×
اجتماعی
شناسه خبر : 264756
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/03 ساعت 12:26
چرا صدور کارت‌های ملی هوشمند با تاخیر انجام می شود؟

چرا صدور کارت‌های ملی هوشمند با تاخیر انجام می شود؟

معاون نوآوری و هوشمندسازی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه مشکل اصلی در تأمین بدنه و تراشه کارت‌های ملی هوشمند است، اعلام کرد: آمادگی کامل برای صدور ماهانه دو میلیون کارت وجود دارد و اگر تأمین‌ها از اواخر امسال بهبود یابد، عقب‌افتادگی حدود پنج میلیون کارت در سه تا چهار ماه جبران خواهد شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حامد معیر  با اشاره به روز ثبت احوال، به تشریح آخرین وضعیت صدور کارت ملی هوشمند، تعویض شناسنامه و اقدامات هوشمندسازی این سازمان پرداخت و درباره چرایی تاخیر در صدور کارت‌های ملی هوشمند اظهار کرد: سازمان ثبت احوال در زمینه درج اطلاعات هویتی و صدور کارت هیچ مشکلی ندارد و آمادگی صدور ماهانه حدود دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار کارت را دارد. مشکل اصلی در تأمین بدنه و تراشه کارت‌ها است که متولی آن دستگاه‌های دیگری هستند.

وی با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است، ابراز امیدواری کرد که از اواخر امسال مشکل تأمین برطرف شود و افزود: اگر این اتفاق بیفتد، پیش‌بینی می‌کنیم طی سه تا چهار ماه، تمام عقب‌ماندگی‌ها جبران شود. در حال حاضر حدود پنج میلیون کارت باقی مانده و صدور متوقف نشده، اما با سرعت کمتری در جریان است.

تعویض شناسنامه و ثبت الکترونیک نوزادان

معاون نوآوری ثبت احوال در پاسخ به سؤالی درباره فرآیند تعویض شناسنامه، گفت: این فرآیند برخلاف کارت ملی، زمان‌بر نیست و از طریق دفاتر پیشخوان انجام و از طریق پست ارسال می‌شود.

وی همچنین از راه‌اندازی پروژه ثبت الکترونیک نوزادان خبر داد و توضیح داد: صفر تا صد این فرآیند به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و والدین می‌توانند از طریق پنجره خدمات الکترونیکی سازمان، درخواست خود را ثبت کنند.

معیر درباره گلایه‌های مکرر مردم نسبت به کیفیت نامطلوب عکس کارت ملی گفت: دستورالعملی چند ماه قبل صادر شده که بر اساس آن، مانیتوری مقابل شهروند قرار می‌گیرد و تنها پس از تأیید خود فرد، عکس نهایی ثبت و روی کارت درج می‌شود. از این پس، تصویر با رضایت شهروند ثبت خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به مشکلات تأمین کارت، شهروندانی که کارت دارند، فعلاً از درخواست تعویض خودداری کنند تا وارد صف انتظار طولانی نشوند.

معیر در بخش دیگری از این گفت‌وگوی رادیویی به اقدامات سازمان در حوزه تحول دیجیتال اشاره کرد و مواردی مانند تدوین سند تحول دیجیتال با افق ۱۰ ساله، ایجاد پایگاه اطلاعات جمعیت و مرکز رصد، راه‌اندازی پنجره خدمات الکترونیکی به نشانی sahim.sabteahval.ir، ایجاد پایگاه خانواده و خانوار، راه‌اندازی سامانه هویت دیجیتال ایرانیان (هودا) و ارتقای امنیت سایبری را برشمرد.

قابلیت افزودن خدمات بر روی کارت ملی

معاون نوآوری و هوشمندسازی سازمان ثبت احوال درباره امکان انتقال خدماتی مانند کارت سوخت یا کالابرگ به کارت ملی هوشمند، اظهار داشت: کارت هوشمند ملی از ابتدا با همین رویکرد طراحی شده و از نظر فنی و امنیتی قابلیت لازم را دارد. امنیت آن مبتنی بر اصول مهندسی پیشرفته است و نگرانی جدی برای هک وجود ندارد.

معیر تاکید کرد: مشکل اصلی، فراگیری کارت و تأمین بدنه است. اگر کارت‌ها به‌موقع تأمین شود، سازمان آمادگی کامل برای ارائه این خدمات را دارد و از نظر امنیتی هیچ مانعی وجود ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
بورگن‌اشتوک در انتظار ساعت 16؛ آغاز نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد
رانندگی خطرناک کودک 9 ساله با پراید در لرستان
یارانه نان وارد طرح کالابرگ می‌شود؟
زمان مصاحبه دکتری 1405 تغییر کرد
هشدار زلنسکی از حمله بزرگ؛ زیرساخت‌های انرژی در خط آتش
قیمت نقره امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / شمش نقره 100 گرمی 45 میلیون تومان شد + جدول
نوراینفو | قدیمی ترین کشورهای جهان
نوراینفو | افسردگی با ناراحتی چه فرقی دارد؟
فرانسوا انگلرت، برنده نوبل فیزیک درگذشت
مسئول ارشد فیفا: از تیم ملی ایران یاد بگیرید
تفاهم روی کاغذ و صف آرایی در میدان ؟! درباره حداقل کارهایی که می توانیم نکنیم...
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین: تفاهم تهران–واشنگتن به نفع فلسطین است
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
خداییان: بیش از 15 هزار پرونده تخلف اداری در 5 سال تشکیل شده است
پاداش صرفه‌جویی در آب؛ تخفیف 20 تا 30 درصدی قبوض
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند