×
اجتماعی
شناسه خبر : 265095
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/05 ساعت 05:00
55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی

55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی

با حذف 1.1 میلیون شغل در سال جاری، هوش مصنوعی به عنوان مقصر اصلی معرفی شده است؛ اما داده‌های «چلنجر، گری و کریسمس» نشان می‌دهد تنها 55 هزار اخراج مستقیماً به آن نسبت داده شده است.

نورنیوز_ گروه اجتماعی : شرکت‌ها در سال جاری حدود ۱.۱ میلیون شغل را حذف کردند که این رقم، بیشترین میزان تعدیل نیرو از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ محسوب می‌شود و هوش مصنوعی مقصر این اخراج‌ها معرفی شده است.

این تصور که این اخراج‌ها به دلیل پیشرفت‌های فنی رخ داده است و اکثر این موارد با هوش مصنوعی جایگزین شده‌اند، کاملا با داده‌ها مطابقت ندارد.

طبق داده‌های شرکت مشاوره‌ای «چلنجر، گری و کریسمس»  (Challenger, Gray & Christmas)، حدود ۵۵ هزار اخراج به طور مستقیم به هوش مصنوعی نسبت داده شده که کمتر از یک درصد از کل اخراج‌های شغلی است.

یکی از صنایعی که در سال جاری اخراج نیرو در آن رایج شد، بخش فناوری بود؛ بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری بخش عظیمی از نیروی کار خود را تعدیل کردند. این تعدیل نیرو اغلب با شعارهای کلیشه‌ای در مورد ساده‌سازی و مدرن‌سازی این نقش‌ها و با اشاره‌های مبهم به این ایده همراه بود که هوش مصنوعی وارد عمل خواهد شد.

اندی جسی، مدیرعامل آمازون، همزمان با آماده شدن برای تعدیل نیرو در ژوئن به کارمندان خود اظهار کرد: هوش مصنوعی به این معنی است که شرکت به افراد کمتری برای انجام برخی از کارهایی نیاز دارد که امروزه با نیروی انسانی انجام می‌شود اما در اکتبر، پس از تعدیل ۱۴ هزار نفر به سرمایه‌گذاران گفت که این تصمیم واقعا مبتنی بر هوش مصنوعی حداقل در حال حاضر نیست.

هوش مصنوعی واقعا موجب از دست دادن شغل افراد نمی‌شود و اگر بر نیروی کار تاثیر گذاشته باشد، به نظر می‌رسد که به طور مستقیم موجب اخراج افراد نمی‌شود، بلکه مانع استخدام‌های جدید می‌شود.  

نتایج تحقیق موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داد که ۹۵ درصد از سازمان‌هایی که ابتکارات هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرده‌اند، هیچ بازگشت مالی از سرمایه‌گذاری خود نداشته‌اند.  

گیزمودو گزارش کرد،  هوش مصنوعی ممکن است قربانی خوبی برای شرکت‌هایی باشد که می‌خواهند طوری به نظر برسند که گویی اتوماسیون را پذیرفته‌اند و آینده‌نگر هستند، در حالی که واقعیت این است که آنها یا در سال‌های اخیر در زمان رونق اقتصاد، بیش از حد افراد را استخدام کرده‌اند و اکنون می‌خواهند با کاهش حاشیه سود، تعداد این افراد را کاهش دهند، یا از اقتصاد آشفته‌ای که تحت تاثیر اقدامات تعرفه‌ای دولت آمریکا قرار گرفته است، به شدت آسیب دیده‌اند.

بر اساس گزارش «چلنجر، گری و کریسمس»، ۵۵ هزار شغل به طور مستقیم به دلیل هوش مصنوعی از دست رفته اما بیش از دو برابر این تعداد به تجدید ساختار، حدود چهار برابر به شرایط بازار و اقتصاد همچنین تقریبا ۶ برابر به تعدیل نیرو وزارت کارآمدی دولت آمریکا و تاثیر پایین‌دستی این تصمیمات نسبت داده شده است.

 


نظرات

آخرین اخبار
ملاتونین؛ مکمل خواب با اثر احتمالی در کاهش درد مزمن
تاثیر رژیم‌های غذایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند
تجاوز گسترده آمریکا به جنوب ایران؛ صدای 6 انفجار در بندرعباس + فیلم اصابت به اسکله صیادی
صعود دراماتیک سوئیس با ضیافت پنالتی‌ها؛ تقابل جذاب با آرژانتین در یک‌چهارم
تنبلی چشم کودکان اغلب بدون علامت است
تراشه‌ای که بازسازی مغز را تسریع کرد
گل شماره 3000 جام جهانی به نام انسو فرناندس ثبت شد
بیرانوند دریبل‌زن‌تر از رونالدو شد
کوبا: آمریکا 70 سال است علیه ما جنگ راه انداخته است
گل اول آرژانتین به مصر توسط رومرو (جام جهانی 2026)+ویدیو
تشییع رهبر شهید در عراق جلوه‌ای کم‌نظیر از تجدید پیمان خواهد شد
ویدیو گل اول مصر به آرژانتین توسط یاسر ابراهیم (جام جهانی 2026)
ولایتی: حمایت ایران از مقاومت تغییرناپذیر است
فیلم خلاصه بازی آرژانتین و مصر در جام جهانی 2026 امشب سه شنبه 16 تیر 1405
فهرست تیم امید ایران برای اردوی ترکیه منتشر شد
الجولانی خواستار خروج اسرائیل از سوریه شد
الخطیب: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام و وحدت آحاد مردم ایران بود
بقایی: اتهام‌زنی غیرقابل قبول است
فراخوان دبیرکل جنبش عصائب اهل حق عراق برای تشییع قائد شهید امت
تلاش فاراژ برای فرار از بحران یا آغاز یک نبرد سیاسی؟
ادعای رویترز: آمریکا مجوز فروش نفت ایران را لغو کرد
پشت درهای بسته اجلاس آنکارا چه می‌گذرد؟
ساخت تأسیسات نظامی در سومالی‌لند از سوی امارات!
تنش آمریکا و دانمارک بر سر گرینلند بالا گرفت
مخبر: تشییع رهبر شهید، مطالبه انتقام را به خواستی بین‌المللی تبدیل کرد
رکورد تلخ و شیرین مسی در جام جهانی
از تشدید نبردها در یمن تا نقش بحث‌برانگیز دختر ادعایی صدام
واکنش تند ترکیه به مخالفت اسرائیل با فروش اف-35
رویترز: صندوق 300 میلیارد دلاری ایران عملیاتی نمی‌شود
مصر 2- 3 آرژانین / اشک مصر، جشن آرژانتین؛ مسی اجازه حذف مدعی را نداد
خروج هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا از اسرائیل
بحران معیشت در آمریکا؛ نیمی از مردم در تأمین هزینه‌ها مشکل دارند
شگفتی تحلیلگر اسپانیایی از گستردگی مراسم تشییع رهبری
ماجرای تغییر مسیر خودروی حامل پیکر شهدا در قم چه بود؟
روایت خبرنگار روس از حضور مردم در مراسم تشییع رهبر شهید و واکنش به ادعای ترامپ
طوفان 108 کیلومتری زابل را فرا گرفت؛ کاهش شدید دید افقی
مهاجم جوان پیکان در آستانه پیوستن به پرسپولیس
شیوع بیماری در اردوی نروژ پیش از نبرد حساس با انگلیس
ولید جنبلاط: صلح با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
اروپا به دنبال توسعه توان موشکی با مشارکت اوکراین
نواف سلام خواستار خروج اسرائیل از خاک لبنان شد
دبیرکل ناتو: اروپا نقش مهمی در عملیات آمریکا علیه ایران داشت
سرمربی ناکام چلسی تیم جدید فرانسوی پیدا کرد
برای حضور در مراسم استقبال از پیکر رهبر شهید؛ پزشکیان عازم نجف شد
کاهش شدید حمایت‌های مردم آمریکا از اسرائیل
فعال برزیلی: پیش از سفر به ایران شناختی نداشتم؛ حالا تصویرم کاملاً تغییر کرده است
پایان تلخ جام جهانی برای ستاره بلژیک
تحلیلگر نروژی: غرب با تحلیل نادرست از ایران، سیاست‌های پرهزینه را تکرار می‌کند
گفت‌وگوی اردوغان و ترامپ درباره ایران در اجلاس ناتو