×
سیاسی
شناسه خبر : 265414
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 16:55
پزشکیان: ریشه بسیاری از ناترازی‌های انرژی، تصمیمات غیرعلمی است

پزشکیان: ریشه بسیاری از ناترازی‌های انرژی، تصمیمات غیرعلمی است

رئیس‌جمهور با اشاره به چالش ناترازی انرژی تصریح کرد: ریشه بسیاری از مشکلات و ناترازی‌های امروز کشور به‌ویژه در حوزه انرژی، در تصمیم‌گیری هایی نهفته است که بدون پشتوانه مستندات علمی و کارشناسی انجام شده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه بررسی طرح‌های دانشگاهی در حوزه هدفمندسازی یارانه انرژی، با تمرکز بر هدفمندی یارانه انرژی در بخش املاک، بهینه‌سازی مصرف انرژی در حوزه آموزش و ارتقای بهره‌وری انرژی در صنعت پتروشیمی، صبح امروز شنبه ۶ دی ۱۴۰۴با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد.

رئیس‌جمهور در این جلسه با اشاره به سیاست محوری دولت در بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل علمی مسائل کشور و حرکت به‌سوی مأموریت‌محور شدن دانشگاه‌ها، اظهار داشت: ریشه بسیاری از مشکلات و ناترازی‌های امروز کشور به‌ویژه در حوزه انرژی، در تصمیم‌گیری‌هایی نهفته است که بدون پشتوانه مستندات علمی و کارشناسی انجام شده‌اند؛ درحالی که بر اساس آموزه‌های دینی، هیچ ظلمی بالاتر از تصمیم‌گیری نادرست و غیرکارشناسی در حق جامعه نیست.

پزشکیان با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان، حل مسائل کلان ملی در قالب پروژه‌های دانشگاهی دنبال می‌شود، افزود: این رویکرد علاوه بر حل علمی مسائل، زمینه آموزش عملی دانشجویان، ارتقای توانمندی آن‌ها، ایجاد درآمد و ثروت برای دانشگاه‌ها و نیز ایفای نقش مؤثر دانشگاه در فرهنگ‌سازی عمومی را فراهم می‌کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: به اعتقاد من، اگر اساتید و نخبگان دانشگاهی از فضای صرفاً نظری و کلاس‌های درس خارج شده و در میدان عمل حضور فعال داشته باشند، ظرفیت‌های بزرگی برای حل مسائل کشور آزاد خواهد شد و این امر می‌تواند جهشی جدی در کارآمدسازی نظام اداری و اجرایی کشور ایجاد کرده و آن را از حالت رکود و رخوت خارج سازد.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از اساتید و دانشگاهیان به‌عنوان «مغز متفکر» در فرآیند و نظام تصمیم‌سازی و اجرا، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته، استفاده از تجهیزات گرمایشی نوین منجر به کاهش مصرف انرژی تا حدود ۸۰ درصد و افزایش چشمگیر بهره‌وری شده است. لازم است دانشگاه‌ها فناوری‌های مرتبط با این تجهیزات را بررسی کرده و زمینه بومی‌سازی و به‌کارگیری آن‌ها در تولیدات داخلی را فراهم کنند.

رئیس جمهور با اشاره به سیاست دولت در تقویت تولید و اصلاح الگوی مصرف انرژی افزود: در تلاش هستیم با رویکردی تدریجی، مصرف گاز در بخش خانگی را کاهش داده و به سمت استفاده بیشتر از برق حرکت کنیم؛ برقی که بخش قابل‌توجهی از آن می‌تواند از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تأمین شود. این رویکرد نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و حل بخشی از معضلات زیست‌محیطی کشور خواهد داشت.

رئیس جمهور همچنین تأکید کرد: منابع حاصل از متناسب‌سازی قیمت‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، باید به‌طور هدفمند در حوزه‌های معیشت مردم، مسکن و سلامت هزینه شود تا آثار اصلاحات به‌صورت ملموس در زندگی شهروندان نمایان شود.

پزشکیان در ادامه بر اجرای آزمایشی طرح‌های ارائه‌شده، برگزاری جلسات هماهنگی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط، و انجام کلیه اقدامات با هماهنگی سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی تأکید و خواستار ثبت و به‌اشتراک‌گذاری تجربیات موفق حاصل از اجرای این طرح‌ها و تعمیم آن‌ها به سایر دانشگاه‌های کشور شد.

در این جلسه، گزارش جامعی از طرح‌های دانشگاهی ارائه شد که هدف اصلی آن‌ها کاهش ناترازی‌های موجود در بخش انرژی کشور از طریق اصلاح الگوی مصرف، ارتقای بهره‌وری و بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه بود. این طرح‌ها با تکیه بر مطالعات کارشناسی، نقش اصلاح رفتار مصرف‌کنندگان و استفاده از ظرفیت‌های فناورانه در مدیریت تقاضای انرژی را به‌عنوان محورهای اصلی مورد توجه قرار داده‌اند.

همچنین گزارش اقدامات انجام‌شده در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش آموزش، به‌ویژه در ساختمان‌های اداری و آموزشی، و نیز طرح‌های مرتبط با افزایش بهره‌وری انرژی در صنعت پتروشیمی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بخش ضرورت جلوگیری از اتلاف انرژی، کاهش شدت مصرف در ساختمان‌های آموزشی و اداری، توسعه هوشمندسازی سامانه‌های انرژی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در این زمینه مورد تأکید قرار گرفته بود.


نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید