×
اجتماعی
شناسه خبر : 265441
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 19:55
استاندار: شرایط آب تهران فوق‌بحرانی است

استاندار: شرایط آب تهران فوق‌بحرانی است

استاندار تهران با تأکید بر لزوم تغییر نوع حکمرانی در پایتخت و با اشاره به برخی چالش های تهران از جمله وضعیت فوق‌بحرانی آب، بارگذاری چندبرابری جمعیت، فرونشست زمین، حاشیه‌نشینی گسترده و مشارکت پایین سیاسی، نقش دانشگاه‌ها را در عبور از این چالش‌ها تعیین‌کننده دانست.

نورنیوز-گروه اجتماعی : استاندار تهران با تأکید بر لزوم تغییر نوع حکمرانی در پایتخت و با اشاره به برخی چالش های تهران از جمله وضعیت فوق‌بحرانی آب، بارگذاری چندبرابری جمعیت، فرونشست زمین، حاشیه‌نشینی گسترده و مشارکت پایین سیاسی، نقش دانشگاه‌ها را در عبور از این چالش‌ها تعیین‌کننده دانست.

محمدصادق معتمدیان امروز در نشستی که با حضور وزیر علوم و روسای دانشگاه‌های تهران در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: بهترین دانشگاه‌های کشور در تهران هستند و بهترین نخبگان و اساتید در این شهر قرار دارند و دانشگاهیان می‌توانند تاثیر بسیاری داشته باشند. ارتباط دانشگاه‌ها با حوزه وزارت علوم و وزارت بهداشت در گذشته نزدیک نبوده است اما امروز با تغییر حکمرانی در استان‌ها سعی داریم تعاملات و هم افزایی را افزایش دهیم. یکی از اولویت‌های ما در دولت چهاردهم تغییر نوع حکمرانی در تهران است که بخشی از آن در حال انجام است.

حلقه اصلی حریم تهران به دولت و استانداری واگذار شد

وی ادامه داد: بحث حریم شهر تهران مساله‌ای بود که بیش از چهار دهه محل مداخله بود؛ این باعث شد حریم‌ها را از دست دهیم و رها شدگی رخ دهد. حالا حلقه اصلی حریم به دولت و استانداری واگذار شد و شهرداری تهران هم در حوزه خودش کار خواهد کرد.


استاندار تهران اضافه کرد: در کمیسیون ماده ۵ هم همه اختیارات را به یک نهاد عمومی غیردولتی داده بودیم؛ ببینید رییس این شورا شهردار تهران است؛ شهرداری هر جا که منافع مالی داشته باشد طرح می‌برد و خودش تصویب می‌کند. خوشبختانه به وزیر راه دستور داده شد و لایحه‌ای بردیم که کمیسیون ماده ۵ نیز تحت اختیار استانداری باشد.

شرایط آب در تهران فوق بحرانی است

معتمدیان همچنین با اشاره به وضعیت آبی تهران گفت: شرایط آب در تهران فوق بحرانی است و اقداماتی که انجام شده موجب فرونشست شده است؛ تهران، خراسان جنوبی و خراسان شمالی سه استانی هستند که فرونشست دارند. به جایی رسیدیم که رییس جمهور می‌گوید راهی جز تغییر پایتخت نداریم و اگر حکمرانی تغییر نکند این شرایط ادامه دارد.

به گفته معتمدیان، حداکثر بارگذاری تهران بر مبنای سال ۷۵ بود اما امروز ۵ برابر آن ظرفیت در شهر تهران بارگذاری شده است. چالش‌های ما به جایی رسیده که با همکاری استان‌های همجوار درگیر چالش‌ها هستیم و تامین آب استان از خارج از حوزه است چرا که بارگذاری‌ها علمی نبوده است. ۱۵۰ هزار انشعاب غیرمجاز داریم که شبانه روز در حال برداشت هستند.

وی ادامه داد: استان تهران رتبه اول کشور در حاشیه نشینی را دارد؛ امروز تهران ۱۸ هزار هکتار بافت ناکارآمد دارد. همین مساله منشاء بسیاری از مشکلات شهر تهران است. کلونی‌های جمعیتی و انواع مشکلات اجتماعی به همین دلیل رخ داده است.

وی با بیان اینکه وضعیت تهران در سرانه‌ها مناسب نیست گفت: سال گذشته سرانه آموزشی‌مان ۵.۲۸ بوده است که در رتبه ۲۸ کشور قرار داشتیم. روزانه ۱.۵ میلیون خودرو و ۴ میلیون نفر وارد تهران می‌شوند. ۷۴ درصد حمل و نقل به همین خودروی سواری برمی‌گردد؛ تهران را دو تیکه کرده‌ایم. مترو مختص تهران است و متولی ندارد.

استاندار تهران تاکید کرد: تا پایان دولت می‌توانیم هفت میلیون جابجایی ریل باس را به چندین برابر برسانیم؛ در شهرهای مختلف استان توقع ایجاد شده و کلنگ زده‌اند و کار را رها کرده‌اند.

وی تصریح کرد: استانداری ظرفیتی است و تعامل یک جاده دو طرفه است؛ همانطور که انتظار تعامل داریم نیاز به کمک هم داریم. وضعیت خوبی در زیرساخت‌های استان از جمله خوابگاه‌ها نداریم. پروژه‌های نیمه تمامی داریم که سال‌ها به همین صورت باقی مانده‌اند. راهکار حل مسائل زیرساختی این است که همه چیز را استانی ببینیم؛ در تخصیص‌های ملی، مولدها و سیاست‌گذاری‌های کلان استانی بوده‌اند.

استاندار تهران با اشاره به اقدامات استانداری تهران در خصوص ایجاد پنل‌های خورشیدی گفت: ما پنل خورشیدی را برای ۲۰۰ مدرسه  و ۱۲۰۰ مسجد شروع کرده ایم. بزرگترین پروژه نصب پنل در سوله‌ها را در عباس آباد کلید زدیم؛ امروز به ۱۲ هزارمگاوات مجوز رسیدیم و به زودی ۱۵۵۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد و تا پایان دولت کسری ۳ هزار مگاوات جبران خواهد شد.

تهرانی ها ۲ برابر میانگین، مصرف آب دارند

وی اضافه کرد: در بحث آب، انتقال آب مسکن است و باید مدیریت مصرف داشته باشیم چرا که مردم تهران تا دوبرابر میانگین مصرف، آب استفاده می‌کنند. نصب کاهنده‌ها برنامه مهم ماست که ۳۰ تا ۳۵ درصد موجب کاهش مصرف می‌شود. ما آمادگی کاملی داریم که از ظرفیت دانشگاهیان استفاده کنیم.

معتمدیان با اشاره به وضعیت لکه‌های صنعتی بیان کرد: در بخش صنعتی لکه‌هایی بارگذاری شده است که غیرمجاز هستند؛ ۳۸ لکه در استان مشخص شده است و آن را در برنامه ساماندهی داریم. ۲۰ هزار واحد صنفی در قالب شهرک‌های خصوصی غیردولتی ساماندهی می شوند و واحدهایی که در این بسته قرار نگیرند، پلمپ خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز تهران کاملا سنتی اداره می‌شود؛ طرحی را آماده کرده‌ایم؛ ما به دنبال این هستیم که از طریق هوش مصنوعی به سمت هوشمندسازی برویم. با چین صحبت‌هایی کرده‌ایم که این روند در چین اجرا شده است و در حال نهایی کردن و اجرایی شدن آن هستیم.

استاندار تهران با بیان این‌که در بحث مشارکت سیاسی، تهران در ادوار مختلف کمترین مشارکت مردم را در انتخابات داشته است، گفت: مشارکت‌ها در مجلس دوازدهم در تهران ۲۰ درصد، ریاست جمهوری دوره سیزدهم ۲۴ درصد، شورای ششم ۲۲ درصد و مجلس یازدهم ۱۸ درصد بوده است. ۸۲ درصد از مردم تهران در انتخابات حضور پیدا نکرده‌اند و مشابهش در هیچ استانی رخ نداده است.

وی در پایان تصریح کرد: اولین دوره‌ای در کشور است که انتخابات تناسبی برگزار می‌کنند و این مساله به خاطر تقویت احزاب است. ظرفیت دانشگاه‌ها بسیار مهم است و باید بتوانیم از این طریق مشارکت مردم را افزایش دهیم. اولین انتخابات بعد از جنگ ۱۲ روزه بسیار حائز اهمیت است و خواهش داریم با معاونت سیاسی تعامل خوبی برقرار کنیم تا احزاب زمینه حضور در دانشگاه‌ها را داشته باشند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است