×
بین الملل
شناسه خبر : 265288
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 08:44
مخالفت سودان با بازگشت نیروهای سازمان ملل

مخالفت سودان با بازگشت نیروهای سازمان ملل

نخست‌وزیر سودان با تأکید بر حفظ حاکمیت ملی این کشور، بازگشت نیروهای سازمان ملل را به دلیل تجربیات منفی گذشته رد کرد و اعلام کرد خارطوم تنها با نظارت بین‌المللیِ محدود و مشروط موافق است.

نورنیوز-گروه بین الملل: پایگاه «اخبار السودان»، «کامل ادریس» پس از بازگشت از نیویورک در نشست خبری در فرودگاه پورتسودان گفت: سودان ابتکار صلحی ملی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده که بیانگر استقلال تصمیم سودانی و هیبت دولت است.

وی با بیان اینکه «ما دعوت‌کننده به صلح هستیم نه جنگ، اما این درگیری به ملت سودان تحمیل شده است»، افزود: در گذشته حضور نیروهای سازمان ملل، آثار منفی داشته است و دولت سودان تکرار آن را نمی‌پذیرد اما با نظارت بین‌المللیِ مشروط و مشخص برای حمایت از اجرای صلح مخالفتی ندارد.

نخست وزیر سودان افزود که سخنرانی ها در شورای امنیت سازمان ملل حمایت مثبت از حاکمیت سودان را نشان داد و وجود دولت موازی را رد کرد.

ادریس دیدارهای خود با دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت و نمایندگان کشورها را ثمربخش خواند و گفت: این دیدارها فرصتی برای توضیح جنایات جنگی و نقض‌های گسترده حقوق بشر توسط نیروهای « پیشتیبانی سریع» بود.

وی وعده داد که مرحله آینده شاهد گام‌های عملی برای تحقق «صلح عادل و جامع» خواهد بود.

نخست وزیر سودان، ابتکار دولت این کشور که نخستین بار از زمان آغاز جنگ در آوریل ۲۰۲۳ ارائه شد را انتقال از موقعیت دریافت‌کننده به موقعیت ابتکار دانست و افزود که این ابتکار، نشان‌دهنده به رسمیت شناختن دولت مدنی سودان در سطح بین‌المللی است.

وی ابتکار دولت سودان را شامل «آتش‌بس کامل تحت نظارت مشترک سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب»، « عقب‌نشینی نیروهای پشتیبانی سریع از مناطق تحت کنترل»، «تجمیع نیروهای پشتیبانی سریع در اردوگاه‌های مشخص و ثبت و جمع‌آوری اطلاعات آنان و سپس خلع سلاح آنها تحت نظارت بین‌المللی»، « بازگشت آوارگان و پناهندگان به مناطق خود همراه با تضمین‌های بین‌المللی برای حفظ حقوق و آزادی‌ها» بیان کرد.

ادریس هشدار داد که هرگونه آتش‌بس بدون خلع سلاح و بدون تجمیع نیروها به تجدید جنگ خواهد انجامید.

در مقابل، نیروهای «پشتیبانی شریع» ابتکار دولت را رد کردند و آن را نسخه‌ای تضمین‌شده برای ادامه جنگ دانستند.

همزمان، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیت و فرمانده ارتش سودان به اریتره، عربستان، مصر و ترکیه سفر کرد.

وی در دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه، بر عمق روابط ۲ کشور تاکید کرد و حمایت‌های آنکارا از سودان را ستود.

وضعیت میدانی در دارفور

در غرب سودان، نیروهای مشترک جنبش‌های مسلح متحد ارتش نیز اعلام کردند که حملات «پشتیبانی سریع» به مناطق شمال دارفور را دفع کرده‌اند. این نیروها گفتند که «پشتیبانی سریع» به کشتار و آوارگی اجباری غیرنظامیان در مناطق ابوقمرة و اطراف آن ادامه می‌دهد.

بر اساس اعلام رسانه های عربی، ۲ سرباز چادی روز جمعه در حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شهر مرزی الطینه کشته شدند.

از مجموع ۱۸ ایالت سودان، نیروهای پشتیبانی سریع کنترل کامل پنج ایالت دارفور به جز بخش‌هایی از شمال دارفور که همچنان تحت کنترل ارتش است را در اختیار دارند.

ارتش سودان نیز بر ۱۳ ایالت دیگر از جمله خارطوم پایتخت این کشور تسلط دارد.

بحران سودان از زمان آغاز جنگ بین ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در آوریل ۲۰۲۳ که منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و آواره شدن حدود ۱۳ میلیون نفر شد، بدتر شده است.

جنگ میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع تاکنون به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی بیش از ۱۳ میلیون نفر انجامیده است.

شرایط انسانی در سودان به شدت وخیم گزارش شده و جامعه بین‌المللی نسبت به پیامدهای ادامه جنگ در این کشور هشدار داده است.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده