×
بین الملل
شناسه خبر : 265146
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 08:59
ترامپ: به تفاله‌های تروریست داعش در نیجریه حمله کردیم

ترامپ: به تفاله‌های تروریست داعش در نیجریه حمله کردیم

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای کشورش چندین حمله قدرتمند و مرگبار علیه آنچه او «تفاله‌های تروریست داعش» در شمال غربی نیجریه نامید، انجام داده‌اند و قول داد که «اگر شبه‌نظامیان به کشتن مسیحیان ادامه دهند»، حملات بیشتری انجام خواهد داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پست رئیس جمهور در پلتفرم اجتماعی «تروث سوشال» شامل اطلاعاتی در مورد نحوه انجام این حمله یا تأثیر آن نبود و کاخ سفید بلافاصله جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

رئیس جمهور آمریکا نوشت: «امشب، به دستور من به عنوان فرمانده کل قوا، ایالات متحده یک حمله قدرتمند و مرگبار علیه تفاله‌های تروریست داعش در شمال غربی نیجریه انجام داد که به طرز وحشیانه‌ای در درجه اول، مسیحیان بی‌گناه را در سطوحی که سال‌ها، حتی قرن‌ها در این کشور دیده نشده بود، هدف قرار داده و می‌کشند.»

ترامپ در پست خود گفت: «من قبلاً به این تروریست‌ها هشدار داده‌ام که اگر کشتار مسیحیان را متوقف نکنند، بهای سنگینی خواهند پرداخت. امشب این بها پرداخت شد.»

وی افزود که «وزارت جنگ چندین حمله دقیق انجام داد.»

ترامپ ادامه داد: «خداوند ارتش ما را حفظ کند.» او برای «همه، از جمله تروریست‌هایی که کشته خواهند شد و اگر به قتل عام مسیحیان ادامه دهند، تعدادشان بسیار بیشتر خواهد شد، کریسمس مبارکی آرزو کرد».

از سوی دیگر، فرماندهی ایالات متحده در آفریقا اعلام کرد که «این حملات همچنین تعهد ما را به از بین بردن تهدیدات تروریستی که آمریکایی‌ها را هدف قرار می‌دهد، نشان می‌دهد» و این حملات را «مرگبار و نشان دهنده قدرت ارتش ایالات متحده» توصیف کرد.

«پیت هگست»، وزیر جنگ آمریکا گفت که ترامپ «وقتی گفت که کشتار مسیحیان بی‌گناه در نیجریه و جاهای دیگر باید پایان یابد، واضح بود.»

وی افزود: «پنتاگون همیشه آماده است و داعش امشب، در روز کریسمس، این را فهمید. حملات بیشتری انجام خواهد شد و ما از حمایت و همکاری دولت نیجریه سپاسگزاریم.»

حمله هوایی

وی توضیح داد که این حمله منجر به کشته شدن «تعدادی از تروریست‌های داعش» شد و گفت: «ما به درخواست مقامات نیجریه در ایالت سوبوتو حمله‌ای انجام دادیم.»

رویترز به نقل از وزارت امور خارجه نیجریه گزارش داد: «ما بار دیگر تأکید می‌کنیم که همچنان در یک همکاری امنیتی ساختارمند با ایالات متحده در تعامل هستیم.»

این وزارتخانه افزود که این همکاری با ایالات متحده منجر به حملات دقیق علیه اهداف تروریستی در نیجریه شده است.

این وزارتخانه همچنین توضیح داد که این حملات از طریق حملات هوایی در شمال غربی این کشور انجام شده است.

«بولا احمدو تینبو»، رئیس جمهور نیجریه، در پیامی به مناسبت کریسمس، خواستار صلح در کشورش، «به ویژه در میان افراد با باورهای مذهبی مختلف» شد.

او همچنین گفت: «من متعهد هستم که تمام تلاش خود را برای ترویج آزادی مذهبی در نیجریه و محافظت از مسیحیان، مسلمانان و همه نیجریه‌ای‌ها در برابر خشونت انجام دهم.»

تحریک تنش‌های مذهبی

این حملات اولین حملات نیروهای آمریکایی در نیجریه تحت ریاست جمهوری ترامپ است. این حملات پس از آن صورت می‌گیرد که رئیس جمهور جمهوری‌خواه به طور غیرمنتظره‌ای از این کشور غرب آفریقا انتقاد و ادعا کرد که مسیحیان آنجا با «تهدید وجودی» معادل «نسل‌کشی» مواجه هستند.

این انتقاد تند مورد استقبال برخی قرار گرفت، در حالی که برخی دیگر آن را به عنوان تحریک تنش‌های مذهبی در پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا که سابقه خشونت فرقه‌ای دارد، تفسیر کردند.

دولت نیجریه و تحلیلگران مستقل، توصیف درگیری‌ها در این کشور به عنوان آزار و اذیت مذهبی را رد می‌کنند، روایتی که مدت‌هاست توسط راست مسیحی در ایالات متحده و اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
حملات پراکنده دشمن آمریکایی به نقاطی از جنوب کشور
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی
واکنش سخنگوی شورای نگهبان به حمله دشمن آمریکایی به اطراف بیمارستان بقایی اهواز
رئیس مجلس خبرگان: عزاداری بدون اقدام، در مکتب اهل‌بیت(ع) معنا ندارد
مالزی طرح جدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم کرد
تحقیق کاخ سفید درباره هواپیمای قطری ترامپ
حفاظت مادام‌العمر از نتانیاهو کلید خورد
تصادف یک اتوبوس‌ بی‌.آر.تی تهران با 7 خودرو و موتور در خیابان ولی‌عصر
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 26 تیر 1405 + تحلیل قیمت طلا
هند اعزام دریانوردان به هرمز را متوقف کرد
تاج: آمریکا در جام جهانی کارشکنی کرد
آخرین خبر از پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان واریز
بررسی عملکرد تیم ملی در جام‌جهانی با حضور وزیر ورزش
تردد در تنگه هرمز در سطح پایینی قرار دارد
حزب‌الله: ما هرگز سلاح‌هایمان را تحویل نخواهیم داد
الحوثی: آمریکا و اسرائیل منبع شرارت‌اند
افشاگری سی‌ان‌ان؛ تعلل ارتش آمریکا در بررسی حمله مرگبار به مدرسه دخترانه در میناب
ستار هاشمی: ایران تجربیات ارتباطی را به عراق منتقل می‌کند
وزارت خارجه یمن حمله به بیمارستان کودکان اهواز را محکوم کرد
شیراز روی گسل ساختمان‌های نا ایمن
سایپا محصولاتش را گران کرد+جدول قیمت جدید
حملات سایبری به شبکه‌های موبایلی خاورمیانه
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد