×
بین الملل
شناسه خبر : 265469
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 21:17
سوئیس بی‌طرف هم به تقویت ارتش روی آورد

سوئیس بی‌طرف هم به تقویت ارتش روی آورد

با وجود سابقه طولانی بی‌طرفی، سوئیس اعلام کرد که در راستای افزایش آمادگی دفاعی، قصد دارد ظرفیت و توانایی‌های نظامی خود را تقویت کند.

نورنیوز-گروه بین الملل : رئیس نیروهای مسلح سوئیس هشدار داد که این کشور در وضعیت فعلی قادر به دفاع از خود در برابر یک حمله تمام‌عیار نظامی نیست و با توجه به افزایش تهدیدات ناشی از روسیه، ناگزیر است هزینه‌های نظامی خود را به‌طور جدی افزایش دهد.

توماس زوسلی، فرمانده ارتش سوئیس که قرار است در پایان سال جاری میلادی از سمت خود کناره‌گیری کند، در گفت‌وگو با روزنامه نویه سایتونگ (NZZ) اعلام کرد که اگرچه سوئیس برای مقابله با حملات «بازیگران غیردولتی» علیه زیرساخت‌های حیاتی و همچنین حملات سایبری آمادگی‌هایی دارد، اما ارتش این کشور با کمبودهای جدی در حوزه تجهیزات نظامی روبه‌روست.

او تصریح کرد، «آنچه نمی‌توانیم انجام دهیم، دفاع در برابر تهدیدات از فاصله دور یا حتی یک حمله گسترده به خاک کشور است.» زوسلی افزود که آگاهی از این واقعیت «بار سنگینی» بر دوش فرماندهان نظامی است، چرا که در صورت بروز یک وضعیت اضطراری واقعی، تنها حدود یک‌سوم از نیروهای ارتش به‌طور کامل مجهز خواهند بود.

به گفته رئیس ستاد ارتش، سوئیس در سال‌های اخیر روند افزایش بودجه دفاعی را آغاز کرده و در حال نوسازی توپخانه و سامانه‌های زمینی خود است. همچنین این کشور قصد دارد جنگنده‌های قدیمی خود را با جنگنده‌های نسل پنجم F-۳۵A ساخت شرکت لاکهید مارتین جایگزین کند.

با این حال، این برنامه‌ها با افزایش هزینه‌ها و کسری بودجه مواجه شده‌اند. منتقدان نیز در شرایطی که دولت فدرال با محدودیت‌های مالی روبه‌روست، هزینه‌کرد گسترده برای توپخانه و مهمات را زیر سؤال برده‌اند.

جنگ اوکراین و توهم امنیت ناشی از بی‌طرفی

زوسلی تأکید کرد که با وجود جنگ اوکراین و تلاش‌های روسیه برای بی‌ثبات‌سازی اروپا، نگرش عمومی در سوئیس نسبت به ارتش تغییر محسوسی نکرده است. او دلایل این موضوع را فاصله جغرافیایی سوئیس از جنگ، نداشتن تجربه جنگی در دهه‌های اخیر و «باور نادرست به این که بی‌طرفی به‌تنهایی ضامن امنیت است» دانست.

او در این‌باره گفت: «این تصور از نظر تاریخی نادرست است. کشورهای بی‌طرف متعددی وجود داشته‌اند که بدون سلاح بودند و در نهایت به جنگ کشیده شدند. بی‌طرفی تنها زمانی معنا دارد که بتوان از آن با سلاح دفاع کرد.»

افزایش تدریجی بودجه دفاعی؛ لازم اما دیرهنگام

سوئیس متعهد شده است که تا حدود سال ۲۰۳۲ هزینه‌های دفاعی خود را به حدود یک درصد تولید ناخالص داخلی برساند؛ رقمی که در حال حاضر حدود ۰.۷ درصد است. این میزان همچنان فاصله زیادی با سطح ۵ درصدی دارد که کشورهای عضو ناتو برای خود تعیین کرده‌اند.

زوسلی هشدار داد که با این سرعت افزایش بودجه، ارتش سوئیس تنها تا حدود سال ۲۰۵۰ به آمادگی کامل خواهد رسید. او در پایان گفت، «با توجه به سطح تهدیدات موجود، این بازه زمانی بسیار طولانی است.»

اظهارات فرمانده ارتش سوئیس در حالی مطرح می‌شود که بحث درباره نقش بی‌طرفی، توان بازدارندگی و جایگاه این کشور در معماری امنیتی اروپا، بار دیگر به یکی از موضوعات جدی محافل سیاسی و نظامی سوئیس تبدیل شده است.

بی‌طرفی سوئیس یکی از اصول اصلی سیاست خارجی این کشور طی یکی دو قرن گذشته بوده است. طبق این اصل سوئیس در درگیری‌های مسلحانه بین سایر کشورها مداخله نمی‌کند. این سیاست توسط خود سوئیس برقرار شده‌است و برای تأمین امنیت خارجی و تقویت صلح به کار گرفته می‌شود.

سوئیس قدیمی‌ترین سیاست بی‌طرفی نظامی را دارد و از زمان امضای معاهده پاریس در سال ۱۸۱۵ به صورت رسمی وارد هیچ جنگی نشده‌است.


باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس