×
اجتماعی
شناسه خبر : 265213
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 05:00
یک اشتباه تغذیه‌ای که پوست را پیر می‌کند

یک اشتباه تغذیه‌ای که پوست را پیر می‌کند

بسیاری از افراد ممکن است بدانند خوردن بیش از حد غذاهای شور می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری مهلک قلبی را افزایش دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: متخصصان می گویند اما شاید تعجب‌آور باشد اگر دریابید که غذاهای سرشار از سدیم می‌توانند باعث پیر شدن پوست هم بشوند. 

این عامل ممکن است باعث شود که پوست، خشک یا پف‌کرده به نظر برسد و حتی در تولید کلاژن در بدن، یعنی پروتئینی که به سفت، مرطوب و سالم ماندن پوست کمک می‌کند، اختلال ایجاد کند.

«تیموتی تران»، دکتر پوست در مرکز درماتولوژی «وست‌لیک» در این باره گفت: نمک با کمک به تنظیم تعادل مایعات، عملکرد عصب‌ها و انقباض‌های عضلانی، نقشی اساسی در بدن ایفا می‌کند. با این حال، سدیم وقتی بیش از حد مصرف شود، می‌تواند به مجموعه‌ای از مشکلات بینجامد و پوست، اغلب نخستین ناحیه‌ای است که این عدم تعادل‌ها را نشان می‌دهد.

وی توضیح داد: وقتی سدیم آب‌رسانی پوست را مختل می‌کند و تنش اکسایشی را افزایش می‌دهد، پوست در برابر تجزیه کلاژن آسیب‌پذیرتر می‌شود. با گذشت زمان، این وضعیت می‌تواند به افتادگی، ایجاد خطوط ریز و بافت زبر پوست منجر شود.

«مایکل لین»، یک متخصص پوست دیگر نیز می گوید فشار خون بالا می‌تواند پوست را ضعیف کند و در تولید کلاژن اختلال ایجاد کند.

براساس این مطالعه در حالی که توصیه می‌شود آمریکایی‌ها روزانه حدود ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کنند اما بیشتر آنها ۱۱۰۰ میلی‌گرم بیش از این مقدار دریافت می‌کنند. در نتیجه این موضوع و عوامل دیگر، نزدیک به نیمی از همه بزرگسالان آمریکایی با فشار خون بالا زندگی می‌کنند.

بر اساس اعلام متخصصان کلینیک کلیولند، رژیم غذایی پرنمک می‌تواند با وادار کردن بدن به نگه داشتن آب اضافی برای مقابله با اثرات نمک، باعث شود پوست پف‌کرده‌تر به نظر برسد. پوست همچنین ممکن است خشک به نظر برسد زیرا آب را از سلول‌ها بیرون می‌کشد.

این موضوع سپس بدن را وادار می‌کند آب را از سلول‌ها و پوست بیرون بکشد و در نتیجه، وضعیت کم‌آبی ایجاد شود. این وضعیت می‌تواند به معنی پوست خشک و پوسته‌پوسته، با خطوط و چین‌وچروک‌های برجسته‌تر، و همچنین ظاهری بی‌روح باشد.

سدیمی که در پوست ذخیره می‌شود حتی می‌تواند در بروز اگزما نقش داشته باشد. اگزما، یک بیماری پوستی آزاردهنده است که باعث می‌شود پوست خشک، قرمز و برجسته شود. بر اساس اعلام انجمن ملی اگزما، بیش از ۳۱ میلیون آمریکایی به نوعی از اگزما مبتلا هستند.

بر اساس گفته متخصصان در سان‌فرانسیسکو، تنها یک گرم سدیم اضافی در روز احتمال تشدید علائم اگزما را بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

سدیم همچنین ممکن است در التهاب مزمن اگزما که پیری پوست را تسریع می‌کند نقش داشته باشد و پوست به طور طبیعی با افزایش سن خشک‌تر می‌شود.

کارشناسان برای مقابله با اثرات سدیم بر پوست و حفظ سلامت و شادابی آن، توصیه می‌کنند که افراد مصرف غذاهای فوق‌فراوری‌شده مانند چیپس، سوپ‌های کنسروی، فست‌فود، گوشت‌ها، ترشی‌ها و نان را محدود کنند.

با این حال، همچنان می‌توان با خوردن غذاهای سالم‌تر از جمله مغزها، حبوبات، ماهی و پنیر کم‌سدیم یا گزینه‌های دیگر، میل به طعم شور را برطرف کرد.

پیروی کردن از یک رژیم غذایی کم‌سدیم در صورت آشپزی در خانه، آسان‌تر می‌شود زیرا معمولا در مقایسه با غذاهای منجمد یا آماده فروشگاهی، نمک کمتری استفاده می‌شود.

اطمینان حاصل کنید که هر نوع غذای کنسروی را بشویید تا نمک اضافی ناشی از فرایند نگهداری آن حذف شود و از گیاهان معطر و ادویه‌ها برای طعم‌دهی استفاده کنید.

کارشناسان تغذیه می گویند شستن لوبیای کنسروی می‌تواند تا ۴۰ درصد از محتوای سدیم آن را حذف کند.

همچنین خوردن غذاهای شور همراه با مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز، می‌تواند به خنثی کردن بخشی از احتباس آب ناشی از سدیم کمک کند.

مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست اهمیت دارد زیرا پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است و به شیوه‌های مختلف از بدن محافظت می‌کند. پوست یک سد محافظ ایجاد می‌کند تا بدن را از نفوذ باکتری‌ها و دیگر خطرات احتمالی محیطی که می‌توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، محافظت کند.


نظرات

آخرین اخبار
تلاش برای خاتمه جنگ علیه ایران
دیدار امنیتی مصر و تشکیلات خودگردان درباره آینده فلسطین
خسروپناه: دانشگاه باید اتاق فکر نظام برای حل مسائل ملی شود
شمس آذر قزوین 0- 2 آلومینیوم اراک/ پیروزی قاطع اراکی‌ها در قزوین
استقلال 2 – 0 سپاهان؛ سپاهان هم حریف استقلال نشد
حملات اسرائیل به غزه؛ چندین فلسطینی زخمی شدند
طلای ثانیه آخری آریا یوشیدا؛ کشتی‌گیر ایرانی‌ژاپنی قهرمان جهان شد
استقلال خوزستان 1-1 نساجی مازندران/اولین امتیاز فصل برای هر دو تیم
ایران، پرونده رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان را با طلا بست
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا دوشنبه 2 شهریور + جدول
رایزنی واشنگتن و مسقط درباره تحولات منطقه
ژنرال آمریکایی: 15 پایگاه در خلیج فارس را از دست دادیم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 2 شهریور / طلای 18 عیار در آستانه 22.5 میلیون یا بازگش
آتلانتیک: از این پس، ایران قدرت برتر غرب آسیاست
هواپیمای شناسایی ترکیه در شمال عراق سقوط کرد
گزارش واشنگتن‌پست از افزایش مشکلات سلامتی ترامپ 80 ساله
رایزنی پشت‌پرده دمشق و تل‌آویو در اردن
تصمیم جدید شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران
جزئیات تغییر مدت اعتبار گذرنامه‌ها
پزشکیان: صرفه‌جویی بنزین از دولت شروع شود
اولین مدال طلای کشتی آزاد جوانان ایران به دست آمد
افشاگری فاکس‌نیوز از مشکل «بالادستی» آمریکا
سردار ابن الرضا:جنگ اخیر مسیر صنعت دفاعی را تغییر داد
سخنگوی سپاه: جنگ اقتصادی، فریب ادراکی دشمن است
بومرنگ ایران، به سوی خود آمریکا بازمی‌گردد
کشتی‌ها در تنگه هرمز مشمول پرداخت هزینه خدمات می‌شوند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 1 شهریور 1405
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند
صعود تیم فوتبال زنان خاتون بم به لیگ قهرمانان آسیا
در کاخ الرفاع منامه چه گذشت؟
ناترازی بانک مسکن کاهش یافت
سناتور آمریکایی: باید به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
کمیته انضباطی: ممانعت از حضور بازیکنان در تیم ملی امید جریمه دارد
تعویق سفر ویتکاف و کوشنر به روسیه و اوکراین
درگیری وسط بازی والیبال به مرگ جوان 18 ساله ختم شد
پخش زنده بازی استقلال و سپاهان امروز یکشنبه 1 شهریور + تماشای آنلاین لیگ برتر
روسیه سناریوی استقرار نیرو در مرزهای ناتو را بررسی می‌کند
اسلامی: هرگز متوقف نخواهیم شد
«رهبر شهید» نام کاروان ایران در بازی‌های جهانی عشایری
پیام فرمانده کل سپاه به مناسبت روز پزشک و روز داروساز
یمنی‌ها چگونه عربستان را آچمز کردند؟
مسکن استیجاری پس از سه دهه به مرحله اجرا رسید
آغاز تربیت مدرس زبان اشاره ایرانی در کشور
فقر؛ ریشه اصلی ورود کودکان به چرخه کار
چرا ایران دیگر حاضر نیست هزینه بدعهدی آمریکا را بدهد؟
هفته دولت روی امواج رادیویی
فرصت حماس در بازآرایی ساختار سیاسی فلسطین
پیام تشکر ایران از الحشدالشعبی برای همراهی در مراسم تشییع رهبر شهید