×
سیاسی
شناسه خبر : 265414
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 16:55
پزشکیان: ریشه بسیاری از ناترازی‌های انرژی، تصمیمات غیرعلمی است

پزشکیان: ریشه بسیاری از ناترازی‌های انرژی، تصمیمات غیرعلمی است

رئیس‌جمهور با اشاره به چالش ناترازی انرژی تصریح کرد: ریشه بسیاری از مشکلات و ناترازی‌های امروز کشور به‌ویژه در حوزه انرژی، در تصمیم‌گیری هایی نهفته است که بدون پشتوانه مستندات علمی و کارشناسی انجام شده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه بررسی طرح‌های دانشگاهی در حوزه هدفمندسازی یارانه انرژی، با تمرکز بر هدفمندی یارانه انرژی در بخش املاک، بهینه‌سازی مصرف انرژی در حوزه آموزش و ارتقای بهره‌وری انرژی در صنعت پتروشیمی، صبح امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد.

رئیس‌جمهور در این جلسه با اشاره به سیاست محوری دولت در بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل علمی مسائل کشور و حرکت به‌سوی مأموریت‌محور شدن دانشگاه‌ها، اظهار داشت: ریشه بسیاری از مشکلات و ناترازی‌های امروز کشور به‌ویژه در حوزه انرژی، در تصمیم‌گیری‌هایی نهفته است که بدون پشتوانه مستندات علمی و کارشناسی انجام شده‌اند؛ درحالی که بر اساس آموزه‌های دینی، هیچ ظلمی بالاتر از تصمیم‌گیری نادرست و غیرکارشناسی در حق جامعه نیست.

پزشکیان با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان، حل مسائل کلان ملی در قالب پروژه‌های دانشگاهی دنبال می‌شود، افزود: این رویکرد علاوه بر حل علمی مسائل، زمینه آموزش عملی دانشجویان، ارتقای توانمندی آن‌ها، ایجاد درآمد و ثروت برای دانشگاه‌ها و نیز ایفای نقش مؤثر دانشگاه در فرهنگ‌سازی عمومی را فراهم می‌کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: به اعتقاد من، اگر اساتید و نخبگان دانشگاهی از فضای صرفاً نظری و کلاس‌های درس خارج شده و در میدان عمل حضور فعال داشته باشند، ظرفیت‌های بزرگی برای حل مسائل کشور آزاد خواهد شد و این امر می‌تواند جهشی جدی در کارآمدسازی نظام اداری و اجرایی کشور ایجاد کرده و آن را از حالت رکود و رخوت خارج سازد.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از اساتید و دانشگاهیان به‌عنوان «مغز متفکر» در فرآیند و نظام تصمیم‌سازی و اجرا، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته، استفاده از تجهیزات گرمایشی نوین منجر به کاهش مصرف انرژی تا حدود ۸۰ درصد و افزایش چشمگیر بهره‌وری شده است. لازم است دانشگاه‌ها فناوری‌های مرتبط با این تجهیزات را بررسی کرده و زمینه بومی‌سازی و به‌کارگیری آن‌ها در تولیدات داخلی را فراهم کنند.

رئیس جمهور با اشاره به سیاست دولت در تقویت تولید و اصلاح الگوی مصرف انرژی افزود: در تلاش هستیم با رویکردی تدریجی، مصرف گاز در بخش خانگی را کاهش داده و به سمت استفاده بیشتر از برق حرکت کنیم؛ برقی که بخش قابل‌توجهی از آن می‌تواند از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تأمین شود. این رویکرد نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حل بخشی از معضلات زیست‌محیطی کشور خواهد داشت.

رئیس جمهور همچنین تأکید کرد: منابع حاصل از متناسب‌سازی قیمت‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، باید به‌طور هدفمند در حوزه‌های معیشت مردم، مسکن و سلامت هزینه شود تا آثار اصلاحات به‌صورت ملموس در زندگی شهروندان نمایان شود.

پزشکیان در ادامه بر اجرای آزمایشی طرح‌های ارائه‌شده، برگزاری جلسات هماهنگی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط، و انجام کلیه اقدامات با هماهنگی سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی تأکید و خواستار ثبت و به‌اشتراک‌گذاری تجربیات موفق حاصل از اجرای این طرح‌ها و تعمیم آن‌ها به سایر دانشگاه‌های کشور شد.

در این جلسه، گزارش جامعی از طرح‌های دانشگاهی ارائه شد که هدف اصلی آن‌ها کاهش ناترازی‌های موجود در بخش انرژی کشور از طریق اصلاح الگوی مصرف، ارتقای بهره‌وری و بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه بود. این طرح‌ها با تکیه بر مطالعات کارشناسی، نقش اصلاح رفتار مصرف‌کنندگان و استفاده از ظرفیت‌های فناورانه در مدیریت تقاضای انرژی را به‌عنوان محورهای اصلی مورد توجه قرار داده‌اند.

همچنین گزارش اقدامات انجام‌شده در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش آموزش، به‌ویژه در ساختمان‌های اداری و آموزشی، و نیز طرح‌های مرتبط با افزایش بهره‌وری انرژی در صنعت پتروشیمی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بخش ضرورت جلوگیری از اتلاف انرژی، کاهش شدت مصرف در ساختمان‌های آموزشی و اداری، توسعه هوشمندسازی سامانه‌های انرژی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در این زمینه مورد تأکید قرار گرفته بود.


نظرات

آخرین اخبار
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت