×
اقتصادی
شناسه خبر : 265268
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 22:48
نقشه دولت برای مهار تب ارزی

نورنیوز گزارش می دهد؛

نقشه دولت برای مهار تب ارزی

مصوبه 17 بندی دولت برای کنترل بازار ارز، با تکیه بر مداخله هدفمند بانک مرکزی، فعال‌سازی ابزارهای نوین مالی و هدایت نقدینگی به تولید، وارد فاز اجرایی می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در شرایطی که نوسانات بازار ارز و طلا به یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده، دولت با تصویب یک بسته ۱۷ بندی، تلاش دارد رویکردی ترکیبی و ساختاری برای مدیریت این بازار اتخاذ کند. سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، جزئیات این بسته را تشریح کرده و از نقش محوری بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز سخن گفته است.
بر اساس این مصوبه، مداخله بانک مرکزی از مسیر «تالار دوم» به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در دستور کار قرار گرفته است. هدف از این مداخله، کنترل رفتارهای هیجانی، کاهش شکاف قیمتی و جلوگیری از شکل‌گیری انتظارات تورمی در بازار ارز عنوان شده است؛ رویکردی که به‌جای سرکوب دستوری نرخ ارز، بر تنظیم‌گری هوشمند بازار تمرکز دارد.
در کنار این اقدام، فعال‌سازی ابزارهای مالی در بازار سرمایه بخش مهمی از راهبرد دولت را تشکیل می‌دهد. راه‌اندازی صندوق‌های ارزی، انتشار اوراق مرابحه ارزی و توسعه سپرده‌های ارزی توسط شرکت‌ها، از جمله ابزارهایی است که با هدف جذب نقدینگی سرگردان طراحی شده‌اند. به گفته وزیر اقتصاد، این سیاست‌ها می‌تواند مسیر سرمایه‌های مردمی را از بازارهای غیرمولد ارز و طلا به سمت تولید و سرمایه‌گذاری مولد تغییر دهد؛ تغییری که در نهایت به ثبات بازار ارز و کاهش فشار قیمتی منجر خواهد شد.
مدنی‌زاده تأکید کرده است که اجرای این ابزارها منوط به اخذ مصوبات هیأت عالی بانک مرکزی است و پس از طی مراحل اداری، به‌صورت عملیاتی در بازار سرمایه عرضه خواهند شد. این موضوع نشان‌دهنده هماهنگی نهادی میان دولت، بانک مرکزی و بازار سرمایه در مواجهه با چالش‌های ارزی است.
در بخش دیگری از اظهارات وزیر اقتصاد، اصلاح نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده به‌عنوان یک اولویت عدالت‌محور مطرح شده است. بر اساس لایحه‌ای که قرار است به مجلس ارائه شود، منابع حاصل از این مالیات باید مستقیماً در اختیار شهرداری‌ها و دهیاری‌های همان مناطقی قرار گیرد که مالیات در آن اخذ شده است. هدف از این اقدام، تقویت زیرساخت‌ها در شهرهای کوچک و مناطق کمتر برخوردار و تحقق عملی عدالت اجتماعی است.
در نهایت، وزیر اقتصاد رفع کسری بودجه را وابسته به دو محور اصلی افزایش درآمدها و کنترل هزینه‌ها دانسته و بر مقابله با فرار مالیاتی به‌عنوان مهم‌ترین مسیر افزایش منابع پایدار تأکید کرده است. بهبود نظام‌های شناسایی مؤدیان و تقویت ابزارهای نظارتی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند هم کسری بودجه را کاهش دهد و هم فشار بر بازار ارز را به‌صورت غیرمستقیم کم کند.


نظرات

آخرین اخبار
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی و مسلحانه ارتش آمریکا را می‌دهیم
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت وجود ستاد تبلیغات جنگ
بایرن مونیخ قهرمانی خود در بوندس‌لیگا را قطعی کرد
زخمی شدن 3 دانشجو در تیراندازی آیووا
دعوت از ایرانیان خارج وداخل کشور برای ایجاد تحول در اقتصاد کشور
فاتح نبرد بزرگ لیگ برتر انگلیس مشخص شد
خداحافظی آمریکا با بنزین 3 دلاری
اعتراف انگلیس به پشتیبانی از حمله به ایران
افزایش شدید قیمت سوخت در ایرلند
رایزنی شهباز شریف با پزشکیان/قدردانی پاکستان از مواضع سازنده ایران
اهدای نشان فداکاری اعطاییِ فرمانده شهید کل قوا به خانواده شهید امیر سپهبد موسوی
آمریکا برای باز شدن تنگه هرمز به ایران التماس می‌کند
بازداشت عامل انتشار مطالب ضد نیروهای مدافع وطن
بخشنامه فروش و تهاتر ساختمان‌های دولتی آسیب‌دیده در جنگ ابلاغ شد
چند کشور و نهاد بین‌المللی به ایران کمک بشردوستانه کردند؟
صندوق‌های ثروت ملی 6عضو شورای همکاری خلیج فارس در معرض شدیدترین فشارهای مالی تاریخ
پاسخ نیروی دریایی سپاه به تیراندازی نیروهای آمریکا به کشتی تجاری ایران
برتری لیورپول و استون ویلا در هفته سی و سوم لیگ برتر
داسیلوا خطاب به ترامپ: به محاصره کوبا پایان دهید
رقم قرارداد استقلال و موسیمانه فاش شد+ جزئیات
مخبر:اگر دشمن بار دیگر اشتباه کند، پاسخ سنگین‌تری دریافت خواهد کرد
سقوط 176 میلیون یورویی ارزش رئال مادرید!
امروز چند نظامی اشغالگر در لبنان زخمی شدند؟
برد لیورپول با گل دقیقه 11+90 فن‌دایک
وزیر علوم خبر داد: حقوق اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
صعود میلان به رده دوم سری A