×
بین الملل
شناسه خبر : 264981
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 13:47
حماس: اسرائیل راه مرحله دوم آتش‌بس را مسدود کرده است

حماس: اسرائیل راه مرحله دوم آتش‌بس را مسدود کرده است

باسم نعیم، از رهبران حماس، اعلام کرد اسرائیل مانع ورود به مرحله دوم آتش‌بس در غزه می‌شود و هیچ نشانه‌ای از استقرار قریب‌الوقوع نیروی بین‌المللی مشاهده نمی‌شود. حماس تأکید کرد که فلسطین زیر بار قیمومیت خارجی نخواهد رفت و اداره آن باید توسط خود فلسطینی‌ها انجام شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس شب گذشته طی سخنانی درباره تحولات مربوط به پرونده جنگ غزه اعلام کرد که در توافق آتش بس، صراحتاً در مورد استقرار یک نیروی بین‌المللی در غزه صحبت شده و این اقدام توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید شده است.

باسم نعیم در اظهاراتی مطبوعاتی گفت که با این وجود، مسیر استقرار نیروی بین المللی در غزه همچنان متوقف مانده و هیچ نشانه جدی از تشکیل قریب‌الوقوع چنین نیرویی یا توافقی در مورد ماهیت نقش و وظایف آن وجود ندارد. همچنین تلاش‌های مداوم در داخل و خارج از منطقه، تحت نظارت ایالات متحده، هنوز منجر به هیچ گام عملی برای پیوستن کشورها به این نیرو نشده است.

وی افزود: علت این امر ابهام در مورد وظایف نیروی بین‌المللی، محدودیت‌های عملیاتی، قواعد تعامل و فقدان سند روشنی که ماهیت ماموریت آن را در غزه مشخص کند، است. در این میان موضع حماس کاملاً روشن و ثابت است: هر نیروی بین‌المللی باید به نظارت بر آتش‌بس، جداسازی طرفین، جلوگیری از تشدید درگیری و گزارش‌دهی محدود شود، بدون هیچ گونه دخالتی در امور داخلی فلسطین یا اداره نوار غزه.

باسم نعیم تاکید کرد: اشغالگران صهیونیست همچنان به مانع تراشی در مسیر انتقال به مرحله دوم توافق آتش بس ادامه می‌دهند؛ چرا که این مرحله، صهیونیست‌ها را ملزم به عقب‌نشینی کامل از نوار غزه، بازگشایی گذرگاه‌ها و آغاز روند بازسازی می‌کند.

این رهبر حماس تصریح کرد: اشغالگران همچنان به نقض مفاد مرحله اول آتش بس ادامه می‌دهند و از انجام تعهداتشان خودداری می‌کنند. این در حالی است که گروه‌های مقاومت علی رغم نقض مکرر آتش بس توسط دشمن صهیونیستی، به همه آنچه که از آنها خواسته شده بود پایبند هستند.

وی اظهار داشت: موارد نقض آتش بس توسط رژیم صهیونیستی به 10 تا 12 مورد در روز رسیده و از زمان آغاز آتش بس از 10 اکتبر تاکنون، بیش از 410 فلسطینی شهید و بیش از هزار نفر زخمی شده‌اند. علاوه بر آن، تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها و جلوگیری مداوم از رسیدن کمک‌ها به غزه نیز همچنان ادامه دارد و گذرگاه رفح هم با وجود اینکه در توافق آتش بس بر بازگشایی آن تاکید شده، همچنان بسته است.

این عضو دفتر سیاسی حماس در مورد مسیر سیاسی آتش بس غزه اعلام کرد که بازخورد مذاکرات انجام شده میان میانجی‌ها و طرف آمریکایی در میامی «مثبت و سازنده» توصیف شده است، به ویژه در مورد الزامات مرحله اول و نقض آتش بس توسط اسرائیل. با این حال، گذار به مرحله دوم همچنان منوط به میزان تمایل ضامن آمریکایی برای اعمال فشار بر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و کابینه او برای پایبندی به توافق است.

باسم نعیم در مورد اداره نوار غزه هم گفت که حماس از آگوست 2024 در حال مذاکره جهت تشکیل کمیته‌ای از تکنوکرات‌های مستقل برای اداره نوار غزه، بر اساس پیشنهاد مصر، بوده است. گفتگوهای انجام شده با قاهره و گروه‌های فلسطینی، از جمله فتح، تاکنون مثبت بوده و منجر به ایجاد یک دیدگاه جامع برای وظایف و دامنه کار این نهاد و همچنین مشورت در مورد ده‌ها عضو بالقوه شد.

رهبر مذکور حماس افزود: اما این مسیر در ابتدا توسط تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله علی رغم انعطاف پذیریِ نشان داده توسط حماس مسدود شد و تا امروز حل نشده باقی مانده است. در مذاکرات میامی هم تشکیل یک دولت تکنوکرات، موضوع کلیدی بوده و میانجی‌ها برای تسریع این روند تلاش می‌کنند.

وی اظهار داشت: موضع اصولی حماس، رد هرگونه قیمومیت خارجی بوده و تاکید دارد که فلسطین باید توسط خود فلسطینی‌ها اداره شود.

این مسئول حماس در ادامه به اقدام دیوان کیفری بین المللی از امتناع از توقف تحقیقات در مورد جنایات نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه و مقاومت این دیوان در برابر فشارهای آمریکا پرداخته و تاکید کرد که این موضع، تقویت کننده مسیر عدالت بین المللی بوده و این امید را به قربانیان می‌دهد که جنایتکاران جنگی و در وهله اول نتانیاهو و کابینه جنایتکار او محاکمه خواهند شد.

باسم نعیم در ادامه به نشانه‌های فزاینده انزوای بین‌المللی رژیم صهیونیستی پرداخته و گفت: شاهد شدید تحریم‌ها و طرد مردمی و سیاسی اسرائیل در چندین کشور، جلوگیری از پهلوگیری محموله‌های تسلیحاتی این رژیم و اخراج آن از رویدادهای فرهنگی جهان هستیم. همچنین تغییرات قابل توجهی در خود آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی ایجاد شده است، از جمله رد فزاینده نفوذ لابی صهیونیستی در ایالات متحده.

وی تاکید کرد: نظرسنجی‌ها بیانگر تغییر مواضع نسل جدید در آمریکا به نفع آرمان فلسطین بوده و این تغییرات نشان دهنده یک مسیر استراتژیک بلندمدت است، حتی اگر تحقق ثمرات سیاسی آنها، زمان ببرد.


اخبار مرتبط
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
یکشنبه 1404/10/07 ساعت 00:05
حماس: تلاش‌های تل‌آویو برای نفوذ به این جنبش ناکام مانده است
«تیسیر سلیمان»، یکی از رهبران حماس اظهار داشت که شکست اشغالگران اسرائیلی در نفوذ به این جنبش ناشی از زیرساخت‌های امنیتی قوی و تجربه گسترده آنها در مقابله با تلاش‌های جاسوسی است.
حمله هوایی دوباره اسرائیل به جنوب لبنان
پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 18:45
حمله هوایی دوباره اسرائیل به جنوب لبنان
در ادامه نقض مکرر آتش‌بس، رژیم صهیونیستی عصر امروز یک خودروی باری کوچک را در اطراف منطقه جمیجمه در جنوب لبنان هدف قرار داد که در نتیجه آن، طبق گزارش‌ها، دست‌کم یک نفر جان باخت و ارتش اسرائیل مدعی شد که هدف، یکی از نیروهای حزب‌الله بوده است.
حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب غزه
پنج‌شنبه 1404/10/04 ساعت 11:10
حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب غزه
رژیم صهیونیستی بامداد امروز با حملات هوایی و توپخانه‌ای مناطق شرق و جنوب غزه را هدف گرفت. رفح، خان یونس، دیرالبلح و شرق شهر غزه تحت آتش سنگین قرار گرفتند. حماس نقض آتش‌بس را رد کرده و مسئولیت حوادث را بر عهده اشغالگران دانست.
حماس: آماده آغاز مرحله دوم توافق غزه هستیم
سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 21:57
حماس: آماده آغاز مرحله دوم توافق غزه هستیم
جنبش حماس اعلام کرد که برای ورود به مرحله دوم توافق حاصل در نوار غزه آماده است و بر پایبندی به توافق‌های امنیتی و انسانی تأکید کرد.
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 22:39
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
گزارش‌های رسمی از ثبت صدها مورد نقض آتش‌بس در غزه خبر می‌دهند و نسبت به افزایش تلفات انسانی هشدار داده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ تند عراقچی به رئیس‌جمهور لبنان؛ دشمن واقعی را فراموش نکنید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 16خرداد 1405 + جدول
جزئیات صدور ویزای تیم ملی ایران برای جام جهانی ؛ کادر تیم ملی پشت درهای آمریکا ماند
برنامه مسابقات ورزشی امروز 16 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 16 خرداد 1405 + وضعیت استانها
پاسخ قاطع به تجاوز جدید آمریکا؛ موشک‌های سپاه پایگاه‌های هوایی دشمن در منطقه را هدف گرفتند
چرا قهوه گران شد؟
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران