×
اجتماعی
شناسه خبر : 265399
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 15:50
واکنش رئیس دانشگاه شریف به تماس با خانواده دانشجویان درباره پوشش

واکنش رئیس دانشگاه شریف به تماس با خانواده دانشجویان درباره پوشش

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد تماس با خانواده دانشجویان برای تذکر درباره پوشش، روشی غلط و غیرقابل قبول است و دانشگاه هیچ‌گاه چنین اقدامی را تأیید نمی‌کند. وی بر اهمیت کار فرهنگی و رعایت چارچوب‌ها در محیط دانشگاهی تأکید کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: چندی پیش یکی از رسانه‌ها گزارشی از شیوه جدید دانشگاه صنعتی شریف برای برخورد با پوشش دانشجویان منتشر کرد. در این گزارش عنوان شده بود که «در روزهای اخیر انجمن اسلامی دانشجویان گزارشاتی مبنی بر تماس بخش‌هایی از دانشگاه با والدین دانشجویان به منظور تهدید و تذکر درخصوص پوشش دانشجویان دریافت کرده است». همچنین در این گزارش آمده بود که دانشگاه شریف اخیراً بدون اخطار مستقیم به افراد، با خانواده دانشجویان تماس گرفته و موضوعاتی را در مورد پوشش دانشجویان مطرح کرده‌اند.

مسعود تجریشی؛ رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به این موضوع گفت: این روش غلطی است. حتی از منظر امر به معروف و نهی منکر که در دین نیز به آن تاکید شده، نگاه کنیم؛ چنین شیوه‌ای درست و جذب‌کننده نیست.

وی افزود: برخورد من با این موضوع این بوده است که اگر این خبر نادرست است، مجموعه داخل دانشگاه باید صراحتاً اعلام کند که چنین اقدامی انجام نشده است؛ و اگر تماس‌هایی با خانواده‌ها صورت گرفته اما محتوای آن متفاوت بوده؛ نیز تاکید کرده‌ایم این رویه به طور کامل متوقف شود.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این‌که آیا ممکن است این اقدامات خودسرانه انجام شده باشد؛ گفت: من اطلاع ندارم. متأسفانه داخل کشور، هر کسی می‌تواند خودش را جای نهاد یا مجموعه دیگری جا بزند و موجب تخریب آن شود. با این حال متنی که در آن رسانه نوشته شده، از بُعد دینی یک منکر است و اگر از بُعد تربیتی نیز نگاه کنیم، این رفتار بسیار غلط است. به همین دلیل می‌توان مطمئن بود که چنین اتفاقی از سوی دانشگاه انجام نشده است.

وی افزود: من این موضوع را پیگیری کردم که ببینم در کل فرآیند به چه شکلی بوده و اگر چنین فضایی وجود داشته، به کل جمع شود.

تجریشی در مورد رویکرد دانشگاه صنعتی شریف در قبال مسئله حجاب گفت: ما در کشور مرتکب اشتباه بزرگی شده‌ایم؛ برخی موارد را به دین متصل کردیم، برخی دیگر آن را به اقتصاد و موضوعات دیگر متصل کردند. در حالی که حجاب در فرهنگ ما وجود داشته و دانشگاه نیز یک محیط فرهنگی است و در این محیط فرهنگی باید پوشش، حجاب و رفتار رعایت شود.

وی با اشاره به این‌که در بسیاری از کشورهای دنیا برای محیط‌های دانشگاهی، کدهای پوشش تعریف شده است و رعایت می‌شود؛ گفت: ممکن است فرد خارج از دانشگاه هر پوشش یا رفتاری داشته باشد ولی در دانشگاه ضوابطی وجود دارد. ولی این‌که ما چگونه بتوانیم این موضوع را به دانشجویان منتقل کنیم، نیازمند کار فرهنگی است.

وی افزود: یعنی باید با دانشجویان صحبت و این مسائل را مطرح کنیم. در صورتی که اگر این مسئله را به دین ربط دهیم و برخی آن را به دولت‌ها و حکومت‌ها و اقتصاد ربط دهند، این مسئله حل نخواهد شد.

تجریشی تصریح کرد: سیاست ما در دانشگاه این است که دانشگاه یک محیط فرهنگی است و در محیط فرهنگی رعایت برخی مسائل و چارچوب‌ها الزامی است. اما الزام، مجوز اقداماتی مانند رفتارهایی از جنس آن‌چه در آن رسانه مطرح شده، نیست. چنین اقداماتی یک منکر است و هیچ محیط فرهنگی برای اصلاح امور از چنین رفتارهایی استفاده نمی‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
چرا قیمت نفت در یک هفته نزولی شد؟
سوگند اعضای هیأت رئیسه جدید مجلس در صحن علنی
کدام مناطق تهران دوشنبه و سه‌شنبه درگیر طوفان و کاهش دید می‌شوند؟
مترو تهران تا اطلاع ثانوی رایگان است
شرایط ثبت‌نام پیش‌دبستانی 1406-1405 اعلام شد
جزئیات متن اصلاح‌شده توافق از سوی آمریکا ؛ پایان جنگ در ازای بازگشایی تنگه هرمز
برای عبور از تنش آبی، مصرف آب باید 15 درصد کاهش یابد
درگذشت چهره ماندگار موسیقی نواحی ایران
تولد نوزاد دو سر در بغداد؛ پزشکان از «مورد نادر» خبر دادند
جزئیات بازداشت افراد مرتبط با اسرائیل در ارومیه
جزئیات افزایش میزان کالابرگ و زمان اجرای رقم جدید
سن طلایی خطر ام‌اس؛ چرا 20 تا 40 سالگی بیشترین شیوع را دارد؟
نوراینفو | 5 اشتباه رایج که باعث خطای دستگاه قندخون می‌شود
هوای مشهد در وضعیت قرمز
ناآرامی در فرانسه بعد از فینال لیگ قهرمانان؛ 7 پلیس زخمی شدند
شگفتانه مصرف دخانیات در میان دختران نوجوان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 خرداد 1405 + جدول
برنامه کامل آزمون‌های 1405 اعلام شد؛ تاریخ جدید کنکور، ارشد و دکتری
نگرانی ارتش اشغالگر از نتایج احتمالی گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن
تأکید رئیس جمهور بر ضرورت تبدیل دانشگاه‌ها به کانون‌های حل مسایل کشور
پیش‌بینی قیمت طلای جهانی؛ بازار منتظر سیگنال تهران و واشنگتن
پیش بینی قیمت دلار یکشنبه 10 خرداد 1405
سازمان اجتماعی نفرت
گاردین: ترامپ پس از تحقیر در ایران به دنبال انتقام از کوباست
شکایت پرسپولیس از سازمان لیگ به کجا رسید؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 10 خرداد 1405
آخرین وضعیت جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در هراز، قزوین–کرج و شهریار–تهران
کمبود پزشک متخصص؛ چالش جدی نظام درمان ایران
مقاومت لبنان را دریابیم
شگفتی در قلب خیابان ولیعصر؛ کافه ترویج شیطان‌پرستی
هشت الزام برای بهبود حکمرانی
هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 10خرداد 1405+ جدول
تفاوت ماهیتی تفاهم احتمالی و برجام
شوک به تیم ملی؛ روزبه چشمی جام جهانی را از دست می‌دهد؟
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ شرط تازه آمریکا چیست؟
مدار دیپلماسی | جنگ جدید، جنگ مسیرهاست
چین برای ربات‌های انسان‌نما «کد ملی» صادر می‌کند؛ از تولد تا بازیافت
چرا ایران دست برتر را پیدا کرده است؟
هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر فروش داشت؟
دودی که نفس توسعه را بند می‌آورد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 10 خرداد 1405 + وضعیت استانها
آیا ویپ به ترک سیگار کمک می کند؟
کشف روشی که مغز بعد از انجماد بازهم فعال می شود
عینک‌های و آویز هوشمند در راهند
چگونه در شرایط بحران تغذیه سالم داشته باشیم؟
بن گویر : باید ضاحیه جنوبی بیروت را با خاک یکسان کنیم!
انفجار در بوستون آمریکا /علت یا خسارات احتمالی در هاله ای از ابهام
دستور پزشکیان به دولت و دانشگاه ها برای مدیریت و حل بحران آب