×
اقتصادی
شناسه خبر : 265268
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 22:48
نقشه دولت برای مهار تب ارزی

نورنیوز گزارش می دهد؛

نقشه دولت برای مهار تب ارزی

مصوبه 17 بندی دولت برای کنترل بازار ارز، با تکیه بر مداخله هدفمند بانک مرکزی، فعال‌سازی ابزارهای نوین مالی و هدایت نقدینگی به تولید، وارد فاز اجرایی می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در شرایطی که نوسانات بازار ارز و طلا به یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده، دولت با تصویب یک بسته ۱۷ بندی، تلاش دارد رویکردی ترکیبی و ساختاری برای مدیریت این بازار اتخاذ کند. سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، جزئیات این بسته را تشریح کرده و از نقش محوری بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز سخن گفته است.
بر اساس این مصوبه، مداخله بانک مرکزی از مسیر «تالار دوم» به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در دستور کار قرار گرفته است. هدف از این مداخله، کنترل رفتارهای هیجانی، کاهش شکاف قیمتی و جلوگیری از شکل‌گیری انتظارات تورمی در بازار ارز عنوان شده است؛ رویکردی که به‌جای سرکوب دستوری نرخ ارز، بر تنظیم‌گری هوشمند بازار تمرکز دارد.
در کنار این اقدام، فعال‌سازی ابزارهای مالی در بازار سرمایه بخش مهمی از راهبرد دولت را تشکیل می‌دهد. راه‌اندازی صندوق‌های ارزی، انتشار اوراق مرابحه ارزی و توسعه سپرده‌های ارزی توسط شرکت‌ها، از جمله ابزارهایی است که با هدف جذب نقدینگی سرگردان طراحی شده‌اند. به گفته وزیر اقتصاد، این سیاست‌ها می‌تواند مسیر سرمایه‌های مردمی را از بازارهای غیرمولد ارز و طلا به سمت تولید و سرمایه‌گذاری مولد تغییر دهد؛ تغییری که در نهایت به ثبات بازار ارز و کاهش فشار قیمتی منجر خواهد شد.
مدنی‌زاده تأکید کرده است که اجرای این ابزارها منوط به اخذ مصوبات هیأت عالی بانک مرکزی است و پس از طی مراحل اداری، به‌صورت عملیاتی در بازار سرمایه عرضه خواهند شد. این موضوع نشان‌دهنده هماهنگی نهادی میان دولت، بانک مرکزی و بازار سرمایه در مواجهه با چالش‌های ارزی است.
در بخش دیگری از اظهارات وزیر اقتصاد، اصلاح نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده به‌عنوان یک اولویت عدالت‌محور مطرح شده است. بر اساس لایحه‌ای که قرار است به مجلس ارائه شود، منابع حاصل از این مالیات باید مستقیماً در اختیار شهرداری‌ها و دهیاری‌های همان مناطقی قرار گیرد که مالیات در آن اخذ شده است. هدف از این اقدام، تقویت زیرساخت‌ها در شهرهای کوچک و مناطق کمتر برخوردار و تحقق عملی عدالت اجتماعی است.
در نهایت، وزیر اقتصاد رفع کسری بودجه را وابسته به دو محور اصلی افزایش درآمدها و کنترل هزینه‌ها دانسته و بر مقابله با فرار مالیاتی به‌عنوان مهم‌ترین مسیر افزایش منابع پایدار تأکید کرده است. بهبود نظام‌های شناسایی مؤدیان و تقویت ابزارهای نظارتی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند هم کسری بودجه را کاهش دهد و هم فشار بر بازار ارز را به‌صورت غیرمستقیم کم کند.


نظرات

آخرین اخبار
آتلانتیک: دفاع سایبری آمریکا قربانی کینه‌ورزی ترامپ شد
رایزنی همتی با رئیس بانک مرکزی عراق برای آزادسازی منابع ارزی ایران
معامله مستقیم ارز در مرکز مبادله فعال می‌شود
نورویدئو | سنتکام در بن‌بست هرمز، چرا فرمانده میدان ناگهان تغییر کرد؟
گزارش فایننشال تایمز از ظهور شبح سوسیالیسم در آمریکا
تهران تا پنجشنبه گرم می‌ماند؛ هشدار وزش باد شدید و گردوخاک
سلاح مرموز چین روی شناور پنهانکار
اژه‌ای: همه قوا مکلف به کمک و مساعدت به دولت هستند
کشف 3 تن مواد مخدر در غرب تهران؛ دستگیری 9251 خرده‌فروش
حمله تند فرماندار مریلند به ترامپ بر سر ناو آبراهام لینکلن
سرلشکر ایزدی: ایران با یک‌صدم هزینه دشمن پیروز شد
حمله موشکی به کشتی در باب‌المندب؛ یمن تأیید نکرد
نوید محمدزاده و یک موضع‌گیری متفاوت درباره فلسطین
جدول قیمت مرغ امروز دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
اهمیت راه اندازی نمایشگاه‌های بین المللی گردشگری
پایگاه‌های مخفی روسیه برای پرتاب پهپاد در نزدیکی ناتو
پیش‌پرداخت حج 1406 به 300 میلیون تومان رسید
جدیدترین قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 26 مرداد + جدول
بقائی در پاسخ به نورنیوز: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا شریک نامطمئنی است
جدول قیمت میوه امروز دوشنبه 26 مرداد
شعار مراسم چهلم آقای شهید ایران اعلام شد؛ جزئیات برنامه‌های مراسم
رایزنی همتی و وزیر مالیه عراق درباره مطالبات ایران
تهران یک قدم از بحران آب دور شد؛ مصرف آب کاهش یافت
4 میلیون دانش‌آموز در مسیر یادگیری هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی
نگاهداری: طرح سازمان نظام خبرنگاری نهایی شد
پشت پرده خروج ناگهانی ترامپ از اجلاس ناتو
هشدار ایران به شرکت‌های کشتیرانی؛ پشتیبانی از تجاوز آمریکا بی هزینه نخواهد بود
هشدار مهم به کنکوری‌ها؛ بدون این مدارک اجازه ورود نمی‌دهند
قمیت اونس جهانی طلا امروز دوشنبه 26 مرداد اعلام شد
واکنش دیرهنگام ترامپ به توافق مکه
کلاهبرداری با وعده فروش سؤالات کنکور
محدودیت‌های ترافیکی مراسم چهلم در تهران اعلام شد
وحشت در معبد هند؛ ازدحام جمعیت قربانی گرفت
شرارت نهفته در کشاندن یک ملت به جنگ با دروغ
بازنگری نقشه جامع علمی کشور وارد مرحله نهایی شد
بسته شدن پنجره فرصت و آستانه فروپاشی
قیمت حواله دلار و یورو در مرکز مبادله چقدر افزایش یافت؟
آلودگی نفتی در سواحل هرمزگان مهار و پاکسازی شد
ایران نایب قهرمان جهان شد؛ 7 مدال در کشتی پهلوانی
چرایی فرار صهیونیست‌ها از ورود به جنگ تمام‌عیار
همه عوامل اصلی قتل حمیدرضا رجب‌زاده بازداشت شدند ؛ جزئیات نحوه قتل مداح تهرانی
فروش بلیت قطارهای شهریور از امروز؛ جزئیات و ساعت عرضه
پیامد جنگ علیه ایران؛ موج تازه‌ فشارهای تورمی در انگلیس
جهش قیمت نفت با تشدید نگرانی‌ها درباره تنگه هرمز
موج گرمای شدید در جنوب؛ اهواز به 50 درجه می‌رسد
غافلگیری بزرگ در غزه؛ تصرف تجهیزات ارتش اسرائیل
خبر مهم برای بازنشستگان؛ پرداخت معوقات از 10 شهریور انجام می شود؟
تحویل 5 هزار مسکن استیجاری از هفته دولت
مقاومت تنها در میدان‌های سخت رقم نمی‌خورد
خبر نگران‌کننده برای النصری‌ها؛ رونالدو به خداحافظی نزدیک شد