×
اقتصادی
شناسه خبر : 264708
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/03 ساعت 07:00
تهدیدات امنیتی اندروید در سال2025

تهدیدات امنیتی اندروید در سال2025

همچنان که اندروید همچنان بر بازار جهانی گوشی‌های هوشمند تسلط دارد، مجرمان سایبری تاکتیک‌های خود را با پیچیدگی و مقیاس بیشتری تکامل می‌دهند.

نورنیوز-گروه اجتماعی : در سال ۲۰۲۵، دستگاه‌های تلفن همراه دیگر فقط ابزارهای ارتباطی نبودند و به دروازه‌هایی برای دسترسی کاربران به بانکداری، فایل‌های کاری، سیستم‌های هویتی و کیف پول‌های دیجیتال تبدیل شدند. این امر دستگاه‌های اندروید را به هدف اصلی مهاجمان تبدیل کرده است. محققان امنیتی از افزایش قابل توجه حملات سایبری در سال جاری خبر می‌دهند، به طوری که کمپین‌های بدافزار و کلاهبرداری در مقایسه با سال ۲۰۲۴ به شدت افزایش یافتند.

پایگاه سایبرسکیوریتی اینسایدر در گزارشی، پنج تهدید سایبری اصلی متوجه کاربران اندروید در سال ۲۰۲۵ را بررسی کرده است.

تروجان‌های بانکی و بدافزارهای دسترسی از راه دور

یکی از پایدارترین و آسیب‌رسان‌ترین تهدیدهای اندروید در سال ۲۰۲۵، تروجان‌های بانکی بوده است. این برنامه‌های مخرب، اغلب خود را به عنوان برنامه‌های بی‌خطر از جمله بازی‌های جعلی، برنامه‌های کاربردی یا به‌روزرسانی‌های سیستم پنهان می‌کنند تا کاربران را برای نصب آنها فریب دهند. سپس، وقتی به دستگاه راه پیدا می‌کنند، صفحات ورود جعلی را می‌پوشانند، اعتبارنامه‌ها را به سرقت می‌برند، کدهای پیامکی را رهگیری می‌کنند و اطلاعات مالی را سرقت می‌کنند.

انواع پیشرفته‌تر همچنین شامل تروجان‌های دسترسی از راه دور (RAT) هستند که به مهاجمان اجازه می‌دهند دستگاه‌ها را کنترل کنند، فعالیت‌ها را رصد کنند و بدون اطلاع کاربر، تراکنش‌های جعلی انجام دهند.

این واقعیت که تروجان‌های بانکی، مستقیما داده‌های مالی و شخصی را هدف قرار می‌دهند و به ضرر مالی واقعی و سرقت هویت منجر می‌شوند، اهمیت مراقبت کاربران در برابر آلودگی دستگاهشان به این بدافزارها را برجسته می‌کند.

کمپین‌های بدافزار به عنوان سرویس (MaaS)

در سال ۲۰۲۵، بدافزار به طور فزاینده‌ای به عنوان یک سرویس ارائه می‌شود و مهاجمان کم‌تجربه‌تر را قادر می‌سازد تا حملات بزرگی را راه‌اندازی کنند.

نمونه‌هایی مانند «البیریوکس» (Albiriox) نشان می‌دهد که چگونه این تهدیدها می‌توانند به صورت پویا صدها برنامه مالی را هدف قرار دهند و کنترل کامل از راه دور بر روی دستگاه‌های آلوده را فراهم کنند. مهاجمان از فهرست‌های فروشگاه جعلی و صفحات فرود جعلی برای توزیع این بدافزارها از طریق پیامک و برنامه‌های پیام‌رسان استفاده می‌کنند.

پلتفرم‌های بدافزار به عنوان سرویس، مانع ورود به دنیای جرایم سایبری را کاهش می‌دهند و به آلودگی‌های مکرر در بازارهای سراسر جهان کمک کرده‌اند.

باج‌افزار و بدافزار قفل دستگاه

در حالی که باج‌افزار سنتی در تلفن همراه کمتر از رایانه‌های شخصی رایج بوده است، سال ۲۰۲۵ شاهد ظهور انواع پیچیده اندروید مانند بدافزار DroidLock بود. این بدافزار به جای رمزگذاری فایل‌ها، کنترل کامل دستگاه را با قفل کردن صفحه نمایش، تغییر رمز عبور، تهدید به حذف داده‌ها و درخواست باج برای آزادسازی، به دست می‌گیرد. این نوع جدید از بدافزار اغلب از طریق وب‌سایت‌های فریبنده و کمپین‌های فیشینگ توزیع می‌شود که کاربران را به اعطای مجوزهای بیش از حد ترغیب می‌کند.

کاربران در صورت آلوده شدن، می‌توانند به طور کامل دسترسی به دستگاه خود را از دست بدهند و چاره‌ای جز پرداخت باج ندارند.

بات‌نت‌ها و حملات تقویت‌ شده با شبکه

بات‌نت‌های بزرگ مبتنی بر اندروید به طرز نگران‌کننده‌ای رایج شده‌اند. برای مثال، بات‌نت کیم‌ولف (Kimwolf) اخیرا نزدیک به ۱.۸ میلیون دستگاه را در سراسر جهان به کنترل خود درآورده و از دستگاه‌های نامشخص و با امنیت پایین برای انجام حملات انکار سرویس توزیع‌شده (داس)، ارسال پروکسی و موارد دیگر استفاده کرده است.

بات‌نت‌ها همچنین می‌توانند به عنوان زیرساختی برای توزیع بیشتر بدافزار یا پنهان کردن منشا حملات دیگر استفاده شوند.

کاربران باید برای اجتناب از آلوده شدن دستگاهشان، سیستم‌عامل خود را به‌روز نگه دارند.

فیشینگ، اسمیشینگ و سوءاستفاده‌های مهندسی اجتماعی

همه تهدیدها شامل فایل‌های بدافزار سنتی نیستند. در سال ۲۰۲۵، حملات فیشینگ به ویژه فیشینگ پیامکی (اسمیشینگ)، همچنان یک روش برتر برای فریب کاربران به دانلود برنامه‌های مخرب یا افشای اعتبارنامه‌های ورود به سیستم هستند. مجرمان سایبری پیام‌هایی را ایجاد می‌کنند که به نظر می‌رسد از بانک‌ها، خدمات دولتی یا شرکت‌های تحویل ارسال می‌شوند و کاربران را به نصب اپلیکیشن‌های جعلی که داده‌ها را جمع‌آوری می‌کنند یا کنترل را به مهاجمان می‌دهند، ترغیب می‌کنند.

حتی برنامه‌های موجود در کانال‌های رسمی می‌توانند از مجوزها سوءاستفاده کنند یا بعدا به‌روزرسانی‌های مخرب را ارائه دهند که هوشیاری در مورد لینک‌ها و منابع دانلود را ضروری می‌کند.

تهدیدهای سایبری اندروید، از بدافزارهای بانکی پیچیده و انواع باج‌افزار گرفته تا عملیات گسترده بات‌نت و کلاهبرداری‌های مهندسی اجتماعی در سال ۲۰۲۵، تغییرات پویایی یافته‌اند. با توجه به اینکه گوشی‌های هوشمند جزئی جدایی‌ناپذیر از هر جنبه‌ای از زندگی روزمره هستند، امنیت موبایل دیگر اختیاری نبوده، بلکه امری ضروری است. آگاهی و پیشگیری بهترین دفاع در برابر تهدیدهای پیش رو است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
قهرمانی در جام جهانی برای اسپانیا چقدر درآمد داشت؟
تمدید قرارداد علیرضا کوشکی با استقلال نهایی شد
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت