نورنیوز-گروه اجتماعی : مطالعهای که طی یک دهه بر روی زنان مسن انجام شد نشان داد زنانی که چای مینوشیدند، نسبت به کسانی که قهوه مصرف میکردند، استخوانهای کمی قویتر داشتند.
این مطالعه که بهتازگی در مجله Nutrients منتشر شده، نزدیک به 10 هزار زن سالمند را در طول 10 سال دنبال کرده تا تغییرات در تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) را میان مصرفکنندگان قهوه و چای مقایسه کند. BMD شاخص مهمی برای سنجش خطر ابتلا به پوکی استخوان است.
نتیجه این بود که مصرف متعادل قهوه ضرری نداشت، اما زنانی که روزانه بیش از پنج فنجان قهوه مینوشیدند، تراکم استخوان پایینتری داشتند.
براساس گزارش هلثدی، بهطور کلی، از هر سه زن بالای 50 سال، یک نفر به پوکی استخوان مبتلاست؛ بیماریای که سالانه باعث میلیونها شکستگی میشود. از آنجا که میلیاردها نفر در سراسر جهان به طور روزمره قهوه یا چای مینوشند، پژوهشگران میگویند درک تأثیر این نوشیدنیها بر استخوانها اهمیت دارد.
نتیجه مطالعه نشان میدهد زنانی که چای مینوشیدند، تراکم استخوان کمی بالاتری در ناحیه لگن نسبت به دیگران داشتند. پژوهشگران اذعان کردند این افزایش کوچک است، اما از نظر آماری معنادار است و بنابراین در مقیاس جمعیتی میتواند اهمیت داشته باشد.
تسنیم