×
بین الملل
شناسه خبر : 265272
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 23:45
مرحله دوم توافق غزه در بن‌بست؛ تداوم بحران انسانی و اختلاف نتانیاهو با حلقه ترامپ

مرحله دوم توافق غزه در بن‌بست؛ تداوم بحران انسانی و اختلاف نتانیاهو با حلقه ترامپ

با گذشت بیش از دو سال از جنگ ویرانگر غزه، تعلّل و سرسختی رژیم صهیونیستی برای ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس، این پرونده را وارد مرحله‌ای حساس کرده است؛ وضعیتی که همزمان با تشدید بحران انسانی در نوار غزه و ادامه نقض آتش‌بس، با بروز شکاف سیاسی میان بنیامین نتانیاهو و مشاوران نزدیک دونالد ترامپ، آینده آتش‌بس شکننده را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی‌که بیش از دو سال از آغاز جنگ ویرانگر علیه نوار غزه می‌گذرد، تحولات میدانی و سیاسی در سایه تعلّل و سرسختی رژیم اشغالگر برای ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس، وارد مرحله‌ای حساس شده است. با وجود اعلام رسمی توقف جنگ، واقعیت میدانی در غزه همچنان از تداوم پیامدهای جنگ، کشف پیکر شهدا از زیر آوار و وخامت کم‌سابقه وضعیت انسانی حکایت دارد. وضعیتی که به گفته نهادهای امدادی، نتیجه مستقیم استمرار محدودیت‌ها، نقض آتش‌بس و جلوگیری از ورود سوخت و اقلام حیاتی به این باریکه محاصره‌شده است.
در روزهای اخیر، بیرون کشیدن پیکر ۲۵ فلسطینی از زیر آوار منزل خانواده «الأسطل» در منطقه غربی شهر خان یونس، بار دیگر ابعاد فاجعه انسانی را برجسته کرد. در میان قربانیان، پیکر یک خبرنگار زن و مادرش نیز شناسایی شد؛ رخدادی که نمادی از سرنوشت هزاران مفقودی است که هنوز زیر ویرانه‌های محله‌های به‌کلی تخریب‌شده باقی مانده‌اند.
همزمان، مسئولان بخش سلامت غزه نسبت به توقف قریب‌الوقوع فعالیت بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند. چرا که ممانعت "اسرائیل" از ورود سوخت برای چندمین روز متوالی، عملاً سامانه بهداشت و درمان را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده است.
در عرصه سیاسی، در حالی که طرف‌های مختلف خواستار تثبیت آتش‌بس و پایان رنج مردم فلسطین شده‌اند، مقامات اسرائیلی بر تداوم عملیات نظامی و عدم خروج کامل از غزه تأکید دارند. ارتش "اسرائیل" همچنان با نفوذ به مناطق مختلف، اقدام به تخریب و انفجار گسترده واحدهای مسکونی می‌کند؛ اقدامی که به‌روشنی با مفاد آتش‌بس در تضاد است و چشم‌انداز سیاسی را تیره‌تر می‌سازد.
همزمان، انتقال به مرحله دوم توافق آتش‌بس با مانع‌تراشی رژیم اشغالگر مواجه شده است. این مرحله، طبق طرح‌های مطرح‌شده، شامل تشکیل یک کمیته تکنوکرات موقت برای اداره غزه، آغاز روند بازسازی، ایجاد «شورای صلح»، استقرار نیروی بین‌المللی، عقب‌نشینی بیشتر ارتش صهیونیستی و نیز موضوع جنجالی خلع سلاح مقاومت فلسطین است. با این حال، تل‌آویو پیشرفت در این مسیر را به موضوع بازگرداندن جسد آخرین نظامی اسیر خود از غزه گره زده است؛ در حالی که گروه‌های فلسطینی اعلام کرده‌اند جستجو برای یافتن این جسد در میان ویرانی‌های گسترده ادامه دارد.
در همین چارچوب، رسانه‌های عبری از بروز اختلافات جدی در سطح تصمیم‌سازی آمریکا خبر می‌دهند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که میان مواضع بنیامین نتانیاهو و مشاوران نزدیک دونالد ترامپ، یعنی استیو ویتکاف و جرد کوشنر، درباره ورود به مرحله دوم توافق غزه اختلاف‌هایی وجود دارد. به گفته یک مقام اسرائیلی، در حالی که این دو مشاور بر پیشبرد ترتیبات سیاسی و امنیتی جدید با هماهنگی مصر، قطر و ترکیه تأکید دارند، نتانیاهو نسبت به این رویکردها بدبین است و ترجیح می‌دهد روند توافق را متوقف نگه دارد.
بر اساس این گزارش‌ها، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در این پرونده به مواضع نتانیاهو نزدیک‌تر است، اما خود ترامپ هنوز تصمیم نهایی‌اش را اعلام نکرده است. همین ابهام، نگاه‌ها را به دیدار قریب‌الوقوع ترامپ و نتانیاهو در پایان دسامبر دوخته است؛ دیداری که به گفته تحلیلگران می‌تواند یا به اعلام رسمی عبور به مرحله دوم توافق منجر شود، یا مسیر آتش‌بس شکننده غزه را به‌سوی تشدید دوباره درگیری‌ها سوق دهد.


نظرات

آخرین اخبار
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت
انتخاب [آیت‌الله] مجتبی، طرح ترامپ را خراب کرد
فردا تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی
افزایش قیمت سوخت در جهان، پروازها را گران کرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی: شب سختی را گذراندیم
هشدار سازمان جهانی بهداشت به آمریکا و رژیم صهیونیستی
قیمت بنزین در آمریکا طی 10 روز جنگ 17 درصد جهش کرد
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
نفت ایران 100 دلاری شد
ذخایر استراتژیک کشور در وضعیت مطلوب است
قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
شرط ایران برای آتش‌بس اعلام شد
احمد امین‌نظر درگذشت
رصد بازار به منظور جلوگیری از احتکار از سوی دادستان‌های سراسر کشور
نصب سپر آبی در 120 موزه و بناهای تاریخی