×
اجتماعی
شناسه خبر : 265489
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/07 ساعت 05:00
رابطه چاقی و شتاب پیشرفت آلزایمر

رابطه چاقی و شتاب پیشرفت آلزایمر

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که افزایش وزن و چاقی با فرآیندهای التهابی و متابولیک مرتبط است که می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را افزایش دهد

نورنیوز-گروه اجتماعی : به گزارش مدیسن نت، بر اساس نتایج ارائه شده، برخی از نشانگرهای خونی مرتبط با آلزایمر در افراد چاق تقریباً دو برابر سریع‌تر از افرادی که چاق نبودند، افزایش یافتند.

دکتر «سیروس راجی»، محقق ارشد در مرکز تحقیقات آزمایشگاه‌های تصویربرداری عصبی مؤسسه رادیولوژی مالینکرودت در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیز، گفت: «این اولین باری است که ما رابطه بین چاقی و بیماری آلزایمر را که با آزمایش‌های نشانگر زیستی خون اندازه‌گیری شده است، نشان داده‌ایم.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های پنج ساله بیش از ۴۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه تصویربرداری مغز از بیماران آلزایمر پیگیری کردند.

نتایج نشان داد که افراد چاق دارای نشانگرهای زیستی خونی مرتبط با آلزایمر هستند که با سرعت بیشتری افزایش می‌یابند، از جمله:

• پروتئین‌های تاو، که توده‌های سمی را در مغز بیماران آلزایمر تشکیل می‌دهند.

• قطعات پروتئینی زنجیره سبک نوروفیلامنت (NfL)، که از سلول‌های مغزی آسیب‌دیده یا در حال مرگ آزاد می‌شوند.

• پروتئین اسیدی فیبریلاری گلیال، پروتئینی که توسط سلول‌هایی تولید می‌شود که نورون‌ها را در مغز و نخاع التیام بخشیده و محافظت می‌کنند.

به طور کلی، نتایج نشان می‌دهد که سطح تاو در افراد چاق تا ۹۵٪ سریع‌تر افزایش می‌یابد. همچنین ۲۴٪ سرعت افزایش سطح NfL در شرکت‌کنندگان چاق در مقایسه با افراد مبتلا به آلزایمر بدون چاقی وجود داشت.

محققان نتیجه گرفتند که در مجموع، آزمایش‌های خون در ثبت تأثیر چاقی بر آلزایمر، بهتر از اسکن‌های تصویربرداری پزشکی PET عمل کردند.

راجی گفت: «این واقعیت که ما می‌توانیم تأثیر پیش‌بینی‌کننده چاقی را بر افزایش نشانگرهای زیستی خون با حساسیت بیشتری نسبت به PET ردیابی کنیم، چیزی است که در این مطالعه مرا شگفت‌زده کرد.»

دکتر «سهیل محمدی»، محقق ارشد و دستیار پژوهشی، گفت: «این نتایج نشان می‌دهد که چاقی ممکن است یک عامل خطر برای آلزایمر باشد.»

محمدی در یک بیانیه خبری گفت: «طبق گزارش سال ۲۰۲۴ کمیسیون لنست، ۱۴ عامل خطر قابل اصلاح در مجموع تقریباً ۴۵٪ یا نزدیک به نیمی از خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر را تشکیل می‌دهند. اگر بتوانیم هر یک از این عوامل خطر را کاهش دهیم، می‌توانیم موارد آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهیم یا زمان شروع بیماری را به تعویق اندازیم.»

راجی معتقد است که در آینده پزشکان از آزمایش خون و اسکن‌های تصویربرداری مغز برای ردیابی بیماران آلزایمر، به ویژه آنهایی که با داروهای تازه تأیید شده برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری درمان می‌شوند، استفاده خواهند کرد.

وی گفت: «این علم بسیار عمیقی است که باید در حال حاضر دنبال شود، زیرا ما داروهایی داریم که می‌توانند چاقی را به طور مؤثر درمان کنند، به این معنی که می‌توانیم تأثیر داروهای کاهش وزن را بر نشانگرهای زیستی آلزایمر در مطالعات آینده ردیابی کنیم.»

راجی افزود: «شگفت‌انگیز است که ما این نشانگرهای زیستی خون را برای ردیابی آسیب‌شناسی مولکولی بیماری آلزایمر و اسکن‌های MRI را برای ردیابی شواهد بیشتر از تخریب مغز و پاسخ به درمان‌های مختلف داریم. این کار برای مطالعات و آزمایش‌های درمانی آینده اساسی است.»


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یک گام عجیب در پزشکی؛ گوش به پا پیوند زده شد
رابطه چاقی و شتاب پیشرفت آلزایمر
گام بلند پزشکی؛ کشف نشانه‌های پنهان بیماری در خون
اروپا نقشه جهانی سفر را تغییر داد
تشخیص زودهنگام بیماری‌ها با فناوری نانو و هوش مصنوعی
دانشمندان در تلاش برای آموزش ربات‌ها جهت خواندن ذهن
پیام مثبت اسلام‌آباد به تهران؛ روابط در مسیر رو به جلو
قوانین هواپیمایی چین برای پهپادها اصلاح شد
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
نخستین کشتی گازبر روسی ساخته شد
نخست وزیر عراق: ایران خواهان مذاکرات جدی و بدون دیکته است
ناآرامی در تفلیس
علوی‌های سوریه علیه «نسل‌کشی هویتی» به خیابان‌ها می‌آیند
واکنش تند الشباب به پرونده سومالی‌لند
رکورد منفی محبوبیت ماکرون در فرانسه
ترامپ بار دیگر اوکراین را تحقیر کرد
آرسنال صدر جدول را پس گرفت/ پیروزی لیورپول در آنفیلد
مرگ 58 هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا
عکس های منتخب ایران، شنبه 6 دی 1404
افشای سفر مخفیانه رئیس سومالی‌لند به سرزمین اشغالی
پیش‌بینی سقوط کابینه مرتس در نظرسنجی‌ها
نسخه پایدار دستیار هوش مصنوعی تا پایان 1404 عرضه می‌شود
نورنما | لحظه آغز آبشار فصلی در منطقه لارستان
بریکس 50 درصد ذخایر طلای جهان را تصاحب کرد
سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند
دستگیری قاتل متواری
هشدار سه‌روزه ناپایداری جوی در لرستان؛ کوهنوردی ممنوع
زلزله 7 ریشتری تایوان را لرزاند
صرفا دعوای دو شاهزاده نیست!
علایی: جنگ 12 روزه نتیجه برنامه‌ریزی بلندمدت آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود
سینا مهراد مجری یک برنامه ورزشی در تلویزیون شد
حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه
امیدواری دموکرات‌ها برای بازپس‌گیری قدرت از ترامپ
اعلام فرآیند اجرایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان
فرماندار مراغه درگذشت
سوئیس بی‌طرف هم به تقویت ارتش روی آورد
هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه؛ بارش و کولاک در راه
سالاری: بازی با پرتغال در آستانه نهایی شدن است
بهرام بیضایی درگذشت/ پیام های تسلیت
نوسان قیمت خودروهای داخلی در بازار همچنان ادامه دارد
لیگ برتر: پیکان و خیبر به تساوی رسیدند
هشدار نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری/وقوع بارش شدید، کولاک
نورنما | ساخت‌وساز به سبک چینی!
پاکستان اقدام اسرائیل در به رسمیت شناختن سومالی‌لند را محکوم کرد
استاندار: شرایط آب تهران فوق‌بحرانی است
سقوط اتوبوس در گواتمالا 15 قربانی گرفت
سازمان ملل درباره تشدید تنش‌ها در یمن هشدار داد
جوانی به اتهام زیر گرفتن عمه‌اش با خودرو دستگیر شد
هشدار نارنجی در زنجان؛ کولاک و یخبندان در راه
سپاهان قهرمان نیم فصل شد+ جدول لیگ
X
آگهی تبلیغاتی