×
بین الملل
شناسه خبر : 264981
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 13:47
حماس: اسرائیل راه مرحله دوم آتش‌بس را مسدود کرده است

حماس: اسرائیل راه مرحله دوم آتش‌بس را مسدود کرده است

باسم نعیم، از رهبران حماس، اعلام کرد اسرائیل مانع ورود به مرحله دوم آتش‌بس در غزه می‌شود و هیچ نشانه‌ای از استقرار قریب‌الوقوع نیروی بین‌المللی مشاهده نمی‌شود. حماس تأکید کرد که فلسطین زیر بار قیمومیت خارجی نخواهد رفت و اداره آن باید توسط خود فلسطینی‌ها انجام شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس شب گذشته طی سخنانی درباره تحولات مربوط به پرونده جنگ غزه اعلام کرد که در توافق آتش بس، صراحتاً در مورد استقرار یک نیروی بین‌المللی در غزه صحبت شده و این اقدام توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید شده است.

باسم نعیم در اظهاراتی مطبوعاتی گفت که با این وجود، مسیر استقرار نیروی بین المللی در غزه همچنان متوقف مانده و هیچ نشانه جدی از تشکیل قریب‌الوقوع چنین نیرویی یا توافقی در مورد ماهیت نقش و وظایف آن وجود ندارد. همچنین تلاش‌های مداوم در داخل و خارج از منطقه، تحت نظارت ایالات متحده، هنوز منجر به هیچ گام عملی برای پیوستن کشورها به این نیرو نشده است.

وی افزود: علت این امر ابهام در مورد وظایف نیروی بین‌المللی، محدودیت‌های عملیاتی، قواعد تعامل و فقدان سند روشنی که ماهیت ماموریت آن را در غزه مشخص کند، است. در این میان موضع حماس کاملاً روشن و ثابت است: هر نیروی بین‌المللی باید به نظارت بر آتش‌بس، جداسازی طرفین، جلوگیری از تشدید درگیری و گزارش‌دهی محدود شود، بدون هیچ گونه دخالتی در امور داخلی فلسطین یا اداره نوار غزه.

باسم نعیم تاکید کرد: اشغالگران صهیونیست همچنان به مانع تراشی در مسیر انتقال به مرحله دوم توافق آتش بس ادامه می‌دهند؛ چرا که این مرحله، صهیونیست‌ها را ملزم به عقب‌نشینی کامل از نوار غزه، بازگشایی گذرگاه‌ها و آغاز روند بازسازی می‌کند.

این رهبر حماس تصریح کرد: اشغالگران همچنان به نقض مفاد مرحله اول آتش بس ادامه می‌دهند و از انجام تعهداتشان خودداری می‌کنند. این در حالی است که گروه‌های مقاومت علی رغم نقض مکرر آتش بس توسط دشمن صهیونیستی، به همه آنچه که از آنها خواسته شده بود پایبند هستند.

وی اظهار داشت: موارد نقض آتش بس توسط رژیم صهیونیستی به 10 تا 12 مورد در روز رسیده و از زمان آغاز آتش بس از 10 اکتبر تاکنون، بیش از 410 فلسطینی شهید و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند. علاوه بر آن، تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها و جلوگیری مداوم از رسیدن کمک‌ها به غزه نیز همچنان ادامه دارد و گذرگاه رفح هم با وجود اینکه در توافق آتش بس بر بازگشایی آن تاکید شده، همچنان بسته است.

این عضو دفتر سیاسی حماس در مورد مسیر سیاسی آتش بس غزه اعلام کرد که بازخورد مذاکرات انجام شده میان میانجی‌ها و طرف آمریکایی در میامی «مثبت و سازنده» توصیف شده است، به ویژه در مورد الزامات مرحله اول و نقض آتش بس توسط اسرائیل. با این حال، گذار به مرحله دوم همچنان منوط به میزان تمایل ضامن آمریکایی برای اعمال فشار بر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و کابینه او برای پایبندی به توافق است.

باسم نعیم در مورد اداره نوار غزه هم گفت که حماس از آگوست 2024 در حال مذاکره جهت تشکیل کمیته‌ای از تکنوکرات‌های مستقل برای اداره نوار غزه، بر اساس پیشنهاد مصر، بوده است. گفتگوهای انجام شده با قاهره و گروه‌های فلسطینی، از جمله فتح، تاکنون مثبت بوده و منجر به ایجاد یک دیدگاه جامع برای وظایف و دامنه کار این نهاد و همچنین مشورت در مورد ده‌ها عضو بالقوه شد.

