×
اجتماعی
شناسه خبر : 265095
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 05:00
55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی

55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی

با حذف 1.1 میلیون شغل در سال جاری، هوش مصنوعی به عنوان مقصر اصلی معرفی شده است؛ اما داده‌های «چلنجر، گری و کریسمس» نشان می‌دهد تنها 55 هزار اخراج مستقیماً به آن نسبت داده شده است.

نورنیوز_ گروه اجتماعی : شرکت‌ها در سال جاری حدود ۱.۱ میلیون شغل را حذف کردند که این رقم، بیشترین میزان تعدیل نیرو از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ محسوب می‌شود و هوش مصنوعی مقصر این اخراج‌ها معرفی شده است.

این تصور که این اخراج‌ها به دلیل پیشرفت‌های فنی رخ داده است و اکثر این موارد با هوش مصنوعی جایگزین شده‌اند، کاملا با داده‌ها مطابقت ندارد.

طبق داده‌های شرکت مشاوره‌ای «چلنجر، گری و کریسمس»  (Challenger, Gray & Christmas)، حدود ۵۵ هزار اخراج به طور مستقیم به هوش مصنوعی نسبت داده شده که کمتر از یک درصد از کل اخراج‌های شغلی است.

یکی از صنایعی که در سال جاری اخراج نیرو در آن رایج شد، بخش فناوری بود؛ بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری بخش عظیمی از نیروی کار خود را تعدیل کردند. این تعدیل نیرو اغلب با شعارهای کلیشه‌ای در مورد ساده‌سازی و مدرن‌سازی این نقش‌ها و با اشاره‌های مبهم به این ایده همراه بود که هوش مصنوعی وارد عمل خواهد شد.

اندی جسی، مدیرعامل آمازون، همزمان با آماده شدن برای تعدیل نیرو در ژوئن به کارمندان خود اظهار کرد: هوش مصنوعی به این معنی است که شرکت به افراد کمتری برای انجام برخی از کارهایی نیاز دارد که امروزه با نیروی انسانی انجام می‌شود اما در اکتبر، پس از تعدیل ۱۴ هزار نفر به سرمایه‌گذاران گفت که این تصمیم واقعا مبتنی بر هوش مصنوعی حداقل در حال حاضر نیست.

هوش مصنوعی واقعا موجب از دست دادن شغل افراد نمی‌شود و اگر بر نیروی کار تاثیر گذاشته باشد، به نظر می‌رسد که به طور مستقیم موجب اخراج افراد نمی‌شود، بلکه مانع استخدام‌های جدید می‌شود.  

نتایج تحقیق موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داد که ۹۵ درصد از سازمان‌هایی که ابتکارات هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرده‌اند، هیچ بازگشت مالی از سرمایه‌گذاری خود نداشته‌اند.  

گیزمودو گزارش کرد،  هوش مصنوعی ممکن است قربانی خوبی برای شرکت‌هایی باشد که می‌خواهند طوری به نظر برسند که گویی اتوماسیون را پذیرفته‌اند و آینده‌نگر هستند، در حالی که واقعیت این است که آنها یا در سال‌های اخیر در زمان رونق اقتصاد، بیش از حد افراد را استخدام کرده‌اند و اکنون می‌خواهند با کاهش حاشیه سود، تعداد این افراد را کاهش دهند، یا از اقتصاد آشفته‌ای که تحت تاثیر اقدامات تعرفه‌ای دولت آمریکا قرار گرفته است، به شدت آسیب دیده‌اند.

بر اساس گزارش «چلنجر، گری و کریسمس»، ۵۵ هزار شغل به طور مستقیم به دلیل هوش مصنوعی از دست رفته اما بیش از دو برابر این تعداد به تجدید ساختار، حدود چهار برابر به شرایط بازار و اقتصاد همچنین تقریبا ۶ برابر به تعدیل نیرو وزارت کارآمدی دولت آمریکا و تاثیر پایین‌دستی این تصمیمات نسبت داده شده است.

 


نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند