×
بین الملل
شناسه خبر : 264802
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/03 ساعت 15:16
درخواست‌های دولت موقت سوریه از پوتین چیست؟

درخواست‌های دولت موقت سوریه از پوتین چیست؟

وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه یک روز پس از دیدار با رئیس‌جمهور روسیه با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور گفت‌وگو کرد؛ دیداری که محور آن بررسی خواسته‌های دمشق از مسکو و راهکارهای تحقق آنها بود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:لاوروف روز چهارشنبه در دیدار با اسعد حسن الشیبانی وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه در مسکو، خطاب به این مقام سوری گفت:‌ دیروز گفت‌وگوی بسیار خوبی با رئیس‌جمهور روسیه داشتید که طی آن درباره مسائل دوجانبه و وضعیت منطقه بحث کردیم.

وی افزود: می‌دانم که شما در آن دیدار از تعامل ما در عرصه‌های بین‌المللی ابراز رضایت و تمایل خود را برای تعمیق همکاری‌ها اعلام کردید. وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به طرح درخواست‌های وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه در دیدار با پوتین گفت: مذاکرات امروز (چهارشنبه) ما فرصت خوبی برای بررسی دقیق این موضوع و راهکارهای دستیابی به این هدف فراهم می‌کند.

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود در آغاز این دیدار تأکید کرد: روسیه بدون هیچ ابهامی بر تعهد خود به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال جمهوری عربی سوریه تأکید کرده است.

روابط دمشق و مسکو وارد مرحله جدیدی می‌شود

وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه نیز در این دیدار خاطرنشان کرد: روابط دمشق و مسکو وارد مرحله جدیدی می‌شود.

الشیبانی افزود: پارسال برای سوریه سال مهمی بود، به ویژه آنکه با پایان جنگ ۱۴ ساله در این کشور همراه شد.

رمزگشایی از درخواست‌های جدید

پیش از این خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) گزارش داده بود که وزیر امور خارجه و وزیر دفاع دولت موقت سوریه عصر سه‌شنبه با پوتین رئیس‌جمهور روسیه دیدار و گفت‌وگو کردند.

بنا بر این گزارش، در این دیدار، دو طرف درباره مسائل سیاسی، نظامی و اقتصادی مشترک گفت‌ وگو و بر گسترش همکاری‌های راهبردی به‌ ویژه در حوزه صنایع نظامی تاکید کردند.

بر اساس گزارش سانا، در جریان گفت‌ وگوها، دو طرف، راه‌های توسعه مشارکت نظامی و فنی از جمله تقویت توان دفاعی ارتش سوریه، به‌روزرسانی تجهیزات نظامی، انتقال دانش فنی و همکاری در زمینه‌های تحقیق و توسعه را بررسی کردند.

بر اساس این گزارش، هدف این اقدامات، تقویت سامانه دفاع ملی سوریه و حمایت از امنیت و ثبات در این کشور و منطقه عنوان شد. در حوزه سیاسی، طرفین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث قرار دادند و بر اهمیت هماهنگی سیاسی و دیپلماتیک میان دمشق و مسکو در مجامع بین‌المللی تاکید کردند. در این دیدار همچنین بر ضرورت احترام به اصول حقوق بین‌الملل و مخالفت با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی کشورها تاکید شد.

در بخش اقتصادی، چشم‌انداز گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ۲ کشور از جمله حمایت از پروژه‌های بازسازی، توسعه زیرساخت‌ها، تشویق سرمایه‌گذاری در سوریه و افزایش مبادلات تجاری بررسی شد.

مخالفت پوتین با تقسیم سوریه

به نوشته سانا، رئیس‌جمهور روسیه در این دیدار بر حمایت ثابت مسکو از دمشق تاکید کرد و گفت که حفظ وحدت و حاکمیت کامل سوریه ضروری است.

وی هرگونه طرحی برای تقسیم کشور یا خدشه به استقلال تصمیم‌گیری ملی سوریه را رد کرد.

سفرهای الشیبانی و ابوقصره به مسکو

اسعد الشیبانی و مرهف ابوقصره وزیران امور خارجه و دفاع دولت موقت سوریه پیش از این ۹ مرداد ۱۴۰۴ برای نخستین بار در قامت فرستادگان حکومت جدید دمشق پس از سرنگونی بشار اسد به مسکو سفر کرده بودند. در آن زمان نیز میزبانی طرف روسی از فرستادگان «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد جولانی» رئیس دولت موقت سوریه پس از آن پایان یافت که هیأت این کشور موفق به دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز شد.

الشیبانی و ابوقصره پس از آن مهر ۱۴۰۴ با هدف همراهی احمد الشرع (جولانی) رئیس دولت موقت سوریه به مسکو سفر کرده بودند. الشرع در آن سفر در دیدار با پوتین با تشکر از استقبال گرم روسیه از وی گفت که مقامات جدید سوریه قصد دارند روابط با مسکو را از سر بگیرند و تقویت کنند. رئیس دولت موقت سوریه گفت:‌ روسیه نقش مهمی در شکل دادن به آینده سوریه جدید ایفا خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ پزشکیان به نیویورک رفت، قطر خواستار بازگشت به مذاکرات شد
سیاست نامه | سلاحی که از جنگ هشت ساله یادگار مانده است
پزشکیان عازم نیویورک شد؛ رئیس جمهور: با قدرت از مواضع ایران دفاع می‌کنیم
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها امروز سه‌شنبه 31 شهریور؛ ترافیک نیمه‌سنگین در 3 محور
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان؛ حملات هوایی سعودی و پاسخ پهپادی انصارالله
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
دیپلماسی چین در قبال ایران و اوکراین
رایزنی وزیران خارجه پاکستان و فرانسه در نیویورک؛ محوریت ایران و فلسطین
دو مصدوم در واژگونی آمبولانس در محور ایلام-مهران
«کووید 19» چگونه فعال شد؟
نگرانی شدید سازمان ملل درباره یمن؛ احتمال گسترش دوباره درگیری‌ها
درخواست ترکیه از آمریکا برای پایان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
سقوط مرگبار بالگرد در آمریکا؛ دو نفر کشته شدند
سپاه: وحدت و ایستادگی میراث راهبردی دفاع مقدس است
شکست حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرتس
تمرین تیم ملی با حضور لژیونرها داغ شد؛ آزمون و طارمی آمدند + فیلم
دولت چهاردهم علیه مقررات زائد؛ 90 هزار مقرره در کشور شناسایی شد
شروع عصر زیدان در فرانسه با یک خاطره ویژه از امباپه
مسکو: روسیه نه اروپا را تهدید می‌کند و نه از کسی باج می‌گیرد
سخنگوی قوه قضائیه: برای تنگه هرمز باید یک نظام حقوقی شکل بگیرد
جزئیات متفاوت از شیوه فیلم‌سازی اصغر فرهادی؛ اهمیت صدا در سینمای ایران
پزشکیان: اقدامات آمریکا زمینه‌ساز افزایش همگرایی میان کشورهای اسلامی شده است