رهبر مذکور حماس افزود: اما این مسیر در ابتدا توسط تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله علی رغم انعطاف پذیریِ نشان داده توسط حماس مسدود شد و تا امروز حل نشده باقی مانده است. در مذاکرات میامی هم تشکیل یک دولت تکنوکرات، موضوع کلیدی بوده و میانجی‌ها برای تسریع این روند تلاش می‌کنند.

وی اظهار داشت: موضع اصولی حماس، رد هرگونه قیمومیت خارجی بوده و تاکید دارد که فلسطین باید توسط خود فلسطینی‌ها اداره شود.

این مسئول حماس در ادامه به اقدام دیوان کیفری بین المللی از امتناع از توقف تحقیقات در مورد جنایات نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه و مقاومت این دیوان در برابر فشارهای آمریکا پرداخته و تاکید کرد که این موضع، تقویت کننده مسیر عدالت بین المللی بوده و این امید را به قربانیان می‌دهد که جنایتکاران جنگی و در وهله اول نتانیاهو و کابینه جنایتکار او محاکمه خواهند شد.

باسم نعیم در ادامه به نشانه‌های فزاینده انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی پرداخته و گفت: شاهد شدید تحریم‌ها و طرد مردمی و سیاسی اسرائیل در چندین کشور، جلوگیری از پهلوگیری محموله‌های تسلیحاتی این رژیم و اخراج آن از رویدادهای فرهنگی جهان هستیم. همچنین تغییرات قابل توجهی در خود آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی ایجاد شده است، از جمله رد فزاینده نفوذ لابی صهیونیستی در ایالات متحده.

وی تاکید کرد: نظرسنجی‌ها بیانگر تغییر مواضع نسل جدید در آمریکا به نفع آرمان فلسطین بوده و این تغییرات نشان دهنده یک مسیر استراتژیک بلندمدت است، حتی اگر تحقق ثمرات سیاسی آنها، زمان ببرد.


اخبار مرتبط
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
یکشنبه 1404/10/07 ساعت 00:05
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
«تیسیر سلیمان»، یکی از رهبران حماس اظهار داشت که شکست اشغالگران اسرائیلی در نفوذ به این جنبش ناشی از زیرساخت‌های امنیتی قوی و تجربه گسترده آنها در مقابله با تلاش‌های جاسوسی است.
حمله هوایی دوباره اسرائیل به جنوب لبنان
پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 18:45
حمله هوایی دوباره اسرائیل به جنوب لبنان
در ادامه نقض مکرر آتش‌بس، رژیم صهیونیستی عصر امروز یک خودروی باری کوچک را در اطراف منطقه جمیجمه در جنوب لبنان هدف قرار داد که در نتیجه آن، طبق گزارش‌ها، دست‌کم یک نفر جان باخت و ارتش اسرائیل مدعی شد که هدف، یکی از نیروهای حزب‌الله بوده است.
حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب غزه
پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 11:10
حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب غزه
رژیم صهیونیستی بامداد امروز با حملات هوایی و توپخانه‌ای مناطق شرق و جنوب غزه را هدف گرفت. رفح، خان یونس، دیرالبلح و شرق شهر غزه تحت آتش سنگین قرار گرفتند. حماس نقض آتش‌بس را رد کرده و مسئولیت حوادث را بر عهده اشغالگران دانست.
حماس: آماده آغاز مرحله دوم توافق غزه هستیم
سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 21:57
حماس: آماده آغاز مرحله دوم توافق غزه هستیم
جنبش حماس اعلام کرد که برای ورود به مرحله دوم توافق حاصل در نوار غزه آماده است و بر پایبندی به توافق‌های امنیتی و انسانی تأکید کرد.
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 22:39
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
گزارش‌های رسمی از ثبت صدها مورد نقض آتش‌بس در غزه خبر می‌دهند و نسبت به افزایش تلفات انسانی هشدار داده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
شوک ایران چگونه به قلب اقتصاد سیاسی آمریکا رسید؟
قطعی برق ایلام امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 4 شهریور+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 4 شهریور + لینک
قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 4 شهریور + جدول
برنامه قطعی برق خوزستان امروز چهارشنبه 4 شهریور+ لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد+ لینک
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
هشدار یک متخصص ایمپلنت درباره تاثیر سیگار بر شکست درمان
وقتی کودکان قربانی محتوای نامناسب شبکه‌های اجتماعی می‌شوند
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد