفوذ تل‌آویو در واشنگتن
چرا پنتاگون از فعالیت‌های اطلاعاتی اسرائیل نگران شده است؟
چرا برخی افراد پس از طلاق دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند؟
صعود تکواندو ایران در رنکینگ جهانی؛ زندی شماره یک المپیک شد
بغداد زمان خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی را اعلام کرد
تصادف مرگبار سمند در نجف‌آباد؛ 3 فوتی و 1 مصدوم
دو بزنگاه کنونی دشمن در جنگ ترکیبی
کاهش قیمت نفت متوقف شد؛ برنت به 92 دلار رسید
تداوم تنش آبی در پایتخت با وجود افزایش بارندگی‌ها؛ تهران همچنان در مرز تنش آبی
ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران
زاینده رود تا سه ماه آینده جاری است
دو برداشت از توافق
کیفیت هوای اصفهان به مرز بحران رسید
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 16 خرداد 1405
کوبا؛ تایوانِ کارائیب؟
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ چه کسانی ویزا نگرفتند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 16 خرداد 1405 + جدول
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری برای 17 تا 31 خرداد آغاز شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 16 خرداد 1405 / اونس طلا سقوط کرد!
محیط زیست ایران، چشم به راه حکمرانی سبز
ترافیک سنگین صبحگاهی در محور هراز و 2 آزادراه اصلی
پاسخ تند وگزنده عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی