×
اجتماعی
شناسه خبر : 265213
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/06 ساعت 05:00
یک اشتباه تغذیه‌ای که پوست را پیر می‌کند

یک اشتباه تغذیه‌ای که پوست را پیر می‌کند

بسیاری از افراد ممکن است بدانند خوردن بیش از حد غذاهای شور می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری مهلک قلبی را افزایش دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: متخصصان می گویند اما شاید تعجب‌آور باشد اگر دریابید که غذاهای سرشار از سدیم می‌توانند باعث پیر شدن پوست هم بشوند. 

این عامل ممکن است باعث شود که پوست، خشک یا پف‌کرده به نظر برسد و حتی در تولید کلاژن در بدن، یعنی پروتئینی که به سفت، مرطوب و سالم ماندن پوست کمک می‌کند، اختلال ایجاد کند.

«تیموتی تران»، دکتر پوست در مرکز درماتولوژی «وست‌لیک» در این باره گفت: نمک با کمک به تنظیم تعادل مایعات، عملکرد عصب‌ها و انقباض‌های عضلانی، نقشی اساسی در بدن ایفا می‌کند. با این حال، سدیم وقتی بیش از حد مصرف شود، می‌تواند به مجموعه‌ای از مشکلات بینجامد و پوست، اغلب نخستین ناحیه‌ای است که این عدم تعادل‌ها را نشان می‌دهد.

وی توضیح داد: وقتی سدیم آب‌رسانی پوست را مختل می‌کند و تنش اکسایشی را افزایش می‌دهد، پوست در برابر تجزیه کلاژن آسیب‌پذیرتر می‌شود. با گذشت زمان، این وضعیت می‌تواند به افتادگی، ایجاد خطوط ریز و بافت زبر پوست منجر شود.

«مایکل لین»، یک متخصص پوست دیگر نیز می گوید فشار خون بالا می‌تواند پوست را ضعیف کند و در تولید کلاژن اختلال ایجاد کند.

براساس این مطالعه در حالی که توصیه می‌شود آمریکایی‌ها روزانه حدود ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کنند اما بیشتر آنها ۱۱۰۰ میلی‌گرم بیش از این مقدار دریافت می‌کنند. در نتیجه این موضوع و عوامل دیگر، نزدیک به نیمی از همه بزرگسالان آمریکایی با فشار خون بالا زندگی می‌کنند.

بر اساس اعلام متخصصان کلینیک کلیولند، رژیم غذایی پرنمک می‌تواند با وادار کردن بدن به نگه داشتن آب اضافی برای مقابله با اثرات نمک، باعث شود پوست پف‌کرده‌تر به نظر برسد. پوست همچنین ممکن است خشک به نظر برسد زیرا آب را از سلول‌ها بیرون می‌کشد.

این موضوع سپس بدن را وادار می‌کند آب را از سلول‌ها و پوست بیرون بکشد و در نتیجه، وضعیت کم‌آبی ایجاد شود. این وضعیت می‌تواند به معنی پوست خشک و پوسته‌پوسته، با خطوط و چین‌وچروک‌های برجسته‌تر، و همچنین ظاهری بی‌روح باشد.

سدیمی که در پوست ذخیره می‌شود حتی می‌تواند در بروز اگزما نقش داشته باشد. اگزما، یک بیماری پوستی آزاردهنده است که باعث می‌شود پوست خشک، قرمز و برجسته شود. بر اساس اعلام انجمن ملی اگزما، بیش از ۳۱ میلیون آمریکایی به نوعی از اگزما مبتلا هستند.

بر اساس گفته متخصصان در سان‌فرانسیسکو، تنها یک گرم سدیم اضافی در روز احتمال تشدید علائم اگزما را بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

سدیم همچنین ممکن است در التهاب مزمن اگزما که پیری پوست را تسریع می‌کند نقش داشته باشد و پوست به طور طبیعی با افزایش سن خشک‌تر می‌شود.

کارشناسان برای مقابله با اثرات سدیم بر پوست و حفظ سلامت و شادابی آن، توصیه می‌کنند که افراد مصرف غذاهای فوق‌فراوری‌شده مانند چیپس، سوپ‌های کنسروی، فست‌فود، گوشت‌ها، ترشی‌ها و نان را محدود کنند.

با این حال، همچنان می‌توان با خوردن غذاهای سالم‌تر از جمله مغزها، حبوبات، ماهی و پنیر کم‌سدیم یا گزینه‌های دیگر، میل به طعم شور را برطرف کرد.

پیروی کردن از یک رژیم غذایی کم‌سدیم در صورت آشپزی در خانه، آسان‌تر می‌شود زیرا معمولا در مقایسه با غذاهای منجمد یا آماده فروشگاهی، نمک کمتری استفاده می‌شود.

اطمینان حاصل کنید که هر نوع غذای کنسروی را بشویید تا نمک اضافی ناشی از فرایند نگهداری آن حذف شود و از گیاهان معطر و ادویه‌ها برای طعم‌دهی استفاده کنید.

کارشناسان تغذیه می گویند شستن لوبیای کنسروی می‌تواند تا ۴۰ درصد از محتوای سدیم آن را حذف کند.

همچنین خوردن غذاهای شور همراه با مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز، می‌تواند به خنثی کردن بخشی از احتباس آب ناشی از سدیم کمک کند.

مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست اهمیت دارد زیرا پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است و به شیوه‌های مختلف از بدن محافظت می‌کند. پوست یک سد محافظ ایجاد می‌کند تا بدن را از نفوذ باکتری‌ها و دیگر خطرات احتمالی محیطی که می‌توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، محافظت کند.


نظرات

آخرین اخبار
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین